Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 18, 2010 9:03 pm

Mislim da bo okrog 21.500 EUR.

Drugače pa dober voz, nekako ne v vrhu po zmogljivostih ampak hiter malček.

Seveda bo cena ob xenonu poskočila.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če feb 18, 2010 9:21 pm

če bi bil tam okol 16000€ bi resno razmišljal o nakupu ker je res hud, samo 22k€ bo pa prehuda cena za tole. predrag definitivno je, samo kateri malo bolj športen avto pa dobiš pri nas za manjši denar?

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če feb 18, 2010 11:24 pm

e, čakte malo... one ma 180 konjev in je čistokrvni hot hatch. nekej takega, kot recimo Mini Cooper S ali Clio RS. cene takih avtov se gibljejo med 20 in 25k evri, odvisno od opreme, moči in tega, kolko si lahko posamezna fabrika špoga zahtevat zanj. kaj se zdej čudite če bo ta 24 jurjev... sicer ni najmočnejši od teh malih "paglavcev" ampak na koncu koncev ni niti plešast! in sedemstopenjski DSG je tudi vreden kakega jurja...

jaz bi za ta denar sicer rajši vzel Minija al pa Cliota. oba sta carska avta! in tudi tale Polo je najbrž tudi....mam pa probem s Polovo notranjostjo. zgleda mi prbližno tak zabavna in privlačna kot kak srednješolski laboratorij za kemijo, z debelo učitlco in poln mozolastih štreberjev =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če feb 18, 2010 11:50 pm

drugmirko je napisal/-a:e, čakte malo... one ma 180 konjev in je čistokrvni hot hatch. nekej takega, kot recimo Mini Cooper S ali Clio RS. cene takih avtov se gibljejo med 20 in 25k evri, odvisno od opreme, moči in tega, kolko si lahko posamezna fabrika špoga zahtevat zanj. kaj se zdej čudite če bo ta 24 jurjev... sicer ni najmočnejši od teh malih "paglavcev" ampak na koncu koncev ni niti plešast! in sedemstopenjski DSG je tudi vreden kakega jurja...

jaz bi za ta denar sicer rajši vzel Minija al pa Cliota. oba sta carska avta! in tudi tale Polo je najbrž tudi....mam pa probem s Polovo notranjostjo. zgleda mi prbližno tak zabavna in privlačna kot kak srednješolski laboratorij za kemijo, z debelo učitlco in poln mozolastih štreberjev =P

x2 ... čeprav ... tale GTI z DSG in velikim zaslonom, je pa kar mikaven ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe feb 19, 2010 4:08 am

drugmirko je napisal/-a:jaz bi za ta denar sicer rajši vzel Minija al pa Cliota. oba sta carska avta! in tudi tale Polo je najbrž tudi....mam pa probem s Polovo notranjostjo. zgleda mi prbližno tak zabavna in privlačna kot kak srednješolski laboratorij za kemijo, z debelo učitlco in poln mozolastih štreberjev =P

Heh, sej zato se bo pa tudi kšn prodal. Zaradi različnih okusov pač. Meni je bil za vajami iz fizike laboratorij za kemijo najbolj zanimiva stvar v SŠ :)

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Pe feb 19, 2010 8:27 am

Mislm da je cena okol 21.500-22.000 € za tegale GTI-ja čist realna

KONKURENCA:
Clio RS -> 20,120€
Corsa OPC -> 21,500 €
207 RC > 19,400 €
Mini CooperS -> 23,300 €

Oblika je tako in tako relativna in nima smisla diskutirat kater je lepši

Pa ne glejte (eni) samo na številke v smislu kako se Polo 1.4 180KM lahko kosa z 2.0 200KM Cliotam........ 0-100 recimo je pr obeh 6.9s

Tko da po mojem mnenju je avto čist konkurenčen pa tut cena je tm k je bla za prčakvat (po moje no)

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Pe feb 19, 2010 8:53 am

Zmeraj isto lapate. Saj je bila za pričakovat takšna cena.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe feb 19, 2010 9:47 am

207cc je napisal/-a:Mislm da je cena okol 21.500-22.000 € za tegale GTI-ja čist realna

KONKURENCA:
Clio RS -> 20,120€
Corsa OPC -> 21,500 €
207 RC > 19,400 €
Mini CooperS -> 23,300 €

Oblika je tako in tako relativna in nima smisla diskutirat kater je lepši

Pa ne glejte (eni) samo na številke v smislu kako se Polo 1.4 180KM lahko kosa z 2.0 200KM Cliotam........ 0-100 recimo je pr obeh 6.9s

Tko da po mojem mnenju je avto čist konkurenčen pa tut cena je tm k je bla za prčakvat (po moje no)

Clio RS...

Paket udobje + vidljivost
- Brisalnika s senzorjem za dež
- Samodejna klimatska naprava
- Dodatna žarometa za ovinek
- Električno poklopljiva zunanja ogledala
- Električni pomik stekel - impulzivno
- Kartica s prostoročnim upravljanjem

RECARO sedeži
- Voznikov sedež nastavljiv po višini
- Brez varnostne blazine proti zdrsu izpod varnostnega pasu
- Sedeža Recaro spredaj
- Varnostna blazina za sovoznika brez možnosti izklopa

podvozje CUP, 17 col feltne... cena: 17.724 evrov za tolko ga dobiš če veš kje iskat in če se kej znajdeš, cena brez recarotov je 16.950 evrov! tolko o ceni cliota! ;)

za dobra 2k evrov več od polota, dobiš megana RS-a s CUP paketom!

mislm da ni potrebno nič več dodajat in razglablat o ceni ;)
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 19, 2010 9:59 am

Čeprav renoja sovražim, bi si prej Clia kupil, ki je itak kralj med tamalimi. Da pa ne govorim, kako zgleda RS (dvojni izspun, širjen, zračniki, 200KM), ne pa ta čipan Polo "Highline+GTI platišča".

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe feb 19, 2010 10:10 am

rok46 je napisal/-a:Clio RS...

podvozje CUP, 17 col feltne... cena: 17.724 evrov za tolko ga dobiš če veš kje iskat in če se kej znajdeš, cena brez recarotov je 16.950 evrov! tolko o ceni cliota! ;)

Še dobro, da primerjaš AKCIJSKO ceno za Cliota RS s POLNO ceno po ceniku za Polota GTI...da o tem, da je to NEMŠKA cena niti ne govorim! :roll:

Nekateri ste res tako pametni, da vam že škoduje...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Pe feb 19, 2010 10:34 am

No ja preveč so šli na german clean look...Vse kar popestri avto je soliden mlinček pa led luči notranjost je tipična GTI sedeži so kopija golfovih GTI...Od zunaj se pa pesem nadaljuje.Spojlerji,felgne tipične oblike vržene po bratu,sprednje luči moreš fajn pogledat,da ju ne zamešaš... No ja pomanjšana kopija golfa...Izpušne cevi so prav amaterskega izgleda...Lepše bi blo,da bi cevi bile pomaknjene ena levo druga desno pač vsaka na svojem koncu.DSG???Ah...Ukradeš mu ves užitek z avtomatiko.Ni lepše stvari,ko ročni menjalnik in ga vržeš eno niži pa po gassuuu tam pa spusti svoj prelep zvok!!! Pa parking senzorjiiii... :bonk Čist pokvar izgled...Prov grdo izpade.Mislm dobr če maš tak avto se z njim ne voziš po mestu če pa že slučajno pa paziš med parkiranjem no če nisi smotan.Preveč denarja za nekega dolgočasnega nabritega malčka. Za ta dnar dobiš "mogoče" bolš in vsaj malo bol zaminiv avto npr.MINI,ali pa R megan RS. :roll: Meni osebno je zdolgočasen dirkač.Drugače pa vsak navija za svojega favorita!

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Pe feb 19, 2010 10:52 am

Dej povej mi, kako šaltanje s sklopko lahko da večji užitek od takojšnega menjanja prestav ročno? Ni pogojev. Odkar sem probal avte z dsgjem mi gre vsak avto, ki tega nima na živce. Pa se vozim z avtom na navadne prestave - ne več. dolgo.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe feb 19, 2010 10:56 am

DSG menjalnik je bedarija za takle vato IMO. Pri takem avtu je treba na rdečem polju šaltati ročno.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe feb 19, 2010 11:01 am

Tako pravite kako je isti kot navaden, samo z golfovimi feltnami.
Saj prejšnji je bil isti, nižan pa golfove feltne. To je pač VW.

Slika

Slika

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe feb 19, 2010 11:04 am

Važno da ima kariraste zice notri. Takih nima pač noben drug. Tradicija šteje.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe feb 19, 2010 11:04 am

Moje mišljenje je zelo podobno lexer-ju vglavnem v vsem sploh v DSG-ju ki ne paše zraven in veliko večji adrenalin dosežeš z ročnim menjalnikom, z DSG-jem je čista tuga samo na gas tiščiš in to je to. Pri VW mi gre najbolj na živce, ker se ne upajo naredit bolj razgiban avto oz obliko, dizajn

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Pe feb 19, 2010 11:27 am

Osebno tudi mene moti to da ne naredijo bolj razgiban avto, ampak jih čisto razumem zakaj bi spreminjali nekaj kar se dobro prodaja, pač stvar je v tem da ti avti niso nikoli preveč lepi pa tudi nikoli ne zastarajo, z razliko od raznih francozev, japoncov, ki si novejše generacije sploh niso podobne z starejšimi, tukaj pa že na daleč vidiš da je to vw.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 19, 2010 11:28 am

fiatpowered je napisal/-a:DSG menjalnik je bedarija za takle vato IMO. Pri takem avtu je treba na rdečem polju šaltati ročno.

Tud z DSG-jem lahko ročno šaltaš.
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe feb 19, 2010 11:37 am

pskoda je napisal/-a:Moje mišljenje je zelo podobno lexer-ju vglavnem v vsem sploh v DSG-ju ki ne paše zraven in veliko večji adrenalin dosežeš z ročnim menjalnikom, z DSG-jem je čista tuga samo na gas tiščiš in to je to, za moje pojme je to babji avto
In koliko od vas super-duper internetnih d(i)rkačev je že peljalo kakšen močnejši avto z DSG menjalnikom...po komentarjih sodeč očitno (še) nihče?! :roll: Ker tudi DSG med drugim omogoča ročno prestavljanje (ali preko ročice menjalnika ali preko prestavnih tipk na volanu) pri rdečem polju...da o tem, da ga ni junaka pod soncem, ki bi mu uspelo z ročnim menjalnikom hitreje prestaviti, kot to naredi DSG, niti ne govorim! Toliko o babjih stvareh...

pskoda je napisal/-a:Pri VW mi gre najbolj na živce, ker se ne upajo naredit bolj razgiban avto oz obliko, dizajn.
Ne, da si ga ne upajo narediti ampak tak "zadržan" design naredijo z razlogom, ker to njihovi kupci ne samo pričakujejo ampak tudi želijo! Nekateri imajo raje prikrit športni design, kot pa ricer dirkalnike z ogromnimi spojlerji...ampak očitno to marsikdo na tem forumu še vedno ne more dojeti?!
Zadnjič spremenil Tattoo-, dne Pe feb 19, 2010 11:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 19, 2010 11:38 am

Tattoo- je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:Clio RS...

Še dobro, da primerjaš AKCIJSKO ceno za Cliota RS s POLNO ceno po ceniku za Polota GTI...da o tem, da je to NEMŠKA cena niti ne govorim! :roll:

Nekateri ste res tako pametni, da vam že škoduje...

Akcija gor ali dol, si GTija za 18K lahko samo sanjaš.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov