Mojster Miha je napisal/-a:-čitaj debeli post zgorej...- :P
aaaaa, j*** ga! zdej, al sem jaz funkcionalno nepismen al pa ti res ne znaš brat!
sploh ne trdim.... ne, bom drugače napisal: JAZ TRDIM; DA JE INDIVIDUALNOST LASTNOST, OKUS PA KATEGORIJA POSAMEZNIKA (s katero primerja in ocenjuje) ! OK? je blo zdej dost jasno? torej..... če napišem tole:
drugmirko je napisal/-a:okus je, kategorija vsakega posameznika! ni pa lastnost!
mislim povedat, da je okus neke vrste vrednostna lestvica, lastna vsakemu posamezniku! kar je približno isto, kot to, kar praviš ti:
Mojster Miha je napisal/-a:Tvoj okus je predvsem in zgolj tvoj - in ni nič manj in nič več vreden, pomemben ...
če napišem tole:
drugmirko je napisal/-a:individualnost oz. drugačnost, neenakost množici je lastnost.
to tudi mislim.... individualnost je lastnost! kar je približno tako, kot to, kar praviš ti:
Mojster Miha je napisal/-a:Oprosti ampak ta je pa huda - lastnost predstavlja, je, označuje ... individualnost - je njen sestavni del
in če relativnost okusov opišem z:
mislim točno to kar misliš ti, ko napišeš:drugmirko je napisal/-a:Tomcatterju je Q7 lep in impozanten avto, meni je pa kičasta in nesorazmerna klobasa! njemu je C6 kičast brezveznež za katerim ne obrne glave dvakrat, meni je rahlo pujsast a še zmeraj zelo šarmanten individualnež
Mojster Miha je napisal/-a:- ti podaš oceno kičast oz neokusen PASSAT-u - ampak to je zgolj tvoje lastno mnenje, o ocena o okusu če hočeš. In nič več in nič manj. Nekdo drug bo podal oceno kičast, neokusen LAGUNI - spet nič več in nič manj kot njegova ocena
res ne vem proti čemu se zdej pizdiš.... drugič rajši probej razumet kaj kdo napiše!
kdo ocenjuje okus? generalno se okus formira s konsenzom družbe, vendar to še ne pomeni, da je tak okus prefinjen /dober. če češ bolj grafično: vsak posameznik ima pravico mislit, da je Naša mala klinika dobra televizijska oddaja. tudi splošna priljubljenost pravi, da večina to misli. vendar to še ne pomeni, da je NMK res dobra oddaja. zato pravo kvaliteto vrednotijo strokovnjaki. pa je čisto vseeno al se zdej pogovarjamo o dizajnu avtomobilov, arhitekturi, slikarstvu ali kaki drugi umetnosti, modi al pa kuhi! zato recimo gobleni punčk, ki jokajo ne visijo v Narodni galeriji, in plastične gondole z uro nimajo posebne estetske vrednosti! čeprav jaz osebno poznam najmanj tri ljudi, katerim se to dopade! oziroma, njihov okus je takšen, da jih z veseljem razpostavijo po svoji hiši in neprizadeto priznajo, da jim je to všeč!
in do tega imajo absolutno vso pravico! verjtno se pa strinjaš, da bi bila notorna neumnost, če bi ta svoj okus začeli po forumih razglašat za edinega pravilnega.
....in DA, individualnost absolutno ni pogoj za dober okus!