Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a sonic To sep 04, 2012 10:47 pm

mmikolj je napisal/-a:Upam, da bo kmalu zunaj osmica, ki bi šla oblikovno v smer Golfa V., ki je bil najlepši v zgodovini te znamke (tudi v trendline opremi, GT sport pa je bil TOP!).

No meni pa tudi Golf VI kar OK izgleda, no.. (vozim pa Golf V, BTW).

Mi pa oblika sprednjih luči malo vleče na njihovo obliko iz Golfa V, se še komu tako zdi?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To sep 04, 2012 11:03 pm

Naprodaj bo že čez en mesec, sicer niso povedali kje točno...

http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 29031.html

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To sep 04, 2012 11:36 pm

Vseh sedem...

Slika

...

Slika
Slika
Slika

Vir: auto-motor-und-sport.de

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 04, 2012 11:52 pm

Lol zadaj s strani je bolj preprost kot prejšnji.

Kaj pa vem. Tole zgleda kot facelift šestice. S tem da ne vem keri je lepši.

A klima pa kar iz petice? :DDD

Sej avto je všečen ampak sem pričakoval malce več. IMO petica še vedno najlepša (zadaj je bila fenomenalna).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 05, 2012 12:05 am

Zelo všeč mi je, da so se oblikovanja lotili na podoben način kot pri novem A3. Na prvi pogled me je mogoče malo razočaral, ampak potem sem se lotil ogledovanja detajlov, ki so super. Recimo liniji na sprednji havbi sta izbočeni v špico, lok nad vrati je vbočen, zadnje luči gledajo nekoliko ven v primerjavi z zgornjim delom havbe, spodnja linija vrat in pragi so lepo oblikovani... en kup diskretnih detajlov, ki se v živo ob "prelivanju" svetlobe po moje združijo v prepričljivo celoto.

Notranjost pa prej spominja na kakšnega večjega Audija, kot na avtomobil tega razreda.

P.S.: Če že primerjate s petico (ćeprav ne vem zakaj takšna "hvala", pa jo vozim), je dizajn sedmice za moje pojme na popolnoma drugem nivoju.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 05, 2012 12:27 am

kaj pri vw še sploh imajo oblikovalca, ali to počnejo čistilke ? Namreč oblika je vedno bolj bedna in se ponavlja. :roll: vglaunem še en dolgčas na cesti za katerega bodo zahtevali premoženje da bo sploh imel meglenke in 16" felne. brezveze.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr sep 05, 2012 12:42 am

Meni pa je bočna linija čist feest.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 05, 2012 7:04 am

Men je pa všečen, golf kot golf, nič posebnega, klasična brezčasna oblika, ki ne zastara po 2 letih. Bolj kot sama oblika mi je pomembno počutje v avtu in vozne lastnosti.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 05, 2012 7:34 am

Tattoo- je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:So na tistem modrem 19ke?

Mislim da 18''...povem jutri zagotovo!

Na prezentacijskih slikah (računalniško generirana slika) ima moder Golf gor gume 245/45 R18, kar pa sploh ne obstaja! :roll:

Na dejanskem avtomobilu se bo pa dalo dobiti tak design platišč v dimenziji 225/45 R17...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Sr sep 05, 2012 7:38 am

Tole čisto pričakovano, kar se zunanjosti tiče, verjetno ima v živo tisto VW-jovo čvrstino, na slikah kot celota ni ne vem kaj, detajli so pa zanimivi, notranjost je pa vrhunska za ta razred avtomobila, je pa v srebrni notranjost malo manj prepričljiva kot v klavir črni. A se sme dat tu linke od drugih slovenskih avto strani ker ima ena veliko slik tudi kar nekaj detajlov?
Pa nemški konfigurator že dela čeprav počasi in hroščasto je pa možno videt osnovnega (brez meglenk in LED luči je meni kot kak polo od spredaj) 3-vratnega :LINK
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 05, 2012 8:40 am

~toMmy~ je napisal/-a:Zelo všeč mi je, da so se oblikovanja lotili na podoben način kot pri novem A3. Na prvi pogled me je mogoče malo razočaral, ampak potem sem se lotil ogledovanja detajlov, ki so super. Recimo liniji na sprednji havbi sta izbočeni v špico, lok nad vrati je vbočen, zadnje luči gledajo nekoliko ven v primerjavi z zgornjim delom havbe, spodnja linija vrat in pragi so lepo oblikovani... en kup diskretnih detajlov, ki se v živo ob "prelivanju" svetlobe po moje združijo v prepričljivo celoto.

Notranjost pa prej spominja na kakšnega večjega Audija, kot na avtomobil tega razreda.

P.S.: Če že primerjate s petico (ćeprav ne vem zakaj takšna "hvala", pa jo vozim), je dizajn sedmice za moje pojme na popolnoma drugem nivoju.

Res je, detajli so res lepo oblikovani, ampak vseeno mi od spredaj deluje popolnoma ponesrečeno. Pokrov motorja pada zelo nizko s čemer so hoteli doseči bolj dinamično obliko, problem je, da je ravno tako visok kot je bil prej in ob pogledu od spredaj velik del zavzema pokrov motorja kar ga naredi podobnega monovolumnu oz. nekaj vmes.

Kar se notranjosti tiče, ni pripomb, vendar se mi ne zdi tako brezkonkurenčna. Še posebej, ker je na fotogorafijah highline izvedba, ki je v enakem cenovnem rangu kot DS4.
http://www.lincah.com/wp-content/upload ... r-View.jpg

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 05, 2012 9:10 am

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr sep 05, 2012 9:20 am

Marek_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Zelo všeč mi je, da so se oblikovanja lotili na podoben način kot pri novem A3. Na prvi pogled me je mogoče malo razočaral, ampak potem sem se lotil ogledovanja detajlov, ki so super. Recimo liniji na sprednji havbi sta izbočeni v špico, lok nad vrati je vbočen, zadnje luči gledajo nekoliko ven v primerjavi z zgornjim delom havbe, spodnja linija vrat in pragi so lepo oblikovani... en kup diskretnih detajlov, ki se v živo ob "prelivanju" svetlobe po moje združijo v prepričljivo celoto.

Res je, detajli so res lepo oblikovani, ampak vseeno mi od spredaj deluje popolnoma ponesrečeno. Pokrov motorja pada zelo nizko s čemer so hoteli doseči bolj dinamično obliko, problem je, da je ravno tako visok kot je bil prej in ob pogledu od spredaj velik del zavzema pokrov motorja kar ga naredi podobnega monovolumnu oz. nekaj vmes.

Kar se notranjosti tiče, ni pripomb, vendar se mi ne zdi tako brezkonkurenčna. Še posebej, ker je na fotogorafijah highline izvedba, ki je v enakem cenovnem rangu kot DS4.
http://www.lincah.com/wp-content/upload ... r-View.jpg

lejte, deca draga... vsaj kar se oblikovanja zunanjosti tiče, je tole "minimalistična šolska učna ura"!
za VSO eleganco, ki jo (če jo -bom sodil, ko ga vidim v živo) premore, se mora zahvalit temu, o čemer piše Tommy! oziroma, nedvomno gospodu da Silvi! če je ta gospod v čem dober, je dober točno v tem: s par minimalistično izčiščenimi in elegantnimi potezami zelo nevsiljivo dat avtu vsaj malo aristokratskeg karakterja, če ju že v osnovi ne premore!
problem je preprosto v tem, da ju Golf že v osnovi ne premore! ne kakega posebnega karakterja, ne elegance! in če ne bi meli da Silve oziroma, če bi švabeki to "delali sami", bi ta nova" vozilica" mela približno tako "navdahnjen" in "šarmanten" izgled, kot tisti brezobličnež od "trojke" ali oni napihnjeni "barbapapa" od "petice".... da Golfa+ niti ne omenjamo!
živeo drugmirkooooo!!!!

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Sr sep 05, 2012 9:49 am

No, meni osebno pa je ravno zadaj zelo lepo oblikovan, spredaj pa mi je bila petica lepsa (in od zadaj skorajda najgrsa serija golfov). Drugace pa golf kot golf, nobene oblikovalske revolucije, je pa precej posodobljene tehnologije. Notranjost mi je vsec, ker je se vedno razmeroma spartanska, recimo na novem focusu mi je bila pa prevec kicasta in 'vsiljiva' (focusa omenjam zato, ker sem si lastil mk1 in je bil tudi eden izmed kandidatov za nakup pred dobrim letom).

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr sep 05, 2012 9:52 am

Men je pa malo lepsi od 6tice. a kaj k bo stau spt ceu premozejne.
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr sep 05, 2012 12:52 pm

pri golfu je vprašanje samo eno. ali gre kopačica not v prtljažnik ali ne. če ne gre ni pravi golf :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 05, 2012 1:20 pm

Hm meni pa bolj ko ga gledam, bolj mi je všeč pa veste, da nisem VW fan. :D Prvič zato, ker nisem pričakoval revolucije ampak evolucijo šestice, na kar vas tule začuda veliko pozablja, glede na to, da je bilo N-krat povedano, da VW pač ne bo šel radikalno spreminjat svojega paradnega konja. Drugič pa zato, ker bo tole še ena brezčasna oblika, ki pa v sedanjosti vseeno nudi določeno eleganco ter zanimive detajle kot ste nekateri že ugotovili. In ravno petica ter trojka, ki sta ob svojem prihodu na trg še najbolj radikalno spremenila zunanjost glede na predhodnika in sta vsak v svojem času izgledala moderno ter napredno, danes izgledata najbolj izpeto pa če vam je to prav ali ne. Seveda pa pri vsem tem hvala bogu, da obstajo še druge znamke, ki imajo povsem drugačno filozofijo, ker če bi obstajal samo VW, bi bilo življenje dolgočasno, očitno pa enako tudi brez njega. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 05, 2012 2:48 pm

Gledam te slike notranjosti, pa se meni samo zdi ali je res sredinski del malo obrnjen proti vozniku?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 05, 2012 3:03 pm

ban je napisal/-a:Gledam te slike notranjosti, pa se meni samo zdi ali je res sredinski del malo obrnjen proti vozniku?

Niti ne tako malo...

Slika
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov