Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr feb 03, 2010 2:23 pm

gofra je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Skoraj povsem obicajni golf, ki ne kaze popolnoma nobene sportnosti-in se s petimi vrati....dat preko 40k eur...no comment.

Lp

:lol:

Kaksen pa je potem "neobicajen" Golf? In kaj je na tem Golfu tako "obicajnega"? Posodobljen stirikolesni pogon? 2.0 T motor z vec kot 260 konji? ...podvozjem, ki je lahko drugim za zgled? Zunaj izgleda vse prej kot "obicajno", jaz ne vem katere slike si ti gledal. Plus, cena je malenkost prek 36 jurjev...

Pa s o primerjavi z S3 - zakaj ze? Za manj denarja je na voljo prakticno popolnoma enak voz, ki ga krasi druga znacka. In meni osebno se izgleda bolje...

hecno

Za 36k eur bo notranji izgled in spisek opreme bogi.Dodatki dajo ceno v visave. Na zunaj ne kaze skoraj nikakrsne agresivnosti....proti focusu, meganu, ...
O tem, ko si napisal, da je podvozje zgled drugim znackam? no comment. :lol: :lol:
:)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 03, 2010 2:32 pm

FLINK je napisal/-a:Skoraj povsem obicajni golf, ki ne kaze popolnoma nobene sportnosti-in se s petimi vrati....dat preko 40k eur...no comment.

Lp

Sanjski avto! ;) Sto ljudi, sto čudi. Eni si pač želimo avto, ki nam osebno in poznavalcem v trenutku s svojo diskretno športnostjo nakaže, za kakšno mašinco se gre. Če bi recimo ta avto bil dizajnersko v stilu focusa rs, si upam trdit, da ga lepo število "pristašev" ravno zaradi tega nebi kupilo. Večina ostalih kupcev hot hatch-ev bi pa še vedno ostala pri (cenejši) konkurenci, ker tam je športne plastike več kot dovolj. VW bi torej zabil sam sebi nož v hrbet. Sicer pa obstaja tudi tri vratna različica, tako da ne razumem ravno kam si ciljal s petimi vrati...

In torej, če vzameš sicer manj estetsko pet vratno različico, dobiš, če citiram Top Gear, "Big boot, hatchbackability, the usual stuff. Very practical. Probably THE most practical type and example of normal car world." z zvrhano mero moči in oprijema.

Potem je tu še 4motion, ki se nekaterim zdi nesmisel ob takšnem doplačilu in verjetno ne pripomore k arenalinu pri priganjanju ter tudi na pisti ne bo pokazal svoje prave vrednosti. Ko se pa spraviš na naše rajahane ceste, ko pade dež, ko moraš speljat po ljubljanskem gladkem asfaltu ali malo hitreje zavit v križiščem, ko pade sneg ipd., potem je meni osebno takšen pogon idealna izbira. Konec koncev je bistvo takšnih avtov poleg športnosti tudi vsakdanja uporabnost.

Za konec pa še ena (določenim kupcem) velika prednost tega avta. Je šolski primer "sleeper-ja" in ob bližnjem srečanju lahko lastnikom "prestižnih" limuzin, ki mislijo, da so svojim kredit/leasing "opasnim" avtom kupili še vse ceste in pravico do kršenja vseh mogočih predpisov, povzročiš kakšen izpah čeljusti in usodne udarce za njihov cestni ego. Idealno! :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 2:35 pm

Osebno mi je focus RS veliko lepši, ker zgleda skor kot kit car sploh v zeleni in v primerjavi z golfom imam raje 5k eur v žepu in prav tako hud oz veliko lepši avto na pogled in po vrhu tega še z večjo konjico

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr feb 03, 2010 2:55 pm

Ok, ne vem kaj je za vas bolj "bogo" ampak v osnovi ma tole ze kar nekaj opreme (biksenon, alarm, tipala, senzor za dez, dvopodrocna klima, 7 airbagov, zici za dol past, tempomat)...Bogo je ce mas rocni kurbl za sipe madona, ne pa tole.

Focus? Ja, zgleda surovina - ampak glede na to kako zgleda me deluje bolj all show in no go. Ne dobesedno, da si bomo na jasnem, ampak poanta tega Golfa tici lih v tem, da ni nek kricec attention whore. In FLINK, cesa to nimas komentirat glede podvozja?

@ Pskoda: ko bos malo starejsi in ko bos hotel peljat otroke v vrtec ne da bi ob tem poslusal za podaljsek cesa imas avto bos verjetno lazje razumel pojem diskretnosti :)

LpF

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 03, 2010 2:56 pm

pskoda je napisal/-a:Osebno mi je focus RS veliko lepši, ker zgleda skor kot kit car sploh v zeleni in v primerjavi z golfom imam raje 5k eur v žepu in prav tako hud oz veliko lepši avto na pogled in po vrhu tega še z večjo konjico

Meni je problem ravno v tem, ker zgleda kot kit car. Konjenica tudi ni vse, če se ti že na malo bolj spolzkih podlagah vrti v prazno. Sicer pa pri focusu precej omenjajo (pre)visok sedalni položaj in tudi pomanjkanje premium občutka. Osebno mi je pomemben kriterij tudi ergonomija in praktičnost/prostornost civilne različice, ker revolucije na tem področju ni pri nobenem hot hatchu, kvečjemu le konkretna športna evolucija. S takimi "malenkostmi" osebno hitro najdem teh 5 "jurjev" v avtu.

Sicer pa smo ljudje različni in v tem razredu se na srečo najde za vsakega nekaj. Razumem, zakaj bi nekateri izbrali focusa, megana, alfo ipd., hkrati pa vem, zakaj je R moj favorit. Že prvi R32 je bil zame ljubezen na prvi pogled. Končna izbira je itak v veliki meri subjektivna! Objektivno gledano kupiš recimo varčnega dizla! :D

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr feb 03, 2010 3:03 pm

gofra je napisal/-a:Ok, ne vem kaj je za vas bolj "bogo" ampak v osnovi ma tole ze kar nekaj opreme (biksenon, alarm, tipala, senzor za dez, dvopodrocna klima, 7 airbagov, zici za dol past, tempomat)...Bogo je ce mas rocni kurbl za sipe madona, ne pa tole.

Focus? Ja, zgleda surovina - ampak glede na to kako zgleda me deluje bolj all show in no go. Ne dobesedno, da si bomo na jasnem, ampak poanta tega Golfa tici lih v tem, da ni nek kricec attention whore. In FLINK, cesa to nimas komentirat glede podvozja?

@ Pskoda: ko bos malo starejsi in ko bos hotel peljat otroke v vrtec ne da bi ob tem poslusal za podaljsek cesa imas avto bos verjetno lazje razumel pojem diskretnosti :)

LpF

Med meganom, focusom, golfom je razlika zelo majhna,to je ocitno. Zelo malo ljudi bo opazilo in izkoristilo tiste prednosti dolocenega avta, ki se bojo pokazale na stezi. Skoraj nemogoce. Pri izbiri bo potem zelo veliko pripomogla cena in pac subjektivni pogled vsakega posameznika. Golf ima visjo ceno kot oba, zato je tudi prejsnjih generacij R zelo malo...jih skoraj ne vidis.
Se pa ne morem nikakor strinjat, da vw dela podvozja, ki so izgled drugim. To pa nikakor ni res...ce samo pogledas prejsnje generacije rs megana, focusa in golf gti ti bo jasno.

Lp
:)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 03, 2010 4:12 pm

R32 sem videl najmanj toliko kot meganov rs in definitivno več kot focusov(samo v Ljubljani ene 4 R32 redno videvam, še nekaj pa občasno), potem je pa tu še gti, ki ga vidiš na vsakem drugem koraku in je kot celoten paket(ne samo podvozje) v peti generaciji bil hvaljen kot bog hot hatch-ev na veliki večini testov. Ponavljam, kot celoten paketet! Cena je očitno na mestu, dokler se tako prodajajo. Upoštevat je namreč dejstvo, da je za bolj množično prodajo namenjen gti.

In razlika na področju ergonomije in vsakdanje uporabnosti je zame kar dosti v prid golfu. Nekomu pa pač to ne pomeni toliko kot meni...

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Sr feb 03, 2010 4:31 pm

Raje primerjajte golfa r20 s ceno mitsubishi lancer evo x ali subaru impreza wrx. Mislim, da sta oba drazja, golfa pa se vseeno ponuja precej vec kot ta dva modela.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 4:37 pm

gofra je napisal/-a:Ok, ne vem kaj je za vas bolj "bogo" ampak v osnovi ma tole ze kar nekaj opreme (biksenon, alarm, tipala, senzor za dez, dvopodrocna klima, 7 airbagov, zici za dol past, tempomat)...Bogo je ce mas rocni kurbl za sipe madona, ne pa tole.

LpF

Če smo že glih pri tem, jaz ne bom imel problema peljat otroke v vrtec, pa tudi če bi imel focusa RS ali Golfa R ne bi bila bistvena razlika od mojega

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 03, 2010 4:40 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pa kako, da še vedno ni nobenega spodobnega testa tega golfa R(20)???
Prvi vtis (oziroma napoved testa) ter nekaj (pre)lepih slik. :D

Winding Road: Volkswagen Golf R
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr feb 03, 2010 4:51 pm

GregaST je napisal/-a:Raje primerjajte golfa r20 s ceno mitsubishi lancer evo x ali subaru impreza wrx. Mislim, da sta oba drazja, golfa pa se vseeno ponuja precej vec kot ta dva modela.

Mesas hruske in jabolke? Lancer in Impreza nebosta verjetno nikoli dobila konkurence to sta pac
rally spec avtomobila :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 4:57 pm

GregaST je napisal/-a:Raje primerjajte golfa r20 s ceno mitsubishi lancer evo x ali subaru impreza wrx. Mislim, da sta oba drazja, golfa pa se vseeno ponuja precej vec kot ta dva modela.

Samo na videz, kar se pa skriva pod plehom pa močno dvomim

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr feb 03, 2010 6:06 pm

Verjetno bi vsak na tem planetu raje izbral Imprezo/Lancer kot pa golfa R20 ker je to cisto drugo. Motor,pogon,lega na cesti tuki sta japonca razred zase.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 03, 2010 6:09 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Verjetno bi vsak na tem planetu raje izbral Imprezo/Lancer kot pa golfa R20 ker je to cisto drugo. Motor,pogon,lega na cesti tuki sta japonca razred zase.

Vsakemu svoje, nobeden pa ne bo poviseval ali ponizeval znamk (to sem ze parkrat tudi omenil) in glede na to, da si novinec si slisal sedajle v prvo. Predvidevam da v prvo, ker drugace ne bi sel v taksne detajle. Nobenega povisevanja katerekoli znamke sploh pa ne izven kontekstov teme. Vse se bo zacelo gibati v konstruktivni in tehnoloski smeri.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr feb 03, 2010 7:01 pm

Ja bohnedej čez vw pluvat :D
Impreza in lancer pač nista v isti ligi kot ta golf, pa si predstavljajte to kot poniževanje al pa pohvalo za golfa...

Ko bi se v kakih drugih temah tako hitro obregnili ob vsak post modi bi bil forum čist.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 03, 2010 7:07 pm

alanq4 je napisal/-a:Ja bohnedej čez vw pluvat :D
Impreza in lancer pač nista v isti ligi kot ta golf, pa si predstavljajte to kot poniževanje al pa pohvalo za golfa...

Ko bi se v kakih drugih temah tako hitro obregnili ob vsak post modi bi bil forum čist.

OFF: Poglej temo "2009 renault megane/scenic/fluence", pa se vgrizni za jezik! :D

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr feb 03, 2010 7:08 pm

alanq4 :clapclap
Slika pugi.si

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 03, 2010 7:40 pm

A za Imprezo pa Lancerja se pa plača dat 50.000€??
Še mal dodaš pa lahko kupiš Audija S4, da ne omenjam, da stane BMW 335xi 47.000€.

Na tej točki bo sigurno kdo rekel, "to ni primerjave, Impreza pa Lancer nimata konkurence kar se tiče lege". In kje se bo ta superiornost pokazala? Na dirkališču je razlika med njima in enim dobro nastavljenim FWD avtom aka. Megane RS minimalna. Me prav zanima, kdo se bo šel hvalit "ej prehitel sem ga za 1 sekundo" waw ;)

Glede na moje izkušnje s 4x4 pogonom (haldex) se pa upam trditi, da na neki podeželski cesti niti Impreza niti Lancer v serijski obliki ne bi mogla pobegniti Golfu R20 ali pa Audiju S3.

Pa upam, da ne bo zdaj kdo mislil, da kritiziram Imprezo pa Lancerja, ker sta vrhunska avta (dirkalnika), vendar hočem povedat, da bi se v običajnih razmerah njune prednosti težko pokazale. Dvomim pa da gre kdo z njima dirkat po kakšnem makadamu.

Potem če primerjam Focusa RS in Golfa R20. Focus je 36.000€ in je po besedah nekaterih vreden tega denarja, medtem ko Golf kao ni. In v čem je Focus toliko boljši :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 03, 2010 7:47 pm

alanq4 in Zois:
off: Sta zelo uredu uporabnika, ampak zgleda, da sepa pri informacijah ter brz posplositi zadevo brez, da bi se pozanimala kako jaz gledam na to (ze veckrat) in mislim, da sem bil s katerokoli znamko jasen... ne, bolje je posplosevati.

alanq4, skrbi ti za svoj forum, tu pa ne posplosuj, ce na vasem (3 letnem) ni reda - tu bo. Pocasi, tema za temo...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 03, 2010 7:50 pm

peroRS je napisal/-a:Potem če primerjam Focusa RS in Golfa R20. Focus je 36.000€ in je po besedah nekaterih vreden tega denarja, medtem ko Golf kao ni. In v čem je Focus toliko boljši :?

r20 ni vreden tega denarja, kar sem že sam omenil na 16. strani te teme.

v čem je focus toliko boljši od ostale konkurence? skrivnost je v legi vozila. takšno lego, kot jo ima focus ne bo dosegel noben megane rs, golf R, niti audi S3
;)

vsak od omenjenih avtomobilov je superiornejši na svojem področju, nekateri na podvozju, nekateri po motornem izkoristku ( beri: hp), nekateri pa po ceni in to je resničnost, ki še ne definira rezultatov, ki so doseženi na dirkališčih oz. progah.
doseženi rezultati na dirkališčih oz. progah so izraz sposobnosti voznika, ki uspe naštudirati vozilo v "nulo" in tako doseže maksimum vozila na stezi. 1000 voznikov 1000 različnih rezultatov.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 6 gostov