yashica je napisal/-a:Bela barva mu zelo paše, edina pripomba je na masko... Ali je oblika maske pogojena s stopnjo opreme ?
V VB je nekdo primerjal zvočno izolacijo golfa 6 in novega i30, ter bil nad napredkom "nemško-češkega" korejca navdušen. Šestica je zvočno odlično izolirana (jo imam) in, če so se z i30 približali, je to zame velik plus.
Primerjalna tabela:
grofo je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Bela barva mu zelo paše, edina pripomba je na masko... Ali je oblika maske pogojena s stopnjo opreme ?
V VB je nekdo primerjal zvočno izolacijo golfa 6 in novega i30, ter bil nad napredkom "nemško-češkega" korejca navdušen. Šestica je zvočno odlično izolirana (jo imam) in, če so se z i30 približali, je to zame velik plus.
Primerjalna tabela:
Ja pri nas je maska pogojena z opremo, zaenkrat če bo odziv slab bo ta maska ki je meni osebno z takimi 17" felgnami boljša kot navadna na teh bolj "športnih" barvah, bela, srebrna, modra, črna, ne paše pa tako lepo na te razne rjave odtenke, kot dodatna oprema tako kot v Avstriji(200€) ali pa bo samo po naročilu.
Kar se hrupa tiče lahko samo potrdim to tabelo, ravno dopoldne sem bil na HAT-u in sem vozil tega 1.6 crdi 128KM in bil prijetno presenečen, ne le da ima za 1.6 motor neverjeten navor in zelo lepo porabo, je tudi izredno izoliran tako proti prejšnjemu kot tudi proti ostalim, tudi med polnim pospeševanjem je izredno tih in miren nobenih treslajev ali kar koli in še enkrat me je navdušilo podvozje, avto je kot prilepjen na cesto in razne grbine tračnice ga niti malo ne zmotijo.
maniaxxx je napisal/-a:Neverjeten navor je zate 260 n/m? Pa tudi ne pretiravaj z lego na cesti, še vedno ni na nivoju focusa, verjamem pa da jim to ni biu niti namen. Avto je udoben, tih in baje izredno nenaporen za vožnjo, to so tudi hoteli, športnost oziroma dinamika je tukaj v drugem planu. Pa preden me napadeš, avto mi je všeč, bolj kot mariskateri evropski predstavnik, ni pa zdaj neki čudež, seveda je pa boljši od prejšnjega, za to ceno tudi MORA biti.
grofo je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Neverjeten navor je zate 260 n/m? Pa tudi ne pretiravaj z lego na cesti, še vedno ni na nivoju focusa, verjamem pa da jim to ni biu niti namen. Avto je udoben, tih in baje izredno nenaporen za vožnjo, to so tudi hoteli, športnost oziroma dinamika je tukaj v drugem planu. Pa preden me napadeš, avto mi je všeč, bolj kot mariskateri evropski predstavnik, ni pa zdaj neki čudež, seveda je pa boljši od prejšnjega, za to ceno tudi MORA biti.
Prvo si dobro preberi kaj ti piše glede motorja in zakaj je neverjeten.
Kar se lege tiče si ga že vozil? In če si ga mi ga prosim primerjaj s Focusom zakj je le ta toliko boljši, vozil sem vse v tej klasi in kar lahko rečem je to da je Golf glede vožnje še vedno pred vsemi, Focus se mi ne zdi nič posebnega, Hyundai je razen volana, ki je zame še vedno premehak nekje med športnostjo in udobjem za naše zjahane ceste in vsakdanjo uporabo povsem vredu. In tudi to glede lege sem imel bolj v mislih v primerjavi na prejšnjega.
tomzzi je napisal/-a:Predrag? Ja ima kar visoko ceno trenutno. Samo če je na nivoju evropske konkurence... Ni več tako drag če ga primerjamo recimo z nemci ala opel astra, golf ker ima že pošteno opremo v višjih paketih opreme kot je style... Dvomim zelo dvomim pa, da je kaj manj kvalitetnejši od recimo opel astre.
grofo je napisal/-a:Sploh te ni nihče napadal samo spraševal sem po tvojih izkušnjah, po mojih so vsi ti avti tako izzenačeni da če bi te posadil v enega ali drugega in ti zavezal oči ne bi vedel kateri je kater, pri Golfu mi je osebno volan vrhunski proti Focusu in i30, po pravici se meni ta mit o tem da je Focusneki benchmark zdi malo za lase privlečen, kot pravim ti avti so preveč izzenačeni, večja razlika pa je potem do modelov z poltogo zadnjo premo kot so Peugeot 308, Opel astra, Citroen C4.
Kar se navora tiče še enkrat Fordov 1.6 motor je edini ki ima več navora in še to 10 NM, VW ima 250, Renault pa ima 1.5 motor in 200 NM navora. Vem da to ni veliko in da imajo vsi 1.9, 2.0 motorji okoli 300 NM in da ni primerjave s tem.
Kar se cene tiče tako kot si napisal ni predrag ampak enostavno ni več poceni, glede na miselnost večine ljudi da so to neka "j***a".
Osebno bi dal na cenik model Clasic s ceno 12999€ pa če tudi bi bil takšen na voljo samo po naročilu ali v zelo majhnih količinah.
Po forumu brska: drugmirko in 4 gostov