Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe dec 02, 2005 12:59 am

sanny je napisal/-a:porsche najprej terenc pol pa še dizel...edina švabska znamka ki mi je bila všeč se podaja v neke vode, ki praw kvarijo ponos...

kakšen avto pa maš??
Porscheja.
kaj za ena mašina??
3.0 dizel...
:bonk :bonk :bonk

kje si še vidu tak pogovor?
kvečjem:
kakšen avto pa maš??
Porscheja.
a res? noro
the end
pr takm avtu ne vrašaš za motor ker je samo po sebi umevno da je dober in hiter
lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 02, 2005 1:12 am

Facelift bo predstavljen za modelsko leto 2008, se pravi v sredini leta 2007. Do takrat bodo v paleti standardni motorji, sedaj je na poti Cayenne Turbo S s 521 KM, ki bo v Nemčiji v prodajo šel aprila 2006. Verzija Turbo S faceliftanega modela bo predvidoma dobila okoli 550 KM. Drugače je govora o motorjih V8 z neposrednim vbrizgom, a o tem ne vem dovolj, da bi upal napovedovati nadaljni tehnološki razvoj. Bo pa verzija Turbo S resno prirejena za hitro cestno vožnjo in bo imela zmanjšano primernost za vožnjo po neravnih terenih/snegu (za to je najboljša izbira Cayenne Turbo s Powerkitom in 500 KM).

Še slika:

Slika

;)

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe dec 02, 2005 7:26 am

INFINITI je napisal/-a:Že prej je biu grd zdej pa zgleda ko SUV fičko :P
:vc :mrgreen: :EE

Sam res te luči mi dajo vtis k da ma pod pokrovom 55kw. Tak nežen je! WTF

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 02, 2005 10:03 am

MALIJOHN je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Že prej je biu grd zdej pa zgleda ko SUV fičko :P
:vc :mrgreen: :EE

Sam res te luči mi dajo vtis k da ma pod pokrovom 55kw. Tak nežen je! WTF

Photoshopov se ne jemlje resno, ker so večinoma napačni.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 02, 2005 10:31 am

jost je napisal/-a:Glavna novost pa bo seveda dizel!

Avto je lep,sam c bo pa dizl poj je pa neki narobe :evil: Ne vem no sam porsche dizel :?: :?: :x

Dizla ne bo.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe dec 02, 2005 2:11 pm

PureTNT je napisal/-a:

Avto je lep,sam c bo pa dizl poj je pa neki narobe :evil: Ne vem no sam porsche dizel :?: :?: :x

Dizla ne bo.

Ja, res je. O tem so začeli bluziti v Autobildu, ampak ne bo držalo. Pure, a bo res prišel šele leta 2007 ven? Ker meni se to zdi precej pozno, pa tudi glede na to, da so ga napovedovali že za letos in da je praktično že pripravljen (se vozi okoli že skoraj brez kamuflaže).

LP,
don CONSIGLIO
Slika

moneyone
Nov uporabnik

Napisal/-a moneyone Pe dec 02, 2005 3:19 pm

Na prvi sliki izgleda avto grozno na drugi pa je boljše.Drugače pa meni osebno se zdi Porsche-jev terenec grozen po oblike.Land Rover Sport je nekaj svetlobnih let lepši.
Got Dot? Why Not? It PAYS!
http://website.ws/moneyone/show

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 02, 2005 4:45 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

Dizla ne bo.

Ja, res je. O tem so začeli bluziti v Autobildu, ampak ne bo držalo. Pure, a bo res prišel šele leta 2007 ven? Ker meni se to zdi precej pozno, pa tudi glede na to, da so ga napovedovali že za letos in da je praktično že pripravljen (se vozi okoli že skoraj brez kamuflaže).

LP,
don CONSIGLIO

Da. V začetku so načrtovali splovitev v drugi polovici 2006, vendar so se očitno odločili za dodatne izboljšave in s tem podaljšanje življenjske dobe vozila (lahko prišepnem, da je konkurenca v obliki ML63 igrala odločilno vlogo). Težave se pojavljajo, ker je Mercedes izdal novi ML, ki je lažji od Cayenna, ima več moči, nima tečnega in za moje pojme nevarnega zamika pri dodajanju plina in je povrh vsega še cenejši. Poleg Mercedesa ga na ameriškem trgu ogroža tudi novi Grand Cherokee, ki s 420 KM in ceno ca. 40.000 dolarjev ter enakovrednimi performansami (tehta 100 kg manj kot Cayenne Turbo) močno meša štrene evropskim proizvajalcem. Cayenne Turbo v standardni obliki ponuja prešibke zavore (kar powerkit sicer popravi, poleg še nekaj drugih modifikacij), ki po nekaj zaviranjih iz visoke hitrosti nevarno oslabijo. Če k temu dodaš še ceno, dandanes ta avto le ni več tako dober nakup kot je bil pred letom ali dvema. Ravno zato so se pri Porscheju za 2006 odločili izdat Turbo S (ki bo stal prek 120.000 EUR :? ), s katerim upajo zadržati dovolj kupcev in prestiža do izdaje močno prenovljenega in izboljšanega Cayenna leta 2007. Sam se sicer zanj ne zanimam preveč (terenci mi niso posebno pogodu), vendar je treba priznat, da je še vedno najbolj športen SUV na tržišču (CT na testni progi v Leipzigu krog opravi enako hitro kot 986 Boxster S).

Lp

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe dec 02, 2005 6:48 pm

No, zanimivo. Ampak potem bo prišlo do zelo zanimive situacie. Prvi (sedanji) Cayenne je bil predstavljen v drugi polovici leta 2002 in v današnjih časih je že malo čudno, da bi avtomobil uspešno zdržal vedno hujšo konkurenco kar 5 let (če bo predstavljen v drugi polovici 2007) brez popravkov. Pa tudi glede na to, da avti na trgu preživijo med 6 in 7 let...

No, po drugi strani pa menim, da se Cayenne prodaja predvsem zaradi tega, ker ima odličen imidž (Porsche pač). Ta pa bo verjetno tudi zdržal.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 02, 2005 7:57 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:No, zanimivo. Ampak potem bo prišlo do zelo zanimive situacie. Prvi (sedanji) Cayenne je bil predstavljen v drugi polovici leta 2002 in v današnjih časih je že malo čudno, da bi avtomobil uspešno zdržal vedno hujšo konkurenco kar 5 let (če bo predstavljen v drugi polovici 2007) brez popravkov. Pa tudi glede na to, da avti na trgu preživijo med 6 in 7 let...

No, po drugi strani pa menim, da se Cayenne prodaja predvsem zaradi tega, ker ima odličen imidž (Porsche pač). Ta pa bo verjetno tudi zdržal.

LP,
don CONSIGLIO

Vsekakor. Tovarni tu zelo pomaga imidž. Mercedes si tega z modelom ML ne bi mogel privoščiti. Drugače pa Porsche tu taktizira zato, ker ima trenutno v razvoju Panamero ter si ne more privoščit sočasnega razvoja dveh novih vozil. Na ta način (z zamikom enega leta za prenovo) avtomobilu umetno podaljša življenjsko dobo (zelo pogosta izjava "pa saj je bil prenovljen šele lani").

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Pe jan 20, 2006 1:57 pm

Slika
Slika
O dizlu nic ne pise, govori pa se o hybridu :twisted: :P

Drugace ma pa zdej lepso faco kot prej. Pa se 2ojne meglenke :!: :P :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe avg 18, 2006 5:58 pm

Slika

Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So avg 19, 2006 12:51 am

Zadaj je grd, spredaj pa tud ni ne vem kaj. Avto ki ga kupiš zaradi znamke in performanc. A vtem primeru bi raje mel pravega športnega porša... pa čeprav le boxterja.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So avg 26, 2006 12:51 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Cel čas sem to novico jemal z rezervo, ampak pri AutoBildu še kar vztrajajo s to novico.

Še več! Ne razumem prav dosti nemščine, ampak sem iz članka razbral, da ga mislijo predstaviti enkrat v letu 2005 in bo dobil še nekaj novih motorjev. Glavna novost pa bo seveda dizel!

Članek:

http://www.autobild.de/aktuell/neuheite ... el_id=5966

LP,
don CONSIGLIO

No pa je svet res padu na glavo, dokončno... Porsche pa diesel?!? Nimam kaj rečt samo zamajujem z glavo in pričakujem Ferrarijevega dizelskega terenca. :roll:
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To okt 10, 2006 9:32 am

Avalon je napisal/-a:No pa je svet res padu na glavo, dokončno... Porsche pa diesel?!?

No če bo mel kej zveze z novim V12 od Audija bi lahko blo zanimivo :P

Evo enega dobesedno nezamaskiranega
Meni je še vedno lep 8)
Priponke
cayenne.jpg
cayenne2.jpg
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To okt 10, 2006 11:44 am

Morda je lepši od prejšnjega, ampak je še vseen relativno daleč od besede "lep" ... Mislim, da je Q7 (čeprav ga v drugi temi pljuvate) oblikovno vseeno bolj skladen, lepši, če želite - pa nisem noben fan Audija.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 10, 2006 12:06 pm

od spredaj mi še vedno zgleda kot porše s kletjo in luknjami za metat premog not, zadaj pa tudi preveč počepnjen (verjetno zaradi premoga) :lol:

Hefner
Nov uporabnik

Napisal/-a Hefner Ne okt 15, 2006 3:44 am

Ne vem no. Meni Porsche Cayene že od začetka zgleda ko kup dreka.
Žal, pa mi je njegov brat Touareg eden najlepših SUVov vendar Cayene že od nekdaj pa tako neskladen da je joj.
Prednji del kot bi navadno 911 prilepil gor ter jo malo raztegnil po višini, zadnji del pa ko od enega kombija al pa kombajna.
Skratka še en avto ki če se ne bi imenoval Porš bi se prodajal precej ubožno sploh ob ostalih lepotcih (Touareg,X5,Q7,XC90...).
Upam da jim z naslednjo generacijo uspe bolje tudi po obliki ker to sedaj je ko nek kombajn.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne okt 15, 2006 3:54 am

draga igraca :roll:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne nov 26, 2006 4:43 pm

Uradna, posvetljena
Priponke
wallpaper_1920x1200.jpg