Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

peroRS
Mojster foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a peroRS Če sep 06, 2012 12:59 pm

ilyerik je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
ilyerik je napisal/-a:A prav vidim, da so končno dali kontrole za tempomat na volan?

To je mel že Golf 4, seveda za doplačilo :mrgreen:

A res? Haha, sem bil preprican, da ne oz. so me tako prepricali v salonu. Na volanu naj bi bile zgolj za radio in telefon. Jah, stupid me, ker tega nisem natancno preveril.

V bistvu so ti prav povedali. Golf 4 je imel pri navadnem 4-krakem in 3-krakem volanu obvolansko ročico za tempomat, za doplačilo pa je bil 4-kraki multifunkcijski volan, ki je imel gor tudi tipke za upravljanje tempomata.

Golf 5 in 6 pa sta imela le obvolansko ročico za tempomat. ;)

Marek_ je napisal/-a:
Velik dosežek je tudi "nova" konzola climatronica tista prej je bila za kozlat, ko sem imel v Passatu naštimano temperaturo več od 22C sploh nisem videl koliko je bilo naštimano ker je vrtljiv gumb zakrival številčnico iz mojega položaja za volanom (nižje rasti), tako sem se moral vedno premikat proti desni, da vidim katera magična cifra se skriva za gumbom.
Toliko o brezmadežni ergonomiji in priročnosti, ki je vedno za vzor ostalim...

Vse spremembe, ki jih narediš na climatronicu ti označi še na enkranu od radia, tako da ne razumem, zakaj bi se moral sklanjat, da vidiš nastavljeno temperaturo. ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če sep 06, 2012 1:44 pm

@peroRS: Takoj, ko spremeniš ja. Če hočeš pogledat koliko je naštimano pa moraš gledat čez gumb. Tudi osnovni radio mislim, da ne izpiše, tudi če kaj stikaš po klimi.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če sep 06, 2012 7:53 pm

Radio mora bit RCD 310, če maš RCD 210 (1 din) tega ne izpiše. Pa ne vem kaj kompliciraš okol te klime, to 1x nastaviš temperaturo pa ne diraš več. Al stalno neki premikaš levo pa desno?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 06, 2012 8:42 pm

Berem Autobildov članek Golfa VII preveden z Google translate pa vidim, da omenjajo, da ima osnovni model občutno več trde plastike in da je celo brez radia :?: Če je prevod točen?
Najverjetneje velja za nemški trg... Pa vseeno se mi zdi tole nekak neprimerno v letu 2012. Pa nima veze koliko se jih proda oziroma koliko jih bo kupilo čist osnovni model.
Ajde če že mora biti toliko trde plastike še nekak razumem. Ne pa, da je brez ene stvari kot je radio v letu 2012.

Drugače mi je pa zdaj že bolj všeč kot tist prvi vtis. Ampak še vedno sem mnenja, da bi lahko velik več naredil kot so.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe sep 07, 2012 9:25 am

tomzzi je napisal/-a:Berem Autobildov članek Golfa VII preveden z Google translate pa vidim, da omenjajo, da ima osnovni model občutno več trde plastike in da je celo brez radia :?: Če je prevod točen?
Najverjetneje velja za nemški trg... Pa vseeno se mi zdi tole nekak neprimerno v letu 2012. Pa nima veze koliko se jih proda oziroma koliko jih bo kupilo čist osnovni model.
Ajde če že mora biti toliko trde plastike še nekak razumem. Ne pa, da je brez ene stvari kot je radio v letu 2012.

Osnovni Golf 6 je bil v Nemčiji že dosedaj brez radija (in še do nedavnega tudi brez klime), tako da tukaj ni kakšnih bistvenih sprememb! Lahko si pa zapomnite, da serijska oprema (še bolj pa cena) za nemški trg NI primerljiva s serijsko opremo in cenami pri nas ali v ostalih evropskih državah...če komu kaj pomeni bo pri nas serijska oprema bogatejša, cena pa nižja! ;)

Kar se pa trde plastike tiče pa tudi mene zanima kako bo...jaz sem sedel samo v Comfortline in Highline, kjer o trdi plastiki ni bilo ne duha ne sluha?! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 07, 2012 9:28 am

A ni ta njihov Basis itak mišljen bolj za kakšne (dostavniške ipd.) flote?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe sep 07, 2012 9:28 am

Nemske cene so nore. Berem nemske forume kjer so si ludje ze narocili novega golfa v povprecju so odsteli 35.000€ z nekaj opreme in TDI motorjem

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe sep 07, 2012 9:54 am

MBtouran je napisal/-a:Nemske cene so nore. Berem nemske forume kjer so si ludje ze narocili novega golfa v povprecju so odsteli 35.000€ z nekaj opreme in TDI motorjem

Niso...samo našim plačam (žal) nedosegljive! :?
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe sep 07, 2012 10:43 am

MBtouran je napisal/-a:Nemske cene so nore. Berem nemske forume kjer so si ludje ze narocili novega golfa v povprecju so odsteli 35.000€ z nekaj opreme in TDI motorjem

Moraš vedt, da je povprečna nemška plača vsaj še 1x višja kot pr nam, tako da če tam stane golf 19 jurjev pr nam pa tak enak 16 ni takšne razlike. Hočm rečt da si ga oni lahko lažje prvoščjo.

matejSS
Nov uporabnik

Napisal/-a matejSS Pe sep 07, 2012 12:16 pm

Pred mesecem smo kupovali avto - "Golf" razred. Na zacetku smo rekli: "Pa ja ne Golfa...". Smo prakticno vse pogledali/prestudirali stroske, prevozili... na koncu se Golfa (iz principa, da se vse proba). Vzeli Golfa VI (ce ne bi bilo akcijskih modelov bi bil predrag). Seveda je konkurenca velika in odlocitev ni bila lahka (npr. Ford, Kia, Honda itd.), pa se za vsakim ovinkom ga vidis.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe sep 07, 2012 2:42 pm

Notranjosti
Trendline
Slika

Comfortline
Slika

Highline
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 07, 2012 3:47 pm

A je kdo opazil, da je na zadnjih treh slikah 3-vratni Golf?
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 07, 2012 3:53 pm

Tattoo- je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Berem Autobildov članek Golfa VII preveden z Google translate pa vidim, da omenjajo, da ima osnovni model občutno več trde plastike in da je celo brez radia :?: Če je prevod točen?

Osnovni Golf 6 je bil v Nemčiji že dosedaj brez radija (in še do nedavnega tudi brez klime), tako da tukaj ni kakšnih bistvenih sprememb! Lahko si pa zapomnite, da serijska oprema (še bolj pa cena) za nemški trg NI primerljiva s serijsko opremo in cenami pri nas ali v ostalih evropskih državah...če komu kaj pomeni bo pri nas serijska oprema bogatejša, cena pa nižja! ;)

Kar se pa trde plastike tiče pa tudi mene zanima kako bo...jaz sem sedel samo v Comfortline in Highline, kjer o trdi plastiki ni bilo ne duha ne sluha?! :roll:

Ja saj za radio sem bil skoraj siguren, da ga je bil v Nemčiji brez radia od nekdaj ampak nisem bil pa 100%. Samo to je meni osebno nerazumljivo zakaj je tako. Kje je point? Pa tudi če je samo za nemški trg.

Kot pravim sem kar se plastike tiče govoril prav za Trendline oziroma osnovni model. Tako so zapisali pri Autobild, da je velik več trde plastike v osnovnem modelu. Vsaj tako google translate prevede.
Polomljena angleščina a se razume.

Bad: The higher equipment act dignified, but at the base there is a lot of hard plastic. The base Trendline model has the cockpit considerably more hard plastic...

Očitno pa je tudi pogled levo naprej slabši kot pri prejšnjem. Oziroma vidljivost če se bolj pravilno izrazim. Očitno bo pri vseh novejših tako... Debeli a stebrički...

The visibility diagonally backwards is traditionally bad now as a new weak point comes to the sloping A-pillar. Left front of the driver sees too little.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe sep 07, 2012 4:05 pm

Point siromasno opremljene osnovne verzije je dodaten zasluzek pri "must have" zadevah

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe sep 07, 2012 9:02 pm

Js pa moram rečt, da mi je sedmica všeč - predvsem spredaj. Nisem pričakoval neke prelomnice, kar se videza tiče, tako da me ne moti podobnost s predhodnim modelom. Se je pa avtomobil izredno zresnil - vizualno :)

Ob pogledu na spodnjo sliko sem pa vesel, da je konstantna nadgradnja obstoječe oblike... :D

Slika
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

ben
Nov uporabnik

Napisal/-a ben Pe sep 07, 2012 9:13 pm

Evo, še 3 vratni. Čeprav bi nam Tattoo verjetn kakšne boljše slike najdu ;)
Slika
Slika
Vir: http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... roja-vrata

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 07, 2012 9:55 pm

isti sedeži v comforline in highline :shock: :?:

na tisti sliki se meni zdi največji prehod iz mk4 na mk5 - vsaj zadnji konci....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 08, 2012 1:31 am

Po zadnjih treh generacijah bi Golfa po dizajnerski plati (skoraj) lahko postavili ob bok 911-ki. Po eni strani deluje kot enostavno nadgrajevanje oblike, po drugi gre po moje za izredno zahtevno delo. Mislim, da bi vsak dizajner po liniji najmanjšega odpora Golfa (7) v tem razredu zadnjega vzel pod svoje okrilje, ker enostavno mora bit očitno, da gre za Golfa, mora ostati prostoren, mora pritegniti vse generacije kupcev in poleg tega mora biti oblika hkrati relativno moderna in dolgotrajna.

Najbolj pohvalno se mi zdi, da so kljub nižji, daljši in širši osnovi namenili (z diskretnimi detajli) toliko truda optičnemu nižanju bočne linije. Čakam samo še, da vidim, če jim je v živo to uspelo v tej meri, kot dajejo slutit slike.

@Marek_: Če si nižji, verjamem, da prej najdeš kakšno "prikrito" ergonomsko zamero pri VW-ju, ker gre načeloma za prostorne avte, ampak še vedno ti bo precej bolj ustrezal, kot enemu "košarkašu" avto, ki je (po velikosti) tebi čisto po godu! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So sep 08, 2012 12:07 pm

Popravek, Comfortline nima športnih sedežev serijsko, treba je doplačati 150€(Trendline 335€). Je pa razlika tudi med serijskimi Trendline in Comfortline sedeži.
Notranjosti
Trendline
Slika

Comfortline
Slika

Highline
Slika
Zadnjič spremenil Marek_, dne So sep 08, 2012 12:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So sep 08, 2012 12:31 pm

Wolfsburgovci so opazili, da je bela barva popularna in njihovi cenjeni kupci več ne doplačujejo metalikov, zato so enoslojno belo odstranili in razvili perla belo za katero zahtevajo 970€ (vse ostale barve zaračunajo največ 525€).
:-:o vsem tistim, ki želite biti "in" brez doplačila :D
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov