Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: 2012 Hyundai i30

Napisal/-a Gosic Pe mar 30, 2012 10:51 am

A ni ta cenik malo površen, oz seznam opreme? Mislim da do sedaj je bil vedno tako, da je imel Hyundaiev cenik nekako celoten spisek, recimo paket Premium bi moral vsebovati spisek dodatne opreme, katera ima pod DODATNO opremo napis Premium?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe mar 30, 2012 11:10 am

Cenik je rahlo površen in zelo nepreglede. Kar nisem našel, na ceniku je el. voznikov sedež, nikjer ni omenjen, pa vendar ga ima...

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Pe mar 30, 2012 9:39 pm

Evo 17" na drugem testnem, so pa iLook oz. Premium iz prejšnje i30, ET je sicer malo velik ampak še vseeno izgleda dobro:
Slika
Slika
Slika
Slika

Sedaj sem se še malo z dieselom peljal. Avto super, motor je 1.4 crdi 90KM, ampak izolacija je pa res vrhunska je kar precej tišji od našega ix20 z istim motorjem, tudi gume so te tišje ampak sem ugotovil da niti ni problem v gumah, pač pa je avto enostavno pretih in je edino kar se sliši ta šum od gum. Je pa še za odtenek bolj čvrsto podvozje na teh 17" ampak nič kaj dosti trše. Pa še to bel s to masko in 16+" platišči je meni osebno najlepši.
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe mar 30, 2012 11:09 pm

Pff..zdaj vidim, da so 17" alu platisca na novi i30, tako kot 16" na stari.. Tko da, pod 17 razmisljat je skoda..

Ps: lepe fotke ;)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So mar 31, 2012 6:49 am

uuu tale bela je res lepa, se vid da feltne takoj polepšajo avto. samo še sprednjo masko bi zamenju in zmaga!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So mar 31, 2012 7:16 am

Spredna maska s tem krivuljam mi še vedno ne potegne. Bol bi blo če bi ble te krivulje v črni barvi...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So mar 31, 2012 7:39 am

Tudi meni ni všeč s črno masko oz. mi je veliko lepši z navadno.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 4:17 pm

Bela barva mu zelo paše, edina pripomba je na masko... Ali je oblika maske pogojena s stopnjo opreme ?

V VB je nekdo primerjal zvočno izolacijo golfa 6 in novega i30, ter bil nad napredkom "nemško-češkega" korejca navdušen. Šestica je zvočno odlično izolirana (jo imam) in, če so se z i30 približali, je to zame velik plus.
Primerjalna tabela:
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo So mar 31, 2012 9:11 pm

yashica je napisal/-a:Bela barva mu zelo paše, edina pripomba je na masko... Ali je oblika maske pogojena s stopnjo opreme ?

V VB je nekdo primerjal zvočno izolacijo golfa 6 in novega i30, ter bil nad napredkom "nemško-češkega" korejca navdušen. Šestica je zvočno odlično izolirana (jo imam) in, če so se z i30 približali, je to zame velik plus.
Primerjalna tabela:
Slika

Ja pri nas je maska pogojena z opremo, zaenkrat če bo odziv slab bo ta maska ki je meni osebno z takimi 17" felgnami boljša kot navadna na teh bolj "športnih" barvah, bela, srebrna, modra, črna, ne paše pa tako lepo na te razne rjave odtenke, kot dodatna oprema tako kot v Avstriji(200€) ali pa bo samo po naročilu.
Kar se hrupa tiče lahko samo potrdim to tabelo, ravno dopoldne sem bil na HAT-u in sem vozil tega 1.6 crdi 128KM in bil prijetno presenečen, ne le da ima za 1.6 motor neverjeten navor in zelo lepo porabo, je tudi izredno izoliran tako proti prejšnjemu kot tudi proti ostalim, tudi med polnim pospeševanjem je izredno tih in miren nobenih treslajev ali kar koli in še enkrat me je navdušilo podvozje, avto je kot prilepjen na cesto in razne grbine tračnice ga niti malo ne zmotijo.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 31, 2012 9:14 pm

Sem ga zadnjič pretipal tudi odznotraj. Je korak višje v izdelavi, napram prejšnji generaciji, mogoče celo dva. Ni govora o kakem luftu, med dotiki z gumbi,kontrolami.
Sedeži so zanimivo mehki. Armatura že v osnovnem v mehki plastiki.

Mi pa vseekakor ni neki WAW lepotec. Tista rit je od blizu še vedno kot butjena. Zdaj je prodaja ubistvu verjetno pogojena samo še z ceno, zaljubljenostjo do znamke.
Glede na to kako se vozi neka Elantra, nedvomim da se nebi i30 peljal dobro, oz napram prejšnjemu odlično.
Kot vidim so zadevo z zvočno izolacijo korejci konkretno zavihali rokave. Bravo!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So mar 31, 2012 9:44 pm

grofo je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Bela barva mu zelo paše, edina pripomba je na masko... Ali je oblika maske pogojena s stopnjo opreme ?

Primerjalna tabela:
Slika

Ja pri nas je maska pogojena z opremo, zaenkrat če bo odziv slab bo ta maska ki je meni osebno z takimi 17" felgnami boljša kot navadna na teh bolj "športnih" barvah, bela, srebrna, modra, črna, ne paše pa tako lepo na te razne rjave odtenke, kot dodatna oprema tako kot v Avstriji(200€) ali pa bo samo po naročilu.
Kar se hrupa tiče lahko samo potrdim to tabelo, ravno dopoldne sem bil na HAT-u in sem vozil tega 1.6 crdi 128KM in bil prijetno presenečen, ne le da ima za 1.6 motor neverjeten navor in zelo lepo porabo, je tudi izredno izoliran tako proti prejšnjemu kot tudi proti ostalim, tudi med polnim pospeševanjem je izredno tih in miren nobenih treslajev ali kar koli in še enkrat me je navdušilo podvozje, avto je kot prilepjen na cesto in razne grbine tračnice ga niti malo ne zmotijo.

Neverjeten navor je zate 260 n/m? Pa tudi ne pretiravaj z lego na cesti, še vedno ni na nivoju focusa, verjamem pa da jim to ni biu niti namen. Avto je udoben, tih in baje izredno nenaporen za vožnjo, to so tudi hoteli, športnost oziroma dinamika je tukaj v drugem planu. Pa preden me napadeš, avto mi je všeč, bolj kot mariskateri evropski predstavnik, ni pa zdaj neki čudež, seveda je pa boljši od prejšnjega, za to ceno tudi MORA biti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne apr 01, 2012 1:51 am

Izgled mi je po prvih slikah bil super, zdaj mi pa deluje vse bolj povprečen. Armatura mi ni všeč, pač mi ne odgovarja ta "aktualni" oblikovalski stil. Verjamem, da je zelo dober povprečen avto tega razreda, pač koristno dolgočasje, volan ipd. (spet) naštimano tako da ni premehko za bolj dinamične, niti pretrdo za umirjene, ki večinoma tudi kupijo te avtomobile.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Ne apr 01, 2012 11:44 am

maniaxxx je napisal/-a:Neverjeten navor je zate 260 n/m? Pa tudi ne pretiravaj z lego na cesti, še vedno ni na nivoju focusa, verjamem pa da jim to ni biu niti namen. Avto je udoben, tih in baje izredno nenaporen za vožnjo, to so tudi hoteli, športnost oziroma dinamika je tukaj v drugem planu. Pa preden me napadeš, avto mi je všeč, bolj kot mariskateri evropski predstavnik, ni pa zdaj neki čudež, seveda je pa boljši od prejšnjega, za to ceno tudi MORA biti.

Prvo si dobro preberi kaj ti piše glede motorja in zakaj je neverjeten.
Kar se lege tiče si ga že vozil? In če si ga mi ga prosim primerjaj s Focusom zakj je le ta toliko boljši, vozil sem vse v tej klasi in kar lahko rečem je to da je Golf glede vožnje še vedno pred vsemi, Focus se mi ne zdi nič posebnega, Hyundai je razen volana, ki je zame še vedno premehak nekje med športnostjo in udobjem za naše zjahane ceste in vsakdanjo uporabo povsem vredu. In tudi to glede lege sem imel bolj v mislih v primerjavi na prejšnjega.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 01, 2012 2:05 pm

grofo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Neverjeten navor je zate 260 n/m? Pa tudi ne pretiravaj z lego na cesti, še vedno ni na nivoju focusa, verjamem pa da jim to ni biu niti namen. Avto je udoben, tih in baje izredno nenaporen za vožnjo, to so tudi hoteli, športnost oziroma dinamika je tukaj v drugem planu. Pa preden me napadeš, avto mi je všeč, bolj kot mariskateri evropski predstavnik, ni pa zdaj neki čudež, seveda je pa boljši od prejšnjega, za to ceno tudi MORA biti.

Prvo si dobro preberi kaj ti piše glede motorja in zakaj je neverjeten.
Kar se lege tiče si ga že vozil? In če si ga mi ga prosim primerjaj s Focusom zakj je le ta toliko boljši, vozil sem vse v tej klasi in kar lahko rečem je to da je Golf glede vožnje še vedno pred vsemi, Focus se mi ne zdi nič posebnega, Hyundai je razen volana, ki je zame še vedno premehak nekje med športnostjo in udobjem za naše zjahane ceste in vsakdanjo uporabo povsem vredu. In tudi to glede lege sem imel bolj v mislih v primerjavi na prejšnjega.

Sem vedel da bom takoj napaden :lol:

Da ti razložim, ti pa medtem zajemi sapo in dihaj....sem si lastil 3 hyundaie, sem zelo zainteresiran tudi za nakup aktualnega i30, tako da nisem kak fan nemških vozil ali anti koreja fan, samo povem, da 260 n/m ni neverjeten navor kot si napisal, ga ima naprimer renault 320 n/m, prav tako nisem napisal da ima slabo lego ali karkoli, samo da je bolj naštiman na udobje in varnost, da odzivnost in obcutek ni na nivoju focusa, ker je ta nek bench mark za celotni razred vključno z golfom, ki sem ga vozil in ni nič posebnega če se pogovarjava o sami odzivnosti in dinamičnosti... verjetno se pa strinjaš z mano, da je malo predrag tale i30....kljub temu, da ima zelo bogato opremo...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne apr 01, 2012 3:04 pm

Predrag? Ja ima kar visoko ceno trenutno. Samo če je na nivoju evropske konkurence... Ni več tako drag če ga primerjamo recimo z nemci ala opel astra, golf ker ima že pošteno opremo v višjih paketih opreme kot je style... Dvomim zelo dvomim pa, da je kaj manj kvalitetnejši od recimo opel astre.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 01, 2012 3:14 pm

tomzzi je napisal/-a:Predrag? Ja ima kar visoko ceno trenutno. Samo če je na nivoju evropske konkurence... Ni več tako drag če ga primerjamo recimo z nemci ala opel astra, golf ker ima že pošteno opremo v višjih paketih opreme kot je style... Dvomim zelo dvomim pa, da je kaj manj kvalitetnejši od recimo opel astre.

Ni nič manj kvaliteten, predrag mogoče ni pravi izraz, ni več poceni, kot smo bili navajeni pri korejcih, izguba vrednosti bo pa sigurno večja kot pri VW zaradi mentalitete ueber vagna pri Slovencih

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Ne apr 01, 2012 5:27 pm

Sploh te ni nihče napadal samo spraševal sem po tvojih izkušnjah, po mojih so vsi ti avti tako izzenačeni da če bi te posadil v enega ali drugega in ti zavezal oči ne bi vedel kateri je kater, pri Golfu mi je osebno volan vrhunski proti Focusu in i30, po pravici se meni ta mit o tem da je Focusneki benchmark zdi malo za lase privlečen, kot pravim ti avti so preveč izzenačeni, večja razlika pa je potem do modelov z poltogo zadnjo premo kot so Peugeot 308, Opel astra, Citroen C4.

Kar se navora tiče še enkrat Fordov 1.6 motor je edini ki ima več navora in še to 10 NM, VW ima 250, Renault pa ima 1.5 motor in 200 NM navora. Vem da to ni veliko in da imajo vsi 1.9, 2.0 motorji okoli 300 NM in da ni primerjave s tem.

Kar se cene tiče tako kot si napisal ni predrag ampak enostavno ni več poceni, glede na miselnost večine ljudi da so to neka "j***a".
Osebno bi dal na cenik model Clasic s ceno 12999€ pa če tudi bi bil takšen na voljo samo po naročilu ali v zelo majhnih količinah.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 01, 2012 5:32 pm

grofo je napisal/-a:Sploh te ni nihče napadal samo spraševal sem po tvojih izkušnjah, po mojih so vsi ti avti tako izzenačeni da če bi te posadil v enega ali drugega in ti zavezal oči ne bi vedel kateri je kater, pri Golfu mi je osebno volan vrhunski proti Focusu in i30, po pravici se meni ta mit o tem da je Focusneki benchmark zdi malo za lase privlečen, kot pravim ti avti so preveč izzenačeni, večja razlika pa je potem do modelov z poltogo zadnjo premo kot so Peugeot 308, Opel astra, Citroen C4.

Kar se navora tiče še enkrat Fordov 1.6 motor je edini ki ima več navora in še to 10 NM, VW ima 250, Renault pa ima 1.5 motor in 200 NM navora. Vem da to ni veliko in da imajo vsi 1.9, 2.0 motorji okoli 300 NM in da ni primerjave s tem.

Kar se cene tiče tako kot si napisal ni predrag ampak enostavno ni več poceni, glede na miselnost večine ljudi da so to neka "j***a".
Osebno bi dal na cenik model Clasic s ceno 12999€ pa če tudi bi bil takšen na voljo samo po naročilu ali v zelo majhnih količinah.

Renault ima 1.6 s 320 navora in 130 ps, fordov motor je u bistvu PSA, fiaT MJ ima 300 nm, meni pa volan u golfu ni všeč, mi je focus dosti boljši ( ga imam ), sicer pa vsakemu svoje, ljudje imamo različne zahteve in okuse, meni je 1.6 crdi s 115 konji bil precej slabši od konkurence, nisem pa še vozila novega v aktualnem i30, bom ta teden verjetno šel na vožnjo in povem svoje mnenje.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne apr 01, 2012 5:35 pm

Pri Renaultu imajo stari 1.5 dCi motorji 239 Nm, novi 1.6 dCi pa 320 Nm navora.

EDIT: Me je prehitel maniaxxx. :D

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne apr 01, 2012 5:43 pm

To je pa že kar pošten navor za 1.6 motorček...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: drugmirko in 4 gostov