Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 2012 Hyundai i30

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 07, 2012 10:05 am

tomzzi je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Zadnjič sem si podrobno ogledal notranjost in (na žalost) še vedno ergonomsko in/ali oblikovno zaostaja za evropskimi izdelki, če že ne zmoti slabo izpeljan sredinski naslon za roko ali pa "brezoseben" dizajn notranjosti, pa totalno pokvari vtis kakšno predpotopno stikalo, posebno tisto spredaj na lučki na stropu. Ne me narobe razumet, gre za odličen izdelek, le "dodane vrednosti" nima praktično nič.

Delno se strinjam. Ampak ne bi ravno označil dizajn notranjosti za "brezoseben". Kaj si s tem mislil? Meni osebno je noter lep. Prav nič slabši/grši od evropskih tekmecev. Ok mogoče kakšno stikalo rahlo zmoti ampak... To so malenkosti ki nekak niso najbolj pomembne a ne.
Se pa ne strinjam, da zaostaja za evropskimi izdelki ergonomsko/oblikovno. Sam sem se v tistem testnem skorajda bolje počutil ko sem se vsedel noter kot v moji astri.
Glede kvalitete pa nikjer ne izstopa. Ceed se mi je zdel bolje sestavljen.
Katere "dodatne vrednosti" pa nima katere imajo "evropejci"? Daj en primer.

vw značke nima :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 07, 2012 10:28 am

IcEm4n je napisal/-a:Slika
Slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:shock: :shock:

In kdo je zdaj kle koga skopiral? Ker zgledata kot Golf 6 in Golf 7 :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 07, 2012 10:29 am

peroRS je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Slika
Slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:shock: :shock:

In kdo je zdaj kle koga skopiral? Ker zgledata kot Golf 6 in Golf 7 :mrgreen:

Kakšna kopija neki, a vidis da se izpuh pri fordu vidi pri Hyundaiju pa ne...to je ogromna razlika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 07, 2012 10:33 am

Mogoče je pa levi bencinar ob katerem rožice rastejo ko gre mimo, desni je pa sajavec in ima zato izpuh speljan navzdol, da ne zastruplja mimoidoče okoljevarstvenike :mrgreen:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne okt 07, 2012 10:55 am

~toMmy~ je napisal/-a:Zadnjič sem si podrobno ogledal notranjost in (na žalost) še vedno ergonomsko in/ali oblikovno zaostaja za evropskimi izdelki, če že ne zmoti slabo izpeljan sredinski naslon za roko ali pa "brezoseben" dizajn notranjosti, pa totalno pokvari vtis kakšno predpotopno stikalo, posebno tisto spredaj na lučki na stropu. Ne me narobe razumet, gre za odličen izdelek, le "dodane vrednosti" nima praktično nič.

Se strinjam!

Vrhunec oziroma najvišji možen orgazem v tem razredu ponuja Volkswagnov Golf, pa naj si bodi to enica, 'cvajerca' ali FL VI. Vrhunski detaili, ki so obenem lepi, ergonomsko oblikovana armatura, ki obenem ponuja še spanje uporabnikovi roki ( mehki prijazni materiali) se mi zdijo najboljša izbira. Stikala, ki se baje neobrabljajo so lepša, zagotovo. Uporabniku ponujajo kakovostejšo vožnjo. Kar mislite si ljudje, kako se ti 'kamen odvali', ko pripeljete na semafor in veste, da ''frajer'' poleg vas z I30 ( ki niti nima TURBO motorja...) nima tako dobrih stropnih stikal , ki jih uporablja vsakodnevno najmanj 63-krat. Obenem izredno oblikovana ( sedaj sploh pri novi VII, ki je obrnjena uporabniku ) armatura, ki spominja na 'špeh' plato pripomore k boljšemu pospeševanju v zavojih, obenem pa se še lažje pere avto. Ja prav ste slišali. Poleg porabe 3.2l/100km, ponuja še majhno porabo vode, pri umivanju ( akcijska akcija za vse Green piecesovce ).

In to so dejstva, ki jih vsak normalen uporabnik vidi. Jaz sem prepričan, da se 98% ljudi obrne in gre iz Hyundai i30, točno zaradi stropnega stikala. To so zelo pomembni občutki v življenju. Podobno, kot je rekel preminuli Neil Armstrong: that's one small step for man, one giant leap for mankind.

Pa z zamero.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne okt 07, 2012 11:14 am

Na podlagi stropnega stikala bi se kdo odlocil za pro ali contra?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 07, 2012 11:15 am

peroRS je napisal/-a:Mogoče je pa levi bencinar ob katerem rožice rastejo ko gre mimo, desni je pa sajavec in ima zato izpuh speljan navzdol, da ne zastruplja mimoidoče okoljevarstvenike :mrgreen:

nak, foki je 2.0 diesel...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 07, 2012 11:16 am

MBtouran je napisal/-a:Na podlagi stropnega stikala bi se kdo odlocil za pro ali contra?

očitno....

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po okt 08, 2012 11:43 am

Sprejemam drugačna in ostala subjektivna mnenja, ampak tule pa malo pretiravaš. Stropno stikalo? Ni dodane vrednosti? Ah bejž no bejž... :roll: Dodana vrednost se za moje pojme na avtu pokaže, ko ima ta "na grbi" že nekaj 10k km (lahko tudi 100k+) in ni imel nobenih problemov ali pa zelo malo. To mi kot lastniku takega avta naredi nasmešek na obrazu in to je zame to.

Je pa res, da imamo očitno povsem različne percepcije kaj dodana vrednost sploh je. Nekateri cenimo kvaliteto in zanesljivost, ki ti jo nudijo poševnooki (pa naj bodo to korejci ali japonci), drugi pa uživate pri občudovanju stropnih stikal in božanju lepe mehke plastike z detalji, ki so natanko taki, kot da bi avto naredili po naročilu le za vas. Ni kaj, ljudje smo različni... :D
Antiznačkar po prepričanju

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po okt 08, 2012 1:54 pm

Eurocentrizem se reče temu. Popularna zadeva.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po okt 08, 2012 2:10 pm

Moj brat je kupil i30karavana , kakšna dve tedna nazaj in je do sedaj v tem kratkem času z avtom zadovoljen, z nizko porabo, vožnjo, avto je kr tih v notranosti. Glede tega stikala ki je tako opevano v tej temi, še ga nisem videl oz se nisem zavzel kako izgleda hehe. No bolj kot to stikali je mene zmotila površna izdelava samega avtomobila, saj linije pokrova motorja malo odstopajo ene napram druge strani, ampak ok to opaziš če ga res ob blizo pogledaš oz nima neke pomembne vloge. Kaj več o avto sam ne morem rečt, ker ga še nisem peljal oz tudi ne kot sovoznik, bom pa poročal ko ga preiskusim.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 12, 2012 1:46 pm

maniaxxx je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Na podlagi stropnega stikala bi se kdo odlocil za pro ali contra?

očitno....

Aja? Kdo je pa to napisal, če smem vprašat? :shock:

tomzzi je napisal/-a:

Delno se strinjam. Ampak ne bi ravno označil dizajn notranjosti za "brezoseben". Kaj si s tem mislil? Meni osebno je noter lep. Prav nič slabši/grši od evropskih tekmecev. Ok mogoče kakšno stikalo rahlo zmoti ampak... To so malenkosti ki nekak niso najbolj pomembne a ne.
Se pa ne strinjam, da zaostaja za evropskimi izdelki ergonomsko/oblikovno. Sam sem se v tistem testnem skorajda bolje počutil ko sem se vsedel noter kot v moji astri.

Kakšno stikalo tu pa tam, pa kakšen naslon za roko, pa kakšen predal... jaz osebno si ne zamišljam, da bi recimo po 6 letih z nakupom novega avta šel v istem razredu na slabše.

S to "dodano vrednostjo" oz. brezosebnostjo (ne najdem ravno najbolj primernega izraza) sem ciljal na to, da deluje notranjost zelo generično. Če se vsedeš v novega Megana, C4 (starega in novega), Giulietto, Hondo Civic (predvsem predhodnico) itd., dobiš takoj nek vtis, kaj je bila vodilna nit pri oblikovanju (eleganca, športnost, modernost ...) in se to da to večinoma brez premišljanja tudi subjektivno izrazit. V i30 (in Ceed-u) dobiš pač občutek, da so poskušali naredit notranjost, ki bo zadovoljiva za to obdobje in pika. Podobno je z voznimi lastnostmi, niso vredne niti posebne kritike, niti hvale...

Marsikdo bo kupil Megana, ker (mu) je lep in mehek, C4, ker se se bo počutil bolj udobno, Honda, ker diši po znanstveni fantastiki, Focusa, ker ima rad dinamično vožnjo... i30 in Ceeda pa zaradi cene in garancije. Spet pa ponavljam, je zelo dober, konkurenčen avto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 12, 2012 3:27 pm

i30 je drazji od konkurence, torej ga ne bo nihče kupil zarad cene..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 12, 2012 3:36 pm

maniaxxx je napisal/-a:i30 je drazji od konkurence, torej ga ne bo nihče kupil zarad cene..

Kaj smo prišli....Da se bo Holzwagen No.7 kupoval, ker je poceni, medtem ko bodo Hyundaje kupovali značkarji :mrgreen: =P

Je pa tale i30 v živo kar všečen avto :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 12, 2012 3:42 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:i30 je drazji od konkurence, torej ga ne bo nihče kupil zarad cene..

Kaj smo prišli....Da se bo Holzwagen No.7 kupoval, ker je poceni, medtem ko bodo Hyundaje kupovali značkarji :mrgreen: =P

Je pa tale i30 v živo kar všečen avto :)

Kot zgleda bo počas res pršlo do tega, avto sam ni napačen, samo ne s serijskimi 15 col kolesi,

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To okt 16, 2012 3:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

očitno....

Aja? Kdo je pa to napisal, če smem vprašat? :shock:

tomzzi je napisal/-a:

Kakšno stikalo tu pa tam, pa kakšen naslon za roko, pa kakšen predal... jaz osebno si ne zamišljam, da bi recimo po 6 letih z nakupom novega avta šel v istem razredu na slabše.

S to "dodano vrednostjo" oz. brezosebnostjo (ne najdem ravno najbolj primernega izraza) sem ciljal na to, da deluje notranjost zelo generično. Če se vsedeš v novega Megana, C4 (starega in novega), Giulietto, Hondo Civic (predvsem predhodnico) itd., dobiš takoj nek vtis, kaj je bila vodilna nit pri oblikovanju (eleganca, športnost, modernost ...) in se to da to večinoma brez premišljanja tudi subjektivno izrazit. V i30 (in Ceed-u) dobiš pač občutek, da so poskušali naredit notranjost, ki bo zadovoljiva za to obdobje in pika. Podobno je z voznimi lastnostmi, niso vredne niti posebne kritike, niti hvale...

Marsikdo bo kupil Megana, ker (mu) je lep in mehek, C4, ker se se bo počutil bolj udobno, Honda, ker diši po znanstveni fantastiki, Focusa, ker ima rad dinamično vožnjo... i30 in Ceeda pa zaradi cene in garancije. Spet pa ponavljam, je zelo dober, konkurenčen avto.

To se pa ne strinjam. Nikakor ne! Predvsem s tem mislim zadnja dva odstavka! Še posebej ko je govora o notranjosti.
Dejstvo je, da nista nič slabša od konkurence! In izjava, da se gre kupovat i30 in Ceed zarad cene in garancije pa po moje ne bo držalo. Več. Vsaj kar se glede cen tiče. Marsikje dobiš večji popust kot pri Kii ali Hyundai. Cenovno so sedaj zelo blizu evropski konkurenci.
Je pa res, da garancija privablja kupce. In prav je tako!

Osebno bi verjetno sedaj raje vzel korejca (tudi prvi avto je bil korejc) kot pa nemca, francoza... Ker me je tudi zelo prepričal!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 16, 2012 9:03 pm

Če se ne strinjaš, ti dajem en izziv. :D Kako bi z enim (lahko tudi subjektivno obarvanim) pridevnikom opisal i30? Pa naj bo tak, da ga loči vsaj od polovice "resnih" konkurentov. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To okt 16, 2012 9:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če se ne strinjaš, ti dajem en izziv. :D Kako bi z enim (lahko tudi subjektivno obarvanim) pridevnikom opisal i30? Pa naj bo tak, da ga loči vsaj od polovice "resnih" konkurentov. ;)

Generično deluje še marsikater izdelek konkurence. Pa mi ni potrebno naštevat. Sicer pa je brezveze nekaj razpravljat tja v tri dni.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 16, 2012 11:05 pm

tomzzi je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Če se ne strinjaš, ti dajem en izziv. :D Kako bi z enim (lahko tudi subjektivno obarvanim) pridevnikom opisal i30? Pa naj bo tak, da ga loči vsaj od polovice "resnih" konkurentov. ;)

Generično deluje še marsikater izdelek konkurence. Pa mi ni potrebno naštevat. Sicer pa je brezveze nekaj razpravljat tja v tri dni.

Najprej se ne strinjaš z mano in me nikakor ne razumeš, potem pa praktično priznaš, da deluje generično. ;) Jaz se nikakor ne strinjam, da je ravno veliko generičnih med vodilnimi, enih par jih je pa res.
Slika

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Če okt 18, 2012 9:51 pm

Js pa glih danes v akcijo za i30, pa vidim, da tudi tisti najbolj top modeli (karavan, 1.6. diesel HP, Navi, steklena streha,17 platišča ipd.) nimajo senzorja za kontrolo pritiska v pnevmatikah. Izključno po naročilu. Jao, kam smo prišli...me je kr minilo do tega avta :(
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov