Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To jun 05, 2007 3:03 pm

Mojster Miha je napisal/-a:-čitaj debeli post zgorej...- :P

aaaaa, j*** ga! zdej, al sem jaz funkcionalno nepismen al pa ti res ne znaš brat!

sploh ne trdim.... ne, bom drugače napisal: JAZ TRDIM; DA JE INDIVIDUALNOST LASTNOST, OKUS PA KATEGORIJA POSAMEZNIKA (s katero primerja in ocenjuje) ! OK? je blo zdej dost jasno? torej..... če napišem tole:
drugmirko je napisal/-a:okus je, kategorija vsakega posameznika! ni pa lastnost!

mislim povedat, da je okus neke vrste vrednostna lestvica, lastna vsakemu posamezniku! kar je približno isto, kot to, kar praviš ti:
Mojster Miha je napisal/-a:Tvoj okus je predvsem in zgolj tvoj - in ni nič manj in nič več vreden, pomemben ...

če napišem tole:
drugmirko je napisal/-a:individualnost oz. drugačnost, neenakost množici je lastnost.

to tudi mislim.... individualnost je lastnost! kar je približno tako, kot to, kar praviš ti:
Mojster Miha je napisal/-a:Oprosti ampak ta je pa huda - lastnost predstavlja, je, označuje ... individualnost - je njen sestavni del

in če relativnost okusov opišem z:
drugmirko je napisal/-a:Tomcatterju je Q7 lep in impozanten avto, meni je pa kičasta in nesorazmerna klobasa! njemu je C6 kičast brezveznež za katerim ne obrne glave dvakrat, meni je rahlo pujsast a še zmeraj zelo šarmanten individualnež
mislim točno to kar misliš ti, ko napišeš:
Mojster Miha je napisal/-a:- ti podaš oceno kičast oz neokusen PASSAT-u - ampak to je zgolj tvoje lastno mnenje, o ocena o okusu če hočeš. In nič več in nič manj. Nekdo drug bo podal oceno kičast, neokusen LAGUNI - spet nič več in nič manj kot njegova ocena

res ne vem proti čemu se zdej pizdiš.... drugič rajši probej razumet kaj kdo napiše!

kdo ocenjuje okus? generalno se okus formira s konsenzom družbe, vendar to še ne pomeni, da je tak okus prefinjen /dober. če češ bolj grafično: vsak posameznik ima pravico mislit, da je Naša mala klinika dobra televizijska oddaja. tudi splošna priljubljenost pravi, da večina to misli. vendar to še ne pomeni, da je NMK res dobra oddaja. zato pravo kvaliteto vrednotijo strokovnjaki. pa je čisto vseeno al se zdej pogovarjamo o dizajnu avtomobilov, arhitekturi, slikarstvu ali kaki drugi umetnosti, modi al pa kuhi! zato recimo gobleni punčk, ki jokajo ne visijo v Narodni galeriji, in plastične gondole z uro nimajo posebne estetske vrednosti! čeprav jaz osebno poznam najmanj tri ljudi, katerim se to dopade! oziroma, njihov okus je takšen, da jih z veseljem razpostavijo po svoji hiši in neprizadeto priznajo, da jim je to všeč!
in do tega imajo absolutno vso pravico! verjtno se pa strinjaš, da bi bila notorna neumnost, če bi ta svoj okus začeli po forumih razglašat za edinega pravilnega.

....in DA, individualnost absolutno ni pogoj za dober okus!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To jun 05, 2007 3:29 pm

esem je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a: Okus je seveda stvar posameznika in rek 100 ljudi 100 čudi 100% velja.

To sploh ne drži - če bi to držalo, ne bi bila Brera (ali 8C ali Grande Punto ali Micka EVO X ali Aston Martin ali XXX) veliki večini lepa - pa to seveda ne zaradi mode.

Meni je recimo to čudno, da je ljudem, s katerimi se pogovarjam, po veliki večini brera in 8c grda tako kot meni, medtem pa po forumih veljata za ful lepa avtomobila. tko da se ne strinjam s tabo glih
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 05, 2007 3:51 pm

Tomcatter je napisal/-a: medtem pa po forumih veljata za ful lepa avtomobila

Kaj sem pa jaz rekel? Da sta večini lepa. In za večino na forumih sam isto praviš. Torej se strinjaš? Drugo pa je tvoj okus in čut za estetiko... :P

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jun 05, 2007 5:31 pm

o zadku brere bi se dal diskotirat in sigurno ne velja kot nek ''lepotni standard'' ta trenutek
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jun 05, 2007 5:55 pm

kljukec je napisal/-a:o zadku brere bi se dal diskotirat in sigurno ne velja kot nek ''lepotni standard'' ta trenutek
lp

Men je tud milo rečeno čudn, pa sm alfa fan.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To jun 05, 2007 6:02 pm

Lignage je napisal/-a:
Za konec pa še armatura nove Lagune v primerjavi s tisto v Passatu:

Slika

Ta primerjava pokaže ogromno razliko. V Laguni se točno vidi posluh za sodobnost (Lesen dodatek s kvadratki, ki ga poznamo iz VelSatisa, deluje moderno). Les v Passatu pa na žalost deluje kot bi bil vzet iz kakšnega srednjeveškega pohištva. Primerjajte še samo barvno usklajenost in izbor barv posameznih delov v notranjosti.
lp, mm

Lignage, pri Passatu lahko izbiraš med štirimi barvami armature in tkanine oz. usnja, aplikacije so pa lahko v aluminiju ali dveh barvah pravega lesa. Takšne individualnosti (pri osnovnih paketih je izbira manjša) Laguna verjetno ne bo ponujala. Pri Renaultih ponavadi s paketom opreme izbereš tudi notranje barve, kar mene moti.

Drugače še moje mnenje na podlagi fotografij. Sprednji del izgleda čudno in prazno (luči so kitajsko zašiljene), zadek je pri limuzini povsem zgrešen, karavan mi je pa všeč. Notranjost izgleda prestižno, ni pa nikakršna revolucija v tem razredu.

Tukaj pa še motorji:
* 2.0i 16v 145 CV
* 2.0i 16v T 170 CV
* 1.5 dCi 110 CV
* 2.0 dCi 130 CV
* 2.0 dCi 150 CV
* 2.0 dCi 175 CV
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 05, 2007 6:08 pm

O Brerinem zadku se bi res dalo diskutirat, ampak avto ne glede na to velja za sam vrh lepote avtomobilizma v tem trenutku. No in če so že čez Brero negativne besede pa ne morejo bit čez Spiderja ali pa Alfo 159 ;)

Nova Laguna je vsekakor všečen avtomobil, notranjost je kot ste eni primerjali s Passtom dosti boljše zdizajnirana, ker passatavoaje res precej dolgočasna in nezanimiva, kot je to v večini VWjev. Sploh pa ta na sliki, ki ima barvo imitacije lesa kot driska, pa oprostite na izrazu :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To jun 05, 2007 7:09 pm

lizard je napisal/-a:...ima barvo imitacije lesa kot driska, pa oprostite na izrazu :)

Ne oprostim, barva dojenčkove driske je tisočkrat lepša. ;)

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To jun 05, 2007 7:18 pm

lizard je napisal/-a:No in če so že čez Brero negativne besede pa ne morejo bit čez Spiderja ali pa Alfo 159 ;)

tudi to bi se dalo na dolgo diskutirat ;)
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To jun 05, 2007 8:20 pm

Večina avtov ima od 10% do 35% pristašev konkretnega dizajna. Tisti, ki sem jih omenil, imajo vsi vsaj 60-70, nekateri (AM, EVO?), verjetno čez 90%. Če si ti med 15- 30 %, ki jim je splošno sprejet lep dizajn diskutabilna kategorija, lahko diskutiraš kasno v noč, a žal pomagalo ne bo dosti.
Brerin zadek res ni neka vrhunska dizajnerska inovacija, a je dovolj lep in korekten, da ne razvodeni celotnega vtisa.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jun 05, 2007 10:14 pm

martin_krpan je napisal/-a:Lignage, pri Passatu lahko izbiraš med štirimi barvami armature in tkanine oz. usnja, aplikacije so pa lahko v aluminiju ali dveh barvah pravega lesa. Takšne individualnosti (pri osnovnih paketih je izbira manjša) Laguna verjetno ne bo ponujala. Pri Renaultih ponavadi s paketom opreme izbereš tudi notranje barve, kar mene moti.

Sej vem to Krpan ;)

Tista individualnost pri Passatu bolj škoduje kot ne :P . Potem obstaja več možnosti, da si kupci brez okusa lahko namešajo čudne armature. Recimo imajo svetlo armaturo pa krom vse obenem, pa verjetno še kaj ;)

Pri Renaultu so pa že vnaprej estetsko pripravljene in tako kupci ne morejo zgrešiti :D

Drugače se pa glede okusa strinjam z esemom.

lp, mm

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 06, 2007 12:07 pm

drugmirko je napisal/-a:
kdo ocenjuje okus? generalno se okus formira s konsenzom družbe, vendar to še ne pomeni, da je tak okus prefinjen /dober. če češ bolj grafično: vsak posameznik ima pravico mislit, da je Naša mala klinika dobra televizijska oddaja. tudi splošna priljubljenost pravi, da večina to misli. vendar to še ne pomeni, da je NMK res dobra oddaja. zato pravo kvaliteto vrednotijo strokovnjaki. pa je čisto vseeno al se zdej pogovarjamo o dizajnu avtomobilov, arhitekturi, slikarstvu ali kaki drugi umetnosti, modi al pa kuhi! zato recimo gobleni punčk, ki jokajo ne visijo v Narodni galeriji, in plastične gondole z uro nimajo posebne estetske vrednosti! čeprav jaz osebno poznam najmanj tri ljudi, katerim se to dopade! oziroma, njihov okus je takšen, da jih z veseljem razpostavijo po svoji hiši in neprizadeto priznajo, da jim je to všeč!
in do tega imajo absolutno vso pravico! verjtno se pa strinjaš, da bi bila notorna neumnost, če bi ta svoj okus začeli po forumih razglašat za edinega pravilnega.

....in DA, individualnost absolutno ni pogoj za dober okus!

... tako kot niso strokovnjaki pogoj, da bo vrednotenje kakovostno ;)

LP

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jun 06, 2007 12:14 pm

Za takšne stvari kot so dizajn, strokovnjaki ne obstajajo. ;) So samo kvazistrokovnjaki oziroma samooklicani strokovnjaki, ki znajo samo obračati besede in s tem poskušajo vsiljevati svoje subjektivno mnenje.

Še vedno čakam, da bo kdo objavil kaj več o tehnološkem napredku prihajajoče Lagune in ne samo kvazistrokovno mnenje o prefinjenosti in skladnosti zunanjih linij avtomobila. Moje kvazistrokovno mnenje je, da je grd, korak nazaj v Renaultovih oblikovalskih smernicah, ampak kot pravim .. .bolj me zanima tehnika kot pa izgled. Se pričakuje kak 4x4, pa po možnosti v RS izvedbi? Mogoče kakšni varčnejši motorji? Morda kak hybrid, ali pa na bioetanol?
Zadnjič spremenil f.taunus, dne Sr jun 06, 2007 12:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 06, 2007 12:16 pm

Lignage je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:Lignage, pri Passatu lahko izbiraš med štirimi barvami armature in tkanine oz. usnja, aplikacije so pa lahko v aluminiju ali dveh barvah pravega lesa. Takšne individualnosti (pri osnovnih paketih je izbira manjša) Laguna verjetno ne bo ponujala. Pri Renaultih ponavadi s paketom opreme izbereš tudi notranje barve, kar mene moti.

Sej vem to Krpan ;)

Tista individualnost pri Passatu bolj škoduje kot ne :P . Potem obstaja več možnosti, da si kupci brez okusa lahko namešajo čudne armature. Recimo imajo svetlo armaturo pa krom vse obenem, pa verjetno še kaj ;)

Pri Renaultu so pa že vnaprej estetsko pripravljene in tako kupci ne morejo zgrešiti :D

Drugače se pa glede okusa strinjam z esemom.

lp, mm

Spet predvsem in zgolj tvoj okus - nič več in nič manj ;)

Kupcem PASSAT-a je tisto kar kupijo okusno, estetsko ... - v tem primeru obstaja možnost, da si ti brez okusa :lol:

LP

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr jun 06, 2007 12:20 pm

Da bi nemci mel tak dizajn k ga moja francozi, bi veliko ljudi hodilo peš.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jun 06, 2007 1:12 pm

Uribobo je napisal/-a:Da bi nemci mel tak dizajn k ga moja francozi, bi veliko ljudi hodilo peš.

haha.

notri je lepa, pa zadaj je tut še, samo spredaj so pa nekaj čreva...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr jun 06, 2007 1:31 pm

Mojster Miha je napisal/-a:... tako kot niso strokovnjaki pogoj, da bo vrednotenje kakovostno ;)

ok, naj ti bo... ni nujno, je pa zelo verjetno, da bo kakovostno. v vsakem primeru, pa bo vrednotenje veliko kompletnejše in bolj strokovno, če ga bodo opravili strokovnjaki, kot pa če se o "okusu" na enem "zakotnem forumu prereka tak trop jolbetov", kot smo mi... :mrgreen: :P ;)

f.taunus je napisal/-a:Za takšne stvari kot so dizajn, strokovnjaki ne obstajajo. ;) So samo kvazistrokovnjaki oziroma samooklicani strokovnjaki, ki znajo samo obračati besede in s tem poskušajo vsiljevati svoje subjektivno mnenje.

ja... kaj naj človek, ki vidi vsaj malo dlje od lastnega plota, reče na kej tak "brihtnega"?.....
a pol so po tvoje Henry Fisker, Donato Coco, Murat Gunak, Henry Loyd, Patrick LeQuement, Ken Okuyama, Nakamura, Pininfarina, Bertone, Giugiaro... ajde Lešnik in vsi ostali ki so končali šole kot so Royal college of Art in podobne... en sam samcat trop samooklicanih kvazistrokovnjakov, ki ne počnejo nič drugega (in o vsem skupej tudi nič ne vejo), kot da obračajo besede? in na vseh teh silnih šolah za oblikovanje ne učijo nič drugega, kot to, kako čimbolj prepričljivo pametovat o nečem o čemer nimaš pojma.....
....verjetno je pa najboljše reč nič! :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr jun 06, 2007 4:50 pm

f.taunus je napisal/-a:Še vedno čakam, da bo kdo objavil kaj več o tehnološkem napredku prihajajoče Lagune in ne samo kvazistrokovno mnenje o prefinjenosti in skladnosti zunanjih linij avtomobila. Moje kvazistrokovno mnenje je, da je grd, korak nazaj v Renaultovih oblikovalskih smernicah, ampak kot pravim .. .bolj me zanima tehnika kot pa izgled. Se pričakuje kak 4x4, pa po možnosti v RS izvedbi? Mogoče kakšni varčnejši motorji? Morda kak hybrid, ali pa na bioetanol?

Kej dost revolucionarna zagotov ne bo. Iz čist preprostga razloga, ker nove elektronske igračke se rade kvarijo, tko da bo najbrž bl stara preizkušena tehnika. Bo pa nov motor, 3.0 V6 dci, avto naj bi mel novo generacijo stranskih air bagov pa (v športnejših varjantah) all wheel steering

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr jun 06, 2007 6:42 pm

Eno vprašanje: A ma že zdejšn rod 2.0 dci mašine verigo namest zobatga jermena? Ker v tanovi laguni bo namreč veriga, tko kt v bemflih :twisted: Je pa un filmček od motorja na uradni strani kr fletn :) Pa tist k piše o vzmetenju bo tud zanimiv, če bo v redu - trdoto blažilnikov so namreč povečal spredi za 20%, zadi pa za 50.
Čeprov jst še vedno čakam na kako 4x4ko z mal precej več kt 200-glavo čredo ;)

Lp!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 07, 2007 1:46 pm

drugmirko je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:... tako kot niso strokovnjaki pogoj, da bo vrednotenje kakovostno ;)

ok, naj ti bo... ni nujno, je pa zelo verjetno, da bo kakovostno. v vsakem primeru, pa bo vrednotenje veliko kompletnejše in bolj strokovno, če ga bodo opravili strokovnjaki, kot pa če se o "okusu" na enem "zakotnem forumu prereka tak trop jolbetov", kot smo mi... :mrgreen: :P ;)

Spet zgolj tvoje mnenje - nič manj, nič več

Moje mnenje - lahko bi rekel tudi osebne izkušnje so drugačne ;)

V določenih primerih bi jim brez kančka slabe vesti rekel "strokovnjaki"

LP
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov