Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Volvo-s60
Novinec

Re: 2011 Kia Optima

Napisal/-a Volvo-s60 So feb 18, 2012 9:27 am

In še mnogo drugih stvari, ki niso dodelane, recimo ogrevanje sedežev je samo on-off.

Očitno se nisi najbolj poglobil, kajti tako hlajenje in ogrevanje sedežev je v Optimi dvostopenjsko, tako kot pri večini, redki imajo trostopenjsko, no nekateri ki prihajajo iz dotične evropske dežele pa omogočajo nastavitve na decimalko natančno :mrgreen:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So feb 18, 2012 9:49 am

Famozna slovenska zavist?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 18, 2012 10:33 am

Volvo-s60 je napisal/-a:
In še mnogo drugih stvari, ki niso dodelane, recimo ogrevanje sedežev je samo on-off.

Očitno se nisi najbolj poglobil, kajti tako hlajenje in ogrevanje sedežev je v Optimi dvostopenjsko, tako kot pri večini, redki imajo trostopenjsko, no nekateri ki prihajajo iz dotične evropske dežele pa omogočajo nastavitve na decimalko natančno :mrgreen:

Ok, to ni kritika na Optimo!, ker sploh še nisem sedel v njej, a vseeno se moram pohvalit :mrgreen:
Moj 8-let star čeh ima 5-stopenjsko ogrevanje sedežev (pa je 2-3 klase nižje) :wink: =P

Če pa že gledamo direktno konkurenco ima recimo Superb 3-stopenjsko ogrevanje (tako spredaj kot zadaj), ne vem pa koliko stopenj ima hlajenje prednjih sedežev.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 18, 2012 10:34 am

...saj veš, danes si glavni če prvi potegneš iz križišča. Čene te gledajo postrani, žena pa se jim smili. Saj vedo, da imaš kratkega.
Sicer pa čisti OFF:
Mihaing, si iz okolice Nove Vasi? Mogoče delaš v Novolitu?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So feb 18, 2012 11:01 am

Gosic je napisal/-a:...saj veš, danes si glavni če prvi potegneš iz križišča. Čene te gledajo postrani, žena pa se jim smili. Saj vedo, da imaš kratkega.
Sicer pa čisti OFF:
Mihaing, si iz okolice Nove Vasi? Mogoče delaš v Novolitu?

Imam vikend pri bloškem jezeru ;) , živim in delam pa nekje drugje :D Si me kje videl?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So feb 18, 2012 2:59 pm

pravkar sem prelistal novi Avto Fokus in pravijo, da so jih za letošnje leto zagotovili 90 komadov......25900 cena "brez" opreme_30.000 z opremo in avtomatik menjalnikom.....

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 18, 2012 4:56 pm

90 komadov za celi baŁkan ;)
Mihaing: ne, nisem te videl. Samo zanimalo me je.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 18, 2012 5:23 pm

sašo5 je napisal/-a:pravkar sem prelistal novi Avto Fokus in pravijo, da so jih za letošnje leto zagotovili 90 komadov......25900 cena "brez" opreme_30.000 z opremo in avtomatik menjalnikom.....

Gosic je napisal/-a:90 komadov za celi baŁkan ;)

:o
Kako pa, da tako malo? Tovarna nima zadosti kapacitet?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So feb 18, 2012 6:10 pm

Preveliko povpraševanje imajo za Optimo. Mislil, sem, da imajo ostale države v EU "neomejene" količine, pa nimajo, nizozemska jih ima samo 300.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox So feb 18, 2012 7:08 pm

mihaing je napisal/-a:Včeraj sem na hitro skočil do kolega, ki si Optimo že lasti (avtomatik). Vse pohvale dizajnerko, tudi za materialno kakovost je dobro priskrbljeno.

Mi je pa prav vseeno, če me popluvate kar tudi nebi prvič. Sama tehnika je pa še na nivoju izpred desetih let. Motor z avtomatskim menjalnikom, ki je tako slab, da ima pospeš neverjetnih 16s do sto. :roll: :roll: :roll: :roll: Kristus saj je še SDI hitrejši. Taka počasnela, da se je meni bilo prav nerodno peljati, ko sem zgubil dvoboj z Kangoojem oops oops oops In še mnogo drugih stvari, ki niso dodelane, recimo ogrevanje sedežev je samo on-off :roll: :roll: :roll: ,...

Skratka ta avto je samo za biti lep in IN, to pa je tudi vse.

Drugič si vzami 5 min več časa, poglej kako deluje oprema in vzami štoparico ker štetje sekund očitno ni tvoja vrlina, pa brez zamere :roll:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So feb 18, 2012 7:10 pm

eentox je napisal/-a:
Drugič si vzami 5 min več časa, poglej kako deluje oprema in vzami štoparico ker štetje sekund očitno ni tvoja vrlina, pa brez zamere :roll:

V uradnih podatkih na strani je naveden čas 16 sekund... ko greš gledat pa cenik pa piše 11,6 sek... Pač vrhunska priprava strani...

Pa sem opazil da med rubriko tehnični podatki in cenik obstaja tudi velika razlika med ročnim menjalnikom... Tako da nea vem več...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So feb 18, 2012 7:40 pm

srcnik je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:

V uradnih podatkih na strani je naveden čas 16 sekund... ko greš gledat pa cenik pa piše 11,6 sek... Pač vrhunska priprava strani...

Pa sem opazil da med rubriko tehnični podatki in cenik obstaja tudi velika razlika med ročnim menjalnikom... Tako da nea vem več...

Vse podatke, ki jih dobiš pri KMAGu jih moraš takoj pozabiti, in rajši povprašati ljudi na ulici, so veliko bolj verodostojni.

Ročni ima pospeške do 100 10,3s, avtomatik pa 11,6s. Daleč od tega, da ja Kijina avtomatika čudo hitrosti, ampak če ima Insignia 130 avt. do sto 11,5s in je to čudo evropske tehnike ne more za tisto desetinko počasnejša Optima biti 10let tehnične evolucije nazaj.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 18, 2012 7:59 pm

Dans sem jo videl v Cityparku in me je pustila popolnoma hladnega, nič posebnega navzven, navznoter pa je sredinska konzola sploh polom, to je MOJE mnenje preden me raztrgate
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 18, 2012 8:44 pm

V cityu je bila razstavljena nekaj časa TX, sedaj je SX. Je kanček pusta v notranjosti, ko ni zaslona.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So feb 18, 2012 9:54 pm

maniaxxx je napisal/-a:Dans sem jo videl v Cityparku in me je pustila popolnoma hladnega, nič posebnega navzven, navznoter pa je sredinska konzola sploh polom, to je MOJE mnenje preden me raztrgate

Ali zato, ker je sredinska konzola za slabih 10 stopinj obrnjena v smeri voznika (tako kot pri BMW), ali zaradi česa drugega? Meni se zdi zelo posrečena - še toliko bolj, če jo primerjaš z recimo tisto v renault laguni ali peugeotu 508. :DDD
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 18, 2012 10:15 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Dans sem jo videl v Cityparku in me je pustila popolnoma hladnega, nič posebnega navzven, navznoter pa je sredinska konzola sploh polom, to je MOJE mnenje preden me raztrgate

Ali zato, ker je sredinska konzola za slabih 10 stopinj obrnjena v smeri voznika (tako kot pri BMW), ali zaradi česa drugega? Meni se zdi zelo posrečena - še toliko bolj, če jo primerjaš z recimo tisto v renault laguni ali peugeotu 508. :DDD

Ne zaradi obrnjenosti k vozniku ampak je neizrazita, deluje mi brez nekega koncepta, pač mi ni všeč, ne pravim, da je avto slab ali da je armatura zdaj totalno zanič, MENI ni všeč. Za ta denar raje kupim kaj drugega.

Bodo pa te kie dober nakup kot rabljene, ker jim bo cena strahotno padla po moje.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 So feb 18, 2012 10:18 pm

Poglej si cene rabljenih Ceedov, Sportageov...

Nič ne kaže da bi kaj strmoglavilo, garancija ter kvaliteta izdelka se pozna...
C u O r E S p O r T i V o

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 18, 2012 10:22 pm

Miholl84 je napisal/-a:Poglej si cene rabljenih Ceedov, Sportageov...

Nič ne kaže da bi kaj strmoglavilo, garancija ter kvaliteta izdelka se pozna...

V razredu, kjer se nahaja optima je malo drugače vse skupaj, kot v nižjem razredu, tu še izdelki bolj renomiranih znamk ogromno zgubijo, kia bo pa še bolj. Seveda bo čas pokazal, če se motim.

Pa nočem da tu zdaj izpade kot da sem nek sovražnik Korejskih avtov, ker nisem, sam celo zelo resno razmisljam o nabavi novega I30, samo pač povem svoje mnenje.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 19, 2012 12:04 am

V Cityparku je "osnovna"; na prvi pogled ni bistvenih razlik, a so te precej večje kot je morebiti slutiti. Pelja sem obe različici, tako da ne vem kaj vas teži A/T... Ni DSG, a hitrost reakcije obvolanskih tipk je ista - le prestavlja malenkost dlje. Z malce nežnosti voznika pa prestavlja skoraj neopazno. Do tistih 100 km/h pa tud pride kr zadovoljivo.

PS: pozitivno presenečen nad panoramo - do cca 80 km/h čisto tiha - odprta seveda. Infinity ozvočenje - zadovoljivo; so me razvadili nekateri audiofili... Napram ostalim serijskim ozvočenjem pa - impresivno :shock: (izvzemam Bose). Aja - strop absolutno prenizek....
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 19, 2012 1:19 am

Torej... po vaših komentarjih premjhni sedeži in nizek strop... premajhne sedeže imam že v skoraj 9 let starem nemcu in si jih ne želim več, nizki stropi me pa nasploh odpijejo. Se pravi, še vedno čakam na dober korejski avto tega razreda? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov