Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: 2012 Hyundai i30

Napisal/-a lukp Ne jun 17, 2012 7:11 pm

Novi i30 ima popust do 1.500 €.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jun 29, 2012 10:19 am

Očitno je i30 eden med najbolj zanimanja vzbujajočih avtomobilov leta 2012. Carbuyerov test i30ke si je od marca ogledalo že 211k uporabnikov WWWja. Za primerjavo, Astrin test iz 6/2011 je bil predvajan le 110k krat, Golfov iz 7/2010 230k krat, Focusov, ki je bil naložen že leto pred testom i30ke po 191k krat. Ceedov test le 30k krat v dobrem mesecu.

http://www.youtube.com/watch?v=6WDrp-g3 ... ure=relmfu

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr jul 04, 2012 6:22 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če jul 19, 2012 3:05 pm

Mene pa zanima kako ste tisti kateri ga že imate kaj zadovoljni z njim... Jaz bom verjetno v času dopustov (ali prej) šel na eno testno vožnjo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 08, 2012 2:18 pm

Jaz sem si avto ogledal dovolj podrobno danes... Tako zunaj kot znotraj. Predvsem sem ga primerjal z svojo astro.
Prvo kar mi je v oko padlo je prostor spredaj. Tukaj ni pripomb. Zadaj se mi zdi, da je predvsem v višino ogromno prostora. No tudi za noge ga je več kot dovolj. Je pa sedalni del krajši. Avto se mi zdi prostoren. Presenetil me pa je prtljažnik. :shock: Res, da je za samo 10 litrov večji od astre samo na videz izgleda precej večji. Pohvalim lahko tudi zadnjo šipo ki je velika in pripomore k boljši preglednosti.
Bi pa izpostavil še eno stvar... Sedeži. Meni osebno se zdijo sedeži v i30 ravno pravšnji. Takoj ko sem se vsedel v avto sem občutil razliko. Mogoče so malenkost mehkejši od sedežev v astri. Sem se pa po drugi strani skorajda bolje počutil "za volanom" v i30 kot v astri. Nekako lepše se sedi na teh sedežih. Pozicija za volanom je tudi super.
Se pa višje sedi kot v astri.

Glede ostalih stvari je pa tako... Vsi pravijo kako je avto naredil velik skok v kvaliteti. Predvsem materialov noter. In vsi smo poznamo tist video z youtube... Glede kvalitete in izdelave...
Ja avto je naredil skok glede na prejšnjo generacijo. To definitivno. Ampak. Realno gledano ni kvaliteta nič kaj boljša od kvalitete v Opel Astri. Vsaj v notranjosti.
Prav nobene razlike ni. Pa sem jaz mislil, da je Astra na tem področju za najboljšimi. No na lastne oči in prste ;) sem se danes dokončno prepričal, da ni i30 NIČ boljši glede tega.
Vsi pravijo kako Astrina plastika okrog sredinske konzole, nad števci, okrog števcev škripa že na dotik... V i30 je popolnoma ISTA zgodba.
Nobene razlike. Tako, da mi ne bo nobeden več govoril, da tega ni. Pri i30 pravtako škripa plastika na sredinski konzoli, okrog števcev, tudi pri stikalih za luči, predal ni nič boljši glede tega. Tudi "strehica" nad števci. Tako, da jaz osebno nisem videl neke razlike v kvaliteti. In v to me ne bo noben prepričal, da je boljši oziroma, da je astra kaj slabša, ker ni! Nič slabša od i30. Je bil pa to avto v salonu. Ne testni :!:

Kako se pa avto vozi pa še nevem. Testnega ni bilo. Ga bodo šele ta mesec dobil. Ga grem pa vozit.
Na kratko: avto me je po eni strani prepričal s prostornostjo. Predvsem prtljažnik. Po drugi strani pa me je zaenkrat pustil "hladnega" glede splošne kvalitete notranjosti. Ni slabo a tudi v nobenem primeru boljše kot konkurenca.

Zakaj to pišem? Ker sem razmišljal tudi o prodaji astre in i30 se mi je zdel odlična izbira glede na to koliko so ga hvalil po testih in forumih. Pa še všeč mi je oblika zunaj kot noter. Kot pravim ima par dobrih lastnosti. Sem pa morda pričakoval preveč glede samo notranjosti. Določene stvari so še vedno bolje sestavljene v astri kot v i30!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 08, 2012 4:28 pm

Čist kot info ti povem, da je danedanes bolj kot ne pri vseh avtih podobno, tudi pri tako opevanem golfu ni nič boljše, ponekod celo slabše.

Kak I30 te pa zanima, mene je tudi zanimal, pa razen, da zdaj ne mislim še menjat avta mi je tudi predrag, dobim focusa za manj denarja pa je MENI OSEBNO boljši avto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 08, 2012 7:26 pm

maniaxxx je napisal/-a:Čist kot info ti povem, da je danedanes bolj kot ne pri vseh avtih podobno, tudi pri tako opevanem golfu ni nič boljše, ponekod celo slabše.

Kak I30 te pa zanima, mene je tudi zanimal, pa razen, da zdaj ne mislim še menjat avta mi je tudi predrag, dobim focusa za manj denarja pa je MENI OSEBNO boljši avto.

Se strinjam. Je pa res @tomzzi lepo opisal zadevo in lepo izpostavil napake in prednosti. ;)

lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 08, 2012 9:48 pm

@maniaxxx
Ja očitno je res tako. Tudi o Focusu slišim podobno. Saj to so malenkosti... Samo jezi me pa to kako določeni ljudje trdijo nekaj kar nikakor ni res. Res je potrebno avto fejst pregledat pa šele potem vidiš, da ni vse tako kot pravjo. In ravno to me je "razočaralo" in sem si potiho rekel... To je to? Tudi jaz bi moral zdaj dobro premislit kaj mi je najbolj pomembno in seštet pluse in minuse obeh preden bi se odločil za nakup/menjavo. V tem trenutku ne bi mogel rečt kot iz topa, da je pa res boljši avto in vreden menjave.
Je pa tudi res, da ni bila top oprema. Ampak dvomim, da je sama kvaliteta izdelave in plastike kaj drugačna od vstopnega modela. Dosti razlike najbrž da ni.

Glede na to, da sem imel slabe izkušnje z dizlom... Pa tej DPF filtri in podobno sr#nje sem razmišljal o bencinarju. Natančneje 1.6 120KM in opremo Comfort. Style je že skorajda brezveze, ker je polovica stvari noter katerih pa resnic na ljubo ne nucam. Je pa jurja dražji.
Saj po videnem me ni prepričal zaenkrat. Ga bo potrebno vozit.

@King1

Ja to sem tako na hitro opisal par plusov in minusov. Sem verjetno še kaj spustil.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 08, 2012 9:52 pm

tomzzi je napisal/-a:@maniaxxx
Ja očitno je res tako. Tudi o Focusu slišim podobno. Saj to so malenkosti... Samo jezi me pa to kako določeni ljudje trdijo nekaj kar nikakor ni res. Res je potrebno avto fejst pregledat pa šele potem vidiš, da ni vse tako kot pravjo. In ravno to me je "razočaralo" in sem si potiho rekel... To je to? Tudi jaz bi moral zdaj dobro premislit kaj mi je najbolj pomembno in seštet pluse in minuse obeh preden bi se odločil za nakup/menjavo. V tem trenutku ne bi mogel rečt kot iz topa, da je pa res boljši avto in vreden menjave.
Je pa tudi res, da ni bila top oprema. Ampak dvomim, da je sama kvaliteta izdelave in plastike kaj drugačna od vstopnega modela. Dosti razlike najbrž da ni.

Glede na to, da sem imel slabe izkušnje z dizlom... Pa tej DPF filtri in podobno sr#nje sem razmišljal o bencinarju. Natančneje 1.6 120KM in opremo Comfort. Style je že skorajda brezveze, ker je polovica stvari noter katerih pa resnic na ljubo ne nucam. Je pa jurja dražji.
Saj po videnem me ni prepričal zaenkrat. Ga bo potrebno vozit.

@King1

Ja to sem tako na hitro opisal par plusov in minusov. Sem verjetno še kaj spustil.

Kolikor vem delaš dosti kilometrov, glej raje 1.6 gdi, ne žre nič več kot 120 konjski, prej manj, gre pa bolje,čeprav še vedno bi ti priporočal dizla, saj ima 5 let garancije pa naj crkuje če ma namen :mrgreen: . Kar se opreme tiče je comfort z mogoče kakim dodatkom to-to, style ma preveč "nepotrebnih" stvari
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To sep 04, 2012 11:49 am

@tomzzi, dober opis avta, a pri ocenjevanju kvalitete izdelave je vendarle potrebno nekaj vedet: Ta se v največji meri pokaže med samo vožnjo in ne ko je avto v mirovanju (v salonu npr.). Namreč prav v vsakem avtu bo že ob zmernem dotiku plastika zaškripala pa naj bo to VW, Fiat, Mazda, Mercedes, Audi, Hyundai, Opel ali karkoli pač že. Plastika je pač plastika in ima svoje fizikalne zakonitosti, ne vem zakaj bi tu nekateri radi odkrivali toplo vodo?! Le sama vožnja pa bo šele pokazala kako je ta plastika sestavljena skupaj, ali je kvalitetno ali pa ni (prisotnost "čričkov", škripanja itd.). Zatorej pri dajanju tovrstnih zaključkov, je testna vožnja NUJNA! :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To sep 04, 2012 6:40 pm

Polo78 je napisal/-a:@tomzzi, dober opis avta, a pri ocenjevanju kvalitete izdelave je vendarle potrebno nekaj vedet: Ta se v največji meri pokaže med samo vožnjo in ne ko je avto v mirovanju (v salonu npr.). Namreč prav v vsakem avtu bo že ob zmernem dotiku plastika zaškripala pa naj bo to VW, Fiat, Mazda, Mercedes, Audi, Hyundai, Opel ali karkoli pač že. Plastika je pač plastika in ima svoje fizikalne zakonitosti, ne vem zakaj bi tu nekateri radi odkrivali toplo vodo?! Le sama vožnja pa bo šele pokazala kako je ta plastika sestavljena skupaj, ali je kvalitetno ali pa ni (prisotnost "čričkov", škripanja itd.). Zatorej pri dajanju tovrstnih zaključkov, je testna vožnja NUJNA! :idea:

Točno tako.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 04, 2012 7:01 pm

Polo78 je napisal/-a:@tomzzi, dober opis avta, a pri ocenjevanju kvalitete izdelave je vendarle potrebno nekaj vedet: Ta se v največji meri pokaže med samo vožnjo in ne ko je avto v mirovanju (v salonu npr.). Namreč prav v vsakem avtu bo že ob zmernem dotiku plastika zaškripala pa naj bo to VW, Fiat, Mazda, Mercedes, Audi, Hyundai, Opel ali karkoli pač že. Plastika je pač plastika in ima svoje fizikalne zakonitosti, ne vem zakaj bi tu nekateri radi odkrivali toplo vodo?! Le sama vožnja pa bo šele pokazala kako je ta plastika sestavljena skupaj, ali je kvalitetno ali pa ni (prisotnost "čričkov", škripanja itd.). Zatorej pri dajanju tovrstnih zaključkov, je testna vožnja NUJNA! :idea:

Dobro spisano. ;)

lp

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp So sep 08, 2012 9:33 am

i30 ima popust staro za novo 1000€.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6425463&show=1

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 14, 2012 12:00 pm

Še 3-vratni:
Slika
http://www.avtomobilizem.com/novice/sve ... 4-09-2012/

Meni izgleda dosti bolje kot Pro_CeeD. Tudi zadnji odbijač je veliko lepši kot pri 5-vratni različici
Slika

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe sep 14, 2012 1:49 pm

V primerjavi z proceedom zadek dosti bolj paše k preostalemu delu avta. :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe sep 14, 2012 6:50 pm

meni pa ne... ProCeed mi deluje veliko bolj "šlank"... bolj skladno, agresivno in samozavestno... črna plastika na zadnjem odbijaču gor al pa dol 8)
živeo drugmirkooooo!!!!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 19, 2012 10:49 am

Prva vožnja je razočaranje, v primerjavi s 5vratnim je pod pločevino nespremenjen.

http://www.autoexpress.co.uk/hyundai/i3 ... ai-i30-3dr

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 06, 2012 4:20 am

Zadnjič sem si podrobno ogledal notranjost in (na žalost) še vedno ergonomsko in/ali oblikovno zaostaja za evropskimi izdelki, če že ne zmoti slabo izpeljan sredinski naslon za roko ali pa "brezoseben" dizajn notranjosti, pa totalno pokvari vtis kakšno predpotopno stikalo, posebno tisto spredaj na lučki na stropu. Ne me narobe razumet, gre za odličen izdelek, le "dodane vrednosti" nima praktično nič.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 07, 2012 9:47 am

~toMmy~ je napisal/-a:Zadnjič sem si podrobno ogledal notranjost in (na žalost) še vedno ergonomsko in/ali oblikovno zaostaja za evropskimi izdelki, če že ne zmoti slabo izpeljan sredinski naslon za roko ali pa "brezoseben" dizajn notranjosti, pa totalno pokvari vtis kakšno predpotopno stikalo, posebno tisto spredaj na lučki na stropu. Ne me narobe razumet, gre za odličen izdelek, le "dodane vrednosti" nima praktično nič.

Delno se strinjam. Ampak ne bi ravno označil dizajn notranjosti za "brezoseben". Kaj si s tem mislil? Meni osebno je noter lep. Prav nič slabši/grši od evropskih tekmecev. Ok mogoče kakšno stikalo rahlo zmoti ampak... To so malenkosti ki nekak niso najbolj pomembne a ne.
Se pa ne strinjam, da zaostaja za evropskimi izdelki ergonomsko/oblikovno. Sam sem se v tistem testnem skorajda bolje počutil ko sem se vsedel noter kot v moji astri.
Glede kvalitete pa nikjer ne izstopa. Ceed se mi je zdel bolje sestavljen.
Katere "dodatne vrednosti" pa nima katere imajo "evropejci"? Daj en primer.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov