Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

mirkos
Novinec

Re: 2011 Kia Optima

Napisal/-a mirkos To feb 21, 2012 4:17 pm

Saj ni nič narobe s tem da so avtomobili modelno leto 2011, ampak naj potem prodajalci tudi kupce opozorijo na to, ne pa da bi slučajno rekli da so ML 2012, kar se bojim da bodo...ker potem bi bilo tudi pošteno od njih da bi dali neki popust na staro ML...ampak...ker kdo bi potem sploh kupil zdaj avto če v naslednji pošiljki pridejo avtomobili z boljšim in novejšim software-om, boljšimi sedeži, gumami, itd.....in to za isti denar ?! :?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To feb 21, 2012 4:28 pm

Optime pri nas so kar MY12, preverjeno!
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To feb 21, 2012 4:37 pm

eentox je napisal/-a:Optime pri nas so kar MY12, preverjeno!

No saj če je v februarju prišla j nova pošiljka so vrjetno res MY 2012...jaz sem pač to napisal na podlagi vseh optim ki sem jih videl na avto.net. Jutrišnja testa vožnja dvomim da bo z MY 2012, ampak pustimo se presenetit...več o tem jutri...

eentox kje pa si videl optimo MY 2012?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr feb 22, 2012 4:38 pm

mirkos je napisal/-a:eentox kje pa si videl optimo MY 2012?

vse ki sem jih videl so MY12 :mrgreen:

Oprema v vozilu je odločitev distributerja in seveda razpoložljivost le-te glede na trg prodaje.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Sr feb 22, 2012 5:44 pm

Izkušnje z današnje testne vožje:

1. Kia v živo zgleda še lepše kot na slikah (čeprav sem vozil bel SX model...kar pomeni da TX v živo mora bit "bomba") :)
2. Gume MY 2012, sedeži MY 2011..nekak mi to ni šlo skupaj
3. Notranjost nič kaj ne izgleda ceneno, čeprav tisti 7" ekrat navigacije zadevo še vrjetno dodatno polepša
4. Vse v avtu je na dosegu in lahko razumljivo
5. Motor bi lahko bil močnejši npr. 150-160KM diesel, ampak je še vedno dovolj poskočen in tudi poraba je dobra, kar pri današnjih cenah goriva niti ni tako zanemarljiv faktor.
6. Avto zelo lepo leži na cesti in se lepo pelje...prestavlja (vozil sem ročni menjalnik) se dost lahkotno, volan direkten...
7. Prostora za sedenja spredaj in zadaj dovolj...razen zadaj sem težko spravil stopala pod sedež (morda je bil sprednji sedež spuščen, ampak ko sem sedel spredaj se mi ni zdel tako nizko)
8. Prtljažnik je sicer globok a hkrati zelo nizek, tako da neke večje funkciolanosti ni pričakovat (nalaganje otroških vozičkov npr.), ampak je to nenazadnje limuzina in ne hatchback oz karavan

Vse v vsem lepo dodelan, atraktiven in zanimiv avto...cena je tudi bi rekel na vse ponujeno sprejemljiva, čeprav razumem da imajo ljudje predsodke in ne bi npr. nikoli plačali 30.000€ za Kio. Če bo Kia še naprej predstavljala tako dobre avtomobile, bo se tudi to razmišljanje kaj kmalu spremenilo....v pričakovanju novega cee'd-a ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 22, 2012 10:00 pm

Ne vem kaj je tebi direkten volan...? Ce ga frcneš pri ugasnjenem avtu se trese kot bi bil tisti za igrice na feder... Na volanu se ne čuti čisto nič - še manj kot v P407.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Sr feb 22, 2012 11:29 pm

odprti clio je napisal/-a:Ne vem kaj je tebi direkten volan...? Ce ga frcneš pri ugasnjenem avtu se trese kot bi bil tisti za igrice na feder... Na volanu se ne čuti čisto nič - še manj kot v P407.

Saj ravno ni tako da bi zdaj bil grozno direkten oz najboljši ...ampak menim da je za povprečnega voznika njegova direktnost povsem ok...seveda bi lahko bil dost boljši, ampak če bi vse bilo OH in AH in vse TOP potem mislim da bi 30.000€ bla res super-ugodna cena :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 23, 2012 10:47 am

Men je avto super; ni pa tu nikakršne direktnosti. Oz. je le dobesedna, ker na srečo nihče ne dela volanov "drive by wire". Vem pa da v vseh revijah (po zgledu drugih) pljuvajo čez določene. Me zanima, če bodo tudi tu grajali nekomunikativen volan... Vrjetno ne, ker ima tipke :huh:

http://www.avto-magazin.si/vozili-smo/kia-optima-2/

- no, se le nisem lagal - hvalijo ga; idioti, pa naj še kdo reče, da teh članko ne pišejo hlapc :roll:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 23, 2012 12:09 pm

mirkos je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Ne vem kaj je tebi direkten volan...? Ce ga frcneš pri ugasnjenem avtu se trese kot bi bil tisti za igrice na feder... Na volanu se ne čuti čisto nič - še manj kot v P407.

Saj ravno ni tako da bi zdaj bil grozno direkten oz najboljši ...ampak menim da je za povprečnega voznika njegova direktnost povsem ok...seveda bi lahko bil dost boljši, ampak če bi vse bilo OH in AH in vse TOP potem mislim da bi 30.000€ bla res super-ugodna cena :)

Moraš sprobat še Mazdo 6 ali pa Mondea pa boš videl, kaj to pomeni direkten volan. ;) Ne vem sicer kako je pri Optimi, ampak moj bivši ProCeed na 17-tkah je bil glede tega nekje v zlati sredini. Še vedno boljši od raznih francozov in italijanov, nikakor pa ne na ravni kakega Focusa.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če feb 23, 2012 2:24 pm

Ne mešat direktnosti volana in komunikativnosti. Danes ko malodane vsi prehajajo na elekro servo volane, postajajo prav vsi sterilni in nekomunikativni - ne veš kaj točno se dogaja pod kolesi, in tudi ko volan sukaš daje tak čuden umeten občutek. A še vedno so lahko taki volani zelo direktni. Direkten volan pomeni, da že relativno majhen zasuk volana povzroči relativno veliko spremembo zasuka koles.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če feb 23, 2012 2:45 pm

Tudi jaz sem imela naposled priložnost, da sedem za volan nove Optime. Po mojem mnenju je volan nastavljen za uglajeno limuzinsko križarjenje - kar je nenazadnje poslanstvo samega avtomobila. Kdor, išče izrazito športnost, pa jo verjetno glede volana ne bo odkril v Optimi. Je pa temu tako, kot so me poučili, pri načelom vseh avtomobilih z električnim servo volanskim sistemom. Pri klasičnem servo sistemu so občutki namreč bolj pristni, je pa poraba energije in posledično goriva pri takšnih avtomobilih višja. Skoraj vsi novodobni avtomobili srednjega razreda so zato opremljeni z električnim servo volanskim sistemom.

Se pa baje lahko tudi električni servo volan glede komunikativnosti in direktnosti prilagodi osebnemu okusu - potreben je le poseg v elektroniko. Kdo to počne, pa nimam pojma. :evil:

Sicer pa me je Optima zelo pozitivno presenetila, pelje se uglajeno in nič robato. Pa tudi kakovost izdelave in materiali so na visokem nivoju. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 23, 2012 3:10 pm

Bistvo elektro servičnega volana je, da je večja verjetnost okvare, kar pomeni, da se da s tem še kaj zaslužit. Nobeni firmi ni v interesu, da bo njihovo vozilo delalo 15 let.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Če feb 23, 2012 4:40 pm

Morda res, a ne gre pozabiti niti prispevka k nižji porabi goriva, ki dosega pri izvedbah z električnim servo volanom med 2 in 5 odstotki. Takšne podatke vsaj navajajo različna avtomobilska podjetja.

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 23, 2012 5:55 pm

lizard je napisal/-a:Ne mešat direktnosti volana in komunikativnosti. Danes ko malodane vsi prehajajo na elekro servo volane, postajajo prav vsi sterilni in nekomunikativni - ne veš kaj točno se dogaja pod kolesi, in tudi ko volan sukaš daje tak čuden umeten občutek. A še vedno so lahko taki volani zelo direktni. Direkten volan pomeni, da že relativno majhen zasuk volana povzroči relativno veliko spremembo zasuka koles.

No, po tem kriteriju še nisem vozil avta z nedirektnim volanom. :D

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe feb 24, 2012 4:03 pm

Novi cee'd bo lahko s tem namenom opremljen z električno podprtim servo volanom s tremi nastavitvami - od udobne do športne.

Citirano z neta: New cee’d can also be ordered with an all-new Flex Steer™ system for improved driving dynamics. This system introduces three operating modes – comfort, normal and sport – allowing the driver to vary the level of steering assistance and the weight of feedback, in order to best suit the current driving conditions and the driver’s personal preferences.

Veronika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe feb 24, 2012 4:07 pm

Ja, to zadevo z nastavljivim volanom bo imela tudi nova i30-ka. Čeprav kur*c.. Jaz bi imel potem itak stalno na sport :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 24, 2012 4:28 pm

ejsim je napisal/-a:Ja, to zadevo z nastavljivim volanom bo imela tudi nova i30-ka. Čeprav kur*c.. Jaz bi imel potem itak stalno na sport :roll:

To ima že moj focus....sem pa bral, da vsaj pri I30 je to brezveze, ker dobiš samo težji volan, ne pa več občutka, tako, da najbolj priporočajo normal, da je comfort preveč lahke, sport pa nepotrebno težek. Seveda bo pa treba sprobat da vidimo koliko je na tem, pri focusu je super, samo Ford je že znan po dobrem podvozju..
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 24, 2012 5:12 pm

Sploh ne vidim smisla v tem nastavljivem volanu. Je od konkurence rešitev (poleg volana še odzivnost pedala in trdota vzmetenja - npr pri Astri in drugih) dost bolj smiselna.
Slika

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr mar 07, 2012 8:43 am

Lep posnetek z zelo nazornim prikazom različnih detajlov. Pa tudi srebrna barva ji zelo pristaja. Mislim, da je Optima v tej izvedbi najbolj markantna. :D

Veronika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Sr mar 07, 2012 9:28 am

Gosic je napisal/-a:Bistvo elektro servičnega volana je, da je večja verjetnost okvare, kar pomeni, da se da s tem še kaj zaslužit. Nobeni firmi ni v interesu, da bo njihovo vozilo delalo 15 let.

Ravno obratno, saj ima elektro servo dosti manj sestavnih komponent, prav tako pa je elektro motor dosti bolj vzdržljiv. Ostale prednosti so še manjša teža, nižji stroški vzdrževanja,manjša poraba goriva itd...
C u O r E S p O r T i V o
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov