Jože20 je napisal/-a:hladni je napisal/-a:civic ja seveda...ni in ne bo nikoli.
Pač po slovenskem razmišljanju je armaturka super lepa in razgibana in zgleda kot igrišče, v premium avtih kot naprimer bmw in včasih celo nova a4 pa pravijo, da je pusta. WTF? Je pa čista kopija korejskih avtov ala kia,hyundai...celo chevrolet ima skoraj enako!In to vsaj mene strahotno odbija.
Zanemarimo slovenčke...na tujih trgih je važno, da je avto funkcionalen...in zato je golf na prvem mestu, ker dobi največ točk iz vidika prostornosti,funcionalnosti,preprostosti,stroških,vrednost rabljenega. Td ne vem kako bo s prodajo, namreč kakšnen gospod srednjih let je ziher ne bo kupil, mladi pa imajo vedno manj denarja. V Nemčiji se baje bojijo ople kupovat, ker ne vejo kaj sploh bo z samo tovarno. Pa nehajte se prepirat glede astre in golfa, ker vsakemu ugaja drugo. Tisti, ki začuti filozofijo vag koncerna, astre nikoli ne bo kupil. Zakaj že?
In ta je kakšna?
predvidevam da je tudi 2.0TDI s pokajočimi glavami in ostalimi problemi kvaliteta?
hladni je napisal/-a:king1: Ja sem nasprotnik Vaga, to ni za spregledat, ampak treba pa mu je pustit stvari, pri katerih je enostavno nepremagljiv.(pa to ni lepota,hitrost,motorji) In ravno te stvari cenim jaz...vse ostalo pač sprejmem.
In ja, to kar se dela z 2.0tdi je svinjarija, barabe pokvarjene bi mogle umaknit ta motor, strahoten imidž so izgubili zaradi tega. K vragu pa tak motor, da se moram bat kdaj mi bo kaj crknilo...vsaj povedali bi lahko kako je stanje z njimi, ne pa da šele danes vidim, ko majo ti avti nad 100t km kak gnoj so nardili.
Opel je izgubil svoj stil oblikovanja...pač korejski je po novem! Meni recimo je super lepa armaturka bla prej v signomu in vectri, imela je svoj stil, ki se je vlekel od 1990 leta.
sašo5 je napisal/-a:Jože20 je napisal/-a:hladni je napisal/-a:civic ja seveda...ni in ne bo nikoli.
Pač po slovenskem razmišljanju je armaturka super lepa in razgibana in zgleda kot igrišče, v premium avtih kot naprimer bmw in včasih celo nova a4 pa pravijo, da je pusta. WTF? Je pa čista kopija korejskih avtov ala kia,hyundai...celo chevrolet ima skoraj enako!In to vsaj mene strahotno odbija.
Zanemarimo slovenčke...na tujih trgih je važno, da je avto funkcionalen...in zato je golf na prvem mestu, ker dobi največ točk iz vidika prostornosti,funcionalnosti,preprostosti,stroških,vrednost rabljenega. Td ne vem kako bo s prodajo, namreč kakšnen gospod srednjih let je ziher ne bo kupil, mladi pa imajo vedno manj denarja. V Nemčiji se baje bojijo ople kupovat, ker ne vejo kaj sploh bo z samo tovarno. Pa nehajte se prepirat glede astre in golfa, ker vsakemu ugaja drugo. Tisti, ki začuti filozofijo vag koncerna, astre nikoli ne bo kupil. Zakaj že?
In ta je kakšna?
ti da 300 let živiš, ne boš pogruntal....
in še enkrat: tema je o A S T R I in ne golfu ne hondi....
hladni je napisal/-a:kvaliteta je zate in zame drugače pojmovana, niti nisem na to mislil. Mislim na dejavnike, ki sem jih že napisal. Pri Vagu vse funkcionira preprosto, vse je na vidiku, pri roki. Vsi sestavni deli pašejo kot atek na mamico. Parvi užitek je ko vidiš, kako je vse prilagojeno med sabo, zaščita podvozja...sto let bi lahko našteval.Ni problemov z rjo. Velika in močna servisna mreža. In glede kvalitete: če primerjamo danes astro G in golfa 4, vidimo zakaj je golf bolj cenjen. To so strahotne razlike namreč...ko pa sta bila oba nova tega ni blo videt,astra je veljala ob predstavitvi za revolucijo napram golfu!
Lep primer: passat in mondeo...pri mondeotu šele čez 6 let vidiš, kaka šalabajzerska ladija je to, vse rjavi,razpada,crkuje.
tomzzi je napisal/-a:off:
Menim, da bi morali admini malce "čistke" nardit v tej temi, ker je polno neprimernih morda celo žaljivih postov. Nekje ste že krepko zašli s teme.
Sam menim, da je ob pravi izbiri opreme in tehnike Astra še kako velik in dober konkurent najboljšim v razredu. Če ne celo najboljša. Ima vse kar ima konkurenca. Za povrh pa še par stvari katere konkurenca nima. Recimo prilagodljiv prtljažni prostor pi Cosmo opremi, elektronska ročna, napreden AFL sistem luči z Led tehnologijo, kamera spredaj...
Kvaliteta pa tudi verjamem, da je boljša v vsakem pogledu od trenutne generacije astre. O tem pa ne more nobeden govorit predno ne avto sproba. Zato sem tudi tako napisal zgornji stavk.
Se pa zelo vidi, da je Opel prisluhnil željam in kritikam uporabnikov, ker so kar nekaj stvari spremenil glede na astro H. Kot je IcEm4n mislim da zapisal je bilo kritik nad upravljanjem klime in so to poenostavili. Posledično pomeni več gumbov. Meni je sistemm v Astri H dober in se hitro znajdeš kljub manjšemu številu gumbov (za klimo). Nove so tudi ročke ob volanu za upravljanje z brisalci, smerniki povzete po Insignii in so spet "navadne" in ne tist oplov sistem ki je bil v Astri H. Spet so bile tukaj pripombe s strani uporabnikov.
Kakorkoli verjamem, da je Astra dober avtomobil in da se bo dobro prijela na trgu. Najboljšega pa itak, da ni. Vsaj zame ne, ker ima čisto vsak svojo pomanjkljivost, Tudi tako opevani največji konkurent jih ima.
IcEm4n je napisal/-a:To je verjetno 2.0 CDTI (160KM), ki ima edina na voljo avtomatski menjalnik?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov