Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 2012 Hyundai i30

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 28, 2012 7:11 pm

tomzzi je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Voti je napisal/-a:[Cenik novi I30

Ubistvu ne vem kako naj komentiram cene ni poceni, niti ni drag problem zna bit v sami miselnosti ljudi, da je to pač samo korejec, posebej pri prodaji rabljenega.

Ja... Glupo mi je pa to, da so ena "boga" 16" platišča za doplačilo oziroma je kot dodatna oprema pri vseh razen pri premium kjer so serijsko. To mi ni všeč.

Če pa seznam druge opreme pogledaš je pa kar lep paketek... Za to ceno.

Vsekakor, moram na testno voznjo da vidimo kako se kaj vozi to cudo
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr mar 28, 2012 7:17 pm

Sem zdj preletel cenik in prišel do tega, da pa le ni tako ugoden (napram konkurenci), kot mi je sprva zgledalo. Če bo na te cene še kaj popusta, bo stvar mal drugačna. :)
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 29, 2012 11:41 am

Če popustov ni pa še bodo. Vedno je tako, da ko nek nov model pride ven je cena višja, kasneje pa preko raznih popustov pade. Ekskluziva v smislu, da si med prvimi kupci avta, ki ga še ni na cestah, se pač plača. Zato jaz osebno ne bi nikoli kupoval povsem novega modela. Poleg višje cene so tu še porodne napake, ki so kasneje običajno odpravljene. In glede na vsa ta dejstva, se mi zdi cena novega i30 primerna. Jasno ni nizka, ni pa tudi spet tako visoka. Edino v račun mi ne gredo tele gume, da si praktično obsojen na 15-tke, tole je manjši kiks. :| Tudi tempomat bi se lahko nahajal eno stopnjo niže (v Comfort paketu), ostalo je pa nadpovprečno za ta razred. :)
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če mar 29, 2012 12:38 pm

Tudi senzor za dež se ne da dobiti pri nobenem paketu razen Premium. Kje je "park assist"?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 29, 2012 12:59 pm

Polo78 je napisal/-a:Če popustov ni pa še bodo. Vedno je tako, da ko nek nov model pride ven je cena višja, kasneje pa preko raznih popustov pade. Ekskluziva v smislu, da si med prvimi kupci avta, ki ga še ni na cestah, se pač plača. Zato jaz osebno ne bi nikoli kupoval povsem novega modela. Poleg višje cene so tu še porodne napake, ki so kasneje običajno odpravljene. In glede na vsa ta dejstva, se mi zdi cena novega i30 primerna. Jasno ni nizka, ni pa tudi spet tako visoka. Edino v račun mi ne gredo tele gume, da si praktično obsojen na 15-tke, tole je manjši kiks. :| Tudi tempomat bi se lahko nahajal eno stopnjo niže (v Comfort paketu), ostalo je pa nadpovprečno za ta razred. :)

Manjši kiks, da moraš dodat 2.000 € k osnovni ceni, če želiš tempomat? :D Če moraš pa pri eni drugi znamki pri najvišjem paketu doplačat eno banalno stvar (ki jo lahko dobiš tudi pri osnovnem), je to seveda naravna katastrofa? :D

Mogoče si pa le malo preveč omejen s temi paketi, ker ne vidim, da bi za platišča kje pisalo, da so pogojena s paketi, so pač dodatna oprema na ceniku. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če mar 29, 2012 1:05 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Manjši kiks, da moraš dodat 2.000 € k osnovni ceni, če želiš tempomat? :D

Če prav gledam cenik, je doplačilo za tempomat (oziroma uradno: sistem za prednastavitev hitrosti z omejevalcem hitrosti in upravljanjem na volanu) pri nižjih paketih opreme 200 eur.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 29, 2012 1:15 pm

chan je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Manjši kiks, da moraš dodat 2.000 € k osnovni ceni, če želiš tempomat? :D

Če prav gledam cenik, je doplačilo za tempomat (oziroma uradno: sistem za prednastavitev hitrosti z omejevalcem hitrosti in upravljanjem na volanu) pri nižjih paketih opreme 200 eur.

No, se opravičujem. :D Sicer pa kritika leti na njegovo "paketno" razmišljanje in ne na opremo pri i30, se pravi je ob tej ugotovitvi še bolj na mestu! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če mar 29, 2012 2:12 pm

Za te opreme je po mojem mnenju najbolj kriv glavni Hyundai uvoznik v Slo, za katerega vemo kakšen je. Porazen.

Sicer pa..včeraj sem si avtomobil ogledal v živo (osnovna oprema), ga prevohal in pretipal, čez nekaj dni, pa probam še testno vožnjo. Tole s platišči jim je totalno mimo, tudi prodajalci to priznajo in se zavedajo, da ga je greh imeti na 15" in da boš "moral" takoj ob nakupu, vzeti še vsaj 16" alu oz še raje 17". Če bi bili pametni, bi jim že v salonu nataknili neke hude "aftermarket" 17" felge in jih prodajali pod dodatno opremo...

Kar se kakovosti tiče.. Sam imam i30CW ("faceliftana") in uporabljeni materiali delujejo zelo podobno kot v prešnji i30-ki (mehka armaturka, mehka plastika na vratih, blago v vratih...), s tem da deluje vse skupaj mal "dražje", tudi kak gumb deluje mal bolj kvaliteten. Mi pa ni všeč tista "svetleča" plastika na armaturki.. Sem res alergičen na to svetlečo plastiko - podobno je imela prejšnja Mazda 6, tudi Opel Astra v Cosmo opremi (to nisem prepričan, ampak se mi zdi), itd..

Je pa trenutna cena dokaj visoka - če primerjaš stopnjo opreme Comfort in mašino 1.6 CRDi 110/116KM, je razlike med starim in novim cca 2.600 EUR. Sigurno pa bodo šle cene še dol - vsaj 1.000-1.500 EUR. Zagotovo je kaj "starih" i30 še na zalogi, ki jih je potrebno prodati ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če mar 29, 2012 2:40 pm

@ejsim... Kakšna je natančnost sestave karoserije, glede na to, da so to prvi primerki.

Dokler ne spucajo zalog starega modela zagotovo ne bo popustov. Paketi opreme so mi nekoliko mimo... Ali za tem stoji HAT ?

Me pa nekaj moti. Zakaj za vraga ne dajo v zadnje koloteke polno pvc oblogo, ki občutno zmanjša hrup pri udarcih kamenja in prepreči nabiranje svinjarije, soli po kotih. Pri sestrski kia ceed je ta zaščita od prvega, pri i30 tudi nova generacija nima tega... Zakaj ? :huh: Od tiste delne zaščite ni drugega kot nabiranje svinjarije, kar vodi vemo kam :evil: .
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če mar 29, 2012 2:56 pm

To s platišči je res, ampak če bi še platišča dodali v opremo, bi cena bila še toliko višja. Danes sem ga videl na jeklenih platiščih in niti ne deluje tako porazno kot sem pričakoval, je pa res, da so pokrovi odurni, delujejo pobrani iz Lantre.

http://getcars.ru/upload/iblock/7d5/hyu ... 0wagon.JPG

Osnovni s paketom plus(200€)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5878141&show=1

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če mar 29, 2012 3:54 pm

Samo kot osnovni pa ne zgleda tako grdo. Sem ga pa zadnjič tudi sam videl v živo. V živo mi je dosti lepši kot na slikah.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 29, 2012 4:32 pm

tomzzi je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Voti je napisal/-a:[Cenik novi I30

Ubistvu ne vem kako naj komentiram cene ni poceni, niti ni drag problem zna bit v sami miselnosti ljudi, da je to pač samo korejec, posebej pri prodaji rabljenega.

Ja... Glupo mi je pa to, da so ena "boga" 16" platišča za doplačilo oziroma je kot dodatna oprema pri vseh razen pri premium kjer so serijsko. To mi ni všeč.

Če pa seznam druge opreme pogledaš je pa kar lep paketek... Za to ceno.

No ja, pri Astri pa jamraš za ceno gum! :mrgreen:

Mogoče bi lahko že pri kakšni nižji stopnji dali večja platišča, načeloma pa to niti ni tako neumno. Za enega umirjenega voznika, ki ne da veliko na izgled, je 15 col v tem razredu odlična rešitev, ker so gume zelo poceni, poraba je nižja in vožnja udobnejša. Tudi drugače pač vzameš 15 (oz. 16) col in jih imaš za zimo, za poletje pa nabaviš en večji/lepši komplet.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če mar 29, 2012 4:36 pm

pri paketu Style bi se pa že spodobilo, da ima alu feltne.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če mar 29, 2012 4:38 pm

IcEm4n je napisal/-a:pri paketu Style bi se pa že spodobilo, da ima alu feltne.

sej jih ima, samo 15 col.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če mar 29, 2012 6:33 pm

@~toMmy~

Sem se narobe izrazil. Lahko bi dal vsaj pri Style že kakšna alu platišča, ker kolikor vidim po ceniku jih nima... Vsaj omenjeno ni pod opremo.
off: gume mam pa že montirane od 13tega tega mesca... ;)

@maniaxxx

a ima style oprema resno alu platišča? Kje to vidiš? V ceniku ni omenjeno...

Jaz ga grem pogledat verjetno drug teden ko mi bodo zavorne ploščice menjali... Pa bom sproti še pogledal i30.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 29, 2012 6:46 pm

tomzzi je napisal/-a:@~toMmy~

Sem se narobe izrazil. Lahko bi dal vsaj pri Style že kakšna alu platišča, ker kolikor vidim po ceniku jih nima... Vsaj omenjeno ni pod opremo.

Glede tvojih gum sem se predvsem hecal, ampak vsaj veš iz prve roke, da ima takšen pristop tudi svoje prednosti! =P
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če mar 29, 2012 6:54 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Glede tvojih gum sem se predvsem hecal, ampak vsaj veš iz prve roke, da ima takšen pristop tudi svoje prednosti! =P

off: saj vem, da si se hecal. Ni panike. :)

Če bo res čas ga grem pogledat mogoče že jutri. Če ne pa drug teden, ker me res zanima avto kot celota. Ne samo izgled. Pa morda še kakšno fotko naredim.

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Če mar 29, 2012 7:45 pm

Vidim da se bunite da ni slik :D nekaj na hitro ampak res na hitro, avto je testni peljal sem se cca. 1km je pa 1.4 bencinar comfort oprema, prvi vtis je super izboljšali so vse kar me je motilo pri prejšnjem.
Položaj sedenja je precej bolj "evropski"(nižje se sedi kot prej), volan je malenkost bolj trd kar mi je osebno bolje sicer še vedno ni tak kot pri VW-ju ampak je pa boljši kot prej, sam motor je kar poskočen za 1.4 100km in je neverjetno tih prav čudno je že skoraj ko tudi pri polnem pospeševanju ni glasen. Podvozje je vrhunsko čvrsto, ampak hkrati dovolj udobno, materiali v notranjosti so vsaj en razred boljši kot v prejšnjem.
Edino kar me moti so pri konkretnem te gume Hankook eko nekaj, ki so glasne.
@yashica: to s kvaliteto končne izdelave se verjetno hecaš ne ? Nevem zakaj bi bila slabša kot pri kasnejših modelih? Za te stvari so predserijski modeli ki gredo potem na uničenje
Kot je že nekdo zapisal da sploh ni grd na teh jeklenih platiščih, je res sploh s tole barvo ki je na slikah, do sedaj sem videl še belega, svetlo modrega, sivega, svetlo rjavega vse barve mu pašejo, je pa res da je bel malce pust na teh felgah tako da ju3 gredo na drugega testnega 17". Tistega bom tako ali tako poslikal na boljših lokacijah.
Za zdaj pa tole:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil grofo, dne Pe mar 30, 2012 7:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če mar 29, 2012 7:54 pm

@maniaxxx

Jaz ga grem pogledat verjetno drug teden ko mi bodo zavorne ploščice menjali... Pa bom sproti še pogledal i30.

Po mojih informacijah jih ima, seveda nisem 100%, ker nisem še uspel it na testno voznjo...

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Če mar 29, 2012 8:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:

@maniaxxx

Po mojih informacijah jih ima, seveda nisem 100%, ker nisem še uspel it na testno voznjo...

Po ceniku ima Alu platišča samo premium in sicer 16", ampak platišča so ti najmanjši problem, za cca. 700€ dobiš prav spodoben after market komplet 16" platišč in gum. Za kakšnih 100€ več pa 17", to mi je pa res povsem nepomembno če ima avto ali ne.
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov