corsa16v je napisal/-a:Cene so res malo višje kot pri starem modelu, si pa upam trditi da so materijali v notranjosti na višji ravni kot pri Golfu, pa tudi na podvozju se je veliko naredilo, tako da se avto pelje bolj "harmonično".
1.) Nočem zanetiti nobenega spora in še predno me kdo okarakterizira za značkarja ali delničarja bi prosil vse, ki še niso sedeli v avtu (tako enem, kot drugem) da se vzdržijo komentarjev! Me pa čisto resno zanima, kaj so tiste konkretne stvari, ki so te prepričali o tem, da ima novi Cee'd v notranjosti boljše materiale, kot pa Golf?! Pa prosim za eno kulturno in utemeljeno debato!
2.) Danes sem si pobližje pogledal in pretipal novega Cee'da in lahko povem, da je avto v primerjavi s predhodnikom naredil ogromen korak naprej! Avto tako ne bo več mamil samo z nizko ceno in dolgo garancijo, ampak je (končno) postal enakovreden tekmec ostalim evropskim konkurentom!
Pozitivne stvari:- Vsa stikala za pomik stekel imajo avtomatski pomik (končno)!
- Obloga vrat oziroma tam kje lahko nasloniš komolec je iz (umetnega?) usnja z okusnim šivom...zelo lepo!
- Celoten zgornji del armature (in tudi zgornji del sprednjih vrat) je iz mehke plastike, ki je prijetna na otip...spodnji del armature je še vedno iz trde plastike.
- Sprednja sedeža v hrbtnem delu nudita dober oprijem (me je pa takoj, ko sem se vsedel zmotil zelo mehak stranski del sedalnega dela).
Negativne stvari: - Sprednji naslon za roke je postavljen preveč nazaj in ni nastavljiv ne po višini, kot tudi ne po dolžini in tako praktično neuporaben!
- Vsi predali (tudi sovoznikov) so iz trde plastike in niso podloženi z nobeno tkanino / žametom (kot npr. v Golfu).
- V zadnjem delu kabine ni nobenega zračnika.
- Prtljažnik ima na sprednjem delu nekam čudno stopnico in tudi sama obloga prtljažnika bi se lahko lepše prilegala in bila iz boljših materialov.
- Nekaj nedoslednosti pri detajlih, kot je npr. dovod za pranje zadnjega stekla, ki deluje precej ceneno (glej sliko spodaj)

Toliko o mojih prvih vtisih...me pa zanima, kako se bo avto odrezal med samo vožnjo (kar je dejansko najbolj pomembno).
3.) Se pa popolnoma strinjam, da če bodo ponudili avto z vsaj osnovno potrebno opremo (klima, radio, ESP,...) za navedenih 13.000 EUR, da bodo prodajne številke konkretno višje od prodajnih številk predhodnika!

There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway