tomzzi je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:gasolinedream je napisal/-a:matjazek je napisal/-a:Js pa glih danes v akcijo za i30, pa vidim, da tudi tisti najbolj top modeli (karavan, 1.6. diesel HP, Navi, steklena streha,17 platišča ipd.) nimajo senzorja za kontrolo pritiska v pnevmatikah. Izključno po naročilu. Jao, kam smo prišli...me je kr minilo do tega avta

Pri nas je bil tak senzor v C klasi. Sploh nisem vedel da imamo to dokler nisem našel v meniju.
Menda že veš ali je pnevmatika polna ali prazna?
Najbolje da uvedemo še senzor obrabe pnevmatik ter senzor za spolzko cesto. Ali pa taksije.
povprečen slo voznik pogleda tlak dvakrat letno ob menjavi ali pa še to ne - in senzor. če si ga že kdaj od blizu videl ti kaže koliko so gume napumpane - torej ti javlja napako pri recimo 1.8 bara, kar na avtu težko vidiš
lp
No potem sem pa jaz krepko od povprečja... Kontroliram tlak vsaj na 14 dni če ne že prej. Seveda so takšni pripomočki koristni (dokler delajo pravilno) ampak daleč od tega, da so pa NUJNI.
potem si izjema, ker večina se samo vozi.. in se potem čudi zakaj gume čudno pobira in zakaj poraba ni ok..
takim pa koristi senzor, ker zazna že majhno razliko v tlaku..
v osnovi so pa ti senzorji bili porinjeni na trg zaradi avtov, ki nimajo rezervne pnevmatike in imajo run-flat. tam je pa pač važno da ko pnevmatika izduši, da te nekdo opozori, da lahko nadalje voziš le z 80km/h do servisa

čeprav je vse to neumnost. in runflat guma in senzor. se strinjam