drugmirko je napisal/-a:xxl je napisal/-a:Nič agresije ne vidim spredajMoja ima malce slabši pospešek s 35KM manj,končna je tukaj bistveno višja,čeprav nepomembno.
mene tudi ne moti kakšno posebno "pomankanje" agresije, saj gre za GT, ti so pa od "pamtiveka" bolj elegantni in bolj zmogljivi od "plebsa", ne pa "nafrfuleni road-legal dirkalniki".
za pospeške pa ne vem... tvoja 170konjska "taljanka" ma ziher kakih 100 kil več in vsaj 50 "torquesov" manj... in ker je navor tisto kar avto dejansko premakne in masa tisto kar se premikanju upira, bi moral bit tale Pug v primerjavi s tvojo bolj "poskočen".... razen, če mu niso namenili bolj "ležernih" prestavnih razmerij.
tako, da je vse skupej bolj odvisno od tega kam so hoteli avto (in njegove lastnosti) "pozicionirat", kot pa od "čiste matematike številk"...
Saj vem,da nista prav primerljiva,hotel sem samo povedat,da mi ta pospešek ni tako prepričljiv.Je pa Julka cca 90 kg težja,navora ima 35Nm manj pri 2500,je pa to najbolj prožen motor med podobnimi,vsaj v tistem času,ko je prišla na trg.
308 mi je še nekako najbolj alternativa moji,ne zbuja mi prav takšne emocije kot Alfa,ampak,če Jaka pravi,da se lahko skrije proti temu,sem še zmeraj globoko pretresen