zany je napisal/-a:Hvala za vse te slikce od ds4Meni se zdi da sem se na svežo zalubo
haha :P Aleluja, kak je to lepo
Je znano kdaj pride k nam v salone?
drugmirko je napisal/-a: pri DS4 torej NE GRE za klasično pet vratno berlino "s pokvarjenimi" zadnjimi šipami!!! pri DS4 gre za "hecen trivratni kupe" Z IZJEMNO OLAJŠANIM DOSTOPOM NA ZADNJO KLOP!!!![]()
![]()
drugmirko je napisal/-a:eh, ja... posredi žustre debate o citroenovih menjalnikih, knofih in volanih, sem oni dan pozabil napisat tole:
francozeljni so začeli prodajat dotično zverčico...:
(slika prekrasne guzice novega DS4)
...in posledično, so tudi objavli cene zanj. sploh niso skromni, saj naj bi zanj zahtevali novce v količinskem razponu od 22.500 evrov za najbolj švojnega in najbolj plešastega, do 31.900 evrov za top of the pops
z drugimi besedami, debelo v C5 rangu
tak, na oko, se zapisane cene zdijo absurdno huronske... vendar pa je za njihovo realno "težo" treba vzeti tudi pravi "vatel"! primerjati jih je treba s francoskimi cenami za C4!! in tu se pokažejo v rahlo boljši luči... v odvisnosti od motorja&opremskega paketa je DS4 glede na C4 dražji za 700 do 2.400 evrov! to pa ni več tako drastična razlika! upam in domnevam, da bo približno enako cenovno diferenco glede na naše cene za C4, zadržal tudi pri nas!
Ceed je napisal/-a:@RaMzEs2 Čestitam za nakup in sem prepričan, ampak glede ostalih nisi preveč objektiven.
drugmirko je napisal/-a: danas provozao DS4.... 160 konjski 2.0 dizel, šest stepeni manualac, thorium sive boje, 18" tamno ofarbane šlape, unutrašnjost bordo crveno/crna kožna kombinacija, bez kože po armaturi... nemam pojma koja oprema... u biti osim navigacije i velikog lcd displeja, svega puna kapa...![]()
prvo, moram reć, da ga nisam sprobao tak, kak bi hito, iako mi je dečko u salonu rekao, da ga mogu imat sat-dva, jer sam sa sobom imao gospodju i dijete! a uz to se, nakon dva kilometara vožnje, upalila i lampica za rezervu
![]()
... nisam još nikad imao takvu priliku (istina, bili smo u deset prijepodne, pa možda zat nitko još nije napunio rezervoar)... ali iako je board komp pokazivao benzina za još 110km, ona usrana žuta lampica konstantno je gorjela, tak da je baba nakon slabih 20min vožnje počela histerizirat pa smo se vratili
.
no, u tih ukupnih 35-40 minuta, ipak sam stekao odredjene dojmove... poiztivne ali na žalost i negativne!
pozitivni....:
auto ide ko sumanut! istina, tih 160 konja je jako kultiviranih... nema neke nekontrolirane eksplozivnosti i auto na gas ne reagira tak divlje, ko recimo gospodjin ubermensh mobil. snaga mu raste umjerenije i kontinuirano i jednom, kad krene, funkcionira ko tsunami ... velika i nezaustavljiva sila, koja ruši sve pred sobom...
ovaj motor mu je puna kapa! no ne i prepuna... auto se jako dobro nosi s njim! ali ziher sam, da bi jednako dobro bilo i s njegovom 140 konjskom verzijom. i jedan i drugi (kojeg neznam zašto ne daju) nude više snage i okretnog neg je za bezmučno pokretanje njegove mase i gabarita potrebno...
motorizacija znači odlično!
karoserija (odnosno cijeli auto) tjekom vožnje djeluje iznimno čvrsto... nema uvijanja kod stiskanja gasa kroz brze zavoje, a kabina djeluje, ko da je isklesana iz jednog komada! podvozje je tvrdo ali ni najmanje neudobno tvrdo, nema pretjeranih naginjanja u zavojima a zvučna izolacija je izvrsna!
sveskup daje osječaj iznimne solidnosti. -sjedi pet!
auto po cesti ide ko po tračnicama a smjer mjenja munjevito, nevjerojatno precizno i kontrolirano!
oštriji manevar pretjecanja na autocesti, s dva brza i kratka mjenjanja trake u stilu losovog testa, izveo je tak munjevito i ko s nožem odsjećeno, da gospodja, prije neg je sve bilo već gotovo, nisu uspjeli izustit više od "PAAAAZZZ...", a djete pozadi je veselo reklo "OOOOOOO..."!(brzina pretjecanog oko 90, ja u približavanju možda malo iznad 100, downshift i gas... ).
nakon toga, neko vrijeme nije rekla ništa a par kasniji oštrijih/bržih manevra s izrazima nelagode, prokomentirala je s osjetnim zakašnjenjem.... na žalost pravu otvorenu i zavojitu cestu nisam isprobao iz u početku navedenih razloga.
ali ipak moram reć, da me auto više nego iznenadio voznim sposobnostima i jako me podsjećao na 155 konjski, samo veći, DS3!
vozna svojstva, ocjena... ko grom!
...a, da... kočnice... ovaj auto ne koči, on baca sidro! JAKO VELIKO sidro...![]()
položaj za volanom je dobar.... za blago SUV-ast auto čak i odličan! ne sjedi se pre visoko, odnosno pre okomito, ergonomija štima, sve se da fino naštimat... atmosfera je ugodna, ambient lijep, igrački puno (čak je i ona "mrtvi ugao" lampica u retrovizoru super fora i dobro funkcionira)... muzika nadprosječna, prostora sprijeda puno, pozadi dovoljno, ono malo produženja šoferšajbe pridonosi "classy" filingu, završna obrada solidna... nije ko bembur, ni ko gospojin Audi ali hajd, ni ni tak prokleto daleko od njih (bar ne od zadnjeg)...
sve u svemu i iako u kabini sveskup JE samo napucani C4, auto zbog svega gore rečenog o voznim osobinama, čvrstoći i kompaktnosti, ostavlja puno bolji dojam, neg kad se ga gleda na štandu, sparkiranog pored dobro opremljenog C4!
a sada k lošijim stvarima i ultimativnim glupostima...![]()
lošijih stvari u biti ni nema toliko... ok. ima... ima suluda cijena! no, mislim, da će to vrijeme popravit samo od sebe
...
od onih nezajebantskih, moram spomenut volan i njegov mehanizam.... sve je u redu, precizan je, direktan, dovoljno tvrd kad treba i prijatno lagan na parkiralištu... ali, jebeš mi sve, da ne prenosi ni najmanju informaciju s podloge pod autom! ne osječaš ni rupe, ni kamenje ni pjesak... sve čuješ umufljano s dobrom izolacijom i osjetiš na podvozju... a na volanu, niente, nada, NIC!!! ili bar stvarno ne puno...
sljedeće... mjenjač... inače super pogodjen u omjere ali nekak mi se vidjeo mekši i labaviji od onog u DS3 THP... imao sam osječaj, da ručica nema tak tvrde i precizne hodove... šteta... ali ni blizu nije "citroenovski" loš... daleko od toga!
sljedeće, sjedala... zadnja klupa ima ok naklone i to ali malo preveć je flah, dok su prednja sjedala malo razočarenje... mišlji falus su prekratka, što ni nebi bio neki zločin, jer ih krase lijepa i debela bočna zadebljenja. no, nažalost, samo ih "krase"! bočne potpore na sjedalu su mekane, ko glitzi spužvica za pranje posuđa... kad sve to upariš s glanc kožnim presvlakama, dobiješ mekano sklizalište! ak postoji kombinacija tkanina-alcantara, proglašavam ju za pobjednu!
nešto drugo, osim možda visoko praga gepeka (i ogromnog woofera u njemu), nije me smetalo... čak ni uzak i malen zadnji prozor ne!
a sada k notornim glupostima... da, da... nije završilo gore... sada tek poćinje
! i da, sve su vezane za dizajn
.
prva glupst su ta slavna skrivena zadnja vrata... iako moram reć, da su ih dobro skrili, jer gospodja nisu našli kvake, dok im s prstom nisam pokazao gdje je!
nisu me smetala ni ta, po forumima slavna, fiksirana zadnja stakla.... smetao me onaj blesavi štršeći zub na vratima, kad ih jednom otvoriš... evo, ovaj:
to je stvarno tak bedasto, da sam se -iako znam za njega- s njim dvaput uspjeo opizdit u prsa kod otvaranja zadnjih vrata...(a gospodja si umalo, pa preuredila zube, kad je jednom našla kvaku
). nedaj bože, da si negdje u skućenoj podzemnoj garaži i moraš otvarat zadnja vrata! i sve to samo zbog toga, da bi ona blesava kromolajšna koja okružuje bočne prozore, mogla bit neprekinuta, pa auto zbog toga izgleda "više trovratni kupe"
![]()
! da su je lijepo prekinuli, ko na drugim autima, taj "špic" nebi kopao oči ljudima ispod 165cm i nabadao ostale veće od njih...
no, bolnije od toga su gluposti na armaturi...
prva je šlamperaj, zbog kojeg se pod određenim uvjetima svjetlosti i sunca može vidjet sva polja LCDa i jedva se razbire šta je s tim poljima u danom trenutku ispisano evo... ove slike sam posudio s lokalnog foruma a stanje je PUNO GORE u realu, neg je vidjet na slikama!!!!:![]()
druga i JOŠ GORA stvar je, da tijelo volana užasno reflektira u staklima brojača, zbog čega se čak i kod zatvorenog produžetka prednjeg stakla (a ponekad i kod spuštenih sjenila) NE VIDI NI JEDAN INSTRUMENT... ovo je ne najilustrativniji primjer realnog stanja na sunčani dan. meni se desilo, da nisam vidjeo ni jednog od tri instrumenta:
dok ga najviše najebe displejčić na centralnoj konzoli, koji sjenila u biti ni nema... kak bi izgledao displej navigacije, nije ni za mislit Smi19 ... i iskreno, ni ova fotka ne prikazuje najgore stanje...:
kad se auto okrene u drugi smjer, stvar izgleda ovak:
sasvim iskreno rečeno... cijeli taj plavičasto bijeli falus od instrumenata je kičast i nečitljiv, čak i ak sunce ne tuće direktno po njemu i/ili sjenilo instrument table za divno čudo obavlja svoj posao...:
![]()
farbe osvjetlenja instrumenata su ogavne, analogni okolobježeći cajger brzine doduše je odlična fora ali tak slabo implementirana, da ga se teško čita! tak, da hvala bogu za veliki lcd displej brzinomjera... ak i kad ga opće uspjete vidjet! Smi13
sve to JE ABSOLUTNO POSLJEDICA malo previše pretencioznog dizajna i stvarno kvari dojam inače CARSKOG auta!
one zamjerke oko mjenjača, sjedala i volana bez problema se mogu progutat i u biti opće ne smetaju... bilo bi bolje, da ih nema ali zbog njih nebi ni okom trepnuo... dok mi se ovo, zapisano i poslikano tu gore i skrivljeno samo zbog toga, da nešto kao izgledalo bolje, stvarno vidi ultimatina glupost, propust i nešto, što se na takvom autu NIKAD ne bi smjelo dogodit!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov