Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Re: 2011 VW Passat

Napisal/-a RobberDuck Pe jan 07, 2011 10:34 pm

Jaz sem si ga nedolgo nazaj ogledal parkiranega na parkirišču in moram rečt, da mi krom na zadnjem delu avtomobila deluje natanko tako, kot da bi bil iz špara. Prav pogledal sem če je možno, da so na odbijač "nalimali" tako debelo krom letvico. Avto je bil drugače nekakšne čudne sivomodre barve. Vseskupaj res ni blo videt za nikamor.

Po teh slikah sodeč, pa so po mojem mnenju pretiraval tud spredaj. Mogoče je v živo občutek malo drugačen - zdi se mi da krom pri teh razmerah v katerih je slikan avto še posebej izstopa.

Nebi se ga branil, le osebno bi rajš vidu, da bi namesto vsega tega kroma, na avtu nataknili vsaj luči z lečo, če že ne xsenonk.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Pe jan 07, 2011 10:53 pm

Nisem se podrobno spuščal v opremo in vse, ampak pocenitev me je zelo prijetno presenetila in Pasat se bo po moje še bolj utrdil na vrhu razreda pred raznimi škripajočimi Insigniami ipd. :twisted:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 07, 2011 10:54 pm

Kaj vam te luči z lečo toliko pomenijo, razen potenciala za aftermarket ksenon?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 07, 2011 11:00 pm

pokvarijo izgled avta
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 07, 2011 11:01 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kaj vam te luči z lečo toliko pomenijo, razen potenciala za aftermarket ksenon?

Ravno to, da lahko daš notr ene bele žarnice iz špara in se hvališ okoli kako imaš xenon :lol:

p.s: bi pa Passat komot lahko imel bi-xenon serijsko pri najvišji opremi highline ;)

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck So jan 08, 2011 12:50 am

peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kaj vam te luči z lečo toliko pomenijo, razen potenciala za aftermarket ksenon?

Ravno to, da lahko daš notr ene bele žarnice iz špara in se hvališ okoli kako imaš xenon :lol:

p.s: bi pa Passat komot lahko imel bi-xenon serijsko pri najvišji opremi highline ;)

No točn to - tud sam sem tega mnenja, da bi highline lahko mel to.

Sicer pa ne vem - men pač avto zgleda neprimerno lepši. Če ma moj 9 let star avto luči z lečo se mi zdi, da bi jih lahko mel tud nov passat, highline. To je moje mišlenje. Če bom slučajno hotel imeti tak avto, bom mogu pač kupit takega z xsenonkami, kar mi pa sedaj naprimer ni bila prioriteta.

In ne, nimam ksenon kita al pa kakšnih svetlih žarnic. :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 08, 2011 1:03 am

Mene pa leče ne ganejo kaj posebno, niti po izgledu, niti po učinku. Passat jih ma, Golf nima, pa se mi zdi, da še vedno Golfove bolj svetijo(čeprav nisem že dolgo vozil z navadnimi žarnicami).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 08, 2011 1:12 pm

Xenon pri passatu še ni dobavljiv.

Bo pa v paketu z navigacijo relativno ugodnih 1700 EUR.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po jan 10, 2011 12:02 am

A se ne svetijo led diode iz jumbo plakata za passat na celovški(razen če sem se zmotil pa je kateri drugi,samo se mi zdi da je passat )
nevem zakaj ga potemtakem reklamirajo če še ni dobavljio
Slika pugi.si

ger_d
Nov uporabnik

Napisal/-a ger_d Po jan 10, 2011 1:12 am

Zois je napisal/-a:A se ne svetijo led diode iz jumbo plakata za passat na celovški(razen če sem se zmotil pa je kateri drugi,samo se mi zdi da je passat )

so ja ledice by passat 8)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 10, 2011 7:22 pm

Reklama je eno, dobavljivost pa drugo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 10, 2011 7:34 pm

Zois je napisal/-a:A se ne svetijo led diode iz jumbo plakata za passat na celovški(razen če sem se zmotil pa je kateri drugi,samo se mi zdi da je passat )

Da rajcajo narod! :D
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jan 14, 2011 3:51 pm

Američani očitno dobijo lepšega in boljšega?
http://www.youtube.com/watch?v=x0pDBW3Hcqw&feature=sub
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe jan 14, 2011 4:18 pm

Ja. Američani majo pač radi mal večjega.. Ne vem pa od kje ti ostalo, jaz sem slišal da bo cenejši in slabši (materjali notranjosti, itd) :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 14, 2011 4:23 pm

Ja oni so dobili Superb-erizirano verzijo =P
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne jan 16, 2011 12:44 am

Ta grda, faceliftana stvar je slovenski avto leta? :DDD
A Lešnikov Passat je bil tudi avto leta pri nas? Ker potem je isti model dobil 2 naslova.
Čestitke. :DDD

Ti izbori so že brezveze. Ko da VW nov model ven se itak že ve, kateri bo avto leta. Čudi me, da se ostali sploh še prijavljajo, ker tole je kr neki. :DDD Da tako ogaben avto lahko zmaga -> kapo dol. :DDD

Neke vrednosti ta nagrada tako ali tako nima. Le marketinški trik za prvo stran na homepage-u od VWja.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 16, 2011 2:56 am

Narod je glasoval eno, kupljeni novinarji pa drugo. Mene boli patka.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 16, 2011 4:04 am

Od kdaj naprej je Passat naprodaj v Slo? Kdaj so bili predstavljeni nominiranci (ne finalisti!) za avto leta in kdaj so bili lani (predlani)?
Namreč - pravilo je, da je prodanih vsaj 50 avtov (res precej) in močno dvomim, da so ob nominaciji že dosegli kvoto. Štejejo v izpolnjene pogoje za nominacijo kar verjetno bodočo prodajo? Pogojna za VW?

Članek o predstavitvi je bil tu objavljen 8. decembra, torej je bila predstavitev največ nekaj dni prej. Kako in kdaj pre(d)stavljajo nominacije? Mislim, da je bilo lani prej, morda je letos kasneje ravno zato, da vštulijo svoje ("podkrepljene"?) favorite.

Ne pozabimo - zadaj niso majhni denarji. Če (samo) zaradi tega naziva (Slo avto leta) - tudi s pomočjo solidnega marketinga - prodajo v dveh letih 500 Passatov več (letos so upali na 1100 avtov), je to najmanj 10 milijonov evrov, ki kanejo v žep VW-ju namesto konkurenci. Dovolj denarja, da je tak milo rečeno dvomljiv izbor možna snov za Gorana Klemenčiča?

Vse skupaj na prvi pogled močno smrdi in upam, da se bo kdo od konkurentov javno pritožil. V tem primeru bomo morda celo dobili kak verodostojen odgovor. Morda pa se motim, v tem primeru se opravičujem. Vsekakor pa takim "izbiračem" skoraj noben resen in informiran ne verjame več.

Zgodba za novo temo?

PS
Namesto napadov name raje odgovorite na gornja vprašanja o pogojih nominacije, rokih itd.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 16, 2011 4:25 am

Ok Polo si je zaslužil bit avto leta, prenovljeni Passat predstavlja precej novosti in bo pri nas pogosta izbira, ampak ob DS3 in Giulietti... zelo zelo smrdi vse skup!
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 16, 2011 5:20 am

Morda je tudi Passat zasluženo v ožjem izboru (čeprav je bolj neke vrste facelift), še posebno glede na bistveno nižjo ceno od predhodnika. Ni nek presežek (kot je v nekaterih pogledih Alfa, celo DS3), a to tu ne igra take vloge. Eno so želje oz odnos "poznavalcev", drugo je vsakdanja realnost, žal. Ni problem požret enega Passata, postaja pa problem serijskega zmagovanja - kljub temu, da so novi VW avti dejansko OK (čeprav malo predragi). A niso edini OK, so pa edini, ki (stalno oz sploh) zmagujejo.

Moti me predvsem, da se na prvi pogled vse skupaj zdi močno prirejanje pogojev nekaterim zamudnikom. Tu pa začne zaudarjat. Upam, da bo kdo postregel s konkretnimi odgovori - da me prepriča o nasprotnem.

Vprašanja:

Kdo sploh organizira izbor?
Kdaj je prva nominacija?
Kdaj je bila lani, predlani itd?
Če ni bila ob približno istem času - zakaj?
Kdo izbere nominirance?
Isto za finaliste?
Natančni pogoji za nominacijo?
50 avtov mora bit prodanih do kdaj? Do prve nominacije, do finala, do konca leta?
Je bil gornji pogoj (roki) enak prejšnja leta?
Če ne, zakaj?
Je vedno 50 avtov pogoj? Če ni - zakaj spremembe?
Morda še - komu so bili prodani prvi Passati - večinoma posameznikom ali uslužbencem zastopnika oz povezanim firmam (npr rent-a-car, taxi, "enodnevne" registracije...)?

Pa še kaj bi se našlo.

Potem so tu še dodatna vprašanja - npr kdo iz žirije je testiral katere avte, znamke, kdo je bil na kakšnih "eksotičnih" predstavitvah, na čigave stroške ipd? Lahko bi pogledali npr vozni park članov žirije, koliko popusta so dobili ipd.

Lepo bi bilo, če bi bilo vsaj na prva vprašanja konkretno/korektno odgovorjeno.
Kot sem rekel - z odgovori prepričajte nas nejeverne Tomaže.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov