don CONSIGLIO je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Dizla ne bo.
Ja, res je. O tem so začeli bluziti v Autobildu, ampak ne bo držalo. Pure, a bo res prišel šele leta 2007 ven? Ker meni se to zdi precej pozno, pa tudi glede na to, da so ga napovedovali že za letos in da je praktično že pripravljen (se vozi okoli že skoraj brez kamuflaže).
LP,
don CONSIGLIO
Da. V začetku so načrtovali splovitev v drugi polovici 2006, vendar so se očitno odločili za dodatne izboljšave in s tem podaljšanje življenjske dobe vozila (lahko prišepnem, da je konkurenca v obliki ML63 igrala odločilno vlogo). Težave se pojavljajo, ker je Mercedes izdal novi ML, ki je lažji od Cayenna, ima več moči, nima tečnega in za moje pojme nevarnega zamika pri dodajanju plina in je povrh vsega še cenejši. Poleg Mercedesa ga na ameriškem trgu ogroža tudi novi Grand Cherokee, ki s 420 KM in ceno ca. 40.000 dolarjev ter enakovrednimi performansami (tehta 100 kg manj kot Cayenne Turbo) močno meša štrene evropskim proizvajalcem. Cayenne Turbo v standardni obliki ponuja prešibke zavore (kar powerkit sicer popravi, poleg še nekaj drugih modifikacij), ki po nekaj zaviranjih iz visoke hitrosti nevarno oslabijo. Če k temu dodaš še ceno, dandanes ta avto le ni več tako dober nakup kot je bil pred letom ali dvema. Ravno zato so se pri Porscheju za 2006 odločili izdat Turbo S (ki bo stal prek 120.000 EUR

), s katerim upajo zadržati dovolj kupcev in prestiža do izdaje močno prenovljenega in izboljšanega Cayenna leta 2007. Sam se sicer zanj ne zanimam preveč (terenci mi niso posebno pogodu), vendar je treba priznat, da je še vedno najbolj športen SUV na tržišču (CT na testni progi v Leipzigu krog opravi enako hitro kot 986 Boxster S).
Lp