Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: 2011 Kia Optima

Napisal/-a Courage™ Sr mar 07, 2012 2:17 pm

Danes vozil Optimo in morem reci, da me je pustila hladnega. Vizuelno mi je zunaj zelo vsec, tudi oprema je luskana (kamera za vzratno voznjo in monitor v ogledalu je super), vendar sam nikoli nebi odstel tega denarja za avto ki bi me pustil tako ravnodusnega.

Me je pa presenetila poraba, po BCju je kazalo 6.3. Insignia z podobno konjenico mi pije 8.5.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To mar 13, 2012 9:48 am

1500 evrov razlike se zdi OK, čeprav mislim, da bo prodaja bencinskih izvedb v primerjavi z dizelskimi minimalna. Optima z 1,7-litrskim dizlom je po mojem najbolj optimalna v smislu racionalne izbire in nizke porabe goriva. :) Bo pa morda zanimiva kombinacija bencinske Optime s predelavo na plin (razlika v nakupni ceni je ravno dovolj velika za vgradnjo).
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

JekleniMax
Nov uporabnik

Napisal/-a JekleniMax Če apr 05, 2012 12:21 pm

Tudi meni se zdi primerjava s hyundaiem i40 zelo na mestu. Je pa Optima po mojem mnenju v smislu oblike in predvsem notranjega dizajna bolj všečna. Glede voznih lastnosti pa nisem opazil večjih razlik, morda je Optima res za odtenek bolj športna - čeprav je tovrsten občutek zelo odvisen od obutve oziroma velikosti in tipa pnevmatik. Jaz bi sicer zaradi daljše garancije izbral Optimo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 05, 2012 7:22 pm

JekleniMax je napisal/-a:Tudi meni se zdi primerjava s hyundaiem i40 zelo na mestu. Je pa Optima po mojem mnenju v smislu oblike in predvsem notranjega dizajna bolj všečna. Glede voznih lastnosti pa nisem opazil večjih razlik, morda je Optima res za odtenek bolj športna - čeprav je tovrsten občutek zelo odvisen od obutve oziroma velikosti in tipa pnevmatik. Jaz bi sicer zaradi daljše garancije izbral Optimo.

Optima ima daljšo garancijo samo če se malo voziš, če delaš 40kkm na leto kot jaz, potem ima I40 daljšo garancijo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe apr 06, 2012 7:27 am

Garancijska meja preloma med Kio in Hyundaiem je 30.000 kilometrov letno. Mislim, da večina Slovencev prevozi letno med 10 in 12 tisoč kilometrov. Jaz jih recimo med 15 in 18K. :D

Veronika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe apr 06, 2012 7:52 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Garancijska meja preloma med Kio in Hyundaiem je 30.000 kilometrov letno. Mislim, da večina Slovencev prevozi letno med 10 in 12 tisoč kilometrov. Jaz jih recimo med 15 in 18K. :D

Povprečen slovenski voznik naredi letno nekje med 15 ter 20.000 km.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 06, 2012 3:44 pm

chan je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Garancijska meja preloma med Kio in Hyundaiem je 30.000 kilometrov letno. Mislim, da večina Slovencev prevozi letno med 10 in 12 tisoč kilometrov. Jaz jih recimo med 15 in 18K. :D

Povprečen slovenski voznik naredi letno nekje med 15 ter 20.000 km.

Voznik ali avto? =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 06, 2012 3:57 pm

Moja starša, ki se nikjer ne vozita delata 15k na leto, sami jih delam med 35 in 40kkm pa imam do službe 25 km v eno smer....10k na leto delajo pomoje samo tisti, ki so doma v centru in pa vozniki uvoženih dieslov :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi So apr 07, 2012 1:18 pm

Statistika govori takole:

Slovenci smo po številu prevoženih kilometrov na drugem mestu v EU, saj naj bi povprečen Slovenec letno prevozil kar 12.165 kilometrov. Povprečnen avto v Sloveniji pa letno prevozi 15.726km, kar je 26 km več kot lani. (raziskava REUS)

Pa še nekaj o viru, da ne bo vse skupaj zvenelo preveč plehko, če sem malce nežna pri izrazu:
V letu 2009 se je začela v Sloveniji izvajati specializirana, kontinuirana Raziskava energetske učinkovitosti Slovenije REUS. Raziskava, ki se izvaja terensko na nacionalnem reprezentančnem vzorcu, je vzpostavljena z namenom omogočiti podroben vpogled v ravnanje z energijo v slovenskih gospodinjstvih. Raziskava REUS je osredotočena na odnos in ravnanje z energijo, pripravljenost na investiranje, posnetek stanja stavb in naprav ter porabo energije v gospodinjstvih. Osnovna vsebinska področja raziskave so: ravnanje z energijo, stanje stavb, ogrevanje in hlajenje, električna energija in prevoz. :D

Veronika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po apr 09, 2012 4:16 pm

Korea TopGear.
Drag race:
Honda Accord 3.4 275HP
Mercedez Benz 3.5 245HP
Kia Optima 2.0 271HP
Lexus ES 350 3.4 277HP
Toyota Camry 2.5 175HP

Optima zasede 3-tje mesto ;)

http://www.youtube.com/watch?v=eCDCIXbVrBs

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 11, 2012 10:29 am

Gosic, prvi si mi na seznamu osumljenih:

Druga zadeva pa je nek uporabnik odprti clio na avtomobilizmu, ki je tudi študent pri Vas in tudi predstavlja taka vozila po raznih trgovskih centrih. No po forumu ni veliko lepih besed o Vas, redka beseda je dobra tudi o Kii. Predvidevam, da za ugled in prodajo ravno ne učinkuje.

Dajte mi citirat, kje sem koga odslavljal od Kie? Lahko si pa predstavjate moj spužvasto tkivo na vašem jeziko. Toliko o tem, kako oboževalci Kie stremite k objektivnosti ;)

PS: King1, a so te kdaj poklical na testno?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr apr 11, 2012 12:38 pm

glede na njegov post na kiinem forumu mogoče res
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 11, 2012 12:43 pm

odprti clio je napisal/-a:Gosic, prvi si mi na seznamu osumljenih:

Druga zadeva pa je nek uporabnik odprti clio na avtomobilizmu, ki je tudi študent pri Vas in tudi predstavlja taka vozila po raznih trgovskih centrih. No po forumu ni veliko lepih besed o Vas, redka beseda je dobra tudi o Kii. Predvidevam, da za ugled in prodajo ravno ne učinkuje.

Dajte mi citirat, kje sem koga odslavljal od Kie? Lahko si pa predstavjate moj spužvasto tkivo na vašem jeziko. Toliko o tem, kako oboževalci Kie stremite k objektivnosti ;)

PS: King1, a so te kdaj poklical na testno?

Hvala na vprašanju in ne niso me kontaktirali. Pa vseeno hvala za trud in izčrpno predstavitev optime. ;) Keep up the good work. ;)

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 11, 2012 12:50 pm

Gosic je napisal/-a:Korea TopGear.
Drag race:
Honda Accord 3.4 275HP
Mercedez Benz 3.5 245HP
Kia Optima 2.0 271HP
Lexus ES 350 3.4 277HP
Toyota Camry 2.5 175HP

Optima zasede 3-tje mesto ;)

http://www.youtube.com/watch?v=eCDCIXbVrBs

UUUUU ker dosežek je pa tole. =P Sej glede na konjenico in težo bi lahko bila hitrejša še vsaj od merkle a ne? ;)

lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 11, 2012 5:52 pm

King1 je napisal/-a:
Hvala na vprašanju in ne niso me kontaktirali. Pa vseeno hvala za trud in izčrpno predstavitev optime. ;) Keep up the good work. ;)

lp

Pošlji jim mail, očitno le to zaleže :D

Sem danes dal odpoved; svoje delo bom sicer vestno nadaljeval do konca meseca :) a da me kontrolira cela horda raznih sorodnikov in potem še taki ljubitelji z izjemno hudimi kompleksi manjvrednosti - ne hvala. Kdor je tak ljubitelj, naj stoji vse praznike in vikende, včasih celo 14 ur na dan, pa naj hvali avto vsakemu, ki čez njega pljuva in to za 4 €/h.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 11, 2012 9:04 pm

odprti clio je napisal/-a:

odprti clio je napisal/-a:
Sem danes dal odpoved; svoje delo bom sicer vestno nadaljeval do konca meseca :) a da me kontrolira cela horda raznih sorodnikov in potem še taki ljubitelji z izjemno hudimi kompleksi manjvrednosti - ne hvala. Kdor je tak ljubitelj, naj stoji vse praznike in vikende, včasih celo 14 ur na dan, pa naj hvali avto vsakemu, ki čez njega pljuva in to za 4 €/h.

Upam, da se bo pisec tega pisma / maila, poslanega na Kio, RESNO zamislil nad svojim početjem ter vtikanjem v osebne zadeve uporabnika odprti clio! Glede na to, da želi / je želel zaslužiti preko študentskega dela vsaj nekaj drobiža, pa je takšna in drugačna "promocija" absolutno nehigienska!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr apr 11, 2012 9:22 pm

Naj se tale "samoklicani junak ali poštenjak" pošteno zamisli nad svojim početjem, za katerega ga je lahko konkretno sram! Človek si pošteno služi denar, pa dobi tole... Saj ne morem verjet!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 11, 2012 9:58 pm

odprti clio je napisal/-a:Gosic, prvi si mi na seznamu osumljenih:

čakaj: ne razumem nekaj, oz. zakaj se gre teh par zadnjih postov? Gosič te je kao zašpecal na Kio, da grdo govoriš o znamki :?: :shock: :?:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 11, 2012 10:08 pm

Eh, sej ni važno kdo je - mi je on prvi padel na pamet pa morda čisto nepravično. Se mi pa zdi to totalno mimo - citiral sem sicer samo del maila. Bi mogli celega prebrat, ko se pritožuje nad preostalimi kolegi. Kaj naj rečem, moje mnenje o Kii je bolj ko ne napisano na forumu. Na šihtu sem bil pa promotor znamke in sem se tega tudi držal. Priboljšek je bil, da sem lahko napisal, kako se stvari odvijajo pri nas :D

Nisem pa kaj posebno prizadet, pa tudi drug šiht bom našel :) tudi offtopica bo dovolj, le kot zanimivost sem dodal :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 12, 2012 12:19 pm

zany je napisal/-a:Naj se tale "samoklicani junak ali poštenjak" pošteno zamisli nad svojim početjem, za katerega ga je lahko konkretno sram! Človek si pošteno služi denar, pa dobi tole... Saj ne morem verjet!

Naj se raje javi tukaj, če ima že "j***a" nekoga tako hinavsko "špecat". Zakaj imam občutek, da bo ostal tiho? :roll: Saj bi se verjetno dalo dokaj enostavno izsledit, ampak verjetno res nima smisla... Za takšno početje moraš bit že res rahlo čez les, pa naj ti je še ne vem kako pri srcu določena znamka!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost