Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: 2013 Škoda Octavia lll.

Napisal/-a Gosic So mar 09, 2013 12:23 am

tomzzi je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Sem prebral tvoj post in ker te imam za zelo kredibilnega me firbca zakaj si pobrisal post in se pridružuješ uporabniku @gosic? Tega od tebe , ki vedno poveš svoje mnenje ni bilo za pričakovat. Pač si napisal kaj misliš in vedno si za tem stal in tudi utemeljiv tvojo tezo??????? Ne razumem. :?:

lp

off:
Razlog včerajšnjega zbrisa posta je to, da nekako nisem videl smisla več pisat. Pridružil se nisem uporabniku @gosic, ker sem kmalu po objavi posta že razmišljal, da izbrišem.
Njegov post ni vplival na mojo odločitev.

Svoje mnenje bom pa še vedno podal. Takšno kot je. Pa če komu odgovarja ali ne. Kot sem ga do zdaj. Če se pa kdo počuti "prizadetega" če napišem kakšno kritiko... Bog mu pomagaj. :mrgreen:
To je moje mnenje o takih ljudeh. In kot opažam jih je tukaj kar nekaj ki jih to "osebno" prizadene. Oziroma žal ne vidijo dlje od njim ljube znamke. Tako kot ne želijo priznat zelo očitne stvari ki se jih kritizira.
Češ to pa ni res oziroma to pa ni mogoče. Ne bom nobenga posebej izpostavil.
Nisem značkar. Menda je to videt tudi v mojih postih. Ne vem. Upam, da je to zaznat. Nisem tiho. In če imam problem to tudi ne skrivam ampak skritiziram.

Kar pa se tiče plastike v Octavii in Golfu zadaj pa imam še vedno isto mnenje pa če se vsi na trepalnice postavte. Kdor to pravičuje z:

To šlatanje notranjsoti, a se med vožnjo ustaviš na bus postaji in zlezeš na zadnjo klop in začneš otipavat obloge na zadnjih vratih, ter se čudiš da niso iz mehke plastike ampak iz trde?

ali
Avto je "namenjen" družinam in v tem primeru voziš zadaj mularijo, ki uspejo posvinjat vse kar je na dosegu rok in še malo naprej.

Prosim lepo... :lol:
Meni je že smešno ko vidim poste določenih uporabnikov.

lp

Točno o tem sem jaz pisal, pa je bila zadeva pobrisana. Saj razumem, da nekateri med seboj kofetkajo in se bojijo zamerit drug drugemu. Ampak še vedno ne štekam, da so bli francozi, japonci in korejci vedno plastik fantastik. Ampak zdaj, ko pa je pri tej znamki, je pa vse ok.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 09, 2013 4:17 am

@tomzzi: Pa ravno ti si se očitno počutil prizadetega, ker se je napisalo nekaj čez tvojo značko, čeprav ti je povzročila nemalo težav in si jo kljub temu vneto zagovarjal! ;)

Se strinjam, par stvari (mogoče dobesedno par) je nazadovalo pri teh novih modelih Octavie in Golfa, med drugim je na zadnjih vratih trda plastika in zadnje naslonjalo za roko ni ravno na nivoju (skoraj neuporabni utori za pijačo). Kar se tiče trde plastike zadaj na vratih, zame osebno ni moteča iz preprostega razloga, spredaj namreč občasno nasloniš roko na njo, zadaj je pa to kljub enih največjih oken skoraj neizvedljivo oz. skrajno nepraktično. ;) Aja še en minus je... sredinski naslon za roko spredaj nima hlajenega predala in med tem, ko je to dobrodošla funkcija, je bolj malo uporabljana, za razliko od sovoznikovega predala, ki zadostno (o)hladi 1.5l plastenko pijače. Tukaj se pa počasi konča z minusi gleda na predhodne generacije, če se motim, naj me kdo popravi.

@tomzzi: Čisto informativno, bi rad tvoj odgovor na preprosto vprašanje... Kateri avto v tem razredu lahko dejansko konkurira Golfu (in njemu precej sorodni Octavii) po položaju sedenja, uporabljenih materialih oz. vtisu, ki ga dajejo, ergonomiji, prostornosti, porabi, stroških vzdrževanja, ohranitvi vrednosti skozi leta ipd.?

P.S.: Ampak bodi previden pri odgovarjanju, ker verjetno veš, da znam svoje mnenje zelo dobro podkrepit z dejstvi in ne ne le lastnimi občutki! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So mar 09, 2013 6:04 am

Gosic je napisal/-a:
Saj razumem, da nekateri med seboj kofetkajo in se bojijo zamerit drug drugemu.

Kaj si fouš? Pridi še ti sej sem te povabil pa se delaš slepega oz. ne vem zakaj bi rad.......? :roll:

lp

p.s. A je uporabnik gledal rapida al octavijo? Se opravičujem mu jo je mehanik kazal. oops oops

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 09, 2013 1:31 pm

Nevem čemu bi bil fouš, ali karkoli že! Dejstvo je, da ni potrebe po zagovarjanju znamke, če si z nekom prijatelj.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So mar 09, 2013 2:42 pm

Čisto informativno, bi rad tvoj odgovor na preprosto vprašanje... Kateri avto v tem razredu lahko dejansko konkurira Golfu (in njemu precej sorodni Octavii) po položaju sedenja, uporabljenih materialih oz. vtisu, ki ga dajejo, ergonomiji, prostornosti, porabi, stroških vzdrževanja, ohranitvi vrednosti skozi leta ipd.?

Pa kaj je s tabo človek a ne vidiš dlje kot tvoj VW.
Zakaj pe ne sme tudi kdo drugi odgovoriti. Za moje pojme so v podobnem rangu (moje mnenje): mazda3, ford focus, citroen DS4,...
Eni izražajo pač svoje mnenje in ne jih napadat.

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 09, 2013 2:58 pm

Gosic je napisal/-a:Nevem čemu bi bil fouš, ali karkoli že! Dejstvo je, da ni potrebe po zagovarjanju znamke, če si z nekom prijatelj.

Me prav zanima, kdo tu kaj zagovarja znamko, ker je z nekom prijatelj? :shock: Sicer pa takšna kritika od tebe, ki si človeku ogrozil službo, ker je na forumu povedal kaj čez tvojo ljubo Kio, je višek sarkazma! :roll:

emozul je napisal/-a:
Čisto informativno, bi rad tvoj odgovor na preprosto vprašanje... Kateri avto v tem razredu lahko dejansko konkurira Golfu (in njemu precej sorodni Octavii) po položaju sedenja, uporabljenih materialih oz. vtisu, ki ga dajejo, ergonomiji, prostornosti, porabi, stroških vzdrževanja, ohranitvi vrednosti skozi leta ipd.?

Pa kaj je s tabo človek a ne vidiš dlje kot tvoj VW.
Zakaj pe ne sme tudi kdo drugi odgovoriti. Za moje pojme so v podobnem rangu (moje mnenje): mazda3, ford focus, citroen DS4,...
Eni izražajo pač svoje mnenje in ne jih napadat.

LP

Malo preberi moje poste, pa ti bo kristalno jasno, da vidim dosti dlje od VW-ja. Očitno pa tvoj pogled ne sega ravno daleč, če takšne pišeš. Kdo pravi, da drugi ne sme odgovoriti, kje za vraga si to prebral? Mislim, da dobro veš, zakaj si napisal "v podobnem rangu". ;) Pa še enkrat preleti kriterije, ki sem jih napisal. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So mar 09, 2013 5:57 pm

Gosic je napisal/-a:Nevem čemu bi bil fouš, ali karkoli že! Dejstvo je, da ni potrebe po zagovarjanju znamke, če si z nekom prijatelj.

Ja kofetkanje je zajebana stvar veš..... :roll: Ma pa sej bo a ne?

lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So mar 09, 2013 6:41 pm

Se sploh ne bom vključeval v to debato preveč, bom pa napisal tole:

1. Škoda Octavia III zgleda super, prepričan sem, da se tudi lepo pelje. V karavanski različici (še posebno v kaki 4x4 izvedbi) bi jo defintivno uvrstil med top 3, če bi kupoval avtomobil tega razreda.

2. Sam osebno Octavie III v živo nisem še videl, kaj šele da bi jo pretipal, tako da materiale ne morem komentirati.

3. Kar se šlatanja plastike tiče.. Ko sem imel še "Korejca" (oz kar nekaj zapored), sem od mnogih lastnikov evropskih avtomobilov, poslušal te izjave s to plastiko in armaturko v stilu: "ja sej je avto kul, ampak po otipu vidiš to, ono, gor dol, itd., armaturka je iz takega materiala, stikalo iz takega, ta plastika je trda, itd, blablabla.. Pa sem ponavadi komentiral v stilu: "ta avtomobil imam jaz za uporabo, šlatam žensko". Uglavnem..ni mi jasno, zakaj sedaj nekateri, ki ste (kolikor se spomnim) dajali velik pomen temu "šlatanju", sedaj naenkrat tolikšnega pomena pri Octavii ne dajete. Vsaj zdi mi se mi tako. Lahko da se motim?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 09, 2013 7:26 pm

Kaj pa vem, jaz sem napisal kaj od tega šparanja me moti in kaj ne. ;)
Slika

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po mar 11, 2013 6:12 pm

Evo, danes obiskal salon vozil Škoda v LJ in sedel v salonskem avtomobilu ter bodočem testnem, ki je naredil točno 100m... 0.1km :D
prvo nekaj besed o salonskem vozilu:
Srebrna škoda limuzina, notranjost črna...za motor nisem prepričan, ampak mislim da je 1.6tdi
POZITIVNE STVARI:
lepo oblikovana ročica menjalnika,
lepo oblikovani zračniki na armaturki,
klasična ročna zavora,
dvopodročna klimatska naprava,
sedeži dosti boljši kot pri predhodnici,
veliko več prostora na zadnji klopi(se pozna prirastek medosne),
zadek vozila spominja na staro A6, kar se mi zdi super
...
najbrž sem še kaj izpustil..

NEGATIVNE STVARI:
trda, cenena plastika povsod po vratnih oblogah, nižji del sredinske konzole ter celoten sredinski greben,
alu ročke za odpiranje vrat,
cigaret-šteler na nerodnem mestu,
nepriročno odpiranje predala pred(pod klimo) menjalnikom,
gumbi za pomik stekel... mislim, halo??
sprednji sovoznikov predal premajhen,
ni lučk v kozmetičnih ogledalih,
meglenke v svetli izvedbi prav ponesrečeno sekajo in kazijo sprednjo masko,
prtljažnik v 5 vratni izvedbi se previsoko odpre(pomoje 220cm),
prtljažnik skopo dizajniran, sicer veliko prostora, a vseeno dobiš občutek, kot da so ga pozabili oblikovati
...

overall je avto soliden :D

še nekaj besed o testnem(bodočem) avtomobilu:
2.0tdi 150km, dsg menjalnik, črna zunanjost, črna notranjost alkantara/usnje
Bixenonski žarometi z led so prava paša za oči..
tu zraven pašejo meglenke z črno obrobo..
radio-navigacijski sistem opravlja svojo nalogo bliskovito hitro in tekoče!!!!
poklop stranskih ogledal z led osvetlitvijo,
zelo lepo dizajnirana 17 '' platišča...
vse lepo in prav, toda tak avto pride reci in piši 28.000eur z popustom :!:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Po mar 11, 2013 7:46 pm

Kako mi je smešno ko berem vaše + in -. Kako se eni obremenjujete z stikali, predali, šivi na sedežih, .......
Meni je važno da je mala poraba, prostoren toliko da se lepo sedi, ni drag in da po 5 letih še nekaj dobiš zanjga, vrjamem da eni pa gledate ko statusni simbo na avto-tudi prav Samo v premislek ali se vam zdi pametno dato recmo 7jurjev več za octavio kot za recimo 308, megane, astra, cruz,..... zato da boste imeli alkatro? touch scren? lučke na senčnikih?! poraba pri teh avtih je pa +- 0.5L na oko. Samo smešno so mi določeni komentarji kako je to kako je ono (mene tudi moti na M3 ker ima zadaj pogon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) glejte tak je in pika.

Sej ne rečem da je slaba daleč od tega vrjtno je zelooooo dobra kot vse škode (vsaj zame).

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Po mar 11, 2013 8:44 pm

meganer je napisal/-a:Kako mi je smešno ko berem vaše + in -. Kako se eni obremenjujete z stikali, predali, šivi na sedežih, .......
Meni je važno da je mala poraba, prostoren toliko da se lepo sedi, ni drag in da po 5 letih še nekaj dobiš zanjga, vrjamem da eni pa gledate ko statusni simbo na avto-tudi prav Samo v premislek ali se vam zdi pametno dato recmo 7jurjev več za octavio kot za recimo 308, megane, astra, cruz,..... zato da boste imeli alkatro? touch scren? lučke na senčnikih?! poraba pri teh avtih je pa +- 0.5L na oko. Samo smešno so mi določeni komentarji kako je to kako je ono (mene tudi moti na M3 ker ima zadaj pogon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) glejte tak je in pika.

Sej ne rečem da je slaba daleč od tega vrjtno je zelooooo dobra kot vse škode (vsaj zame).

meganer,
človek je podal svoje osebno mnenje o avtomobilu, ti pa podajaš svoje subjektivno mnenje o psihologiji ljubiteljev določenih znamk, o čemer pojma nimaš več kot očitno. Tebe moti osebnost človeka, mi pa govorimo o nevem avtu, kar je tudi namen te strani. Nehaj bedarije pisat in pojdi nazaj v svoj svet. To ni tema kaj kupiti, ker ignoriramo octavio3, ampak ravno to, kar tu nekateri skušamo napisati. Svoje mnenje in občutke ob novi octaviji in to vseakkor je primerjava z starejšo octavio in ne francozi ali kitajci. Kaj ti veš o novi octaviji in ali se ti naši komentarji o avtu res zdijo nepotrebni in odveč? Te Octavija ne zanima? Potem ne komentiraj in ne delaj zgage in sploh ne odpiraj tega foruma več.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 12, 2013 7:21 am

V zadnjem avtobildu so primerjali med sabo okto, golfa, leona in pa A3, vsi top oprema in 2.0 TDI motor. In na koncu je zmagala......okta, prehitela golfa, ki je zadnja leta kraljeval na teh primerjalnih testih :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 12, 2013 1:03 pm

ban je napisal/-a:V zadnjem avtobildu so primerjali med sabo okto, golfa, leona in pa A3, vsi top oprema in 2.0 TDI motor. In na koncu je zmagala......okta, prehitela golfa, ki je zadnja leta kraljeval na teh primerjalnih testih :D

Skoraj pričakovano... po tistem, ko je Stefan Voswinke, glavni urednik AUTOBILD-a, zapisal " pozor golf, prihaja največji konkurent. Nova octavia"

Navedba je bila podana 4. januarja po prvem primerjalnem testu golfa 7 vs (prihajajoča) octavia s češkimi reg. tablicami.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 To mar 12, 2013 1:18 pm

yashica je napisal/-a:
ban je napisal/-a:V zadnjem avtobildu so primerjali med sabo okto, golfa, leona in pa A3, vsi top oprema in 2.0 TDI motor. In na koncu je zmagala......okta, prehitela golfa, ki je zadnja leta kraljeval na teh primerjalnih testih :D

Skoraj pričakovano... po tistem, ko je Stefan Voswinke, glavni urednik AUTOBILD-a, zapisal " pozor golf, prihaja največji konkurent. Nova octavia"

Navedba je bila podana 4. januarja po prvem primerjalnem testu golfa 7 vs (prihajajoča) octavia s češkimi reg. tablicami.

Saj, ko ta dva avta postaviš drugega ob drugem, ne vem, v čem bi si bila naj podobna? Uporabniško sta si 100% različna in če ocenjuješ udobje, prostornost, razmerje glede na ceno ipd., MORA zmagati octavia. Počakajmo, da bo pravi test med golfom variant in Octavio Variant (jaz navijam za Octavijo, imam že 2 doma :)); Tako da...Golf je golf, Octavija pa ni Golf, ampak bližje Jetti in Variantu, sega pa tja nekje do Passata, ker Superb je že nekaj več-vsaj kar se velikosti tiče. Dobro so to "pogruntali", da ni direktne konkurence med njimi in so vsi dokaj uspešni. Tehnologija in mehanika pa sta vrhunski v vseh modelih.

LP

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl To mar 12, 2013 9:34 pm

Zakaj bi O3 primerjal z golfom, če poseka že pasata... :lol:

Der Octavia ist der bessere Passat

Fazit

Die Sensation ist perfekt – wenn es denn eine ist: Der neue Skoda Octavia gewinnt im ersten Vergleichstest gegen den VW Passat.
Und zwar souverän. Er ist ähnlich groß, aber sparsamer, und er bietet dabei bessere Fahrleistungen. Dazu kommen die deutlich
günstigeren Preise. Auffällig beim ausgewogenen Passat: Er ist nicht mehr der Jüngste.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 13, 2013 7:22 pm

Zanimivo se mi zdi, da veliko večino moti (trda) plastika na zgornjem delu vrat.
Zgleda da se vsi vozite z odprtimi šipami in roko zunaj, kot....(raje ne bom napisal) :lol:

Po drugi strani noben ne omeni, da ima nova Octavia (tudi srednja oprema) naslone za roko na vratih oblečene v usnje. ;)

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Sr mar 13, 2013 7:42 pm

peroRS je napisal/-a:Zanimivo se mi zdi, da veliko večino moti (trda) plastika na zgornjem delu vrat.
Zgleda da se vsi vozite z odprtimi šipami in roko zunaj, kot....(raje ne bom napisal) :lol:

Po drugi strani noben ne omeni, da ima nova Octavia (tudi srednja oprema) naslone za roko na vratih oblečene v usnje. ;)

Pero, zakaj pa ti tega ne omeniš, ampak to omenjaš raje skozi kritiko drugih? To nas ne moti. Napisali smo, kaj nas moti. Ne moti nas tudi to, da je lepši, večji, lažji, ima manjši zračni upor, daljše brisalce, ... Moti pa nas tudi to, da 1,6 tdi nima 6. prestave. Če boš slučajno...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 13, 2013 8:17 pm

zoranv12 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Zanimivo se mi zdi, da veliko večino moti (trda) plastika na zgornjem delu vrat.

Pero, zakaj pa ti tega ne omeniš, ampak to omenjaš raje skozi kritiko drugih? To nas ne moti. Napisali smo, kaj nas moti. Ne moti nas tudi to, da je lepši, večji, lažji, ima manjši zračni upor, daljše brisalce, ... Moti pa nas tudi to, da 1,6 tdi nima 6. prestave. Če boš slučajno...

V kregarijo se mi zdi brezveze vpletat. Kritika drugih? Če tako misliš, prav, jaz ne smatram tega tako.
Nekako sam sebe prepričuješ, da se je cel svet zarotil proti tebi. Chill out man :D

Kot lastnik prejšnje generacije (faceliftane) Octavie 1.6TDI (ravno tako s srednjo opremo) lahko samo povem, da je nova Octavia zelo dober izdelek. Nič posebnega, a kot taka se mi tudi dopade. Nekatere stvari so izboljšane, druge spet ne. Dopade se mi, da za isto ceno kot jo je imela prejšnja generacija dobiš avto s kar nekaj več opreme, malenkost več prostora ter varnost na čisto drugem nivoju.
Edina velika zamera z moje strani (kot sem že v enem postu prej napisal) je 50L tank z gorivo.

Druge stvari:
-ni osvetlitve v senčnikih (kot si omenil)
-nekoliko majhen sovoznikov predal, ker je ločen na dva dela
-predal pod naslonom za roko ni hlajen (minus ali ne...prepuščam, da se vsak sam odloči)
Jaz ga do sedaj še nisem uporabljal kot hladilnik.
-na zadnjem naslonu za roke bi bil lahko pokrov čez tista držala za pijačo
-se mi zdi, da so bile stvari vnotranjosti v prejšnji Octavii lepše oblikovane (ročka za tempomat, radio, klima),
Res pa, da imam Columbusa. 8) Lahko, da se bo treba le navadit na vse skupaj.

Pomanjkanje 6. prestave me ne moti niti pri moji Octavii niti na novi. Če bi bila, v redu, če je ni, pa tudi nič zato.
Dokler ima pri 130kmh slabih 2300 obratov (za razliko od starega 1.9) ter majhno porabo se ne pritožujem.
Ko rabim moč, vržem dve nižje in akcija :twisted: Prehitevanje v 5. prestavi prepuščam penzičem.

p.s: na drugem avtu imam 6 prestav. Tako, da se ne bo kdo vtaknil v to, da "kritiziram" tisto kar nimam.

Zdaj čakam še, kdaj bom mel cajt, da si na vikend vzamem 2.0 TDI DSG. Da vidimo, če bo res zaribala po 11. kilometru :mrgreen: :lol:

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Če mar 14, 2013 3:06 pm

@PERO RS:
"Pomanjkanje 6. prestave me ne moti niti pri moji Octavii niti na novi. Če bi bila, v redu, če je ni, pa tudi nič zato.
Dokler ima pri 130kmh slabih 2300 obratov (za razliko od starega 1.9) ter majhno porabo se ne pritožujem"

Ja, sem vozil testnega 1,6 tdi (golfa VII) in res ne potrebuješ ob tem razmerju 6.prestave.
Na moji octaviji 1,9 tdi je pri 2500 obratov na 125km/h (po števcu); Kar je za cca 200 obratov razlike in to je po moje precej!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov