maniaxxx je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Na podlagi stropnega stikala bi se kdo odlocil za pro ali contra?
očitno....
Aja? Kdo je pa to napisal, če smem vprašat?
tomzzi je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Zadnjič sem si podrobno ogledal notranjost in (na žalost) še vedno ergonomsko in/ali oblikovno zaostaja za evropskimi izdelki, če že ne zmoti slabo izpeljan sredinski naslon za roko ali pa "brezoseben" dizajn notranjosti, pa totalno pokvari vtis kakšno predpotopno stikalo, posebno tisto spredaj na lučki na stropu. Ne me narobe razumet, gre za odličen izdelek, le "dodane vrednosti" nima praktično nič.
Delno se strinjam. Ampak ne bi ravno označil dizajn notranjosti za "brezoseben". Kaj si s tem mislil? Meni osebno je noter lep. Prav nič slabši/grši od evropskih tekmecev. Ok mogoče kakšno stikalo rahlo zmoti ampak... To so malenkosti ki nekak niso najbolj pomembne a ne.
Se pa ne strinjam, da zaostaja za evropskimi izdelki ergonomsko/oblikovno. Sam sem se v tistem testnem skorajda bolje počutil ko sem se vsedel noter kot v moji astri.
Glede kvalitete pa nikjer ne izstopa. Ceed se mi je zdel bolje sestavljen.
Katere "dodatne vrednosti" pa nima katere imajo "evropejci"? Daj en primer.
Kakšno stikalo tu pa tam, pa kakšen naslon za roko, pa kakšen predal... jaz osebno si ne zamišljam, da bi recimo po 6 letih z nakupom novega avta šel v istem razredu na slabše.
S to "dodano vrednostjo" oz. brezosebnostjo (ne najdem ravno najbolj primernega izraza) sem ciljal na to, da deluje notranjost zelo generično. Če se vsedeš v novega Megana, C4 (starega in novega), Giulietto, Hondo Civic (predvsem predhodnico) itd., dobiš takoj nek vtis, kaj je bila vodilna nit pri oblikovanju (eleganca, športnost, modernost ...) in se to da to večinoma brez premišljanja tudi subjektivno izrazit. V i30 (in Ceed-u) dobiš pač občutek, da so poskušali naredit notranjost, ki bo zadovoljiva za to obdobje in pika. Podobno je z voznimi lastnostmi, niso vredne niti posebne kritike, niti hvale...
Marsikdo bo kupil Megana, ker (mu) je lep in mehek, C4, ker se se bo počutil bolj udobno, Honda, ker diši po znanstveni fantastiki, Focusa, ker ima rad dinamično vožnjo... i30 in Ceeda pa zaradi cene in garancije. Spet pa ponavljam, je zelo dober, konkurenčen avto.