Doche je napisal/-a:To kar bom jaz gledal je potem že moj okus. Ko pa pridemo do subjektivnega/objektivnega se pa lahko vsaka debata zaključi ker nikoli nebo konca.
Nisem napisal, da ni niti ene podobnosti v notranjosti. Vsekakor pa ni ENAKA. Kot tudi po teh primerjavah s slikami, ki si jih dodal opazim, da praktično niti en del zunanjosti ni popolnoma enak. Jaz sem ciljal predvsem v tej smeri, ko se je pisalo, da je enak prejšnjemu in da ni sprememb. Po linijah sodeč so rahle spremembe, vsak kos, ki je na avtu ima novo obliko.
Seveda na koncu nihče od nas nima nobene koristi od tega naslova razen grde nalepke ob morebitnem nakupu novega avta, ki je obenem še avto leta.
Ah mi je žal, da sem sploh kaj pisal glede na to temo, ker je že klasika tukaj, da je treba nekomu vcepit stvari v glavo sploh, ko se gre za debate med znamkami.
i'm out
seveda... saj ti noben ne oporeka tega, da so tebi (in hvalabogu še marsikomu) VWjevi avtomobili všeč! super... me veseli da so ti, ker so meni -razen trivratnega Pola- bolj ena dolgočasna žalost... ampak, kot si sam reku, je to stvar osebnega okusa!
ni pa stvar osebnega okusa oziroma, problem je v tem, da ne ločiš kozmetičnih sprememb od strukturtnih sprememb!
zadnja generacija Passata je pač kozmetično orenk popeglan zadnji Passatov model!! dobil je nove (čitaj oblikovno spremenjene) odbijače, luči, masko, pokrov motorja in prtlajžnika! NI se pa spremenila STRUKTURA karoserije, kar se lepo vidi iz linije strehe, vrat, oken in če hočeš, tudi kljuk (ker so os vrata pač ostala enaka), pa čeprav bi tudi njih lahko mimogrede zamenjali z drugačnimi...
vse skupej je še bolj vidno v notranjosti... "novi" ma sicer drugačne obloge vrat, armatura pa je v svoji formi ostala nespremenjena! osnovna oblika ni spreminjana, greben inštrumentov, centralna konzola in sovozniški del so ostali enaki... še zračniki ventilacije so identični tistim na "stari" armaturi... spremenjene so pa kontrole klime, knof za vse štiri žmigavce je zamenjala ura in nova je grafika in deloma razporeditev števcev na instrument tabli...
vseskupej, od zunaj in od znotraj, decentno narejeno, je pa daleč od tega, da bi proglaševali za nov model! ali se delali da ne vidimo OČITNIH enakosti! vrjemi, ko bodo naredili nov model, bo to tudi zelo očitno videt! pa ne zaradi drugačnih luči ali havbe ampak zaradi spremenjenih karoserijskih razmerij! in to tudi kljub eventuelni dizajnerski podobnosti z zdejšnjim modelom zaradi potreb po "hišni dizajn liniji"... tako, kot je blo to očitno, ko so B4 zamenjali z B5 in tega z B6...