Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Re: 2010 Ford Focus III

Napisal/-a before Pe okt 07, 2011 4:45 pm

@ toMmy
Ročica ročne zavore se pri meni doslej ni izkazala za problematično. Povsem nemoteča je, a priznam, da mi v "zategnjenem" stanju izgleda čudno, ko takole štrli v prostor med prednjima sedežema. Armaturka z volanom in celoten "delovni prostor" voznika nasploh, se zlije z njim tako lepo, da si boljše težko predstavljam. Seveda, kdor išče slabosti jih tudi najde. A to, z višino voznika in premalo prostora na sedežih zadaj, to je napačna presoja "razočaranega kupca". Takšen kupec je kupil napačen avto. Ta si naj raje omisli C-Maxa ali S-Maxa, če ostanemo pri Fordu. V mnogih testih se testerji pritožujejo nad preveč gumbi, konfuznim izgledom in še in še... Vendar nihče od teh ne pomisli, da so vozila iz leta v leto kompleksnejša in da se bo kupec določenega avtomobila moral privaditi le nanj in ne na desetine vozil, ki jih dajo skozi testerji. Jaz sem danes porabil dobro uro časa, da sem se naučil uporabljati zvokovne ukaze za upravljanje audio naprave in klime, pa še nisem zaključil z to lekcijo!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 07, 2011 4:56 pm

Ja saj govorim, kakšen je ta avto zame, recimo v Golfu in še kakšnem avtu tega razreda nimam takšnih težav. Moj namen pri ogledu avtomobila ni bilo iskanje napak, sprva jih niti nisem kaj preveč omenjal, ne morem se pa strinjat s trditvijo, da je vse tako božansko, kot je napisal svetilnik, so pač določene pomankljivosti, ene manj, druge bolj moteče.

P.S.: To o privajanju ni nujno res, zelo velika razlika za končnega uporabnika je v tem, kako intuitivno je vse skupaj narejeno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe okt 07, 2011 6:00 pm

Par dokaznih slik, ki kažejo, da lahko novi Focus celo normalno izgleda, če ni v vesoljsko-kričečih barvah. Samo kaj ko te feltne stanejo pol-letne plače:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe okt 07, 2011 6:28 pm

V tej barvi ni slab. Sicer zadek oziroma zadnje luči mi še vedno niso nevem kako lepe. Ni pa spet tako napačno kot sem sprva mislil.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Pe okt 07, 2011 7:03 pm

tomzzi je napisal/-a:V tej barvi ni slab. Sicer zadek oziroma zadnje luči mi še vedno niso nevem kako lepe. Ni pa spet tako napačno kot sem sprva mislil.

Ko boš enkrat videl novega Focusa z zadnjimi LED lučmi, boš zelo verjetno spremenil mnenje. :twisted:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe okt 07, 2011 7:05 pm

before je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:V tej barvi ni slab. Sicer zadek oziroma zadnje luči mi še vedno niso nevem kako lepe. Ni pa spet tako napačno kot sem sprva mislil.

Ko boš enkrat videl novega Focusa z zadnjimi LED lučmi, boš zelo verjetno spremenil mnenje. :twisted:

A bo oblika luči drugačna? Dvomim a ne?

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Pe okt 07, 2011 7:27 pm

Seveda je oblika enaka, a ko so luči prižgane svetijo različno. In te luči niso stvar prihodnosti ampak sedanjosti. Bo pa videti tovrstnih luči res bolj malo, saj so serijsko vgrajene le v vozila na nivoju opreme "Titanium" in kot opcija za dokup pri opremi "Sport". Vozila z opremo "Ambience" in "Trend", katerih bo najbrž velika večina, pa imajo klasične zadnje luči.

Kljub temu, da na fotografijah izgleda drugače, bom za lažjo predstavo prilepil eno. Svetloba je seveda popolnoma rdeča, čeprav na fotki izgleda bolj rumena.
Priponke
led zadaj focus 3.jpg

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe okt 07, 2011 7:40 pm

before je napisal/-a:Seveda je oblika enaka, a ko so luči prižgane svetijo različno. In te luči niso stvar prihodnosti ampak sedanjosti. Bo pa videti tovrstnih luči res bolj malo, saj so serijsko vgrajene le v vozila na nivoju opreme "Titanium" in kot opcija za dokup pri opremi "Sport". Vozila z opremo "Ambience" in "Trend", katerih bo najbrž velika večina, pa imajo klasične zadnje luči.

No saj tukaj je problem. Oblika zadka in luči. Eno z drugim. Sama oblika mi ni najbolj všeč. Ampak kot pravim mi v tej sivi deluje še kar ok. Barva naredi svoje.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Pe okt 07, 2011 8:07 pm

Hmm... Mogoče me boš bolje razumel, če povem, da mi je všeč Nissan Juke! Urbanega terenca sicer ne bi imel, a "point" je v tem, da so mi všeč izstopajoče, odštekane oblike. Zadnja luč pri Focusu je za mnoge morda nerazumno daleč v bok segajoča, a meni je všeč ravno to. Nihče se ne more zmotiti in te oblike pripisati nekemu drugemu avtu. Večina njih ima bolj ali manj podobno izvedene luči klasičnih oblik. Prav tako glede barve: jaz ne bi nikoli izbral sive ali srebrne barve! Ne svetle ne temne. Ne vem, če sta ti poznani, a meni sta pri Fordu najbolj všeč barvi Focusa ST - oranžna in Focusa RS - zelena!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 07, 2011 8:10 pm

Ne vem zakaj vse tako moti upadljiva barva. Meni je čisto kul. :)
Raje rumena/zelena barva avta, kot pa črn avto in pinky feltne :roll:

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne okt 09, 2011 4:02 pm

Moj je še v odlični formi, toda v mislih imam Focusa Sport, 5 vrat, 1.6 150 KM, dodatna oprema pa samo zatemnjene šipe, Sonyjev avtoradio, večji športni zadnji spojler in Eibach vzmetenje, mogoče še zadnji park senzorji.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Po okt 17, 2011 5:55 pm

Tako! Nekaj kilometrov je prevoženih, mislim da dovolj, da lahko podam nekav vtisov o vožnji z novim Focusom in primerjavo z mojim predhodnim Focusom. V izogib kakršnim koli nesporazumom in za lažjo razumevanje napisanega, moram povedati, da sem čisto povprečen voznik in mi avtomobil ne predstavlja nekakšnega hobija, ampak mi služi le kot prevozno sredstvo, zadnja leta pa tudi predmet občudovanja z gledišča estetike, oblikovanja.

Torej, ta Focus je v primerjavi z (še enkrat poudarjam, mojim!) prejšnjim prava RAKETA! :twisted: Seveda, saj če primerjam tehnične podatke obeh, je to povsem razumljivo. Motor teče brez naprezanja, gladko, tiho, še kako se občuti navor turbo bencinskega motorja (240nM že pri 1600 vrtljajih na minuto, max. 270nM). Kabina je zvočno odlično izolirana od hrupa zunanjosti in motorja. A najlepše je, ko poženeš motor v višje obrate, ko kljub vsej izoliranosti zaslišiš rjovenje motorja. Pravi užitek je potegniti od avtocestne "cestninske postaje" od 40 km/h v nekaj sekundah na običajno avtocestno hitrost. Če se vrnem na razdrapane, profesionalno poflikane mestne ceste: vzmetenje novega Focusa je občutno trše od prejšnjega, tako da so mi nekatere ceste po katerih vsakodnevno vozim, bolj neprijetne, kot so mi bile med vožnjo z predhodnikom. Kakšno doživetje mora biti vožnja z novim Focusom z opremo Sport, ki ima še dodatno trše vzmetenje, si lahko samo predstavljam. Ampak nekaterim je to všeč. Pred nakupom sem se precej obremenjeval z tem kako deluje ta "stop & start" tehnologija. Nič bat! Sploh ni treba razmišljati o tem: enostavno ko menjalnik postavimo v nevtralni položaj motor ugasne in ko vnovič pritisnemo na sklopko se motor v trenutku spet zažene. Ta zadeva začne delovati, ko je motor ogret. Delovanje sistema nam pokaže tonamenska lučka/ikona na armaturki, pa tudi merilnik vrtljajev ki kaže "0". Se pa da ta sistem zaobiti z enostavnim pritiskom na gumb, če seveda to želimo. Ista stvar je z pomočjo pri speljevanju v klanec - ko pritisneš na sklopko avtomobil enostavno obstoji, kot bi potegnil ročno zavoro in ob speljevanju, ko sklopka "zagrabi" spelje, brez da bi se za centimeter spustil nazaj. ;) Ker sem starega Focusa prodal bratu imam možnost in priložnost občasno ponovno sesti za njegov volan. Občutek imam, kot da ga ne znam več peljati. Pa je minilo le tri tedne od takrat, ko sem ga še vozil. Nazaj k novemu Focusu - občutek kontrole nad vozilom ni prav nič slabši, kot pri prejšnji generaciji! Nekateri so (bili) skeptični glede električnega servo volana, tako da moram pomiriti običajne uporabnike Focusov: omembe vredne razlike ni! Posebno poglavje pa je uporaba glasovnega upravljanja z audio napravo, mobilnim telefonom in klimatsko napravo. V teh trenutkih se počutim kot "nightrider" :lol: . Pravi užitek je tudi prehitevanje. Pa ne brezglavo, ampak tisto nujno, ko je treba prehiteti vozilo, katerega voznik je sedel za volan preden se je sploh prebudil, ali se pelje kot na paradi ali se celo namesto z vožnjo ukvarja z svojim mobilnim telefonom! :evil: :evil: :evil:

Mislim, da sem kar obširno opisal svoje vtise prvih 1000 km druženja z novim Ford Focusom 1,6 Ecoboost 134kW/182kM Titanium. Če pa koga zanima še kakšna podrobnost, ki je nisem omenil, pa naj kar vpraša. Z veseljem odgovorim.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po okt 17, 2011 6:41 pm

Me veseli, da si zadovoljen. Naj ti služi. ;)

lp

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Po okt 17, 2011 6:43 pm

King1 je napisal/-a:Me veseli, da si zadovoljen. Naj ti služi. ;)

lp

Hvala!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 17, 2011 7:17 pm

before je napisal/-a:Mislim, da sem kar obširno opisal svoje vtise prvih 1000 km druženja z novim Ford Focusom 1,6 Ecoboost 134kW/182kM Titanium. Če pa koga zanima še kakšna podrobnost, ki je nisem omenil, pa naj kar vpraša. Z veseljem odgovorim.

kolk ma to čudo končno?

Lepo, da si zadovoljen; resnično vsaj papirnato, mora bit ta motorček prva liga

PS. tankaš verjetno 100 :arrow: bi rekel, da je tudi priporočena...

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Po okt 17, 2011 7:50 pm

@sašo5

1. S "končno" misliš najvišjo hitrost? Po podatkih proizvajalca - 222 km/h. (0-100 km/h - 7,9 sec.)
2. V primerjavi z motorjem v mojem prejšnjem Focusu absolutno prva liga. Pa tudi sicer, za vozilo tega razreda, mislim da je dovolj zmogljiv za vsakdanjo uporabo. :D
3. Tankam večinoma na OMV-ju 100 oktanski bencin, kakšnega drugega pa le v sili, če ni druge možnosti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po okt 17, 2011 8:27 pm

sašo5 je napisal/-a:
before je napisal/-a:Mislim, da sem kar obširno opisal svoje vtise prvih 1000 km druženja z novim Ford Focusom 1,6 Ecoboost 134kW/182kM Titanium. Če pa koga zanima še kakšna podrobnost, ki je nisem omenil, pa naj kar vpraša. Z veseljem odgovorim.

kolk ma to čudo končno?

Lepo, da si zadovoljen; resnično vsaj papirnato, mora bit ta motorček prva liga

PS. tankaš verjetno 100 :arrow: bi rekel, da je tudi priporočena...

Brezveze, da sploh sprašuješ....:) V vsakem primeru mu boš s TDI-jem gledu v rit....in to od daleč :P:P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če nov 03, 2011 2:21 pm

Znana je cena električnega focusa v Ameriki; 39.975 dolarjev ali 28.500 evrskih lističev. Ima pa 92-kilovatni motor, ki doseže 136 km/h.
Priponke
title_b.jpg

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Napisal/-a vanmarkus Če nov 03, 2011 2:29 pm

aston martin by fiat bravo
nekje piše da sem pameten

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So nov 12, 2011 4:16 pm

Korejci so testirali Focusa z rdeče urejeno notranjostjo (sedeži in plastika).

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.global-autonews.com/content/ ... 7&id=35356
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0
Vrni se na Vozila prihodnosti