Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
z1g3c
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a z1g3c Pe avg 10, 2007 1:35 pm

killah bee je napisal/-a:Splošna omejenost in zaprtost ljudi in ne moč sprejemanja nekaj novega malo drugačnega ;)

To si mislim o nekaterih uporabnikih tukaj gor :D

se podpišem pod tole ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe avg 10, 2007 6:00 pm

Petvratna je zadaj tok grda, da bi jo takoj mel.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 10, 2007 7:05 pm

madona ma una slikana na cest s P407 čudne luči spredaj...
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe avg 10, 2007 8:21 pm

Kera kopija C6ke.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe avg 10, 2007 9:03 pm

Povej za en sam element, kjer vidiš kopiranje C6-ke

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 10, 2007 9:17 pm

ko pogledam tdrugo sliko, kjer sta laguna in 407 na sliki, se mi zdi, d ma laguna spredi preveč visoko nameščeno tablico
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe avg 10, 2007 9:41 pm

Cela linija je prakticno identična:
Laguna
Slika

C6
Slika

Ce to ni podobn sm pa slep. :)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe avg 10, 2007 10:59 pm

Mene enkrat spominja na C5, drugič na C6.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So avg 11, 2007 12:12 am

martin_krpan je napisal/-a:Slika

407 ostaja še naprej najlepši francoz v svojem razredu.

Laguna bi morala biti takšna kot je na teh skicah:

Slika

C6 bi pa nujno potreboval elegantnejše sprednje luči...

;)

lp, mm

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So avg 11, 2007 12:54 am

C6 mi je naprimer lep, sicer posebn ampak lep. Tale Laguna pa zgleda, kot nek slab poskus posebnosti in ne morm vrjet, da so tole skp spacal pri francozih. Tole zgleda bol korejsko kokr francosko. Men v glavnem niti priblizno ni vsec.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 14, 2007 8:15 am

Meni tale avto vedno bolj izgleda kot da bi ga izdelal Citroen.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To avg 14, 2007 11:15 am

Dejch je napisal/-a:C6 mi je naprimer lep, sicer posebn ampak lep. Tale Laguna pa zgleda, kot nek slab poskus posebnosti in ne morm vrjet, da so tole skp spacal pri francozih. Tole zgleda bol korejsko kokr francosko. Men v glavnem niti priblizno ni vsec.

Se povsem strinjam, tale Laguna je spredaj predvsem poseben zmazek. Morda bo v živo boljše - težko si predstavljam, da ne bi bilo. Sicer je pa zelo različna od C6 (tudi od C5), pod določenimi koti je lahko vsak avto podoben kateremukoli drugemu.

Vsekakor je stara Laguna spredaj jepša, še bolj tista pref faceliftom.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To avg 14, 2007 3:36 pm

Nixxon je napisal/-a:Meni tale avto vedno bolj izgleda kot da bi ga izdelal Citroen.

:?:

Citroën še nikoli ni naredil medlega avta, še posebej pa ne tako medlega kot je tale nova Laguna.

esem je napisal/-a:Se povsem strinjam, tale Laguna je spredaj predvsem poseben zmazek.

Mislim, da ne bi bilo treba kaj veliko spremeniti, pa bi ta Laguna izgledala odlično. Res škoda. Žal so se izkazali za nekoliko nerodne dizajnerje, ki imajo sicer dobre ideje :?

lp, mm

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr avg 15, 2007 12:04 pm

Počakmo 2 leti k bo spet kak facelift.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr avg 15, 2007 12:40 pm

Določeni detajli so mi zelo všeč.
Kot celota pa me ne prepriča.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr avg 15, 2007 5:17 pm

Lignage je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Meni tale avto vedno bolj izgleda kot da bi ga izdelal Citroen.

:?:

Citroën še nikoli ni naredil medlega avta, še posebej pa ne tako medlega kot je tale nova Laguna.

esem je napisal/-a:Se povsem strinjam, tale Laguna je spredaj predvsem poseben zmazek.

Mislim, da ne bi bilo treba kaj veliko spremeniti, pa bi ta Laguna izgledala odlično. Res škoda. Žal so se izkazali za nekoliko nerodne dizajnerje, ki imajo sicer dobre ideje :?

lp, mm

Četudi je medel, zakaj ne bi mogel spominjati na citrote? Konec koncev ni prvi Renault, ki se mu to dogaja (R4, R30, kangú..)

Lahko bi se bolj potrudili.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr avg 15, 2007 10:53 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Četudi je medel, zakaj ne bi mogel spominjati na citrote? Konec koncev ni prvi Renault, ki se mu to dogaja (R4, R30, kangú..)

Vedno sem imel občutek, kot da renojevci, ko se spravijo delat nek nov avto najprej razmišljajo o Citroënu. Naj omenim recimo še prvo generacijo Lagune, ki je bila tudi tako narejena, da je v prvi vrsti konkurirala Xantii, čeprav bi bila kakršnakoli podobnost teh dveh avtov, pa tudi prej omenjenih, le naključna.

Kakšno slabo desetletje nazaj se je meni zdel Renault izjemno obetavna firma. Polni so bili nekih zanimivih konceptov, idej... Stvar je izgledala nadvse rožnata in po salonih se jim je vrtel koncept avantime. Pisalo se je o tem, da je Renault prevzel od svojega dolgoletnega domačega tekmeca vlogo najbolj inovativnega proizvajalca. Danes pa stvar na žalost ni nič več podobna tej pretekli situaciji.

Ta podobnost med Renaulti in Citroëni je res zanimiva zadeva o kateri bi se dalo razpravljati več tednov :) Meni pač nova Laguna oblikovno izgleda oddaljena od Citroëna in se mi ne zdi, da bi na karkoli spominjala...

lp, mm

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če avg 16, 2007 5:27 am

Zarad njihove inovativnosti pri dizajnu jim precej šepa prodaja. ;) Avantime, vel satis, megane hatch, sami dizasterji. ;)
Tko da mene ta dizajn sploh ne preseneča. Pa konc koncev je še vedno en bolj drugačnih v tem razredu, čeprav oblika (vsaj po slikah) mogoče ni najlepša.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če avg 16, 2007 8:29 am

Inovativnost je lahko kvalitetna (v dizajnu npr lepa in sveža) ali nekvalitetna, pa tudi ustrezna neki tržni skupini ali neustrezna. Žal je razen prejšnjega Twinga in Avantima (ki je bil prevsem predrag in problematičen zaradi vrat in itak nišni poskus) pri Renaultu najti bolj malo res kvalitetne inovativnosti, razen če kdo pod tem ne razume samomorilskosti dizajna Vel Satisa (za ta razred in nasploh - dokaz je tudi Toledo). Dober primer razlik v inovativnosti je primerjava hatch Megana s trivratnim C4 - ob isti osnovni ideji pokončne zadnje šipe je C4 skoraj vsem lep, Megane pa preveč deli mnenja in je lep dosti preozki skupini.

Isto se ponavlja pri Laguni - sprednji del je na silo inovativen (s ciljem prepoznavnosti) oz slabo izveden, vsekakor je bila prejšnja lepša. A še vedno - počakajmo na pogled s ceste. (BTW - a se samo meni zdi sprednji del zaradi havbe kot faceliftan R 19?)

Inovativnost v dizajnu ne odžira kupev Renaultu, odžira jih slabo izvedena oz povsem neustrezna inovativnost. Z drugimi besedami - tudi kvadratasto kolo je odlična inovacija, a komu je namenjena, kdo jo bo lahko uporabil?

Zakaj je tako, je drugo vprašanje. Kdaj se res zdi, kot da je Renaultu vseeno za estetiko, važno, da ima nalepko "inovacija". Kot da bi to bil njihov skrajni domet in se s tem zadovoljijo, razna pravila dizajna oz estetike so jim pa pri tem v napoto in jim namerno nasprotujejo. Zdi se malo divje, a je bilo nekaj takih elementov pri Renaultu. Nekaj ne deluje ustrezno v strukturi vodenja, tržnih raziskav in feedbacka potencialnih kupcev - dizajnerji so namreč, če pogledamo samo koncepte, nadvse sposobni.

Sicer pa tudi ideje za novega Megana za zdaj niso obetavne.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 16, 2007 9:59 am

mene tudi ne spominja na citroena.. grand tour pa mi je prav všeč :D foter že sanja o menjavi staro za novo :D
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost