Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2011 Citroën C4 II./DS4

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 11, 2011 9:14 pm

Že parkrat sem opazil kakšnega na cesti in v živo mi deluje dosti manj "udarno" kot na slikah, porabiš kar nekaj časa, da ga ločiš od C4. Žensko mnenjo oz. mnenje moje drage, ko sem ji nekje ob jadranski magistrali omenil, da gre za DS4, je bilo tudi bolj mlačno. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe avg 12, 2011 10:02 pm

meni se bolj dopade navadn c4 še posebej če ima dobro opremo. Ds4 pa me je v živo razočaral :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So avg 13, 2011 10:55 am

mene pa, kot je videt na prejšnji strani, niti ne!
v živo je super za pogledat (veliko manj klobasast kot Giulietta in bolj zanimiv od C4), rit ma pa sploh carsko! not je pač boljši C4 (ki je itak nadpovprečen za svojo konkurenco), najbolj bistveno pa je to, da se njegova prava vrednost in kvaliteta pokažeta šele, ko ga zapelješ naokrog! avto deluje izjemno solidno, kompaktno in kompetentno ter ma izvrstne vozne lastnosti! ma tudi ene par zoprnih napak ampak, kot celota je vseeno spoštovanja vreden!
živeo drugmirkooooo!!!!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So avg 13, 2011 1:43 pm

DS je meni in moji všeč ! Medtem ko pa navaden c4 ni prav nič posebnega.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 13, 2011 2:43 pm

Kaj je pri C4 armatura iz trde plastike ali je "gumijasta" in posledično mehkejša?

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck So avg 13, 2011 3:28 pm

Občutek sem imel, da mi bo avto v živo še lepši, kot mi je bil na slikah. Pa temu ni blo tako... mi je pa še vedno specialen in se ga nebi branu. Sploh notranjost je za prste polizat! Definitivno kandidat, ko se bodo cene in moj budget za avto srečale ;)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So avg 13, 2011 8:38 pm

tomzzi je napisal/-a:Kaj je pri C4 armatura iz trde plastike ali je "gumijasta" in posledično mehkejša?

mehki gumiflex... in če ni čist plešast zgleda kar malo nad povprečjem razreda

RobberDuck je napisal/-a:Občutek sem imel, da mi bo avto v živo še lepši, kot mi je bil na slikah. Pa temu ni blo tako...

mislim, da smo po super fotkah preprosto peprosto pričakovali preveč WOOOOW efekt, avto je pa spredej v bistvu minimalno popeglan C4...
tudi meni se ni zdel nič posebnega, ko sem ga videl prvič čez žico na parkirišču za Citroenovo prodajalno, sparkiranega med tremi C4kami in sem bil kar malo razočaran... da je zelo kul oblikovan avto pride šele kasneje, ko ga ene parkrat vidiš na cesti ali sparkiranega kje v mestu in se ga malo navadiš... jaz sem ga ene četrtič vidu sparkiranega zraven Giuliette... obadva sta bla bela in obadva kar spodobno opremljena, ne tam neke osnovne verzije... alfa je mela še stekleno streho, ki ji zelo poravi videz, še sploh beli... pa moram reč, da mi je proti DS4ki vseeno zgledala malček klobasasto... DS4 je hudo dobro oblikovan avto! v bistvu tako dobro, da ga to marsikje tepe pri funkcionalnosti...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So avg 13, 2011 8:40 pm

Meni osebno je bil avto zelo všeč. Pustimo zdaj tista zadnja vrata - avto je podrejen Chic-u in ne uporabnosti. Detajlov je mala množica in mislim da so izdelali res soliden avto. Tistega reflektiranja nisem opazil - najbrž bi zadevo rešila kaka folija na vetrobranskem steklu in druga barva namesto kroma na volanu? -Je pa volan res nekomunikativen v smislu, da je lega super - ne veš pa kaj se dejansko dogaja - izničili so vse "vdore" okolice na voznika. Tako se moraš pač navaditi in zaupati da je vse OK - za neukega voznika lahko kar nevarna zadeva. Volan me po občutku spominja na prejšnje AUDI A3 in A4 - ko avto gre, vendar ne veš ali bo zdrsnil ali ne,
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So avg 13, 2011 11:30 pm

INFINITI je napisal/-a:Meni osebno je bil avto zelo všeč. Pustimo zdaj tista zadnja vrata - avto je podrejen Chic-u in ne uporabnosti. Detajlov je mala množica in mislim da so izdelali res soliden avto. Tistega reflektiranja nisem opazil - najbrž bi zadevo rešila kaka folija na vetrobranskem steklu in druga barva namesto kroma na volanu? -Je pa volan res nekomunikativen v smislu, da je lega super - ne veš pa kaj se dejansko dogaja - izničili so vse "vdore" okolice na voznika. Tako se moraš pač navaditi in zaupati da je vse OK - za neukega voznika lahko kar nevarna zadeva. Volan me po občutku spominja na prejšnje AUDI A3 in A4 - ko avto gre, vendar ne veš ali bo zdrsnil ali ne,

yep... sej tudi mene recimo niti najmanj ne moti da se ne da spuščat zadnjih šip, da so zadnja varta res malo ozka, da je nakladalni rob visok innda je zadnja šipa svinjsko majhna... vse to je posledica tega, da avto zgleda veliko boljše od C4, ki je podrejen uporabnosti in ne Chick-u... tisto bleščanje po števcih (res je bil lep sončen dan) me je pa zelo neprijetno presenetlo in motlo! in to veliko bolj, kot pa nekomunikativen volan! z volanom in z vodljivostjo, kot sem napisal, v bistvu ni kej dost narobe... avto se bliskovito, izjemno natančno in zelo zanesljivo odziva na najmanjši premik volanskega obroča, ki je pri sukanju dovolj trd in istočasno ne pretežek... je pa res hudo nekomunikativen glede prenašanja informacije o stanju podloge in oprijemu... o tem ti več povejo "senzorji" v riti, kot pa volan.
je pa tudi res, da to (tako, kot ostale DSove izvrstne vozne sposobnosti) za 96,4% njegovih ciljnih kupcevnima nima pretiranega pomena, ker tega še opazli ne bodo! sej avto ni namenjen mešanju računov RS verzijam Megana in Focusa, kjer je to važno. za bleščanje sonca pa ne bi glih reku, da se jim ne bi zdelo nepomembno... oziroma, predvsem moteče ;).
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne avg 14, 2011 5:28 am

Giuletta bolj klobasasta? Res da me tudi "ona" v praksi delno razočara glede na prvotne slike, ampak DS4 je zame doooosti bolj klobasasto oblikovan avto, sploh s tisto povešeno zarezo zadaj na bokih. Ostale omenjene pomankljivosti so pa naravnost žalostne. A ni noben pred serijsko proizvodnjo tega avta uporabil v vsakdanjih situacijah??

Mogoče je problem, da sem od tega avtomobila vizualno in uporabno veliko pričakoval, pa me je razočaral. Nekomunikativen volan... zaradi tega in podobne "sterilnosti" raje vozim Renault 5 ali Mastera, kot recimo novega Megana, pa to ni sarkazem.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne avg 14, 2011 12:22 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Giuletta bolj klobasasta? Res da me tudi "ona" v praksi delno razočara glede na prvotne slike, ampak DS4 je zame doooosti bolj klobasasto oblikovan avto, sploh s tisto povešeno zarezo zadaj na bokih. Ostale omenjene pomankljivosti so pa naravnost žalostne. A ni noben pred serijsko proizvodnjo tega avta uporabil v vsakdanjih situacijah??
Mogoče je problem, da sem od tega avtomobila vizualno in uporabno veliko pričakoval, pa me je razočaral.

ja... klobasasta ja :). meni to pomeni bolj podolgovat in cevast predmet, kroglasto zaobljen na koncih ;) =P!

sicer majo vsake oči svojega malarja, ampak... kot že rečeno, sem mel priliko lep cajt gledat oba, sparkirana en zraven drugega in si ju dobro ogledat (danes parkirana oba na nos, jutri oba na rit, pojutrišnjem "dupe-glava" sistem =P... -parkplac apartmajev na morju ;) )! oba, kot naročeno v biserno beli barvi... odprilike takšna, kot tale dva spodaj (alfa pljunuto ista, DS - temne, boljše, dražje, večje feltne...):

Slika Slika

in meni ma DS boljše proporce (čitaj razmerja med širino, višino in dolžino ter razmerja med telesnimi volumni... =nos vs kabina)! njegov sprednji del deluje bolj zašiljeno, tanjše in nižje (čeprav je dejansko zelo podobno visok), hauba krajša in bolj strmo padajoča, kabina bolj dinamična in krajša, vseskupej pa še kar dinamično in lahko.... medtem, ko mi je Alfa zgledala težko, nekam zabuhlo, podolgovato, daljše in kljub petim centimetrom nižji strehi, ni delovala kej dost nižja! z boka v svoji formi veliko bolj podobna temu, kako z boka zgleda navadni C4! čeprav mislim, da je njen bok veliko boljše oblikovan, kot pa tisti od C4... govorim o dimenzijskih razmerjih in ne o tem "kako lepo so oblikovane kljuke2 in kako ma "spigan pleh" pri okrasni letvi.... tudi zadek (ki mi je na Alfi najboljši del), je meni osebno, lepši na Citroenu...
če hočeš "ilustrativno analogijo"... alfa mi na žalost, še posebej v beli barvi, zgleda ko en od čebel popikan jazbečar =P!
dočim DS-u bela ne škodi... še več, še paše mu! 8)
nekej od tega je videt tudi na fotkah, v živo pa je še bolj izraženo... drugač pa, kot že na začetku rečeno... meni je bolj všeč to, tebi pa nekej drugega in tega o čemer govorim niti ne opaziš... ;)

enako je tudi z "ostalimi omenjenimi pomanjkljivostmi"... mene so zmotle, INFINITI jih nekaj sploh opazil ni oziroma, mu je vseeno za njih, marsikdo pa jih sploh porajtal ne bo... ;)

~toMmy~ je napisal/-a:Nekomunikativen volan... zaradi tega in podobne "sterilnosti" raje vozim Renault 5 ali Mastera, kot recimo novega Megana, pa to ni sarkazem.

ja ...tudi v redu... vendar ti -razen za novega Megana, ki ga še nisem vozil- popolnoma odgovorno trdim, da ma DS4 od omenjenih veliko boljšo vodljivost, ter bolj dinamične in bolj natančne vozne lastnosti :mrgreen:! in kot tak nudi nepopisno večji vozni užitek, četudi prek volana "stare petke" brez serva, prej začutiš vsak kamenček in vegavost asfalta na cesti... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe sep 16, 2011 6:08 pm

se podpišem pod tole
GQ

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 16, 2011 7:06 pm

drugmirko je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Giuletta bolj klobasasta? Res da me tudi "ona" v praksi delno razočara glede na prvotne slike, ampak DS4 je zame doooosti bolj klobasasto oblikovan avto, sploh s tisto povešeno zarezo zadaj na bokih. Ostale omenjene pomankljivosti so pa naravnost žalostne. A ni noben pred serijsko proizvodnjo tega avta uporabil v vsakdanjih situacijah??
Mogoče je problem, da sem od tega avtomobila vizualno in uporabno veliko pričakoval, pa me je razočaral.

ja... klobasasta ja :). meni to pomeni bolj podolgovat in cevast predmet, kroglasto zaobljen na koncih ;) =P!

sicer majo vsake oči svojega malarja, ampak... kot že rečeno, sem mel priliko lep cajt gledat oba, sparkirana en zraven drugega in si ju dobro ogledat (danes parkirana oba na nos, jutri oba na rit, pojutrišnjem "dupe-glava" sistem =P... -parkplac apartmajev na morju ;) )! oba, kot naročeno v biserno beli barvi... odprilike takšna, kot tale dva spodaj (alfa pljunuto ista, DS - temne, boljše, dražje, večje feltne...):

Slika Slika

in meni ma DS boljše proporce (čitaj razmerja med širino, višino in dolžino ter razmerja med telesnimi volumni... =nos vs kabina)! njegov sprednji del deluje bolj zašiljeno, tanjše in nižje (čeprav je dejansko zelo podobno visok), hauba krajša in bolj strmo padajoča, kabina bolj dinamična in krajša, vseskupej pa še kar dinamično in lahko.... medtem, ko mi je Alfa zgledala težko, nekam zabuhlo, podolgovato, daljše in kljub petim centimetrom nižji strehi, ni delovala kej dost nižja! z boka v svoji formi veliko bolj podobna temu, kako z boka zgleda navadni C4! čeprav mislim, da je njen bok veliko boljše oblikovan, kot pa tisti od C4... govorim o dimenzijskih razmerjih in ne o tem "kako lepo so oblikovane kljuke2 in kako ma "spigan pleh" pri okrasni letvi.... tudi zadek (ki mi je na Alfi najboljši del), je meni osebno, lepši na Citroenu...
če hočeš "ilustrativno analogijo"... alfa mi na žalost, še posebej v beli barvi, zgleda ko en od čebel popikan jazbečar =P!
dočim DS-u bela ne škodi... še več, še paše mu! 8)
nekej od tega je videt tudi na fotkah, v živo pa je še bolj izraženo... drugač pa, kot že na začetku rečeno... meni je bolj všeč to, tebi pa nekej drugega in tega o čemer govorim niti ne opaziš... ;)

enako je tudi z "ostalimi omenjenimi pomanjkljivostmi"... mene so zmotle, INFINITI jih nekaj sploh opazil ni oziroma, mu je vseeno za njih, marsikdo pa jih sploh porajtal ne bo... ;)

~toMmy~ je napisal/-a:Nekomunikativen volan... zaradi tega in podobne "sterilnosti" raje vozim Renault 5 ali Mastera, kot recimo novega Megana, pa to ni sarkazem.

ja ...tudi v redu... vendar ti -razen za novega Megana, ki ga še nisem vozil- popolnoma odgovorno trdim, da ma DS4 od omenjenih veliko boljšo vodljivost, ter bolj dinamične in bolj natančne vozne lastnosti :mrgreen:! in kot tak nudi nepopisno večji vozni užitek, četudi prek volana "stare petke" brez serva, prej začutiš vsak kamenček in vegavost asfalta na cesti... ;)

Kar se dizajna tiče, bi že spet tvoj komentar "od čebel popikan jazbečar" prej namenil DS4ki, kot Giulietti! :D Zgleda da sva zaplavala v preveč subjektivne vode, da bi se strinjala, ker imam enostavno rad bolj "čiste" linije in mi novodobni "kič" nikakor ne zleze pod kožo! :D

Saj se jasno zavedam, da ima DS4 boljše vozne lastnosti, nima pa niti Megan slabih, verjamem pa tudi, da je DS4 na drugem nivoju kot "navadni" Megane. Po drugi strani me mine vsa volja, ko vozim kaj "sterilnega". =P
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So sep 17, 2011 6:42 pm

~toMmy~ je napisal/-a: Kar se dizajna tiče, bi že spet tvoj komentar "od čebel popikan jazbečar" prej namenil DS4ki, kot Giulietti! :D Zgleda da sva zaplavala v preveč subjektivne vode, da bi se strinjala, ker imam enostavno rad bolj "čiste" linije in mi novodobni "kič" nikakor ne zleze pod kožo! :D

Saj se jasno zavedam, da ima DS4 boljše vozne lastnosti, nima pa niti Megan slabih, verjamem pa tudi, da je DS4 na drugem nivoju kot "navadni" Megane. Po drugi strani me mine vsa volja, ko vozim kaj "sterilnega". =P

he...:D, mava pač različen okus.
oziroma, jaz gedam na stvari drugače kot ti. jaz najprej pogledam formo celote in me "kičasta navlaka" detajlov pri tem ne moti! zato mi recimo na kraj pameti ne pade, da nebi trdil kako ima novi Civic fenomenalno formo silhuete in svojih proprcev, čeprav mi je avto v končni fazi izjemno "neokusen" ;) =P

sicer pa... kam bi pa prišli, če bi se nam vsem dopadle iste stvari... v izjemno dolgočasen in enoličen svet! zato, živele različnosti ! :)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe sep 23, 2011 12:40 pm

DS4 mi je vseeno bolj lep - bolj definirane linije in detajli
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr okt 12, 2011 7:04 pm

Mogoče kdo ve, ali je v Sloveniji že na trgu 2.0 dizel kaer na začetku ga še ni bilo ?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 12, 2011 7:14 pm

zany je napisal/-a:Mogoče kdo ve, ali je v Sloveniji že na trgu 2.0 dizel kaer na začetku ga še ni bilo ?

Jaz sem ga vozil nekje konec marca, od kdaj pa se je začela prodaja nimam pojma

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr okt 12, 2011 7:24 pm

zany je napisal/-a:Mogoče kdo ve, ali je v Sloveniji že na trgu 2.0 dizel kaer na začetku ga še ni bilo ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5018761&show=1

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr okt 12, 2011 9:14 pm

Za ds4 sem videl, da imajo močnejšega dizla. Ampak kot sem sedaj opazil je v c4 2.0 (150KM) :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5234175&show=1

Hvala za odgovor :D

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr okt 12, 2011 10:11 pm

danes zgodaj zjutraj videl enega temno sivega... v tisto malo jutranje megle se je s prižganimi ksenoni in ledicami počasi peljal skozi podvoz od narta studia proti rožni... meglice in jutra je blo glih še zadost, da prvi moment nisem pogruntal kaj se pelje proti meni, zgledalo je pa carsko :mrgreen: !
presneto lep avto!
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov