Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr feb 03, 2010 7:53 pm

No super da bo red povsod, malo bode v oči občasno ko se kaka tema izrodi pa obstaja kar dolgo, v nekaterih pa se blaga napaka zelo ostro napade.

Svojega foruma nimam, sem samo "sodelavec" in ne rabim-o delat reda, ker kar dobro lavfa tako kot je in z namenom za katerega je bil ustvarjen.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 7:55 pm

peroRS je napisal/-a:A za Imprezo pa Lancerja se pa plača dat 50.000€??
Še mal dodaš pa lahko kupiš Audija S4, da ne omenjam, da stane BMW 335xi 47.000€.

Na tej točki bo sigurno kdo rekel, "to ni primerjave, Impreza pa Lancer nimata konkurence kar se tiče lege". In kje se bo ta superiornost pokazala? Na dirkališču je razlika med njima in enim dobro nastavljenim FWD avtom aka. Megane RS minimalna. Me prav zanima, kdo se bo šel hvalit "ej prehitel sem ga za 1 sekundo" waw ;)

Glede na moje izkušnje s 4x4 pogonom (haldex) se pa upam trditi, da na neki podeželski cesti niti Impreza niti Lancer v serijski obliki ne bi mogla pobegniti Golfu R20 ali pa Audiju S3.

Pa upam, da ne bo zdaj kdo mislil, da kritiziram Imprezo pa Lancerja, ker sta vrhunska avta (dirkalnika), vendar hočem povedat, da bi se v običajnih razmerah njune prednosti težko pokazale. Dvomim pa da gre kdo z njima dirkat po kakšnem makadamu.

Potem če primerjam Focusa RS in Golfa R20. Focus je 36.000€ in je po besedah nekaterih vreden tega denarja, medtem ko Golf kao ni. In v čem je Focus toliko boljši :?

V tem, da imaš več kot 6k eur v žepu, ki pa je kar lepa vsota
Drugače je focus RS 33k eur - slika iz uradne strani
Priponke
Zajeta slika.PNG
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr feb 03, 2010 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr feb 03, 2010 7:56 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Verjetno bi vsak na tem planetu raje izbral Imprezo/Lancer kot pa golfa R20 ker je to cisto drugo. Motor,pogon,lega na cesti tuki sta japonca razred zase.

Jaz bi med naštetimi najraje S3. Moram rečt, da mi EVO X deluje fantastično, sam me pa je razočaral, ko sem ga vozil ene par krat. Zelo me je motila zaspanost pri nizkih vrtljajih tudi, če ga pohodiš mu rabi kar nekaj cajta, da pride na svoje, za razliko od S3, ki ponori sam, da se dotakneš gasa. Druga stvar pri EVOtu pa je bilo škripanje. Ko sem počasi zapeljal prek neravnine, da je na avto delovala torzijska obremenitev se je slišalo zelo nerodne zvoke škripanja pleha, sem pa to zasledil samo na enem. Skratka ne bi ga mel za tak dnar.
Zadnjič spremenil Marek_, dne Sr feb 03, 2010 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 03, 2010 7:58 pm

pskoda je napisal/-a:
Drugače je focus RS 33k eur

Za vse tiste, ki sami sebe slepite:
3 vrata 2.5 Turbo 224 kW (305 KM), 6-stopenjski menjalnik 36.000€

http://www.ford.si/SBE/Ceniki/p=1204917557786

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 8:00 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
Drugače je focus RS 33k eur

Za vse tiste, ki sami sebe slepite:
3 vrata 2.5 Turbo 224 kW (305 KM), 6-stopenjski menjalnik 36.000€

http://www.ford.si/SBE/Ceniki/p=1204917557786

Sem zgoraj prilepil cenik iz uradne strani in je malo manj kot 33k eur in na najdi.si je isto - http://avtomobili.najdi.si/avtopodatki. ... p=FOCUS+RS , še oglasnik - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3045103&show=1
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr feb 03, 2010 8:03 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr feb 03, 2010 8:01 pm

@peroRS
Ta cena je verjetno brez popustov. Vem, da so se prvi na avto.net-u prodajali za 33k

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr feb 03, 2010 8:03 pm

adis je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Potem če primerjam Focusa RS in Golfa R20. Focus je 36.000€ in je po besedah nekaterih vreden tega denarja, medtem ko Golf kao ni. In v čem je Focus toliko boljši :?

r20 ni vreden tega denarja, kar sem že sam omenil na 16. strani te teme.

v čem je focus toliko boljši od ostale konkurence? skrivnost je v legi vozila. takšno lego, kot jo ima focus ne bo dosegel noben megane rs, golf R, niti audi S3
;)

vsak od omenjenih avtomobilov je superiornejši na svojem področju, nekateri na podvozju, nekateri po motornem izkoristku ( beri: hp), nekateri pa po ceni in to je resničnost, ki še ne definira rezultatov, ki so doseženi na dirkališčih oz. progah.
doseženi rezultati na dirkališčih oz. progah so izraz sposobnosti voznika, ki uspe naštudirati vozilo v "nulo" in tako doseže maksimum vozila na stezi. 1000 voznikov 1000 različnih rezultatov.

Če smo že malo off.

A to govoriš iz lastnih izkušenj ali iz "testov" in youtube videov?
Megane v legi papca focusa, ker je lažji spredaj. Na grobniku so časi že povedali svoje. Pa s serijskim focusom rs na cestnih gumah ni šlo nič hitreje po ovinkih grobnika proti moji gtv (s težkim v6 v nosu) na izrabljenih gumah. Focus ima izredno podvozje in dobre rešitve (tudi novi megane ima podobno sedaj) ampak 5 cilindrov v nosu da svoj davek. Pa zaradi revo knuckle nima nič boljše lege avto, samo manj trga volan, pa krmiljenje je bolj natančno, kar je seveda plus a ne dovolj velik.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 03, 2010 8:05 pm

@pskoda in @ceed: malo si poglejta DATUM VELJAVNOSTI cenika! Na začetku je res imel ceno 33.000€, po novem je pa dražji (lepo piše na ceniku, do katerega sem dal link, da velja od 13.11.2009 do preklica). ;)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 03, 2010 8:07 pm

Ceed je napisal/-a:@peroRS
Ta cena je verjetno brez popustov. Vem, da so se prvi na avto.net-u prodajali za 33k

Cena, ki jo je nalepil PeroRS je kar pravilna (glejte datum izdaje cenika desno zgoraj)! ;)

Na začetku je bila osnovna cena za Focus RS res 33.000 EUR...kmalu po tem, ko je Volkswagen izdal cenik za Golf R se je pa tudi Focus RS podražil na 36.000 EUR! :?
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 8:08 pm

alanq4 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Potem če primerjam Focusa RS in Golfa R20. Focus je 36.000€ in je po besedah nekaterih vreden tega denarja, medtem ko Golf kao ni. In v čem je Focus toliko boljši :?

r20 ni vreden tega denarja, kar sem že sam omenil na 16. strani te teme.

v čem je focus toliko boljši od ostale konkurence? skrivnost je v legi vozila. takšno lego, kot jo ima focus ne bo dosegel noben megane rs, golf R, niti audi S3
;)

vsak od omenjenih avtomobilov je superiornejši na svojem področju, nekateri na podvozju, nekateri po motornem izkoristku ( beri: hp), nekateri pa po ceni in to je resničnost, ki še ne definira rezultatov, ki so doseženi na dirkališčih oz. progah.
doseženi rezultati na dirkališčih oz. progah so izraz sposobnosti voznika, ki uspe naštudirati vozilo v "nulo" in tako doseže maksimum vozila na stezi. 1000 voznikov 1000 različnih rezultatov.

Če smo že malo off.

A to govoriš iz lastnih izkušenj ali iz "testov" in youtube videov?
Megane v legi papca focusa, ker je lažji spredaj. Na grobniku so časi že povedali svoje. Pa s serijskim focusom rs na cestnih gumah ni šlo nič hitreje po ovinkih grobnika proti moji gtv (s težkim v6 v nosu) na izrabljenih gumah. Focus ima izredno podvozje in dobre rešitve (tudi novi megane ima podobno sedaj) ampak 5 cilindrov v nosu da svoj davek. Pa zaradi revo knuckle nima nič boljše lege avto, samo manj trga volan, pa krmiljenje je bolj natančno, kar je seveda plus a ne dovolj velik.

Evo papcanje megana
Focus RS z rezultatom in 3-tjim mestom na prednji pogon - 8.26
Megan Sport z 7-im mestom in rezultatom 8.38, še Astra OPC ga je dol vrgla
Megan RS lahko primerjaš z Focusom ST ne pa RS
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... ter4=false

Tattoo- je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:@peroRS

Cena, ki jo je nalepil PeroRS je kar pravilna (glejte datum izdaje cenika desno zgoraj)! ;)

Na začetku je bila osnovna cena za Focus RS res 33.000 EUR...kmalu po tem, ko je Volkswagen izdal cenik za Golf R se je pa tudi Focus RS podražil na 36.000 EUR! :?

Zakaj pa potem tole - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3045103&show=1

--
edit mactron: zacni ze pocasi uporabljati gumb uredi... ni bilo prvic!

Ni problema
LP Pskoda
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr feb 03, 2010 8:21 pm, skupaj popravljeno 5 krat.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 03, 2010 8:16 pm

pskoda je napisal/-a:Zakaj pa potem tole - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3045103&show=1

Mogoče bi lahko končno že začel(i) razločevati med uradno ceno po ceniku (ki je edina merodajna pri takih primerjavah med različnimi vozili / znamkami) ter raznimi (akcijskimi) cenami iz Avto.net...

:roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 03, 2010 8:20 pm

zadnji off v temi lahko pa off topice nadaljujemo tudi po pm - z veseljem:

za svoje besede nikoli nisem uporabljal youtube clip-ov kaj šele testov iz revij ;)

sedaj pa končajmo z temi off posti, ker so že moteči.

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr feb 03, 2010 10:19 pm

pskoda je napisal/-a:
alanq4 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Evo papcanje megana

LP Pskoda

Kakšno papcanje megana, a ne vidiš kateri avto je na 1. mestu. Pa tu še ni testiran megane 3 RS.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 10:36 pm

dragon22 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Evo papcanje megana

LP Pskoda

Kakšno papcanje megana, a ne vidiš kateri avto je na 1. mestu. Pa tu še ni testiran megane 3 RS.

Ali sploh veš kakšna je razlika med Meganom R26R in RS? In zakaj ne moreš primerjat med Focusom RS in Meganom R26R
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr feb 03, 2010 10:55 pm, skupaj popravljeno 8 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 03, 2010 10:43 pm

@dragon22 in @pskoda: kakšno zbrko sta sedaj naredila z citiranjem postov, da to ni res....!!! dajta se naslednjič malo potrudit ko citirata poste drugih.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 10:54 pm

adis je napisal/-a:@dragon22 in @pskoda: kakšno zbrko sta sedaj naredila z citiranjem postov, da to ni res....!!! dajta se naslednjič malo potrudit ko citirata poste drugih.

Evo jaz sem svoj post popravil, ki ga je zafrknil dragon22, ko sem njegovega citiral

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če feb 04, 2010 1:19 am

"pskoda": zelo veliko klipov je, v katerih primerjajo te avtomobile in verjemi, da se najdejo vse mozne razlicice zmagovalcev. Ne oziraj se prevec na to...je pa v zadnjih megane premagal kao focusa....bomo videli, kako se bo odrezal golf.
:)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če feb 04, 2010 3:14 am

nalcoq4 je napisal/-a: Motor,pogon,lega na cesti tuki sta japonca razred zase.

Ja in? Potem rabiš še majstra da to izkoristi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So feb 06, 2010 8:04 pm

FLINK je napisal/-a:"pskoda": zelo veliko klipov je, v katerih primerjajo te avtomobile in verjemi, da se najdejo vse mozne razlicice zmagovalcev. Ne oziraj se prevec na to...je pa v zadnjih megane premagal kao focusa....bomo videli, kako se bo odrezal golf.

Če si malo bolj pogledal tale link, boš videl da ni kar en, večina avtomobilov ki kaj pomenijo so tukaj gor - http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... ter4=false

Drugače ima kar dosti avtomobilo boljše čase od VW, recimo od renoja, forda, mazda, opla, honde,... me pa zelo zanima kaj bo novi R povedal

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So feb 06, 2010 8:23 pm

pskoda je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:"pskoda": zelo veliko klipov je, v katerih primerjajo te avtomobile in verjemi, da se najdejo vse mozne razlicice zmagovalcev. Ne oziraj se prevec na to...je pa v zadnjih megane premagal kao focusa....bomo videli, kako se bo odrezal golf.

Če si malo bolj pogledal tale link, boš videl da ni kar en, večina avtomobilov ki kaj pomenijo so tukaj gor - http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... ter4=false

Drugače ima kar dosti avtomobilo boljše čase od VW, recimo od renoja, forda, mazda, opla, honde,... me pa zelo zanima kaj bo novi R povedal

Lej, ze fifth gear ali pa top gear imajo vse najjace avtomobile in nasplosno vse, pa se testi fuuul razlikujejo med seboj. tako, da ti testi so tko tko...vec jih pogledat, pa vidis, kje si- nikjer:)) ker eni hvalijo enkrat eno, drugic drugo,...
:)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov