rslapa je napisal/-a: Enostavno v tem razredu ostali avtomobili nimajo detajlov, ki pa so meni tako zelo všeč (ko ugasneš avto se brisalci zaprejo do konca, če med zapiranjem šip ugasneš avto se šipe zaprejo do konca, vrata se zelo lepo zapirajo, menjava žarnice je enostavnejša kot na kolesu, ko prestavljaš med radijskimi postajami, ti najde novo postajo v manj kot sekundi, odličen menjalnik, v armaturi nič ne škripa ko greš čez lukne...)
sicer je od Golfov "pr hiši" bla samo štirica in čeprav čez njo v bistvu nimam žal besede (razen, da je bla dosadna, kot čakaln'ca pr zobarju

) moram reč, da sem iz citroenov navajen, da se šipe zaprejo do konca tudi, če avto ugasneš. tudi čez vrata na njih nisem "imel pripomb", "skip" funkcija na radiju tudi lepo deluje, kakšnega škripanja armature pa vse od tiste "trdoplastične", v AX-u letnik '88, tudi nisem več opazil... s čimer bi želel reči, da je zadnjih...heh, 7-10 let, bolj ali manj enako pri vseh proizvajalcih...
edino, za žarnco ti ne vrjamem čist... je hudič enkrat crknil ravno na Golfu 4.... sem z malo muke razdrl, zamenjal in se debeli dve uri j*bal, da sem hudiča sestavu nazaj! od takrat žarnic ne menjam več sam

. moram pa priznat, da me na sedanjem Fordu, katerega "upravlja" moja boljša polovica, izjemno pizdi, ker se šip ne da zapret, če ugasneš avto... crknejo "u hodu"
rslapa je napisal/-a:in najlepše od vsega danes po dveh letih uporabe je še vedno njegova cena 1000€ višja od moje nabavne cene
evo, tega ti tudi ne vrjamem... vsem avtom se cena, v enakem časovnem obdobju, "strmopizdi" v približno enakem procentu! na njo ima vpliv predvsem letnik in nekaj malega kilometri. če to ne bi držalo, potem februarja ne bi 4 leta starega "ubermenshmobil" od A4 s pišivimi 83k km, ki je stal čez 38k evrov, prodali za ubogih 16 jurjev!
če je res kar praviš lahko rečem samo, da si avto že v štartu kupil zelo ugodno...

.
rslapa je napisal/-a:Še vedno pa ne razumem ljudi ki dajo 30.000€ za novega golfa, ampak nekdo ga bo moral kupit da ga bom lahko jaz čez 3 leta kupil za 15.000€.

in hvala, da si kar sam potrdil moje besede...