Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Re: 2010 Hyundai i40

Napisal/-a zany Po sep 12, 2011 11:17 pm

Zadnjič spremenil zany, dne To sep 13, 2011 6:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: 2010 hyundai i40

Napisal/-a chan To sep 13, 2011 8:07 am

sašo5 je napisal/-a: ... že, že, vendar tudi drugi ne "stojijo" :arrow: razlika bo vedno - logično, da v prid evropejcev....

Glede na hitrost razvoja avtomobilizma (ter celotnega gospodarstva) južnega korejskega polotoka, bi morda bilo smiselno pričakovati tudi kakšne presenetljive rezultate. V določeni meri kažejo agresivnejši razvoj od konkurenčne Japonske in jih v določenih segmentih že sedaj prehitevajo. Učenje na napakah konkurence prinaša že prve konkretne rezultate, glavni pokazatelj pa je njihov največji koncern, ki je iz njihove gospodarske krize (beri: polom) koncem 20. stoletja, prešel iz obskurnosti med največjih 5 svetovnih proizvajalcev - in to 2 leti pred lastnim planom (kateremu smo se pred leti še smejali)!
"Evropejci" seveda ne spijo in nekateri še vedno kažejo zdrav razvoj (predvsem v zadnjem času VW, kateremu gre na roko tudi nehvaležna japonska katastrofa), pa vendarle so na enem od glavnih svetovnih tržišč (ZDA) že davno izgubili bitko z "vzhodnjaki". Bitka za primat se seli v tzv. (še) tretje dežele, kot npr. Kitajska, Indija.

drugmirko je napisal/-a: ... in s prvim Kiinim Sorentom... kar spomni se, kako so bli vsi navdušeni tisti nad tem SUV-om! pa bi ti zelo težko opisal, kak "lojtrni voz" je bil ta Sorento... milo rečeno, FAP 13SK, "kiper, dupla vuća", letnik '72, s hidravlično nakladalno roko, ki sem ga "dužu" v JNA se je peljal približno tako zanič kot tisti Sorento! isto lahko mirno rečemo tudi za ostale njihove modele... po voznih lastnostih "drla", pa še grdi za na povrh...

Primer, kjer je do tedaj obskurna in nezanesljiva Kia naredila konkreten preboj na svetovna tržišča. Nemško tržišče, z najverjetneje najbolj razvajeno potrošniško populacijo, je bilo pripravljeno na omenjeni model čakati tudi 8 mesecev in več. Preboj Kie je bil izjemen, do prihoda 2. generacije s prodanimi 600.000 primerki. S prihodom modela na svetovni in slovenski trg, leta 2002, ostali proizvajalci niso zmogli in znali ponuditi kupcem podobno cenovno pozicioniran SUV/terenec.
Zatorej se je potrebno postaviti cca 10 let nazaj in pogledati tedanjo konkurenco v rangu tedanjih 6. mio SIT. Tedanji bestseller, Toyotin RAV4, je podobno cenjen ponujal bistveno manj opreme, vozne lastnosti tedanje 2. generacije, pa tudi niso ponujale ekstatičnih občutkov - prej, zaradi kratke medosne razdalje, poskakujoče. Nissan je ponujal nagibajočega se X Traila ter tedaj že dokaj passe terenskega Terrana, Honda pa nežnega CRV, ipd ... Drastično višje cenovno pozicioniranih ML, Lexusov, ipd pač ne primerjam (četudi ML prve generacije ni bil nekakšen biser (podpovprečna notranjost) pri takratni ceni!). Podobna konkurenca je bil tedaj bratski Hyundajev Terracan.
Sorento prve generacije je bil klasični terenec v SUV preobleki, z zadnjo togo premo in klasično postavljen na šasijo. Vožnja z njim je bila trša in poskakujoča, pa vendarle je bil zaradi serijskega reduktorja, dovolj prepričljiv na terenu ali pri vleki težjih prikolic.

~toMmy~ je napisal/-a: Vmešali ste tudi male SUV-e... ok med Yetijem in Sportage-om bi se verjetno prej odločil za Korejca, čeprav sta pri moji velikosti oba praktično neuporabna, ampak na Tiguana pa za moje zahteve nimajo odgovora. Pri Tiguanu me je na začetku razočarala Golf Plus (oblikovalski polom) armatura, presenetila pa prostornost na zadnji klopi, potem sem ga pa vozil že z CR motorjem in je moje ne ravno prepričljivo mnenje obrnil na glavo! Res pa, da je ta niša relativno nova praktično za vse, izjema sta Freelander in Rav4, ampak tudi cenovno ciljata malo višje. Ampak...

Če gledamo podobno cenovno pozicioniranost s Tiguanom, korejski proizvajalci nudijo razred večje SUV, v obliki srednje velikih Santa Fe ter novi Sorento (s skoraj 200 konjsko motorizacijo), ki ponujata dovolj prostornosti tudi za sedemsedežno postavitev ter boljšo opremljenost za takisti denar. Na japonski strani pa kot primer Mitshubishijev Outlander, ...

~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa tradicionalni korejski popusti? ;)

Če potegnem črto tudi z novim I40, korejski proizvajalci ne iščejo več pri kupcih le in samo racionalnosti (tudi garancijski pogoji). Minili so časi, ko so kupci iskali pri korejskih proizvajalcih le prevozno sredstvo med A in B (kot pred časom kupci Sonat, Accentov, Getzov, ipd). S pogumnim pristopom so dregnili v osje gnezdo ter prikazali všečen design novodobnih modelov ter posledično že dvignili image svojih modelov. I40 je kljub temu še vedno konkurenčna ponudba, saj ponuja v najbogatejšem paketu opreme (Premium) določene opcije, ki so pri konkurenci posebej doplačljive ali pa jih sploh ni moč naročiti (asistenčni varnostni sistemi, prezračevanje sedežev, ogrevan volan ter nenazadnje tudi navigacijska naprava), zatorej pri novodobnih Hyundai modelih ne moremo več govoriti o cenenih modelih.

Še največje presenečenje na njihov razvoj pa se doživel ob pogledu na "lexusiran" monumentalen Equus:

equus.jpg
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po okt 03, 2011 6:56 pm

Danes sem sedel v tem vozilu, dan prej pa sem ga videl tudi na cesti. LED-ice so lepe :-P :-P .
Tako zunanjost kot notranjost v živo ne razočara, vsaj mene ne. Zunanjost je prav razgibana, prav 'paše'. Sedeži so se mi 'usedli', položaj za volanom je odličen. Kakovost materialov je na višji ravni, npr. sopotnikov predal je v notranjosti v celoti oblečen v blago, tudi odpre se nežno, počasi. Armatura je mehka, prav tako vrata. Mogoče je le stropnja luč oz gum za vklop/izklop cheapy look. Sicer je bil avto osnovni, brez kake navigacije, steklene strehe.... Vsekakor simpatičen. Škoda le, da ni kakega 'zmoglivejšega' motorja.

himi

Napisal/-a himi Po okt 17, 2011 9:24 am

Tale avto (i40) sem v petek preizkusil tudi sam in moram priznat, da je to najboljši Hyundai-ev izdelek do sedaj.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po okt 17, 2011 10:34 am

Sam pa kje imajo pa še vedno kakšno bolano ceno :roll: :roll: :roll: :roll:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5152911&show=1

v primerjavi z recimo tem, ki pa vemo kako je brez dodatnih pojasnil
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5173031&show=1

Če bi cene malo bolje razumno priredili evropskim konkurencam, bi hyundai bil daleč najbolje prodajni hit, tako pa se bodo morali pošteno boriti za nove kupce

Gosic
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po okt 17, 2011 12:03 pm

Sam sem tudi sedel malo v njega v salonu in definitivno je izredno kvaliteten izdelek. Že zvok zapiranja vrat, pa spoji, z roko po materialih in tipkah, občutek v notranjosti, vsi ti premišljeni detajli.... naj kar rečem da bi komot bila na njemu kakšna značka premium znamke :?:
Sam že imam "kravo" za furanje vozičkov in familije ampak iskreno da nisem jemal Superba bi tole bil resen proti - kandidat, še posebej všeč so mi coupejevske linije i40.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po okt 17, 2011 12:12 pm

najdes pa tudi verjetno edinega carlssona na celem avto.netu (ki ima ze v startu ene 20-30% pribitek na ceno)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po okt 17, 2011 9:50 pm

pa ti veš, da sta ta dva avta še v evropi redka? v sloveniji pa tak ni neben izmed teh dveh...
LP Rok

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To okt 18, 2011 9:56 am

Nevem no, prave primerjave se lahko dela le z avtomobili istega razreda ter nepremium znamk, kar Hyundai (zaenkrat) je.

Takole na hitro sem našel nekaj konkurentov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4379951&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5046956&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4927201&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4556326&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5105612&show=1

Vsak naj sam presodi ali je Hyundai i40 s sicer top opremo, a povprečnim dizel motorjem vreden čez 36k eur... :| Jaz pravim da ne. Žal.
Antiznačkar po prepričanju

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To okt 18, 2011 11:38 am

Ne dvomim da je odličen izdelek, ampak s ceno pa krepko štrli preko koknkurence. In tudi moje mnenje je, da je cena preveč zasoljena. :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 18, 2011 12:09 pm

Močno upam, da je teh 36k € zgolj polna cena avta - torej brez kakršnihkoli popustov (popusti pa upam, da tudi "oplovski" oz. "citroenovski").
Sej verjetno ni slab avto, samo s to ceno so krepko udarili mimo.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 18, 2011 12:38 pm

Cena bi morala v končni fazi bit za odtenek nižja od Mazde6 in Avensisa, drugače zelo dvomim v dobre prodajne rezultate.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr okt 19, 2011 1:17 pm

Misliš od najboljšega do najslabšega? Sej vem, da si hotel tako napisat pa si se zmotil... =P
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 25, 2011 8:30 pm

Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To nov 08, 2011 5:17 pm

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo To nov 08, 2011 6:30 pm

Nažalost ne niti v Eu ne bo, vsaj v tej konfiguraciji ne, ker ni po Euro3,4,5 normah. :cry:
So pa impresivne performance.
Mogoče 20t GDI iz Evropskega Genesisa coupeja, v i40, v kombinaciji z DCT menjalnikom bi bilo super =P .
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe dec 09, 2011 6:45 pm

i40 za azijske trge ima spremenjeno masko z dvema kromiranima letvicama, po vzoru na večje Hyundaijeve modele. Krom se nadaljuje tudi na odbijaču.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.global-autonews.com/content/ ... 7&id=35420
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica