Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 2010 Ford Focus III

Napisal/-a maniaxxx To nov 15, 2011 6:27 pm

svetilnik je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Bi se kar strinjal s sašom5, da ta focus spije od 8l pa gor, kljub temu, da so to novi motorji, da ima nizko kubikažo, toda težo in konje je potrebno hraniti... Sam sem dosegel najnižjo porabo s focusom 18 tdci (115KM), mesto, med naselji in nekaj malega super cest, 6,4 l preko računalnika... Če ne bom pozabil, bom poročal o povprečni porabi mojega focusa iz relacije Izola - Trieste - Zagreb in nazaj isto pot.

s takim focusom kot je tvoj sem imel najnizje povprecje okroglih 4. na cel tank pa 5.4.

To si pa res ekonomično vozil... ;)

za 4 ja, sm komi zdrzal :mrgreen: , tistih 5.4 do 5.5 je pa moja vsakodnevna voznja v sluzbo in nazaj, ko niti ne morem kaj drugace kot se vozit kot promet narekuje.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 15, 2011 7:11 pm

Meni se zdi tako majhna poraba verjetna.

Seveda ob relaciji, z zelo malo mestne vožnje in brez A/C. Tudi sam imam ob cijazenju ( z prometom ) po regionalkah z Sciroccom porabo okrog 6l - 1.4 TSI 160KM DSG.

Ah ja ampak ko potegneš - ni meje.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 15, 2011 8:20 pm

berlonso je napisal/-a:aja pa še odgovor glede porabe. nam Fiesta po BC porabi 5,9l/100km, izračunano 6,1l/100km, s tem da je vožnja relativno hitra, 90% relacij, 10%mesto,

pa "pismo" kako prideš s fiesto na 5,9 :roll: al se s Triglava spuščaš al pa sam sebi lažete - evo ti lepo slikico na AC pri 120 trenutne porabe, tako da še 1x rečem, da dejansko ne vem kako vi prezentirate to porabo: lahko da na določeni relaciji dejansko žere 5 lit, ampak samo en "pritisk" in se to podre...in povprečje je pa čisto nekaj drugega kot pa to, kar določeni navajate :arrow: uporabnik "svetilnik" je realno stanje navedel:
Slika

evo slika še od audija, pri 90 trenutna, ampak zaboga, nebom sedaj trobil, da mi pije 4,3
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To nov 15, 2011 8:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
berlonso je napisal/-a:aja pa še odgovor glede porabe. nam Fiesta po BC porabi 5,9l/100km, izračunano 6,1l/100km, s tem da je vožnja relativno hitra, 90% relacij, 10%mesto,

pa "pismo" kako prideš s fiesto na 5,9 :roll: al se s Triglava spuščaš al pa sam sebi lažete - evo ti lepo slikico na AC pri 120 trenutne porabe, tako da še 1x rečem, da dejansko ne vem kako vi prezentirate to porabo: lahko da na določeni relaciji dejansko žere 5 lit, ampak samo en "pritisk" in se to podre...in povprečje je pa čisto nekaj drugega kot pa to, kar določeni navajate :arrow: uporabnik "svetilnik" je realno stanje navedel:
Slika

evo slika še od audija, pri 90 trenutna, ampak zaboga, nebom sedaj trobil, da mi pije 4,3
Slika

Ne vem, ampak men se zdi za fiesto poraba 5.9 če nimaš veliko mestne vožnje čisto normalna. Samo zgleda, da imate v KK vsi nekam visoko porabo, tud prejšnji lastnik mojga fokija ( ki je bil iz Kk ) je imel liter večjo porabo, kot jo imam js. :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before To nov 15, 2011 8:33 pm

Še en podatek, oziroma kost za glodanje - kakor za koga: meril sem porabo tudi na avtocesti in BC je kazal 6,1-6,2l/100km! In to z zimskimi gumami v začetku oktobra, ki je bil razmeroma topel.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To nov 15, 2011 8:39 pm

a ta fiesta o kateri je govora je dizlca? ker moja kolegica jo ma pa smo šli Munchen januarja, je mela 5.8l porabe...vožnja največkrat 120km/h, pa tut do 140km/h, pa 3je so bli notr+roba v kufru.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 15, 2011 8:41 pm

before je napisal/-a:Še en podatek, oziroma kost za glodanje - kakor za koga: meril sem porabo tudi na avtocesti in BC je kazal 6,1-6,2l/100km! In to z zimskimi gumami v začetku oktobra, ki je bil razmeroma topel.

meni tudi kaže 4,3(vidiš na sliki) in to z 245/40/18 in če se nekdo lahko tako vozi po AC naj se, ampak potem dejansko ne rabiš 180 konjev :arrow: tam 35-40 jih bo čisto dost, pa bo poraba prav tako 5 litr.

Kegl je napisal/-a:a ta fiesta o kateri je govora je dizlca? ker moja kolegica jo ma pa smo šli Munchen januarja, je mela 5.8l porabe...vožnja največkrat 120km/h, pa tut do 140km/h, pa 3je so bli notr+roba v kufru.

bencin 1,4 97ps :arrow: realno govoriš to o "dizlci" - verjamem

Sedaj pa zaključimo s porabo, ker itak ne bomo prišli nikamor.....

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before To nov 15, 2011 9:22 pm

sašo5 je napisal/-a:Sedaj pa zaključimo s porabo, ker itak ne bomo prišli nikamor.....

Ti si začel. :lol: Jaz sem samo odgovoril na vprašanje @poletnik-u. In kot sem že rekel, sklicujem se na podatke BC-ja, da bi pa šel preverjat njegovo verodostojnost, pa mi niti na misel ne pride. Mnogo stvari v življenju me bolj zanima, kot pa resnica o porabi goriva. :D Dovolj mi je podatek, da novi Focus porabi od 1,5 do skoraj 2 litra manj kot moj prejšnji Focus in to ob neprimerno boljših performansah. ;)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To nov 15, 2011 10:59 pm

jst sem govoril o Fiesti 1.4 97km bencinc in ne lažem, ker od tega ne bi imel nič... kot sm napisal je poraba taka ker je 90% relacij brez semaforjev in le 10% križišč, se pa vozi na okoliški promet relativno hitro (to ni premosorazmerno z visokimi obrati, marsikdo si slabo predstavlja). tisti ki hoče naj verjame, ne morem pa verjet tudi tebi da imaš 9l/100km... al ni še vidla 4. prestave in ste vajeni menjavati pri 4000obr/min ter se vozi 90% po mestu tale Fiestica. mi imamo glede na povprečje nizko porabo ravno zaradi režima vožnje 90% relacij, 10% ali kaj manj (govorim o lastni presoji) mest, avtoceste praktično nič.

nisem pa posebaj meril ko sva šla iz Krasa do Salzburga in nazaj po avtocesti, tako da za tisto ne morem nič trditi.
ni mi treba vrjet, lako pa verjameš da mi ni potrebe lagat o porabi, nevem kaj bi imel od tega, bencin je še zmerej iste cene :?
lp

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr nov 16, 2011 12:42 am

preden se čist do konca pobijete zarad take trivialnosti, kot je poraba, ki je itak odvisna predvsem od posameznega šoferja, načina vožnje in "teže noge" (jaz recimo v istem avtu porabim kak liter manj goriva od moje gospe, pa sem kljub temu v vsakem primeru hitrejši od nje), bi vas spomnu, da avta ne premaknejo konji ampak navor! dizli so šparovnejši predvsem zaradi gromozanskega navora, ki ga imajo! bencinci manjko svojega navora kompenzirajo z vrtenjem v -dizlu nedosegljive- višave, kjer se "razživijo" njegovi konji in da, živahni konji so pač žejne žverce ;)...

dotični Focus ma skoraj dizelski navor! 240-270Nm!!!
nauk zgodbe je, da se mora beforejev Foki veliko manj mantrat, da z 270Nm premakne/pospeši svojih 1300 kil, kot pa Fiestica od sašotove setre, ki mora isto delo, na svojih 1100 kilah, opravit s pišivimi 130Nm ;). ...čitaj, Focusa ni treba niti približno tako močno priganjat in tiščat po gasu... zato, ker ma dovolj navora, da brez priganjanja opravi delo, ki se ga od njega pričakuje. posledica manjšega napora pa je, manj žeje!

da boste razumeli kaj govorim, si enkrat med pospeševanjem, na board kompjuterju poglejte trenutno porabo.... cifre kot so 27l/100km (in več) so popolnoma normalne. vendar, če avta (zaradi velike zaloge navora) za doseganje željene hitrosti ni treba ne dolgo, ne močno tiščat, bo pač požrl manj goriva... iz enakega razloga tudi zgleda, da dizli, s svojim huronskim navorom, hriba sploh ne občutijo, bencincem pa zmanjka sape na polovici klanca... dizel se bo čez klanec pripeljal brez priganjanja in z relativno nizkimi obrati, bencinca bo treba pa tiščat z "gasom do daske" in še prešaltat v nižjo prestavo, če s "tiščanjem" ne bo zneslo... in zakaj že mamo menjalnik? glej ga zlomka... zato, da obrate motorja čimbolj prilagodimo območju ...heh... največjega navora =P!
torej.... za nizko porabo, nizki obrati+veliko navora=dobro! medtem, ko veliko konjev+visoki obrati=ne tako dobro! :mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 16, 2011 8:34 am

Kako že pravijo: Konji prodajajo avtomobile, navor zmaguje dirke (in zmanjšuje porabo bi še lahko dodali). :D

Jaz povsem verjamem, da dotični Focus uporabnika @before lahko pije 7 litrov in na drugi strani Fiesta 1.4 pri enako hitri vožnji (kar pri slednjem pomeni veliko več priganjanja) konkretno več. Je pa jasno, da bodo Focus in ostali turbo bencinarji pili več od atmosfercev pri priganjanju, bodo pa tudi bolje šli.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 16, 2011 3:25 pm

@sašo5:
Drugič izklopi tempomat, pa z nogo drži 90km/h...Bo poraba na OOOO takoj x1,5 :P

maniaxxx je napisal/-a: Samo zgleda, da imate v KK vsi nekam visoko porabo, tud prejšnji lastnik mojga fokija ( ki je bil iz Kk ) je imel liter večjo porabo, kot jo imam js. :mrgreen:

Prejšnji lastnik je imel 115KM pod havbo...Ti pa kulk že? :D
Aja, sem iz KK pa imam 115KM pod havbo...pa nižjo porabo kot ti :P:P:P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 16, 2011 3:31 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:@sašo5:
Drugič izklopi tempomat, pa z nogo drži 90km/h...Bo poraba na OOOO takoj x1,5 :P

maniaxxx je napisal/-a: Samo zgleda, da imate v KK vsi nekam visoko porabo, tud prejšnji lastnik mojga fokija ( ki je bil iz Kk ) je imel liter večjo porabo, kot jo imam js. :mrgreen:

Prejšnji lastnik je imel 115KM pod havbo...Ti pa kulk že? :D
Aja, sem iz KK pa imam 115KM pod havbo...pa nižjo porabo kot ti :P:P:P

Tvoj foki je pokvarjen :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 16, 2011 3:32 pm

Kaj? A res al kaj? :shock:
Grem takoj preverit :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 16, 2011 3:35 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Kaj? A res al kaj? :shock:

Pejt, sej veš kak je s Fordom, ni dneva, ko ne bi kaj presenetilo :mrgreen:

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr nov 16, 2011 4:21 pm

Glede porabe - navor se popolnoma strinjam, toda kakorkoli, meni s focusom o katerem je govora, nikakor nebi uspelo obdržati teko nizke porabe... Tukaj gre kar nekaj navora in konjičkov v nič, ozirome celo v €(dražji avto, servisi, deli...), saj bi si, če bi tako vozil raje kupil kakšnega nizkokubičnega novega dizelaša z izredno majhno porabo... Z drugimi besedami, konjički in navor so za uživanje, posledično s tem pa poraba neprimerno naraste ;)
Drugače pa, ta focus se mi zdi odličen, imel bi ga, toda moja poraba bi bila drugačna...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr nov 16, 2011 4:30 pm

drugmirko je napisal/-a:preden se čist do konca pobijete zarad take trivialnosti, kot je poraba, ki je itak odvisna predvsem od posameznega šoferja, načina vožnje in "teže noge" (jaz recimo v istem avtu porabim kak liter manj goriva od moje gospe, pa sem kljub temu v vsakem primeru hitrejši od nje), bi vas spomnu, da avta ne premaknejo konji ampak navor! dizli so šparovnejši predvsem zaradi gromozanskega navora, ki ga imajo! bencinci manjko svojega navora kompenzirajo z vrtenjem v -dizlu nedosegljive- višave, kjer se "razživijo" njegovi konji in da, živahni konji so pač žejne žverce ;)...

nauk zgodbe je, da se mora beforejev Foki veliko manj mantrat, da z 270Nm premakne/pospeši svojih 1300 kil, kot pa Fiestica od sašotove setre, ki mora isto delo, na svojih 1100 kilah, opravit s pišivimi 130Nm ;). ...čitaj, Focusa ni treba niti približno tako močno priganjat in tiščat po gasu... zato, ker ma dovolj navora, da brez priganjanja opravi delo, ki se ga od njega pričakuje. posledica manjšega napora pa je, manj žeje!

da boste razumeli kaj govorim, si enkrat med pospeševanjem, na board kompjuterju poglejte trenutno porabo.... cifre kot so 27l/100km (in več) so popolnoma normalne. vendar, če avta (zaradi velike zaloge navora) za doseganje željene hitrosti ni treba ne dolgo, ne močno tiščat, bo pač požrl manj goriva... iz enakega razloga tudi zgleda, da dizli, s svojim huronskim navorom, hriba sploh ne občutijo, bencincem pa zmanjka sape na polovici klanca... dizel se bo čez klanec pripeljal brez priganjanja in z relativno nizkimi obrati, bencinca bo treba pa tiščat z "gasom do daske" in še prešaltat v nižjo prestavo, če s "tiščanjem" ne bo zneslo... in zakaj že mamo menjalnik? glej ga zlomka... zato, da obrate motorja čimbolj prilagodimo območju ...heh... največjega navora =P!
torej.... za nizko porabo, nizki obrati+veliko navora=dobro! medtem, ko veliko konjev+visoki obrati=ne tako dobro! :mrgreen:

+1
Točno to sem hotel tudi jaz napisat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 16, 2011 11:25 pm

maniaxxx je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Kaj? A res al kaj? :shock:

Pejt, sej veš kak je s Fordom, ni dneva, ko ne bi kaj presenetilo :mrgreen:

Jap. Mene moj vsak dan preseneča. Namreč tako, da še kr laufa :D:D

It's a Ford thing! You wouldn't understand!
:D:D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr nov 16, 2011 11:53 pm

drugmirko je napisal/-a:preden se čist do konca pobijete zarad take trivialnosti, kot je poraba, ki je itak odvisna predvsem od posameznega šoferja, načina vožnje in "teže noge" (jaz recimo v istem avtu porabim kak liter manj goriva od moje gospe, pa sem kljub temu v vsakem primeru hitrejši od nje), bi vas spomnu, da avta ne premaknejo konji ampak navor! dizli so šparovnejši predvsem zaradi gromozanskega navora, ki ga imajo! bencinci manjko svojega navora kompenzirajo z vrtenjem v -dizlu nedosegljive- višave, kjer se "razživijo" njegovi konji in da, živahni konji so pač žejne žverce ;)...

Ma tale post je fail, kaj se sploh strinjate z njim. Švoh motorji žrejo manj ravno zato, ker jih je treba bolj priganjat in zato dosegajo večji izkoristek.
Pa tak focus nebi smel imet šanse v porabi proti fiesti. Fiesta je manjša, lažja, ima bolj švoh motor(kar je + za porabo), edino motor je bolj zastarel, zaradi česar pa ne bo fiestin motor imel 50% manjši izkoristek kot ta novi v focusu.
Dizli ne porabijo manj zaradi navora ampak zato ker se iz dizla lahko potegne večji izkoristek. Kaki audi a4 1.8t 120 konjev z dizelskim navorom bi potem po vaše moral pit ko dizel?

Aja največji šparovček pa je seveda taprvi viper :-P Veliko navora, tudi pri nizkih obratih, največja moč že pri 4600 rpm - podobno kot 1.6 tdi, in rekordno dolga 6. prestava. Vozi se z malo gasa in malo obrati, poraba pa itak manjša kot pri matizu ane?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 17, 2011 6:52 pm

HA HA HA,kakšne porabe. pišuka, pa folk, kaj pa vi tankate? Jaz bi tudi da bi mi avto tak malo žrl. ali ga par kilometrov tišite pa potem dalje peljete?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov