Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: 2011 Kia Optima

Napisal/-a Gosic Ne feb 19, 2012 12:24 pm

No, imajo pa v Citju razstavljeno tudi veličastno Opel Insignio. Ko sem se vsedel vanj, sem imel placa nad glavo točno za en moj prst. Verjetno bi se moral jit ostričt. Ko sem izstopal, sem se še zabil v n. ogledalo. Je pa zanimivo, da sem imel pri optimi nad glavo prostora kolikor češ. Visok pa sem 190cm.
Sumim da po uvodnem motorju, pride cena, nato armatura.. Ja čas je za prostornost. Kaj bo naslednje? Verjetno Nexen gume.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne feb 19, 2012 12:45 pm

Smesni ste ze,... :)

Oblika je top! (moje mnenje)
Notranjost všečna. Je pa precej draga. Zato bo prodaja pomoje - slaba.
Kak bo pa ceno zglubljala, pa je pomojo še prehitro vseskup sklepat.
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne feb 19, 2012 1:33 pm

jaz sem si v city parku tudi ogledal obe... Optimo (črno, avtomatik, nakrcanac) in tisto Insignijo pred Swarovskim... moje osebno mnenje je, da ima Optima boljši dizajn! ne zaradi tega, ker je lepša meni, tmeveč zato, ker je večji avto od Insignije, pa zgleda Insignija proti njej kot en gromozanski brej kit! v bistvu, mi je razstavljena Optima zgledala občutno manjša tudi od Passata, s katerim se trenutno prevažamo, pa je Passat manjši za ene 10cm! in sposobnost skrivanja dimenzij, je ZMERAJ znak dobrega dizajna! ... ker to pomeni -tudi, če ti avto ni všeč-, da ma zelo skladne telesne proporce!
tudi kar se prostornosti tiče (sem s svojimi 173cm sicer med bolj majhnimi), me v nobenem ni motla višina stropa ali dolžina zicev, je pa občutek "zračnosti", vsaj meni, boljši v Optimi... mi je prostor v Insigniji s tistimi zabuhlimi okroglinami armature, deloval nekam bolj "zadelan"... če se pogovarjamo o okusu, mi je izdelek Shreyerjeve ekipe bolj po godu, kot pa izdelek Wardove ekipe!

kakšna je dejanska kvaliteta tega avta bo zelo preprosto pokazal čas.... bistvo vsega skupej pa je, da ma Kia prvič v svoji zgodovini avto, ki je res v rangu s svojimi evropejskimi tekmeci! pa ne zdej skočit in naštevat ta je pa boljši v tem in tisti v onem... govorim načelno in v povprečju... tale Optima, prihajajoči Ceed, kot tudi i40 in prihajajoči i30 pri Hyundaiju, so prvi avtomobili teh znamk, kjer bo odločitev o nakupu v veliki meri odvisna od tega kako avto -v primerjavi z evropskimi konkurenti- zgleda in kaj nudi in ne več od tega, ker z njim dobiš "duplo večji komad avta za pol cene evropejca"!
in to JE neizpodbitno dejstvo! ....neglede na vse naše komplekse "večvrednosti", zaljubljenosti v izbrane znamke in druge osebne preference, je to neizpodbiten fakt... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 19, 2012 3:59 pm

Gosic je napisal/-a:No, imajo pa v Citju razstavljeno tudi veličastno Opel Insignio. Ko sem se vsedel vanj, sem imel placa nad glavo točno za en moj prst. Verjetno bi se moral jit ostričt. Ko sem izstopal, sem se še zabil v n. ogledalo. Je pa zanimivo, da sem imel pri optimi nad glavo prostora kolikor češ. Visok pa sem 190cm.
Sumim da po uvodnem motorju, pride cena, nato armatura.. Ja čas je za prostornost. Kaj bo naslednje? Verjetno Nexen gume.

Ti si že bolestno navezan na Kie - kot da bi poslušal enega zaposlenega na KMAG-u ki že praktično onanira na vsak napis s pomenom "izvira iz Azije".

Sicer pa dizajn Optime proti Insignii... Prvo bi morala biti parkirana en poleg drugega, ker je Insignia v veliko bolj utesnjenem prostoru. Lepota je stvar subjektivne presoje, tako da tu nima smisla debatirati. Je pa Optima lepo zdizajnirana - veliko je bilo dela na detajlih, ki jih nihče ne opazi - bi pa vsi opazili, če jih ne bi bilo. Notranjost... Zgornji del armature mi je v Insignii neprimerno lepši - tudi samo nadaljevanje v vrata mi je bolj všeč. Osrednja konzola... Mah, saj v Optimi ni napačna, a mi deluje "starinsko"; v Insignii way too much knofov, tako da sta mi na nasprotno enaki (kaj sm pa zdj spisu :lol: ). Materiali v notranjosti - absolutna zmaga Insignii. Edino če imam izredno čudne proste živčne končiče, Paccinijeva telesca ipd.

Aja še cena - za ta denar se bo vseh 90 prodalo brez problema. Če se vam zdi draga, se marsikomu ne - največ lastnikom nemških imen (izvzemam VW!, in ostale pižame)

PS: ogromen minus pri Insignii je ta, da si nisem mogel nastaviti sredinskega ogledala, saj je le ta butal v plastiko od senzorja (za dež vrjetno).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne feb 19, 2012 5:03 pm

Nisem nič navezan, ampak mi je smešno, ko se najdejo zavezanci, ki iščejo in iščejo napake, in brez nekih pravih argumentov. No, pa da jih tudi jaz najdem! Si se dotaknil sredinske plastične konzole pri Insigni? Je super kakovost kajne? So poskrbeli, da če slučajno umre radio, se lahko sam poigraš z dodatnimi zvoki.
Sicer pa če nekoga skrbi prodaja, je to njihova stvar(KMAG-ova). Jaz verjamem, da bodo šle te Optime kot vroče žemljice. In v kolikor je še zmer problem cena, je stran nazaj spisek vozil, z podobno opremo in ceno. In kakor je rekel drugmirko, je vse samo še v večini pripadnosti znamke. Ker resnici na ljubo, so si tekmeci: Laguna, C5, Superb, i40,Mondeo in tudi ta Optima zelo blizu. Kakega Passata nebom dodajal, ker bom s tem požel val ogorčenja. Žal sem Passata stestiral samo na mestu, pa me kakovost izdelave ni nevem koliko navdušila. Za ta rang, kot se ga rado v Sloveniji meče, se mi zdi čisti povprečnež. Saj pa se je tudi na sprednji strani, ko je bil testiran tudi videlo. Ogorčenje, ko nekdo reče nekaj čez to vozilo.
In da še nadaljujem z navezanjem. Marsikdo je v marsikaj navezan. Ampak nekaj so realna tla, nekaj pa so sanjarjenja. Meni se zdi Optima to, kar sem napisal. Naredili so velik preskok. Tudi zdajšni Rio, ki si ga lastim, je velik preskok proti mojim Cee'dom, ki na čase zbudi kakega črička, slabše prenaše cestne neravnine. Sedaj ali je samo z mojim cee'dom tako, ali pa lastniki tega ne priznajo. Vem, pa da je takih lastnikov pri vseh znamkah veliko oz ogromno. In tam nastopi tista navezanost.
Pa brez zamere.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Ne feb 19, 2012 5:43 pm

Vse lepo in prav ampak....tukaj pa so včasih pretirana ogorčenja ko nekdo kakšno besedo reče čez kio :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne feb 19, 2012 6:02 pm

zany je napisal/-a:Vse lepo in prav ampak....tukaj pa so včasih pretirana ogorčenja ko nekdo kakšno besedo reče čez kio :)

Jah no. :?: :?: Mogoče s strinjam s tabo do določene mere a vseeno meni se zdi, da človek ve kaj govori ( o kii seveda ) ostalo ne vem ker ga ne poznam. ;)

Moram pa rečt, da me je avto pustil odprtih ust v dobrem oz. bolj presenečenem smislu ( kar lahko potrdi tudi uporabnik @ odprti clio, ki mi jo je podrobno predstavil). Hvala še enkrat. ;) ;) Meni je zelooo všeč in upam, da bo čez nekja let denar za kakšno rabljeno. :D :D Kia Optima je zelo dobrodošla in na nek način svež veter v konkurenci t.i. modelov, ki so že zelo dolgo na tržišču. Tako modeli kot same firme avtov. Upajmo, da ji uspe saj se bodo le tako drugi še bolj trudili kar pa je na koncu bolje za vse nas. Kar tako naprej Kia.

lp

p.s. pa prosim ne me raztrgat. ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 19, 2012 6:19 pm

@King1 - malenkost :D

Gosic, nisem cisto proti tebi veš. Že pri Laguni se lahko ustaviva, ker sem prepričan, da je nekonkurenčna v tem segmentu - in Optimi in i40 in Insignii. Žal pa je Rio po mojem mnenju za določenimi modeli; se v svojem cliu veliko bolje počutim. Pa sem resno razmišljal o menjavi za Ria 1.4 16V luxury, samo bom raje počakal na clia IV - sploh pa za tisto ceno. Tisti popust tud za tank goriva ni...

PS: sem pa danes imel poun kufer hvalospevov VW...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 19, 2012 6:22 pm

odprti clio je napisal/-a:@King1 - malenkost :D

Gosic, nisem cisto proti tebi veš. Že pri Laguni se lahko ustaviva, ker sem prepričan, da je nekonkurenčna v tem segmentu - in Optimi in i40 in Insignii. Žal pa je Rio po mojem mnenju za določenimi modeli; se v svojem cliu veliko bolje počutim. Pa sem resno razmišljal o menjavi za Ria 1.4 16V luxury, samo bom raje počakal na clia IV - sploh pa za tisto ceno. Tisti popust tud za tank goriva ni...

Nic posebnega, vw je itak nad vsemi.
:mrgreen:

Ne bom pozabil komentarje enih dedkov ob predstavitvi takrat nove ford fieste, da je barva pomarančasta in da bi Nemci to veliko bolje pobarvali, da to sam nemci znajo naredit kot je treba, nisem vedu al naj se zjočem al umrem od smeha :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne feb 19, 2012 6:29 pm

Z očetom sva jo na hitro pogledala v cityparku.Izgleda ne bom komentiral se pa vrata odpirajo in zapirajo zelo lepo ,prostora za kolena je veliko(v primerjavi z Laguno) imam pa sam isti problem kot pri Laguni ,stopal ne spravim pod sedež pa za glavo tudi ni ravno veliko prostora(govorim za zadaj).
odprti clio je napisal/-a:

Si dežural pri Optimi ? :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 19, 2012 8:28 pm

Sem ja - se je tebi oče smejal, ko si se usedel na zadnji sedež? Mah, sem bil izčrpan od včeraj (talanje bombonov in balonov)...

Glede laka - toliko napak v laku pri novem še nisem videl - na strehi je "vtisnjena" oplova strela brez obroča, smetk je kar nekaj, pa zadi pod tank deklcom je meglica. Črna (razstavljena s polno opremo) jih ni imela... Pomarančasti so pa pač vsi (razen prašno barvanih). Aja, pa tale siva zaživi šele pod lučjo - čez dan je prav turobna, ko pa se znoči in je osvetljava bazirana na halogenkah pa perlice prav izstopijo in močno poudarijo kontrast na avtu :shock:

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po feb 20, 2012 12:36 pm

odprti clio je napisal/-a:Sem ja - se je tebi oče smejal, ko si se usedel na zadnji sedež?

Nimam pojma oops :mrgreen: Jest sm bil prejšnji ponedeljek tam.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po feb 20, 2012 8:19 pm

Jaz ne vem če je kdo opazil, ampak vse optime, ki sem jih videl na avto netu so modelno leto 2011, se pravi stara zaloga. Vidi se pa to po tem, da imajo stari model sedežev z srebrnim sprednjim delom (letnik 2012 imajo enobarvni izboljšane in ojačane sedeže), drug indikator so gume. Modelno leto 2011 je bilo opremljeno z gumami Nexen, ML 2012 pa imajo gume Hankook...toliko o tem kaj nam pošiljajo... :(

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To feb 21, 2012 9:44 am

To je vse lepo in prav....ampak me potem tudi zanima če prodajalec opozori kupca na to, da je to v bistvu staro modelno leto, na katero ponavadi vedno dobiš popust, ali pač reče "nevednim" kupcem, da je to modelno leto 2012 in proda "star" model po redni ceni novega?! Mislim da bolj drugo....

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To feb 21, 2012 1:46 pm

Pa saj ne morejo biti letnik 2012. Že sama logistika, da spraviš avto po cesti do morja, pa nato na ladjo, pa naprej do enega izmed evropskih pristanišč, pa da jih ocariniš, pa pripelješ v Ljubljano in naprej do trgovcev, traja vsaj dva do tri mesece. Vmes pa še novo leto. :D :) :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To feb 21, 2012 2:07 pm

Jutri imam probno vožnjo, pa bom nalašč vprašal prodajalca katero ML je avto? 99,9% sem da bo rekel, da je absolutno ML 2012 :)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To feb 21, 2012 3:24 pm

mirkos je napisal/-a:Jutri imam probno vožnjo, pa bom nalašč vprašal prodajalca katero ML je avto? 99,9% sem da bo rekel, da je absolutno ML 2012 :)

Letnik 2012 ne more biti, modelno leto pa je lahko 2012 ali kak je s tem?
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 21, 2012 3:41 pm

AudiFreak je napisal/-a:
mirkos je napisal/-a:Jutri imam probno vožnjo, pa bom nalašč vprašal prodajalca katero ML je avto? 99,9% sem da bo rekel, da je absolutno ML 2012 :)

Točno tako. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 21, 2012 3:45 pm

Polo78 je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:

Točno tako. ;)

Ja, sam mirkos pravi da je tudi modelno 2011 in ne 2012
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To feb 21, 2012 3:58 pm

V avtomobilističnem svetu se je nekako uveljavila praksa, da se novo modelno leto šteje od nekje septembra oz. oktobra dalje, vsaj tako je pri večini evropskih proizvajalcev. Torej vozila narejena septembra/ oktobra 2011 se štejejo kot modelno leto 2012, če je pri korejcih drugače pa nevem.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov