Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a King1 To maj 15, 2012 8:45 pm

Ceed je napisal/-a:Zakaj se zdi notranjost ceneno?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5159686&show=1

Lej sej te razumem ampak počasi si že tečen z temi primerjavami. Pa to v temi od ceed-a, K9-ke in optime. Vedno je treba primerjat z vagom. Kaj drugih znamk ni? ;)

lp

tomzzi je napisal/-a:Bodo moral še malce zavihat rokave!

Se strinjam a vseeno je napredek več kot očiten. ;)

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To maj 15, 2012 8:48 pm

King1 je napisal/-a:

Lej sej te razumem ampak počasi si že tečen z temi primerjavami. Pa to v temi od ceed-a, K9-ke in optime. Vedno je treba primerjat z vagom. Kaj drugih znamk ni? ;)

x2

Meni so se že zamerili ti Golfi. :mrgreen:
Katera koli tema, Golf. Katera koli debata, Golf. Ne vem no, a eni tud sanjate Golfa ponoči :lol: :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To maj 15, 2012 8:54 pm

peroRS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

x2

Meni so se že zamerili ti Golfi. :mrgreen:
Katera koli tema, Golf. Katera koli debata, Golf. Ne vem no, a eni tud sanjate Golfa ponoči :lol: :roll:

Sej res ne mislim nič slabega a vseeno me to moti. Sej pa ja golf ni popoln, da se ga povsod vleče na dan kot kakšno ku....o. =P Ali pač? :mrgreen:

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To maj 15, 2012 8:57 pm

King1 je napisal/-a:
Sej res ne mislim nič slabega a vseeno me to moti. Sej pa ja golf ni popoln, da se ga povsod vleče na dan kot kakšno ku....o. =P Ali pač? :mrgreen:

lp

Sumljivo je tole ja. :mrgreen:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To maj 15, 2012 9:04 pm

@King1 Zakaj citiraš samo golfa? Sem primerjal med drugim tudi s Focusom in Meganom! Ne vem kaj te moti? A ni golf predstavnik tega razreda? Če bi prebral kakšen post nazaj oz. kakšen test novega ceeda bi opazil, da se primerja njegovo kakovost notranjosti vedno z golfom, nisem še zasledil testa, kjer bi primerjali kakovost notranjosti s Citroenom ali Fiatom npr.
Hotel sem samo pokazati, da so tudi pri konkurenci notranjosti veliko manj dodelane kot pri višjih nivojih opreme, ampak vidim, da ste nekateri zelo živčni... Ne bom več primerjal z VAGom, če te toliko mot.

btw spij kakšen Aspirin plus C.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To maj 15, 2012 9:20 pm

Ceed je napisal/-a:@King1 Zakaj citiraš samo golfa? Sem primerjal med drugim tudi s Focusom in Meganom! Ne vem kaj te moti? A ni golf predstavnik tega razreda? Če bi prebral kakšen post nazaj oz. kakšen test novega ceeda bi opazil, da se primerja njegovo kakovost notranjosti vedno z golfom, nisem še zasledil testa, kjer bi primerjali kakovost notranjosti s Citroenom ali Fiatom npr.
Hotel sem samo pokazati, da so tudi pri konkurenci notranjosti veliko manj dodelane kot pri višjih nivojih opreme, ampak vidim, da ste nekateri zelo živčni... Ne bom več primerjal z VAGom, če te toliko mot.

btw spij kakšen Aspirin plus C.

Vem, da si primerjal tudi z drugimi ampak pri tebi je vag vedno na prvem mestu ( mislim pri primerjavah ), ker pri priljubljenosti oz. zaljubljenosti tu blesti kia. Seveda je golf predstavnik tega razreda ampak imamo tukaj tudi druge in kdaj pa kdaj si naredi uslugo pa ne prilimaj golfa ampak katerega drugega ker boš potem lažje spal. Pa lej zakaj bi bil živčen, če le to ni potrebno. Pa za tekst katerega sem odebelil me res zanima koliko časa boš zdržal. ;) ;) Vem, da veliko veš in da si praktično doma na tem področju a vseeno včasih pretiravaš. ;) Pa vzemi to kot pozitivno kritiko in ne napad kot si si predstavljal moj prejšni post.

lp

p.s. pa na aspirine sem alergičen tako, da pride v poštev samo lekadol. ;) Žal

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo To maj 15, 2012 9:34 pm

tomzzi je napisal/-a:Glede na to kako vsi obljubljajo velik skok v kakovosti in materialih... Sem pričakoval več. Upam, da je novi i30 boljši v tem pogledu. Tole mi pa že po fotkah ni všeč kaj šele v živo. In ni primerljivo.
Bodo moral še malce zavihat rokave!

Evo našel sliko povsem "oskubljene" verzije i30:
Slika
to je na ravni osnovnega Cee'd-a, meni deluje manj ceneno kot Cee'd, je pa res kot sva že ugotovila v moji temi da bi lahko bile nekatere stvari še boljše (mislim na srebrne dele plastike), čeprav že tudi pri konkurenci uporabljajo ta "alu" look.

Kar se tiče pa primerjav če ste že ravno pri tem, pa zdaj ni važno da je Hyundai notri ker tako, večina ljudi ve da je to pod "obleko" ena in ista stvar:
1. primerjalni test
Primerjava neposredno z aktualno generacijo Golfa
(Vsaj malo znanja nemščine ne škodi, ampak rezultati so tako v številkah da bo lažje :D)
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To maj 15, 2012 10:18 pm

Ceed je napisal/-a:@odprti clio Če imaš kakšne stereotipe jih zadrži zase. Poštarski ali ne, s ključem ali s kartico je Generation osnovni model Meganeja, Authentique pa je isti šrot.

Zakaj bi? Ko sem se zanimal za nakup Golfa, nisem na nobeni avtohiši slišal ene čez Renaulta (ali kako drugo znamko). Ko sem kupil Renaulta, niso na avtohiši vlačili po zobeh nobene znamke. Ko sem se zanimal za Bravota (v istem obdobju kot za Golfa), so pri Fiatu govorili o Fiatu in ne drugih.

Ko pa sem bil na Kii, so vedno pljuvali Renaulte - tudi danes, ko sem se vnovič znašel na KMAG-u. Pa model ni samo grajal Renaulta, oh kje pa - avto je samo Kia, VAG koncern je itak totalni crap. Kot tudi Ford.

Pa toliko še dodam, ko sem šel čez isto izobraževanje, kot vsi ostali na KMAG-u, nam je bilo strogo zabičano, da ne smemo nikoli grajat druge znamke. Pika, fertik, konc! In če sem se česa naučil, je to da ste fani in / ali prodajalci Kij izredno pristrasnski. veliko bolj kot VAG-ovci ali mi, Renojevci. Jaz iskreno napišem, da ima Renault problematičen Delphijev sistem, da so težave z motorji zaradi predolgega servisnega intervala, da čitalci kartic radi zahinavijo kot tudi tipke na kljukah (oboje se da sicer odpravit z zanemarljivim stroškom!) in da sta znamki uničila sloves 2.2 dCi in 3.0 dCi motorja. Sloves, ki ga je že načel 2.0 ide. Samo, guess what? Delphi imajo tudi druge znamke, kot tudi zloglasni EGR ventil. Že samo 3.0 dCi motor si delijo še z enim koncernom. Turbine pri dieslih so, ne boš vrjel, iste znamke kot pri drugih motorjih....

Ko pa se napiše, da Kije rustajo na gepekih, hinavi volanska letev ipd. Mah, škoda mojih tipk. Pristranski ste, brez kančka objektivnosti! In potem bentite...

PS: sem pa bil danes v novem ceedu - in mi je notranjost zelo všeč (top oprema).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To maj 15, 2012 10:44 pm

Še vedno s temi stereotipi :atensn KMAG je najbolj beden uvoznik kar jih je in nisi povedal nič novega. So pa opisani prodajalci tudi drugje. Ko sem bil na Porsche Koper sva se s trgovcem lepo menila kaj bi hotel, ko sem ga vprašal za tesno vožnjo je rekel "seveda ampak vozim jaz" :pij: nisem mogel verjeti svojim ušesom, no potem sem mu rekel, da grem pogledati še konkurenco in me je vprašal kam grem, sem rekel "Na SEAT", gospod se mi je zasmejal in ko je videl, da mi ni bilo do smeha je rekel "No, po vaši želji", že sam za to ne bi kupil on njega, pa če bi mi zrihtal 50% popusta.
Ko sem gledal Astro, sem rekel trgovcu, da mi ponujajo Megana z več opreme za 400€ ceneje od Astre in mi je cinično odgovoril "Ja, tudi kakovost nekaj šteje".

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 16, 2012 11:48 am

No, k se tok kregate glede tega, kolk je kateri avto oskubljen v osnovni različici. A je kkšn avto, ki že v osnovni različici zgleda "uaau"? Ne obstaja. Vsi so praktično isti "šrot" v osnovi, razlike se začnejo kazat pri srednji stopnji opreme.

Se pa strinjam z nekaterimi, da postajate Kia/Hyundai fani vse bolj tečni s svojimi komentarji.
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 16, 2012 12:14 pm

@IcEm4n S čim pa sem tako tečen? Sem ti kaj utrujal? Sem koga v kaj prepričeval? Napisal sem "Zakaj se zdi notranjost ceneno? " (ker ne razumem kaj je cenega na teh slikah) in spodaj "Meni se zdi notranjost odlična za osnovni model". Nisem rekel, da ste vsi neumni in nimate blage in da vam mora biti notranjost ceeda nujno všeč.

Očitno nekateri zelo malo sekste, da vam vse škodi...

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr maj 16, 2012 12:35 pm

Tista plastika zgleda res ceneno. Meni gre zelo na živce v proceedu, saj je skoraj polovica vrat takih. Gor ostane vsak prstni odtis. Spucaš in je naslednji dan enako. Se mi pa zdi neumno, da bi bil to kriterij pri nakupu.

Opazil sem, da stran že stoji(brez cenika): http://www.kia.si/novi_ceed/

Škoda je to, da je avto ostal težak tako kot prejšnja generacija. Z 1.6crdi (top oprema?) tudi do 1500kg. Motorji niso ravno ustrezni za to maso.

Je pa sigurno najbolj simpatičen avto trenutno :)

Če bo kdo vozil, naj kaj napiše.

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad Sr maj 16, 2012 12:46 pm

Ravno z vožnje, sicer najbolj "nabasane" verzije z dizelskim 1.6 motorjem ... res kratka vožnja, ampak me je najbolj zanimal učinek nastavitve volana (Comfort / Sport / Normal), koliko in če se opazi. Razlika sicer se občuti, ampak za moje pojme tudi v načinu Sport še vedno malo "plava". Ampak to je pač stvar okusa. Sicer sem pa nalašč štela, na volanu je 14 gumbov + vse na obvolanskih ročicah + sredinska armatura :-)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr maj 16, 2012 1:03 pm

odprti clio je napisal/-a:...Pristranski ste, brez kančka objektivnosti! In potem bentite...

Tako je in postaja že moteče. Korejski avti imajo en sam velik fehler. In to ni oprema, motor, karoserija, ampak zdaleč najslabši fani / lastniki.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr maj 16, 2012 1:23 pm

Mamo Kio, ampak nism fan. Avto je v redu, to je pa tudi vse. Mi je pa čisto jasno zakaj se nekateri fani tako obnašajo. Po korejskih avtomobilih se na splošno še vedno pljuva kot, da so daleč zadaj ter najbolj zanič,. Dostikrat dobim občutek, da se pri teh avtomobilih bolj iščejo ter poudarjajo napake kot pri ostalih. Tudi mene zaboli, ko kdo reče "ah Kia...", ampak na srečo hitro pozabim :) Zato so fani tako kot vsi ostali. Dokler boš hvalil, bodo prijazni. Ko pa ne boš, .... Kater fan pa je objektiven?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 16, 2012 1:24 pm

To glede tečnosti sem ciljal na to, kar je že clio open zgoraj napisal:

Ko pa se napiše, da Kije rustajo na gepekih, hinavi volanska letev ipd. Mah, škoda mojih tipk. Pristranski ste, brez kančka objektivnosti! In potem bentite...

O tem se lahko marsikdo tud prepriča na Kiinem forumu. ;) ;)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 16, 2012 1:31 pm

Megane Generation, Authentique katastrofa,
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6017051&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5338375&show=1

Focus Ambiente
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5389631&show=1

Meni se zdi notranjost odlična za osnovni model. Mislim, da ne bo več ceed masovno prodajan kot 1.4 LX Fresh. Takrat je bil poceni, zdaj ni več, mislim, da bo najbolj popularen Ex style, ki je prvi z avtomatsko klimo in ima TAKŠNO notranjost(brez navija).
Me pa veseli, da je možno doplačati za 18" :vrum

Uf si pa izbral najslabšo možno sliko notranjosti Rabbit-a, pa ne vem če po naključju ali pa rad malo prilagajaš dejstva. :D Tukaj so slike praktično istega nivoja opreme, drugačna je le barva okrasnih letvic v notranjosti, ki se, prav tako kot kromirani dodatki in še kakšen detajl, zaradi izredno slabe kvalitete slike tam praktično ne opazijo. Poleg tega gre za (vsaj) pol generacije starejši avto, ki kmalu dobi naslednika.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4961849&show=2

Karkoli prilimaš, pa ne spremeni dejstva, da kar nekaj detajlov v novem (osnovnem?) Ceedu spominja na nekaj generacij starejše azijske avtomobile in niti ni problem v kvaliteti, ampak v izgledu. Ni pa Kia edina iz tistega konca (globalno gledano), ki se poslužuje takšnih elementov...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Sr maj 16, 2012 3:44 pm

danatory je napisal/-a:Mamo Kio, ampak nism fan. Avto je v redu, to je pa tudi vse. Mi je pa čisto jasno zakaj se nekateri fani tako obnašajo. Po korejskih avtomobilih se na splošno še vedno pljuva kot, da so daleč zadaj ter najbolj zanič,. Dostikrat dobim občutek, da se pri teh avtomobilih bolj iščejo ter poudarjajo napake kot pri ostalih. Tudi mene zaboli, ko kdo reče "ah Kia...", ampak na srečo hitro pozabim :) Zato so fani tako kot vsi ostali. Dokler boš hvalil, bodo prijazni. Ko pa ne boš, .... Kater fan pa je objektiven?

:clapclap :clapclap
Just checking....... ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 16, 2012 3:45 pm

@~toMmy~ Se ne hecam! Jaz res ne vidim kaj je tako cenenega? Povej mi točno kaj je narobe v izgledu stikal za šipe npr, da izgledajo tako ceneno? Tudi tista plastika ob števcih daleč od tega, da bi bila nek vrhunec kakovosti, ampak mislim, da se je poslužijo tudi pri konkurenci. Tudi ta link golfa ki si prilepil, ne vidim na katerih mestih ga naredi tako "highclass" v primerjavi s ceedom. :eyes Edino kar imam pripombo v ceedu je volan(pri tistih brez gloss plastike) in golfov res izgleda bolj kakovosten oz. prefinjen, drugače sem pričakoval, da bo veliko bolj ceneno deloval (osnovnejši model).
Ne noret, ker se ne delam francoza, res ne vidim kaj je narobe...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 16, 2012 4:18 pm

BTW, tako izgleda EX Style notranjost

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6065585&show=1
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost