Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 5:55 pm

Pa kaj je z vami in s tem zakonom?! Kdo vam je reku da je to zakon na Japonskem, da to tko samozavestno naokol govorite? Ze ene par let cekiram tale forum in cakam da se bo en najdu in vam bo povedal da to ni zakon ampak tihi dogovor med tovarnami :D (tut u nemciji recimo ni po zakonu dolocena hitrost avtov na 250 kmh :?: :idea: )

kar se mene tice je to kvecjemu dobr blo za njih ker so se osredotocl na res pomembne stvari kot so lega, odzivnost.... ( zato pa evo popapa m3, RS6 in druge besne evropejce z skoraj 2krat vec konji....)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne mar 20, 2005 6:10 pm

HajdukS je napisal/-a:Pa kaj je z vami in s tem zakonom?! Kdo vam je reku da je to zakon na Japonskem, da to tko samozavestno naokol govorite? Ze ene par let cekiram tale forum in cakam da se bo en najdu in vam bo povedal da to ni zakon ampak tihi dogovor med tovarnami :D (tut u nemciji recimo ni po zakonu dolocena hitrost avtov na 250 kmh :?: :idea: )

kar se mene tice je to kvecjemu dobr blo za njih ker so se osredotocl na res pomembne stvari kot so lega, odzivnost.... ( zato pa evo popapa m3, RS6 in druge besne evropejce z skoraj 2krat vec konji....)

Si se zasanjav.
Zato pa m3 CLS popapa druge
non Turbo :D :twisted:
Slika Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne mar 20, 2005 6:22 pm

HajdukS je napisal/-a:Pa kaj je z vami in s tem zakonom?! Kdo vam je reku da je to zakon na Japonskem, da to tko samozavestno naokol govorite? Ze ene par let cekiram tale forum in cakam da se bo en najdu in vam bo povedal da to ni zakon ampak tihi dogovor med tovarnami :D (tut u nemciji recimo ni po zakonu dolocena hitrost avtov na 250 kmh :?: :idea: )

O tem kdo popapa koga se je že ogromno pregovorilo. In nevem kako lahko rečeš da popapa m3 pa rs6 ki sta čist drug rang, tud napram evotu. No kukrkol, teh primerjav se rajš izogibajmo ker poleg tega da so ponavad neargumentirane (tud po tej strani da nas večina takih avtov ni nikol vozil) tud dostkrat preidejo v prepire.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 6:23 pm

Kdo se je zasanjal? :o

M3 CSL je po cajtih na testih okoli serijskega evota (kar se meni zdi zalostno saj naj bi bil to najhitrejsi bmw) in ce receva da m3 CSL ni cist navaden m3 morva tut vedet da obstajajo tut ksni ne cist navadni evoti (FQ 300-400), ki pa so kancek ali pa par kančkov hitrejši od m3ke cls :-P vsaj na teh testih ki jih jst zasledim ( dopuscam da so ksni pristranski glede na to da sm fan evotov in take site tut obiskujem ampak mas tut par objetivnih: cajti krogov na razlicnih dirkaliscih, top gear, motovision ipd. v katerih bi kvecjemu pricakoval da bi bli pristranski do bmwja. Aja, pa preden me kdo napade- ne nisem se vozil m3 cls niti evota9)

:D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne mar 20, 2005 6:25 pm

M3 CSL je najhitrejši bmw ja :lol:

Ej sam dej si še enkrat preber moj post gor no :?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 6:39 pm

Demo, ti si pac bolestni zagovornik nemskih avtomobilov. To sm ze dojel skozi tvoje poste (ubistvu bi bil ze en dovol al pa se to ne sam podpis bi ze zadostoval...). Se pravi, ce jst prv razumem jst ne smem povedat svojga menja zato ker nisem vozil teh avtov? Pac nisem mel se te srece, ampak zdj pridno hodim na fax da si bom evota enkrat kupil :D .Prosim ne meci mi tega naprej ker ti bom vsak post v katerem bos nekaj napisal o nekem avtu rekel da ti o tem ne mores sodit ce ga se nisi vozil al mogoce ti komentiras sam avte ki si jih vozil?!

glede tega kdo koga popapa.... Meni je jasno da je vsak od teh avtov narejen pac za nek namen in je na nekem podrocju bolsi drugi je bolsi na drugem (audi pa bmw sta hitrejsa na progah z dolgimi odprtimi ovinki). Pac evo je po konstrukciji blizji dirkalniku (razvit posebej zato da bo lahko iz njega nastala rally verzija avtomobilia in si z WRC avtom deli celo nekaj skupnih komponent kot so pumpa za bencin...) in zato postavlja tut na progah bolse cajte (ja, ne bos verjel tut cajti obstajajo) kjlub temu da majo tekmeci vec konjev. Ti se lahko sekiras glede tega kolkr hoces sam to je pac dejstvo.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 6:40 pm

No pol mi pa ti povej, bmw fan, kir je najhitrejsi serijski bmw ta trenutek. m5 mogoce?! :D :D :D

Ta forum je res prevec... ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne mar 20, 2005 6:48 pm

Nebi reku da sem bolestni zagovornik nemških avtomobilov, je pa res da pri meni osebno imajo določene nemške znamke neke privilegije zarad določenih razlogov, čisto enako je pri meni kot pri tebi, le da si ti za japonske znamke, v tem primeru za Mitsubishi. Pa nisem rekel da ne smeš povedat svojga mnenja ker teh avtomobilov nisi vozil. Potemtakem bi bil ta forum mnogo bolj prazen. Rekel sem pa da kar se tiče primerjav je te avtomobile po eni strani nesmiselno primerjat ker so narejeni za drug namen, poleg tega nas pa večina teh avtomobilov ni vozila in zato se lahko iz takih debat razvije prepir. To je pa tud vse kar sem to omenjal. Zdej pa ti to vzemi kakor hočeš.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 6:55 pm

Obracate besede kot da bi bili politiki. :P Zdj se izkaze da sva cel cajt isto stvar govorila. Ja, so drugacni, in ja, evo je pac hitrejsi na progi.... popapa nism mislu da je bolsi ampak samo da postavi na progi ki ni prevec ravninska bolsi cas. Vedno pa lahko pa mojo trditev zanikas in na vsak uradni rezultat po katerem bo na isti progi recimo audi rs6 hitrejsi od evota, ti bom jst poiskal dva kjer je hitrejsi evo, ok? :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne mar 20, 2005 7:02 pm

No pa si ugotovil da ves cajt isto govoriva....in ne ne obračam besed.

Aja pa ne mislt da bom šel iskat cajte kjer je en avto hitrejši od druzga zato da se bi dokazoval tukej da mam prav al pa da nimam ker kle sploh ne gre za to ;)

P.S.: zdej vidš dokaz kako se bi lahko iz debate razvil prepir, kar pa noben noče :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 7:21 pm

Kul pol. :D Ma sej jst res prevec tezim s temi evoti in vcasih sm se sam res ful dvomu da lahko ta avto tok zmore, ampak pol k enkrat preberes tok o njemu pa tok filmov pogledas (ne dragov pa unih ameriskih higway rolling startov...) kr naenkrat zacnes verjet :oops: . Pa ne mislt da sm zagovornik evota zato ker mam mitsubishija. Je bolj obratno kupu sm ga ker sm zagovornik evota(sej ne da mu je kj podoben). :D

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 Ne mar 20, 2005 7:41 pm

KR NEKI MAJKEMI!!!
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Ne mar 20, 2005 7:42 pm

dejan84 je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:letos ko je generalni uvoznik postal ac konim so do konca leta prodali že tri vozila evo 8 pa še več bi jih,če bi jih prišlo več v slo.

Sosed (no 2 ulci naprej je doma) me zdej rajca s tole petardo!!!! PRASC!!! :x

:P

A un rdeč.. Ja un je lep =I :woohoo

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne mar 20, 2005 7:43 pm

Ne sej nč ne "težiš z evoti" sej debata teče o tem :D
Sicer pa nikol nisem podvomu v to da je Evo odličen avto, na določeni stopnji celo dirkalnik, že samo pogled na njegove uspehe to dokazuje :)

P.S.: upam da boš zaslužu dinarje pa si Evota enkrat res tud kupu ti ga prvoščm :pivo
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne mar 20, 2005 7:44 pm

HajdukS je napisal/-a:Demo, ti si pac bolestni zagovornik nemskih avtomobilov.

besed pa ravno ne izbiraš fant. :?

HajdukS je napisal/-a: To sm ze dojel skozi tvoje poste (ubistvu bi bil ze en dovol al pa se to ne sam podpis bi ze zadostoval...). .

u r da man :bow :bow :rofl

HajdukS je napisal/-a: Pac nisem mel se te srece, ampak zdj pridno hodim na fax da si bom evota enkrat kupil :D .

kad vrba rodi grožđe :lol:

HajdukS je napisal/-a: zato postavlja tut na progah bolse cajte (ja, ne bos verjel tut cajti obstajajo) kjlub temu da majo tekmeci vec konjev..

upam da študiraš strojnišvo in boš pripomogel k razvoju športnih avtomobilov. imaš potencial :mrgreen:

HajdukS je napisal/-a:Ti se lahko sekiras glede tega kolkr hoces sam to je pac dejstvo.

češnja na vrhu sladice :rofl :rofl

HajdukS je napisal/-a:
Ta forum je res prevec... ;)

jah kaj češ včasih se res najdejo eni imbicili :rofl :rofl
Zadnjič spremenil menjekul, dne Ne mar 20, 2005 8:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Ne mar 20, 2005 7:47 pm

CiCn je napisal/-a:
dejan84 je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:letos ko je generalni uvoznik postal ac konim so do konca leta prodali že tri vozila evo 8 pa še več bi jih,če bi jih prišlo več v slo.

Sosed (no 2 ulci naprej je doma) me zdej rajca s tole petardo!!!! PRASC!!! :x

:P

A un rdeč.. Ja un je lep =I :woohoo

Ja ja sm ga glih učeri gledu, res hud :shock: :shock: :woohoo :woohoo

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne mar 20, 2005 8:03 pm

Me veseli, da sta se zmenila.

Sicer pa te še enkrat prosim, HajdukS, da nehaš non stop provocirat, oziroma spremeni način tvoje komunikacije. Ne moreš obsodit človeka, da je pristranski zagovornik nečesa, če TI začneš iz ničesar kritizirat njegovo običajno stališče in to s TVOJIM stalnim stališčem. Poleg tega ga pa še žališ z BOLESTNIM.

Pa kaj je z vami in s tem zakonom?! Kdo vam je reku da je to zakon na Japonskem, da to tko samozavestno naokol govorite?

Verjetno se nanašaš na zakon, ki predvideva, da imajo avtomobili največ 280 KM in max 180 km/h končne hitrosti. Ta zakon je dejansko obstajal do cca. 1 leta nazaj. Prejšnji teden pa sem izvedel, da ta zakon ni več v veljavi. In pa prosim ne začni spet s "Kaj je z vami?".

Poleg tega pa, če se že lotiš kakršnekoli primerjave, uporabljaj kakšne konkretne podatke. Kar sem bral tvojih provokacij, namreč nisem zasledil kaj dosti konkretnih argumentov (da so v tej in tej oddaji rekli, da je nekako boljši se mi ne zdi neka grozna natančnost, s katero bi me o čemerkoli prepričal).

Prosim, da se niti ne lotiš govorit kaj o mojem avatarju ali podpisu, ker si prvič tudi ti potemtakem zelo pristranski, poleg tega pa sem se vedno trudil zagovarjat vse avtomobile. (Z4 bom zagovarjal tudi brez argumentov - to si pač pridržim).

To je tebi drugo opozorilo. ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 10:27 pm

Hmmm... zdj si pa ti mene mal neobjektivno obsojal don... prvo to niso oddaje v katerih so rekli... ampak so avte vozili profesionalni vozniki po progah in postavljali najbolse case...

glede zakona:
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20040 ... an-bus_all

ce znas japonsko :oops:

tukaj je malo prevoda ki ti bo jasno dal vedet da to NI zakon ampak voluntary agreement nekateri mu recejo tudi gentlemans agreement za kar bi bil najbolsi SLO prevod pomoje: tihi dogovor; in sicer med proizvajalci avtomobilov ki so se odlocili da ta vojna konjev ne vodi nikamor ampak so se zmenili za neko st konjev in dodelovali druge stvari. (podobno kot imata bmw in mercedes dogovor za hitrost)

/10 Japan,
Japan Automobile Manufactures Association (JAIA) concluded that the industry's voluntary regulation of horsepower to 280hp applied to Japanese vehicles will be terminated.

As many of i-clubbers know, all the Japanese cars in Japanese Domestic Market had the limit of 280 horsepower to its horsepower. As a standpoint of enthusiasts living overseas, it was the biggest mysteries of JDM performance cars.

-to be continued right after-

source: sankei news (japanese)
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20040 ... an-bus_all
article: go go go

--------------------------------------------------------------------------------
Sej bi ti najdu bolse dokaze sam na googlu sm bol mal najdu, pa japonsko ne znam pa mi njihovi site delajo tezave, sam to drzi 100%. ;)

Glede bolestnosti: Sori demo ni blo tko misljeno. Men osebno se ne zdi taka stvar ce nekomu reces da ima nekaj bolestno rad ( upam da me ma moja punca bolestno rada recimo) :lol:

Sej razumem da vam grem na zivce z odnosom sam ucasih greste tut vi men mal, pa sej nocem nobenmu nc slabga, sam mormo tocno vedet o cem se pogovarjamo... (btw a ti tut dobis opozorilo ce kj neargumentirano govoris?) :oops: :D

menjekul: a sm zacutu kancek sarkazma :?: :D :lol:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne mar 20, 2005 11:22 pm

Tako bom reku:

-moja neobjektivnost do tebe je izmišljotina, ki si si jo sam ustvaril. Vsako mojo tvojo izjavo, ki sem jo kritiziral sem utemeljil.

-nikoli nisem govoril o nestrokovnosti oddaj. Spodbuditi sem te hotel samo, da bi ugotovitve teh oddaj malo bolj konkretno predstavil (kaj so ugotovili)

-na Japonskem je veljal zakon do 1 leta nazaj. Veljala pa je tudi omejitev hitrosti.

-kar se tiče živcev, pa sem ti pa že prej povedal, da si ti začel s to provokacijo in ti zato ne morejo težit argumentirani odgovori ostalih uporabnikov in moje malenkosti kot moderatorja.

-opozorilo pa seveda ostane. Pa nič osebnega. Še vedno bomo vsi veseli tvojih komentarjev, moraš pa razumeti, da skrbimo za pozitiven in kakovosten pristop k debati.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne mar 20, 2005 11:41 pm

:?: :?:

:lol: :lol: :lol:

Joj tocnih podatkov ne najdem in se jih tudi ne spomnim (govorimo o stevilkah) viri so bli tut razlicni: best motoring, top gear, fifth gear, motovision... :oops:

Glede na to da zagovarjas kakovosten pristop k debati mi prosim linkaj nekaj po cemer bom vedel da je v japonskem zakonu res kje pisalo da so avti proizvedeni tam bili kakorkoli omejeni...

Ko ti to uspe, bos tudi dokazal da nisi bil neobjektiven (ne pozabimo 1. sm rekel v svojem postu da zakon ne obstaja in potem si se v debati pojavil ti ki trdis da zakon je, da provociram, da nisem natancen, da sem pristranski )

Ljudje a vi ne ločite zakona od dogovora med proizvajalci avtomobilov??!!!
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Ne mar 20, 2005 11:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov