Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Marek_
Poznavalec foruma

Re: 2013 Škoda Octavia lll.

Napisal/-a Marek_ Ne mar 24, 2013 11:28 am

Na hitro sem si ogledal Octavio Elegance, Leona Style in Golfa CL. Največje ergonomske razlike so bile med Leonom in Golfom, v Seatu je armaturka nižja in deluje bolj zajetna okoli voznika, je pa zato bolj utesnjen občutek.
Leon me je zelo presenetil kar se kakovosti tiče, edini del ki me je motil so trde plastike ob konzoli klime, ki so pri Octaviji in Golfu mehke, so pa vrata precej natančneje izdelana kot pri obeh (pri golfu so bili spoji plastik ob robovih zelo šlampasti, pri Octaviji so pa bili spoji tudi na bolj vidnih mestih popačeni). Pri Leonu so me zmotili zelo trdi sprednji sedeži (kot v starem ceedu). Najboljše sedeže ima Škoda, Golfovi pa so nekje med Leonom in Octavio. Seveda največ prostora je v Octaviji in najmanj v Leonu, ampak ga je še vedno več kot dovolj za ta razred.
Pri Golfu, ki sem si ga zadnjega ogledal me je notranjost pustila razočaranega. Kvaliteta izdelave in materialov armaturke je vzorna, problem je, da je armaturka visoka in jo v velikem delu pokriva plastika, ki se vleče od vrat vse do stikala ročne zavore, brez kakršnega koli razbitja, povrh vsega je v zelo umirjeni antracit barvi, podobni ostalim delom notranjosti in zamaskira vse okrasne malenkosti. Občutek sem imel, da sedim za eno zelo kvalitetno izdelano konzolo v snemalnem studiu in ne v avtu. Na sliki deluje odlično, v živo, pa mi nikakor ni bilo všeč, definitivno sem se med tremi najslabše počutil v golfu, je pa to seveda stvar okusa.
Najbolj všeč mi je bil Leon in Octavia takoj za njim, Golf pa mi je manj všeč kot sem pričakoval. Seveda samo gledat je eno, voziti pa je drugo, ampak dvomim, da so razlike tako velike.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 24, 2013 12:34 pm

zoranv12 je napisal/-a:Octavia že zaradi zranega upora, mase in oblike, ne bo ista, enaka ali podobna Golfu,

Tukaj se vidi, da vam je nekaterim pomembna le velikost :mrgreen: =P
Octavia ima prav zaradi limuzinske (pa tudi karavan) oblike boljšo aerodinamiko (nižji količnik zračnega upora) kot Golf (oz. hatchback, če govorimo splošno) in ima posledično tovarniško par kmh višjo končno hitrost (Golf 6 GTI 240kmh, če se ne motim, Octavia 2 RS facelift 243kmh) ;)

Pospešek 0-100 naj bi imel Golf za kako desetinko boljši (tu je tista razlika v teži).
Fotr je leta 2005 na Češkem na Škodinem testnem letališču testiral Golfa 5 GTI in Octavio RS in je rekel, da sta do 240kmh oba praktično poravnana v dragu. Potem pa se Octavia za kako dobro dolžino avta oddalji in to je to (po števcu je Octavia prilezla do 265kmh, GTI pa do 260kmh).
V praksi pa vprašanje, če bi opazil razliko (odvisno od voznika) ;)

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Ne mar 24, 2013 2:53 pm

peroRS je napisal/-a:
zoranv12 je napisal/-a:Octavia že zaradi zranega upora, mase in oblike, ne bo ista, enaka ali podobna Golfu,

Definitivno je nekomu, ki ima 2 otroka in 2 otroška sedeža, kakšen voziček ipd. pomembna velikost in tudi na 1. mestu. Če za to ceno dobi še vse atribute golfa, zmaga.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 24, 2013 3:12 pm

zoranv12 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Definitivno je nekomu, ki ima 2 otroka in 2 otroška sedeža, kakšen voziček ipd. pomembna velikost in tudi na 1. mestu. Če za to ceno dobi še vse atribute golfa, zmaga.

Nisem govoril o prostornosti avta :lol:
No, saj nima veze. ;)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne mar 24, 2013 3:15 pm

zoranv12 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

vzameš raje passata 2.0tfsi/tsi pa si zmagal 8)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 24, 2013 3:16 pm

.com je napisal/-a:vzameš raje passata 2.0tfsi/tsi pa si zmagal 8)

Če malo popravim tvoj post :mrgreen:
vzameš raje Superba 2.0tsi pa si zmagal

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne mar 24, 2013 3:21 pm

vzameš raje patrio 8x8 pa si zmagal :mrgreen:
res je...superb, kljub malo gršem zadku ZMAGA!! :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne mar 24, 2013 5:37 pm

.com je napisal/-a:vzameš raje patrio 8x8 pa si zmagal

Kvaliteta patrie je kot vw... od konca proizvodnega traku direk na izredni servis :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po mar 25, 2013 11:23 am

peroRS je napisal/-a:
danatory je napisal/-a:Ne vem, če je kdo že omenil. Nova RS naj bi imela kot opcijo tudi 4x4.

Fajn bi blo, a močno dvomim. To so govorili že za prvo generacijo RS-ke (2001), pa potem za drugo (2005) in od tega ni bilo nič ;)

Tokrat bo zares :P

zoranv12 je napisal/-a:... Definitivno, s popolnoma enakimi številkami na papirju in istim podvozjem, Octavia že zaradi zranega upora, mase in oblike, ne bo ista, enaka ali podobna Golfu, ker je pač to drugačen avto, narejen za druge namene. Octavija je lahko kvečjemu primerljiva z Boro, Jetto in Variantom. Tu pa ne vidim GTI oznake, ??? Nekaj Jet je VR6, ali kaj vem, nek R32..., nisem siguren, ampak 2,0 T motorja in RSV ali GTI oznake nimajo. Se pravi, da se golfa in Octavie ne da neposredno primerjati ...

Kolko se ti namlatiš ene prazne slame. Seveda se da primerjati. Poglej: http://www.youtube.com/watch?v=imNXfpV2o-k
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po mar 25, 2013 8:10 pm

V rikverc je tud hitrejša. Na Top gearu bi rekli "important piece of consumer advice" :mrgreen: :lol:

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če mar 28, 2013 11:53 am

uraden košček vrs grill-a
Slika
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne mar 31, 2013 12:06 am

Očitno se bliža razkritje...
Slika
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To apr 02, 2013 10:48 am

Meni je pri novi octaviji všeč maska.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To apr 02, 2013 1:03 pm

peroRS je napisal/-a:

Octavia ima prav zaradi limuzinske (pa tudi karavan) oblike boljšo aerodinamiko (nižji količnik zračnega upora) kot Golf (oz. hatchback, če govorimo splošno) in ima posledično tovarniško par kmh višjo končno hitrost (Golf 6 GTI 240kmh, če se ne motim, Octavia 2 RS facelift 243kmh) ;)

Pospešek 0-100 naj bi imel Golf za kako desetinko boljši (tu je tista razlika v teži).
Fotr je leta 2005 na Češkem na Škodinem testnem letališču testiral Golfa 5 GTI in Octavio RS in je rekel, da sta do 240kmh oba praktično poravnana v dragu. Potem pa se Octavia za kako dobro dolžino avta oddalji in to je to (po števcu je Octavia prilezla do 265kmh, GTI pa do 260kmh).
V praksi pa vprašanje, če bi opazil razliko (odvisno od voznika) ;)

To je moral bit pa mal s hriba ;) Jaz svoje ne spravim čez 250 po števcu. No ja, je pa traktorče, ni TSI.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 02, 2013 1:04 pm

Seveda sem pisal za bencinarja, oba ;)
Pa pogoj je, da imaš dost placa, ker do 240kmh (po števcu!) gre dokaj hitro, pol pa začne nabirat bolj počasi ;)

p.s: 250kmh za 2.0TDI tud ni slabo, kaj jamraš :mrgreen: =P

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr apr 03, 2013 7:49 am

peroRS je napisal/-a:Seveda sem pisal za bencinarja, oba ;)
Pa pogoj je, da imaš dost placa, ker do 240kmh (po števcu!) gre dokaj hitro, pol pa začne nabirat bolj počasi ;)

p.s: 250kmh za 2.0TDI tud ni slabo, kaj jamraš :mrgreen: =P

Jah, od začetka je dovolj, potem pa začen manjkat, ko se navadiš ;)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr apr 03, 2013 9:48 am

Malo para malo muzike!

trakus
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a trakus To apr 23, 2013 2:52 pm

Zanima me, če kdo slučajno ve kaj več o naslednjih stvareh.
1. Se bodo na kapučino bež barvi praske prej opazile kot na briljantno srebrni?
2. Bo na 17inčnih platiščih kaj večja poraba kot na 16, pa vožnja, če se bo kaj spremenilo pri njej?
3. Imajo LED luči še kakšno drugo prednost, razen tega, da lepo izgledajo?
4. Mogoče ima kdo kakšne izkušnje, če leseni dodatki izgledajo pri črni notranjosti tudi tako všečno kot pri bež?
lp :D

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To apr 23, 2013 3:10 pm

trakus je napisal/-a:Zanima me, če kdo slučajno ve kaj več o naslednjih stvareh.
2. Bo na 17inčnih platiščih kaj večja poraba kot na 16, pa vožnja, če se bo kaj spremenilo pri njej?
4. Mogoče ima kdo kakšne izkušnje, če leseni dodatki izgledajo pri črni notranjosti tudi tako všečno kot pri bež?

1. po moje da
2. definitivno da, seveda sklepam,da bodo 17-ke širše...
3. niti ene druge prednosti, že lepota je relativna
4. pojma nimam :)
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To apr 23, 2013 3:18 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
trakus je napisal/-a:Zanima me, če kdo slučajno ve kaj več o naslednjih stvareh.

1. po moje da
2. definitivno da, seveda sklepam,da bodo 17-ke širše...
3. niti ene druge prednosti, že lepota je relativna
4. pojma nimam :)

1. x2
2. verjetno bodo 225/45R17. Poraba bo tako na oko pol litra višja. Vožnja bo bolj stabilna. Volan bo kanček težje obračati, ampak to komaj opazno.
3. kakšen del promila nižja poraba :). Bolj gre za slabost v slabem vremenu zaradi avtomatskega vklopa. Poleg pa dodajam še verjetnost slabih izkušenj s policaji južno od nas, saj ledice ne pomenijo vključene luči.
4. odvisno od lesenih dodatkov in od tvojega okusa. Nisem še videl takšne kombinacije.

Zanimiv del dodatne opreme:
Slika
Malo para malo muzike!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov