Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 04, 2007 5:21 am

GM je pri Subaruju naročil ta dizajn, zanj je najbrž v celoti odgovoren Fuji, zdaj pa so ga uporabili pri faceliftu, po mojem no.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr apr 04, 2007 6:33 am

Eazy-O je napisal/-a:Dobro, boljša je sicer kot prejšna, ampak pomoje bi lahko malce drugače rešili zadevo. Zgleda, da se gre Subaru prenavljanje maske Impreza&Tribeca stil. Malo se bojim za Legacya...

Po moje zaenkrat ni bojazni glede Legacy-ja, kajti ravno je prišel v naše salone faceliftan model. Malo so prčkali po lučeh...drugače pa ostaja več ali manj enak kot predhodnik. Nekako ostaja zgodba zase (in glede na dizajnarske poskuse pri Imprezi in Tribecu) lahko rečem samo: hvala bogu! :D

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr apr 04, 2007 4:45 pm

Saaba nisem niti enkrat videl na cesti, samo v salonu in avtoshowih, pa da ne bo kdo mislil da ga v evropi ne prodajajo!! nasprotno, ampak samo z ogromnim ameriškim bencinarjem in veliko ceno.

Subaru pa izgleda prav zanimivo na cesti (ima prisotnost + redkost :D), samo dizla naj not vtaknejo in jim bo šla prodaja navzgor
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 04, 2007 9:31 pm

Tomcatter je napisal/-a:Saaba nisem niti enkrat videl na cesti....

Ne vem, o katerem Saabu ti govoriš - v povezavi s Subijem obstajajo vsaj štirje Saabi. En je ta, ki ga omenjaš in je velik SUV. Takega Subi nima, za Saaba je zato osnova ameriška (in vse ostalo). Potem je odpadel Saab, ki naj bi bil bratranec Impreze. Odpadel je tudi Saab, o katerem govori Joie in ga je sedaj v elementih dizajna povzela faceliftana Tribeca in naj bi bil njen bratranec. Namesto tega bo (naj bi) prišel Saab, o katerem govori citat iz Wikipedie in zdaj ravno pregledujem/primerjam citat z zapisanim v temi http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 3&start=20 . Morda je vse že zapisano tam (tisto je z GM uradne insiderske strani) in je WP to le povzela - moram še prebrat.

Od teh začetih, prekinjenih, permutiranih in kolobarjenih Saabov xX začne bolet glava.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 04, 2007 9:53 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Očitno je šlo nekaj mimo nas, ali pa vsaj mimo mene. Kakorkoli, ...tole objavljam kot zanimivost.

wikipedia je napisal/-a:The Saab 9-6X was to be a Saab-branded automobile based on the Subaru B9 Tribeca. Lighter and more sporty than many other SUVs, it was to compete with the Volvo XC90. However, when General Motors sold their share of Subaru's parent, Fuji Heavy Industries in October of 2005, development of the 9-6X was officially cancelled.

Sources have said that the Saab 9-6X might have used GM's new Lambda platform to make A CUV, had the project been pursued. This is the same platform that will be used to build the Saturn Outlook, GMC Acadia, Buick Enclave and Chevrolet Lambda.

Tole se mi zdi tako senzacionalno, da sem informacijo že poslal na Jalopnik.com in Autoblog.com, jutri bo najbrž že razširjeno po spletu, ker kolikor je meni znano o tem še ni bilo govora.
Seveda pod tvojim imenom, Mitja, upam da ne zameriš.

LP,
Martin

Majke mi, kakšna blamaža? :P

Based on an Enhanced Lambda platform

iz te teme http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... u&start=20 , ki je bila objavljena novembra, skopirana iz GM insiderske, a javne informacije/strani in jo je povzela Wikipedia, smo preko WP prišli nazaj na naše stare objave kot svetovno novost, pri tem ugriznili WP in pojedli sebe za rep, najbolj sit pa bo Lignage, katerega ime se bo za vse večne čase v zgodovini internetnega avtonovinarstva zapisalo kot prvi komet jasnovidca v preteklost. :oops: Slava nam, še posebno Joie-ju. :oops: :lol:

Če prav razumem, je čas torej krog, ne premica ali spirala ali whatever. Štosno!! :?: :lol:

PS Oprosti, Lignage, če bi vedel, kaj te čaka, tiste novembrske noči ne bi objavil tega o Saabu. Ali morda tudi :?: :P :lol:
Zadnjič spremenil esem, dne Sr apr 04, 2007 10:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr apr 04, 2007 9:59 pm

govorim o Saabu 9-7 in Subaruju Tribeci
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 04, 2007 10:09 pm

Esem, glede na to da se sedaj širokoustiš :D ...pa mogoče ni šlo to takrat tudi mimo tebe, ko si to objavljal o Saabu in njegovi prihodnosti :?: Glede na to da si se na tole malo pozno odzval, ker si moral še sam za nazaj preverit ;) . Mogoče bi moral take zanimivejše zadeve takrat bolj izpostaviti...

Jaz resnično tega prej nisem zasledil, čeprav me take zadeve zanimajo in stvar spremljam dokaj permanentno. Sem pa opazil zdaj, ko so prenovili Tribeco.

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 04, 2007 10:19 pm

Nikakor se nisem imel namena širokoustit, pri teh Saab xX variantah je res zmeda (še posebno zame s trenutno nizkim intelektualnim bioritmom in začetnimi znaki bolezni :cry: ), zato je bilo pač treba preverjat in to šele sedaj - prej me ni bilo. Se mi je pa res tako zazdelo (jesti sebe v rep) in se mi je dejansko zdelo zelo hecno. Pa ne zaradi drugih (tujih spodrsljajev), isto bi se lahko zgodilo meni (in se mi je že). Res samo hecno, brez vsake krivde, zato sem tudi malo v zanosu napisal. Če sem koga užalil, se iskreno opravičujem, lahko tudi zbrišem post - po želji (lahko tudi na ZS). Res ni nič takega, sori.
lp

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 04, 2007 10:24 pm

Ne ne, sej je prav da zadevo razščistimo. Nihče ni in ne bo užaljen ;)

Pač meni se je tako kot Martinu zdelo to senzacionalno in sem tudi sam mislil, da o tem prej še ni bilo govora...

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 04, 2007 10:28 pm

Tomcatter je napisal/-a:govorim o Saabu 9-7 in Subaruju Tribeci

Ravno o tem govorim, zdelo se je, kot da misliš, da sta 9-7X in Tribeca povezana. Nista in nikoli ni bil tak namen, 9-7 je večji, zato že v osnovi ameriški (in zato tudi precej kritiziran in mislim da slabo prodajan). To o retrokopiranju 9-6 koncepta za potrebe facelifta Tribece je res, kot se zdi tudi res, da je v prvem postu Don Consiglia na dnu slik napaka - Tribecin bratranec naj bi bil 9-6x in ne 9-7x (morda je bilo najprej mišljeno, kot je DC zapisal, pa so nato ob razdrtju sodelovanja na hitro spacali nadomestek z istim imenom- morda). Od tu verjetno tvoje omenjanje (da si ga videl itd) Saaba 9-7x, vendar tvoj s Tribeco nima zveze nobene. Vsaj upam. :P
lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr apr 04, 2007 11:11 pm

My bad :oops: Razlike v velikosti ni neke vlke če se jaz ne motim, pa sem kar povezal
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če apr 05, 2007 12:25 am

Da bo nek Saab baziral na Subaruju Tribeci je bilo znano že dalj časa, senzacionalno pa je to, da so potem ta dizajn uporabili pri faceliftu. In ta novica ni stara, ne?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če apr 05, 2007 12:37 am

Se povsem strinjam! Kako bi to poimenovali - retro samokopiranje? Rerebadge?
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če apr 05, 2007 1:00 am

Majke mi meni, padel sem v jamo!! (Petrček je vedu)

Na koncu se je torej izkazalo, da je blamaža v celoti na moji strani. Mislil sem, očitno prehitro, da se "senzacionalnost" nanaša na tekst (na podčrtano v citatu), v resnici se pa nanaša izključno na "rerebadge" začetne Tribece, torej na dizajn/fotke.

Sem torej morda užalil samega sebe (se ugriznil v rep?) - na nek način ponovil znotraj "psihološkega polja" Subarujev dizajnerski domislek? Je to še en dokaz za sorodnost psihičnih struktur Su, Mi in Ci fanov, podobnost načina razmišljanja in odnosa do sveta - seveda upoštevaje različna okolja/pogoje? Se zato tako radi pričkamo - ker smo bratje in sestra po krvi oz. duši? Nebivedu ....

lp

PS Čeprav se utapljam v dreku lastne greznice, pošiljam "prej prizadetim" eno sočno opravičilo! :pivo :atensn :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če apr 05, 2007 2:27 am

Vračamo se k prenovi - Tribeca ima po novem 3.6 l boxer motor z 256 KM (prej 3.0 in 241), ki se zadovolji z navadnim (ameriškim) bencinom in vendar sta motor in prenos (5 st. avtomatika) lažja za 4,4 kg.

PR z opisi sprememb tu
http://www.autoblog.com/2007/04/03/new- ... u-tribeca/

galerija 29 slik tu
http://www.autoblog.com/photos/2008-subaru-tribeca/

splošen odziv na vizualne spremembe je skoraj v celoti negativen (dolgočasna je najbolj uporabljena označba), vendar so tudi taki komentarji (priznam, ne brez soli):

Laugh all you want, it still a good move. I sold Subarus for almost 3 years and was internet manager for 1.5 years. Couldn't sell the Tribeca for the life of me. Yes I liked the old front end better, but Subaru absolutely needed to appeal to the masses with a boring design. They are simply taking a play from Toyotas game plan: If you can sell 10% more by making the car 30% more boring, then do it.

nekateri menijo, da bi stvari bolje izgledale tako (nove luči s staro masko)

Slika

Se zelo strinjam, le še nekoliko spremenit "vagino" ali jo redimenzionirat/repozicionirat in bi bil cool (boljši od velike večine).

Zanimivost o prejšnji maski
dealership explained that the nose and B9 moniker were taken from Subaru's pre-WWII days as an airplane maker

POZOR
Niti v enem od 78 komentarjev na Autoblogu ni bila omenjena/opažena podobnost oz. enakost zadaj s Saabovim konceptom
(Bravo Lignage!), čeprav so jo precej primerjali, največ s Santa Fe, Pacifico itd.

Je pa na Jalopniku nekje 25-30 komentar takle
ekimap says:

You know what?!? I'm almost positive the changes (which includes a pretty expensive change to the side window graphics) include a lot of what was supposed to be the Saab 9-6X. Look at the side window graphics, the headlight shape, and even the outline of the grille. It's totally Saab.

For those who don't know, Saab was supposed to get a version of Tribeca, but with GM's split from Subaru, 9-6X is no longer happening. But I guess since they spent the resources build the tooling for that car, they just decided to use it as the Tribeca facelift!

Kdo je to - morda Joie?

Za desert še tale komentar
BOR-ING!!

I can't think of another company with more history, innovation and motorsport heritage wasted than Subaru.

Oh wait, I can - Citroen.

Bravo naši!! :D

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če apr 05, 2007 9:44 am

Imam občutek, kot da smo odkrili Ameriko :P . Torej če povzamemo, ja, tribeca je faceliftana :P . :lol:
Mene prednja maska še najbolj spominja na mešanico Foresterja in Santa Fe, zadaj skoraj v celoti na sledečo, vendar to niti ni tako pomembno kot ali se bo kaj bolje prodajala kot njena ne posebno posrečena predhodnica. In da, upam, da so dizajnarja, ki je na novo izumil vagino, brcnili iz hiše po hitrem postopku. Žalostno je, ko uspe znamki naresti oblikovno tako neprivlačen avto, da jo začnejo zapuščati njeni največji privrženci. Ja, tudi oblikovni posebneži kot so američani...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če apr 05, 2007 11:59 pm

esem je napisal/-a:POZOR
Niti v enem od 78 komentarjev na Autoblogu ni bila omenjena/opažena podobnost oz. enakost zadaj s Saabovim konceptom
(Bravo Lignage!), čeprav so jo precej primerjali, največ s Santa Fe, Pacifico itd.

:oops:

To smo citroenovci, ki takoj opazimo, kdo je oblikovanja vešč in kdo ne. In tisti, ki ga niso vešči potem večno nekaj štrikajo, se šlepajo na oblike drugih, prikrito kopirajo ali pa niso sposobni stati za lastnimi oblikami in kolebajo na majavih nogah, ker se pač na tem področju popolnoma nič ne znajdejo :D ;)

lp, mm

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 06, 2007 7:10 pm

Lignage, pomiri se ;)

Skratka, naše "senzacionalne" novice niso nikjer objavili :cry: , očitno je nihče ne razume :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe apr 06, 2007 8:32 pm

Kako si ti to objavil (oz. hotel objaviti) - kot novico ("thanks for tip") ali kot komentar?
Zadnjič spremenil esem, dne Pe apr 06, 2007 9:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe apr 06, 2007 8:49 pm

eeeem..... nč ne štekam :? ....

:P :P

ne, resno... :-P :D
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 11 gostov