fiatpowered je napisal/-a:DSG menjalnik je bedarija za takle vato IMO. Pri takem avtu je treba na rdečem polju šaltati ročno.
Pri takem motorju ne rabš rdečga polja, ko pa ima že pr nizkih obratih velik moči. Obratno je npr. pri kakem Cliotu F1, ki se ornk zbudi šele tam nad 5000 obratov (preizkušeno). Res je, da je tam z nekaj okrog 200 km tut močnejši, ampak poraba je pa tut 16 litrov, če mal bolj tiščiš (tut preizkušeno). Pri Polotu je 1.4 TSI je poraba precej nižja. Vseeno se pa strinjam, da bi lahko bil par jurjev cenejši oz. da bi le imel tista 2 konja manj. Pri nas se avta, ki ima 180 konjev nikakor ne splača kupit, če pa bi padel v predzadnji razred, bi blo pa dost drugač.
Kar se pa 1,2 TSI 105 km motorja tiče, pa sem ga preizkusil v Golfu in je občutek kar dober. Sicer ga ne moramo primerjat s kakšnim GTI-jem, ampak v enakotežkem avtu kot je Golf, vleče za moj občutek boljše kot 109-konjski 1,6. Sploh odzivnost je boljša, ker ima dovolj moči pri širšem polju obratov. Ima pa za četrtino nižjo porabo kot primerljiv bencinar 1,6. Pri Polotu je ta še nekoliko nižja, tudi pospešek je za sekundo boljši, tako da se bom verjetno odločil kar za 1,2 in raje dodal nekaj več opreme, pa mi bo še vedno ostalo kar nekaj tisočakov. Itak so zdej take omejitve, da človek niti ne more kaj dosti koristit teh konjev.
Aja po informacijah, ki sem jih dobil od prodajalca, naj bi bil Polo GTI pri nas šele septembra.