Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jun 09, 2005 9:09 pm

Pa še pogej si napake Toyote in Nisana.

NISAN:
- defekr turbine (hm nekam znano)
- okvara stikala za smernik (tole je res nedolžna napaka)
- tretjega pa ne znam napamet prevst iskat se mi pa ne da kaj je

TOYOTA:
- defekr motorja (ne elektronika ampak mtorja!!!...ja to je pa kvaliteta)
- okvara kuplnge(ja tu je tut čist nedolžno)

NObenga ne moremi izpostaviti za hudo bolšega nobenga pa za hudo slabšga. Mal bolši je recimo Nisan mal slabši pa ML ki ma kr velik okvar.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jun 10, 2005 11:48 am

andrej, Slide in don Consiglio, strinjam se z vami. Stvari ki deluje super (v tem primeru števci) se ne spreminja, razen če ne gre v promet. In glede na to da je med tatovi to najbolj zaželjen avto tud nekaj pove, folk jih hoče.

PS: Na sliki X5kinih števcev je ameriška različica ki ima in km in milje gor in je števec za hitrost rahlo nabasan. Pri evropskih verzijah temu ni tako.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe jun 10, 2005 11:49 am

Aja, nova verzija mi je všeč, zadaj bodo luči malo drugačne, ampak mislim da bom za resnejšo kritiko počakal na uradne slike.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe jun 10, 2005 6:07 pm

Slide je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:Se strinjam s tebo Bel-Tirid. BMW števci so očitno dovolj lepi in predvsem funkcionalni da jih že vrsto let vgrajujejo v njihove modele. Kar se pa tiče MB je pa isto ali sedite v A klasi, S klasi, maybachu ali pa v sprinterju in vitotu.
Kar se pa tiče nove X5ke - ful mi je lepa. Spredi in zadi. Žal je le to da vse novinarji, laiki in nevemkdodrugše kritizirajo obliko novih BMWjev od takrat ko so predstavili obliko nove sedmice. Ampak je pa res da kupci očitno ne dajo veliko na njihove komentarje, saj so pokupili rekordno število sedmic.

Ja a zato če ti je sedmica grda ko sinji kit križan s povodnim konjem, si laik???...meni je tudi grda, čeprav so mi splošno BMW-ji eni najbolj zaželjenih avtomobilov, ampak sedmica pred faceliftom MI je grda...ne spreglej tistega MI...moj okus...in vsak ma svojega :| BMW-je bi folk kupoval tud če bi bli samo še kante na 4 kolesih, tako pač je...

U, celo en objektiven BMW fan. Ne morem verjet... 100% se strinjam s tabo..

Po pokvarljivosti slabši od x-traila, z rav4 podoben pa vsaj 2-3x dražji... (vem da me boste zacel zdj napadat da je to zarad vec opreme, boljsih materialov, vecjih/mocnejsih motorjev-sam jebatga ce bi jst kupoval avto za tok keša kokr stane mr. "lepi stevci" bi pričakoval kanček več zanesljivosti)

Fak no, ce bi bil bmw fan kar hvalabogu nisem, bi priznal njegove napake in sicer da je svinjsko predrag, nic posebnega kvaliteten (sploh ne glede na ceno), tut športn ni bog ve kaj, ker se bol podreja ekskluzivnosti, 5.0 motorjem in tankovski teži...

Povdarjal bi njegove dobre lastnosti: ekskluzivnost, dizajn (razn števci- gravž), ergonomija, varnost, udobje, pogon na zadnja kolesa, športnost (za povprečnega opazovalca in uporabnika), vedno poln tehnicnih inovacij(ki ne delajo nazalost vedno kot bi si zeleli), ohranjanje vrednosti, močni motorji z dobro odzivnostjo, za svojo namembnost dobra lega (v vecini primerov)...

Ok vec dobrih kot slabih lastnosti... Samo nekateri kupujejo avte emocionalno (to ste vi) nekateri pa racionalno (to sem jst) in racionalno gledano je BMW zarad svoje cene(v primerjavi z konkurenco): kanta!

(aja pa pod konkurenco mi ne zacet z MB ali AUDIjem, ker tadva sta pa poseben razred in se ne moreta primerjat z bimmerjem (bol sta bedna, da ne bo pomote))

Drgač je pa BMW mega avto. :twisted:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Pe jun 10, 2005 9:19 pm

To se tut jz strinjam da je BMW drag uprimerjavi z japonsko konkurenco. Glede na nemško konkurenco je pa čist na nivoju cena. In ker BMW vidi da avti grejo v prodajo itak da jih ne bojo pocenili. Vsak bo vzel vsak tolar ki ga bo lahko. Ko bo pa folk začel govort da je predrag, se ne bo prodajal in ga bodo neposredno primerjali z japonci pa bo cena morala padt. Še bolj verjetno da se bo pa še cena japoncev dvignila na nivo evropejcev in bojo korejci in kitajci (in kaj vem keri) poceni.

Tako pač je, švabi so dragi in nekaj cene vrže tudi značka. :? :?

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So jun 11, 2005 2:50 pm

kul vidis... pol se razumemo...

(aja, pa niso vsi "švabi" dragi, to velja samo za sveto trojico(mb,audi,bmw); vw, opel al pa ford se mi zdijo celo poceni za kar nudijo)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jun 11, 2005 3:29 pm

Od kdaj je pa Ford nemški? :bonk
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati So jun 11, 2005 4:05 pm

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Ne jun 12, 2005 10:16 am

Primerjava z RAV4 se mi zdi čudna glede na to da je avto konkretno manjši, nekako en velikostni razred nižje od X-traila in X5ke.

Sh3bO je napisal/-a:Od kdaj je pa Ford nemški? :bonk

Fordovi avtomobili za Evropo so v rokah nemške "podružnice" Forda in veljajo za nemške avtomobile.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne jun 12, 2005 11:00 am

hmmmm, nevem no meni se zdi x-trail blizje rav4 kot x5 (murano je bolj x5ka); primerjava je pač za SUV-je neglede na razred/ceno.( u koncni fazi se tukaj vidi da kakovost ni vedno povezana s previsoko ceno)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne jun 12, 2005 12:33 pm

HajdukS je napisal/-a:hmmmm, nevem no meni se zdi x-trail blizje rav4 kot x5 (murano je bolj x5ka); primerjava je pač za SUV-je neglede na razred/ceno.( u koncni fazi se tukaj vidi da kakovost ni vedno povezana s previsoko ceno)

Jap.

Se strinjam s tabo. X-Trail naj bi bil konkurent Rav4, Freelanderju, X3,... X5 se kosa z Muranom.

Se pa pridružujem "spravnim izjavam". Avtomobili se očitno ne kupujejo zaradi zanesljivosti ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To nov 01, 2005 1:45 pm

Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To nov 01, 2005 2:04 pm

No ja ni tako slab. Lepši kot zdajšni, vsaj zadni konc ;) ki pa je zdaj nekam preveč dvigjn čist do zadne šajbe :x Updam da bodo tud notranjsot kej poštimal k je že pri useh beemvejih ista skor (pri limuzinah so že mau spremenil) :? Drgač pa konkurenca je Muranotu ja ne pa x-trailu. Če bi se mogel odločiti bi skor rajš uzeu Muranota 8)

LP

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To nov 01, 2005 6:07 pm

Lepo zgleda. So te slike že kaj blizu uradnih. Mogoče so se celo malo preveč nazaj držali samo še vsen bolše kot kakšne radikalne spremembe. Upajmo da bo zato več izbolšav v sami tehniki, kvaliteti itd.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To nov 01, 2005 6:11 pm

neeee :( :cry:
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To nov 01, 2005 6:42 pm

Jaaaa! Meni zgleda ful nabito in agresivno. Upam da bo podoben tem fotkam.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To nov 01, 2005 11:28 pm

Hehe.od zadaj pa ni najbolj simpatičen.še posebaj tisti srebrn z črnimi odbijači :lol:
Very very ugly bimmer :P Prov treba je bilo te butaste amerikance vlečt v bmw-ja.No sej prodaja pa dobiček sta super,ampak se mi zdi da je zgubil na "bmw-jevstvu".karkoli komu že to pomeni(meni osebno obrnjena armaturka,bolj oglate linije,pa nekaj butičnosti...).te novi bmwji so preveč ameriški,preveč vpadljivi.vsak, ki hoče bit glavni na vasi si kupi 5ko...Meni osebno je edini lep novi bimmer 7ica vse ostalo pa no comment.
Seveda je vse skupaj moje mnenje ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 02, 2005 9:58 am

Vuso je napisal/-a:Hehe.od zadaj pa ni najbolj simpatičen.še posebaj tisti srebrn z črnimi odbijači :lol:
Very very ugly bimmer :P Prov treba je bilo te butaste amerikance vlečt v bmw-ja.No sej prodaja pa dobiček sta super,ampak se mi zdi da je zgubil na "bmw-jevstvu".karkoli komu že to pomeni(meni osebno obrnjena armaturka,bolj oglate linije,pa nekaj butičnosti...).te novi bmwji so preveč ameriški,preveč vpadljivi.vsak, ki hoče bit glavni na vasi si kupi 5ko...Meni osebno je edini lep novi bimmer 7ica vse ostalo pa no comment.
Seveda je vse skupaj moje mnenje
;)

prvo kot prvo, vem da ima vsak svoj okus...in to tudi spoštujem
Je pa v mojih očeh tukaj zvrhana mera protislovja...prvo "jočeš" čez amerikanizacijo BMW-ja in tem da manjkajo tiste tipične BMW lastnosti po katerih je bil poznan, potem pa praviš da ti je najbolj ekstremni odmik od tiste tradicije trenutno najbolj všeč. Avto ki ima namesto armaturke ravno dilo od leve do desne, zaokrožen bolj kot vsi drugi skupaj in z zadkom kateri rajca nilske konje :lol:
Pa brez zamere, če je, še enkrat preberi prvo vrstico. Jaz sem tud nor na Imprezo, moja mama pa bi verjetno rekla da je kot iz kinder jajce :lol:
So mi pa trenuto defintivno najbolj pri srcu od BMW-ja najmanjši modeli, 1(samo obliko moram nekako odmislit), 3 in Z4 ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr nov 02, 2005 11:22 am

Vem da se sliši zelo protislovno, ker je ravno 7ica največji ekstrem modernega bmw-ja.Ampak razmišljam nekako takole.velik avto,avto za direktorje,veliko od njih jih hoče biti opaženih,avto izžareva denar,impozantnost,veliko bogatih riti niti ne vozi tega bmw-ja ampak sedi lepo zadaj in klofa po laptopu.In avto je res nekaj popolnoma drugega.Recimo serija 5 in še posebaj serija 3 pa nista več taka posebnost.serija 3 recimo zgleda meni osebno ceneno(jebale jih zadne lampe).vglavnem 7 je neka ekstravaganca za moje pojme,5 in 3 nista pa ne tič ne miš za moje pojme.x3 in serija 6 sta tudi kr fajn mimo.posebaj x3.
p.s.ne mislit da mi je 7ica všeč,ampak v primerjavi z ostalilmi bimmerji je še najboljša.
Sicer pa očitno je ljudem novi "flashy" bmw všeč, ker dinarji kar letijo v tri valje :P
Sicer pa praviš da so ti najbolj všeč 1,3 pa z4 ampak da je treba samo obliko samo odmislit.sej tukaj govorimo samo o obliki, o drugih stvareh pri bmwju je škoda zgubljat besede, ker je po mojem mnenju daaaleč pred ostalimi.Večin nas tudi babo najprej oceni od zunaj preden se greš poglabljat v temne skrivnosti vesolja-----ženski možgani :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 02, 2005 12:30 pm

@Vuso...Od naštetih moram obliko vsaj malo spregledati le pri enki, Z4 mi zgleda odlično, trojka pa tudi dokaj dobro...ni pa to Audi ali Alfa(govorim izključno o obliki)

Aja, da ne bom spet offtopic, X5 meni ne sede, terenski BMW je zame greh, naj si omislijo drugo znamko zato. Seveda ta ne bi imela imidža znamke BMW in morajo pod svojo (včasih??) športno znamko tlačiti terenca...pfuj te gleda BMW :evil:
seveda je pa tudi to le moje mnenje, terenec naj bo Land Rover pa Jeep, ne pa BMW, ki je včasih proizvajal športne avtomobile, že če si kupil E21 316 si v njem dobil nekaj športnosti, predvsem pa si jo lahko dokupil...kaj pa zdaj, povprečen kupec že davno ni več razposajen človek, ampak morda prav isti kot je okrog 85 leta kupil 325i E30 s špero in divje pometal z zadkom, ker je sedaj dobrih 20 let starejši mu špera in noro uživaška lega pomeni manj/popolnoma nič ter je presrečen z novo trojko, ki se povečini pelje kot avto s sprednjim pogonom zaradi uglašenosti podvozja na varnost ter el.pomagal, to da pa špera in kakšni trši stabilizatorji na seznamu dodatne opreme že lep čas manjkajo, pa njega niti slučajno ne moti. BMW-ja pa tudi ne, ker od takšnih pač največ zasluži...razumljivo seveda. a za tiste ki nam športnost še nekaj pomeni...zelo žalostno :(
Pa je.i ga...tko je ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov