Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 16, 2012 4:55 pm

Ceed je napisal/-a:@~toMmy~ Se ne hecam! Jaz res ne vidim kaj je tako cenenega? Povej mi točno kaj je narobe v izgledu stikal za šipe npr, da izgledajo tako ceneno? Tudi tista plastika ob števcih daleč od tega, da bi bila nek vrhunec kakovosti, ampak mislim, da se je poslužijo tudi pri konkurenci. Tudi ta link golfa ki si prilepil, ne vidim na katerih mestih ga naredi tako "highclass" v primerjavi s ceedom. :eyes Edino kar imam pripombo v ceedu je volan(pri tistih brez gloss plastike) in golfov res izgleda bolj kakovosten oz. prefinjen, drugače sem pričakoval, da bo veliko bolj ceneno deloval (osnovnejši model).
Ne noret, ker se ne delam francoza, res ne vidim kaj je narobe...

Pri Golfu me je zmotilo, da si prilimal sliko, ki mu dela krivico, ker vse skupaj deluje dosti bolj monotono (bolj podobno oskubljeni 5ki) kot je v resnici. Na katerih mestih je osnovni boljši od osnovnega Ceed-a? Po tvojem mnenju volan (po mojem niti ni nek vrhunec), prestavna ročica, stikala za šipe, ogledala, kljuk(ic)e za odpiranje vrat, sredinski naslon za roko, ... v živo bi ti pa lahko pokazal še marsikaj, ker trenutni Rabbit je na tem področju precej boljši od tistih čisto prvih oskubljenih petk. :D Dejansko pa slovenski osnovni akcijski modeli že nekaj let občutno presegajo recimo tiste poštarske Megane ipd.

Pri Ceed-u so izpostavljeni detajli enostavno diazjnersko zastareli in zaradi tega so nam nekaterim moteči. Zanimivo pa, da se takšne stvari najdejo tudi pri japoncih. Ne vem, kdo si v novem avtu želi detajle, ki spominjajo recimo na Lantro iz leta 95... ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr maj 16, 2012 5:55 pm

Jaz mislim, da je na zadevo treba gledati širše.

1. Glede tistih slik in plastike. Pa nobeden ni pomislil, da je bil tisti del očiščen s kakim čistilom, ki naredi plastiko mal bolj "svetlečo" ? Jaz ko sem avtomobil kupoval, so ga očistili ravno s tem nekim sredstvom in sem rabil 2 tedna, da sem ga fajn očistil, da je plastika normalnega "mat" izgleda in da ni svetleča. Groza. Kakorkoli že, nek presežek kakovosti tisti del plastike ni, ni pa tako hudo kot na fotki.

2. Kaj je komu moteče. Mi smo zaradi precejšnje uporabe avtomobilov (veliko kilometrov/letno) v preteklosti relativno pogosto menjali avtomobile in ko na koncu seštejem, so prevladovali (in na koncu zmagali) "vzhodnjaki" (Mazda, Subaru, Hyundai). Bilo pa je tudi nekaj "evropejcev" (VW, Renault, Volvo, Opel), dva sta še vedno pri hiši. Pa bom izpostavil recimo en značilen "vzhodnjaški" fenomen, ki je bil dolgo časa prisoten v vzhodnjaških avtomobilih - to je bila ura. Ja, pač ura, ki kaže čas. Mnogi veste, da recimo Lexus še vedno (ok počasi se spreminja) vgrajuje tiste "old school" ure, medtem ko Evropejci (in tudi Korejci) ure vgrajujejo tako, da so del nečesa (radio, števec..). Zdaj..mnoge bo recimo prav ta ura (evo primer Lexus ) in podobni detajli, odvrnila(i) od nakupa. Ja, res deluje ceneno. Ampak spet...odvisno je, koliko te to moti in ali ti sploh deluje ceneno ali deluje praktično oz še celo zaželeno, ker je bolj pregledno. In pa seveda tisti faktor, ki igra precejšnjo vlogo je - na kaj si navajen in kateri avtomobili ti vlivajo zaupanje. Jaz sem osebno recimo bolj navajen na "vzhodnjake" in jim zaradi lastnih izkušenj bolj "zaupam" in bom verjetno vedno bolj naklonjen (subjektivnost) do kake Mazde, kot do Peugeota, Subarujevega AWD, kot Audijevega Quattro, Hyundai-a kot kakega Renaulta. Nekdo pa je imel ravno obratne izkušnje, ali pa kaj drugega niti probal ni. Tako pač je in s tem ni nič narobe. Seveda pa bi tudi jaz v določenih primerih izbral kakega "Evropejca" (recimo Škoda Superb, Scout, RS.., ker se mi zdi, da za normalno vsoto denarja dobiš več, kot pri nekem vzhodnjaku). Jaz problem vidim le v raznih vsiljevanjih in prepričevanjih.

3. Dotični Ceed 2012. Meni je avtomobil kul, za hec ga bom tudi probal. Žal mi je edino, ker ni na voljo kaka močnejša mašina. Kar pa se cene tiče.. Če tale Ceed ali recimo i30-ka, s primerljivo mašino in opremo, stane enako kot Opel Astra, Renault Megane ali kak drug avtmobil, mi je vseeno. Če mi je všeč, potem vzamem. Če pa je od konkurence še celo cenejši za kakih 1.000-1.500 EUR (kar ponavadi tudi je), pa toliko bolje. Si pa za to razliko vzamem še felge in gume. Zakaj bi se eni drugim zdeli neumni, ker imamo različne prioritete, izkušnje ali želje..

EDIT: Osnovni R.Megane, VW Golf. Mislim da osnovni ne zaostaja preveč za temi.. :roll: Ampak spet..nekdo raje sedi v Megane-u, drug v Golfu, tretji v Ceed-u.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr maj 16, 2012 6:38 pm

Ste se pa razpisali... Kia mene po teh fotkah ne prepriča v ničemer. Če primerjam Ceed ali i30 je i30 definitivno lepši znotraj in deluje manj ceneno ok ceeda.
Če bi zdaj kupoval avto to ne bi bila astra, megane in tudi ceed ne. Je skorajda na prvem mestu novi i30. Dejansko se mi zdi velik lepša notranjost tudi pri osnovnih opremah. Primerljiva z astro, golfom, focusom recimo. Ceed pa po videnem razočara.

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Sr maj 16, 2012 7:03 pm

Slike delajo Ceedu krivico, v živo je notranjost lepo urejena in ni čutiti cenenosti.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr maj 16, 2012 7:15 pm

Meni pa ceed nažalost izgleda kot da bi bil na trgu že od leta npr. 2005, sploh zadaj mi izgleda precej dolgočasno. Sprednji del pa je povsem nekaj drugega. Se mi je prejšnja verzija ko je vstopala na trg bistveno bolj dopadla.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 16, 2012 7:37 pm

Ne saj to o stikalih, zagotovo bi lahko bila bolj dodelana, ampak spet se mi ne zdijo tako zastarelo. Ampak ne razumem zakaj je ceed vreden takega zgražanja

ko npr. Lexusu CT ni nikče očital tipk iz prvega gorenjevega telefona za memory sedeže
http://www.lexus.com.kw/english/CT200h/ ... indows.jpg

2012 Civic (vsaka tipka drugačna, pobrana najverjetneje iz domofona)
http://3.bp.blogspot.com/-fJgPSZs-LdY/T ... wr_wdo.jpg

Tudi Focus je zanimivo, da ni nikogar tako zgražal kot ceed
konzola ročne klime iz Getza
http://dupont-ford.autoexpert.ca/en-ca/ ... fae296c652
http://imganuncios.mitula.net/2010_hyun ... 640614.jpg

Tudi stikala na vratih se mi ne zdijo boljša od ceedovih
(titanium)
http://venne-ford.autoexpert.ca/en-ca/V ... 26507fae16
(osnovni model) :nae
http://dupont-ford.autoexpert.ca/en-ca/ ... ed99868eae

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 16, 2012 7:47 pm

Takšen pa je MAXX
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6067923&show=1

Razlike v notranjosti s Stylom ni (kar se tiče plastik, usnja...)

Style tudi v rjavi
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6067865&show=1

Je pa Style 1.4 po ceniku 16.490, z jokerji 15.490€ kar je vseeno veliko
1.4CRDi Style pa po ceniku 17.990€ :huh:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 16, 2012 8:32 pm

ejsim je napisal/-a:EDIT: Osnovni R.Megane, VW Golf. Mislim da osnovni ne zaostaja preveč za temi.. :roll: Ampak spet..nekdo raje sedi v Megane-u, drug v Golfu, tretji v Ceed-u.

Spet malo na pamet? Prosim nekar tega "bogato opremljenega" Megana primerjat s trenutnim Rabbitom, ker sta na čisto drugem planetu po oskubljenosti. Enkrat sem že pisal približno primerjavo in se mi ne da ponavljat, bi bilo pa najlažje pokazat v živo...

Glede komentarjev, da različnim ljudem ustrezajo različne stvari in jih različne stvari tudi motijo, se popolnoma strinjam. Komentar, da se pri Civicu in Lexusu noben ne spotakne ob to, je rahlo mimo, ker so takšne stvari na tem forumu že bile kritizirane tudi pri japoncih!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Sr maj 16, 2012 9:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Spet malo na pamet? Prosim nekar tega "bogato opremljenega" Megana primerjat s trenutnim Rabbitom, ker sta na čisto drugem planetu po oskubljenosti. Enkrat sem že pisal približno primerjavo in se mi ne da ponavljat, bi bilo pa najlažje pokazat v živo...

Glede komentarjev, da različnim ljudem ustrezajo različne stvari in jih različne stvari tudi motijo, se popolnoma strinjam. Komentar, da se pri Civicu in Lexusu noben ne spotakne ob to, je rahlo mimo, ker so takšne stvari na tem forumu že bile kritizirane tudi pri japoncih!

Vidim da ti ni ravno všeč če kdo primerja Golfa s čim drugim, sploh če je ta Golf v osnovni izvedenki. Res je da je to "trenutna" ponudba Rabbita a vendar je to najbolj osnovni golf na tržišu in če smo realni ni nek presežek v prestižnosti.
Sicer pa sploh ne vem zakaj je prišlo tukaj do vmešavanja drugih znamk, mene je samo to zmotilo ker do sedaj od Hyundai-a/KIE nisem bil vajen takšne razlike v notranjosti in me je ta "cenenost" Cee'd-a kar šokirala, za ostale znamke mi je bolj ali manj jasno da so "oskubljene" verzije čisto drugi avti.
Glede stikal zakaj se nihče ne obregne nad obliko japonskih? Ker je večina vajenih tega in od japoncev ne pričakuje boljšega, tu pa je bilo spet tako da od KIE nisem pričakoval takšnih "japonskih" stikal. Nič pa nisem napisal da morda komu niso všeč samo izrazil sem svoje mnenje prav tako kot za "cenenost" notranjosti.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 16, 2012 9:25 pm

grofo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Vidim da ti ni ravno všeč če kdo primerja Golfa s čim drugim, sploh če je ta Golf v osnovni izvedenki. Res je da je to "trenutna" ponudba Rabbita a vendar je to najbolj osnovni golf na tržišu in če smo realni ni nek presežek v prestižnosti.
Sicer pa sploh ne vem zakaj je prišlo tukaj do vmešavanja drugih znamk, mene je samo to zmotilo ker do sedaj od Hyundai-a/KIE nisem bil vajen takšne razlike v notranjosti in me je ta "cenenost" Cee'd-a kar šokirala, za ostale znamke mi je bolj ali manj jasno da so "oskubljene" verzije čisto drugi avti.
Glede stikal zakaj se nihče ne obregne nad obliko japonskih? Ker je večina vajenih tega in od japoncev ne pričakuje boljšega, tu pa je bilo spet tako da od KIE nisem pričakoval takšnih "japonskih" stikal. Nič pa nisem napisal da morda komu niso všeč samo izrazil sem svoje mnenje prav tako kot za "cenenost" notranjosti.

Nabavi si očala, ker očitno zelo slabo "vidiš"! ;) Pisal sem ravno o tem, da ta trenutni najslabše opremljeni Golf ni tako zelo slabo opremljen in je definitivno neke vrste "presežek" v primerjavi z recimo "bogato opremljenim" (če povzamemo oglase) Meganom ali pa (predhodnim) osnovnim Focusom. Razlike se mi ne da (spet) razlagat, je pa jasna že po podrobnem pregledu seznama opreme. Ah preberi pozorneje še kakšen moj "starejši" post, ker ta tvoj komentar je bil plod čistega nerazumevanja...
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 16, 2012 9:59 pm

uf, 4200€ razlike med Ex Style in Ex Maxx oops oops
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 16, 2012 10:39 pm

Senzor za dež samo pri MAXXu... Praktično edini paket opreme je Style, LXi nimajo avt. klime, MAXX pa ima veliko več kot si povprečen uporabnik želi...plačati :)

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Če maj 17, 2012 9:48 am

~toMmy~ je napisal/-a:Nabavi si očala, ker očitno zelo slabo "vidiš"! ;) Pisal sem ravno o tem, da ta trenutni najslabše opremljeni Golf ni tako zelo slabo opremljen in je definitivno neke vrste "presežek" v primerjavi z recimo "bogato opremljenim" (če povzamemo oglase) Meganom ali pa (predhodnim) osnovnim Focusom. Razlike se mi ne da (spet) razlagat, je pa jasna že po podrobnem pregledu seznama opreme. Ah preberi pozorneje še kakšen moj "starejši" post, ker ta tvoj komentar je bil plod čistega nerazumevanja...

Vidim da se nisva povsem razumela, jaz sem ti samo hotel povedat da ta Rabbit ni niti G od Golfa, primerno opremljen Golf je še zmeraj "kralj" svoje klase in tale Rabbit je zgolj produkt lovljenja čim nižje cene, nikoli pa ga nisem primerjal z Meganom ker je ta osnovni razen klime in tempomata na ravni Clia II, poltoga zadnja prema, poltrda plastika na armaturi, vse plastično notri,... Je pa poleg vsega ogromen minus golfa to da je na volju samo kot 3 vratna izvedenka in že naslednji 5 vratni Golf je kar precej dražji je pa res tudi da ima takšno opremo kot se za Golfa spodobi.

Nazaj k temi: Ali ima kdo natančen seznam opreme za KIO?
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če maj 17, 2012 10:10 am

Imaš na strani 18. Objavljeni naj bi bili konec tedna.

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Če maj 17, 2012 11:13 am

Ceed je napisal/-a:Imaš na strani 18. Objavljeni naj bi bili konec tedna.

To vem sem mislil na uradne, hvala za info kdaj pridejo :D
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 17, 2012 11:38 am

Ceed je napisal/-a:Senzor za dež samo pri MAXXu... Praktično edini paket opreme je Style, LXi nimajo avt. klime, MAXX pa ima veliko več kot si povprečen uporabnik želi...plačati :)

Se ne da lepo doplačat avt. klime al zakaj je tak problem, da je ni v paketu?

grofo je napisal/-a:Vidim da se nisva povsem razumela, jaz sem ti samo hotel povedat da ta Rabbit ni niti G od Golfa, primerno opremljen Golf je še zmeraj "kralj" svoje klase in tale Rabbit je zgolj produkt lovljenja čim nižje cene, nikoli pa ga nisem primerjal z Meganom ker je ta osnovni razen klime in tempomata na ravni Clia II, poltoga zadnja prema, poltrda plastika na armaturi, vse plastično notri,... Je pa poleg vsega ogromen minus golfa to da je na volju samo kot 3 vratna izvedenka in že naslednji 5 vratni Golf je kar precej dražji je pa res tudi da ima takšno opremo kot se za Golfa spodobi.

Ti mene nisi niti približno razumel, če si pisal, da mi kao ni všeč, da se Golfa primerja s čim drugim. Res mi ni jasno od kod si to razbral. Zanimivo, da v bistvu s tem odebeljenim ponavljaš točno to, kar sem jaz povedal, prej si mi pa nekaj "kontra" pisal... :D
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če maj 17, 2012 11:53 am

LX paketi opreme (tudi pod drugačnim imenom) nimajo na nobenem trgu možnosti doplačila za avt. klimo, previdevam, da je pri KMAGu ta verejtnost skoraj 0elna. Je pa jasno videti, da je Hyundaitrade dojel kako morajo biti ceniki sestavljeni za razliko od KMAGa, ki je še vedno tam kjer je bil 10let nazaj. Ne vem, kako lahko mislijo, da bodo ljudje v letu 2012 kupovali kompakta za 13-14k+ brez avt. klime. Pri KMAGu so očitno tako zaljubljeni vase, da konkurence ne vidijo. Ne vem, katerega leta sem še videl Astro, Golfa, Focusa... brez avt. klime. Če ni možno LXa imet z avt. klimo, bi jo ponudili v eni oskubljeni EX varjatni. i30 nima avt.klime samo pri osnovnem paketu, vsi ostali jo imajo, poleg tega, je top oprema Premium manj bogata in ima možnost doplačila paketov za "privilegirance".

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Če maj 17, 2012 12:06 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ti mene nisi niti približno razumel, če si pisal, da mi kao ni všeč, da se Golfa primerja s čim drugim. Res mi ni jasno od kod si to razbral. Zanimivo, da v bistvu s tem odebeljenim ponavljaš točno to, kar sem jaz povedal, prej si mi pa nekaj "kontra" pisal... :D

Sem še enkrat prebral vse bolj natančno zdaj vidim kje sem zaj... se opravičujem v glavnem zdaj sva razčistila kaj in kako, je s temi osnovnimi opremami :D

A se slučajno kaj ve koliko avtov je na zalogi in koliko je teh za 12850€?
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če maj 17, 2012 12:16 pm

Danes sem bil na ogledu novega ceeda in splošen vtis je :-D. Avto prepriča tako z zunanjostjo kot notranjostjo. V paketu EX Style ni čutiti nobene cenenosti, notranjost je lepo obdelana in sestavljena.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če maj 17, 2012 12:39 pm

Glede tele plastike in detajlov, ki jih brez lupe skorajda ne vidiš menim, da boste nekateri zopet doktoriral iz poznavanja umetnih mas in pri tem našli vsako dlako v jajcu. :roll: Osnovni Ceed je jasno da daleč od kakega presežka, vendar povsem na nivoju razredne konkurence. Oprema EX Style pa bo očitno res tisto pravo.

Mene bolj kot izgled plastik in s koliko lumni se od njih odbija svetloba zanima, če so z novim modelom naredili konkreten preskok v kvaliteti izdelave. :idea: Sicer s starim, ki sem si ga tudi sam lastil cca. 3 leta ni bilo generalno nič narobe, so se pa pojavljali določeni črički. Nekatere se je dalo z lahkoto odpravit, drugi so bili pa malo bolj trdovratni. Enaka zgodba je tudi pri starem i30 (se v njem peljem skoraj vsak dan, ko gremo na šiht, kadar ne vozim jaz). Tu me torej res zanima napredek in predvsem kako bo, ko bo avto imel za sabo vsaj 50k km (ker pri novem običajno še vse štima). Ker glede na precej višje cene, se mislim da to tudi upravičeno pričakuje - btw za podoben denar, kot pride osnovni dizel, sem pred 3 leti in pol dobil najmočnejši dizel s full opremo.

Sicer pa generalno gledano zelo lep in konkreten avto, iz samega firbca si ga bom šel tudi sam pogledat, da vidim in občutim kakšna je razlika napram starim. :)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov