Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So sep 16, 2006 9:06 am

Caliber bi že moral biti v Sloveniji, v sosednjih državah je že nekaj časa.

Uvoznik teh vozil je KMAG, včasih je bil salon CJI v BTC-ju, poleg Bauhausa, najbrž je še.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So sep 16, 2006 9:29 am

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So sep 16, 2006 10:29 am

Men je tale caliober vizualno zelo lep, ampak materiali v notranjosti pa niso za nikamor...natančnost izdelave je u k***, še oluški na armaturni ven gledajo...dol padeš :(

predno bo lahko resno konkuriral kakšnemu evropejcu ali japanerju ali korejcu, bodo morali notranjosti in predvsem materiale izboljšati!

lep je pa noro

lp

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES So sep 16, 2006 12:59 pm

Sej ni zgrešen avto :) Sam edino me motijo materiali ki delujejo poceni plastika....recimo naslon za roke bi lahko bil v blagu ne pa v plastiki :shock: . Mogoče bi bilo bolje da bi naredili bolj prijazno, udobno notranjost pa tudi če bi bilo dražje za kake 500.000 sit bi se gotovo dobro prodajal ;) Osebno mi je kar všeč samo eno naredijo slike drugo pa da ga v živo vidiš.....cena se mi tudi zdi solidna edino - imajo v notranjosti (plastika) :shock:

lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So sep 16, 2006 1:47 pm

Pri ameriških avtih še nikoli ni bil point v kvaliteti materialov, fantje.
You're missing the point. Če se pri nas solidno prodajajo korejci s podrtijami za notranjost, se bo dodge še toliko bolj. Že samo zaradi imena in oblike.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So sep 16, 2006 3:20 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Pomoje sem jaz najstarejsi tukaj, z 29 leti ze skoraj oldtimer :P Ko slisim besedo Dodge pomislim na Chargerja in Challengerja, ne pa na vrtno kosilnico ;) No, glede na to kar se pri nas prodaja pod imenom Chevrolet, me niti ne cudi, se mi pa vseeno obraca zelodec :roll: To je navadna zloraba imena v komercialne namene in cisto nic drugega :evil:

Kar se tice motorja pa se tole: tvoj avto ima z motorjem 1.1 verjetno boljse zmogljivosti, kot bi jih imela tale rec z 1.4 literskim. Ni vse v motorju ampak igra glavno vlogo razmerje moc/teza, pri tem pa tudi na zracni upor tegale "enoprostorca" ne gre pozabiti :? Tole ne bi 170 videlo niti od dalec, pa ceprav bi bila karoserija in podvozje iz aluminija :( Sicer pa ne recem da moras imeti stroj zaradi divjanja -retardiranci na tej strani luze zal se vedno niso pogruntali, da je voznja z mocnejsim motorjem veliko bolj lezerna (in s tem udobna) ravno zaradi NAVORA, ki ga ta nudi... ;)

Temu se potem rece VESELJE DO ZIVLJENJA, pardon, VOZNJE :wiihuu

Word :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So sep 16, 2006 7:38 pm

Caliber se v Evropi prodaja nad vsemi pričakovanji. Ponekod je čakalna doba daljša od pol leta.

Not only is the Caliber tough to find on dealer lots in the United States, but it's also selling out in Europe as well. According to AutoWeek, Dodge woefully underestimated European demand for its hatchback replacement for the Neon, causing dealers in Europe to put people on a waiting list in excess of six months.

Many questioned whether Dodge's very American design could do well in Western Europe, but that question is now answered, with 3,238 Calibers were sold so far this year. Dodge sold just 311 vehicles in western Europe all of last year, but announced plans earlier this year to push Dodge as an international brand for the automaker.

[Source: AutoWeek]
Zadnjič spremenil esem, dne Ne sep 17, 2006 4:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So sep 16, 2006 7:45 pm

Dajte me popravit če ni res ampak a ni dizelski motor kuplen pri Hyundaiu?

:roll:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne sep 17, 2006 11:05 am

Ni, dizelski motor je definitivno VW-jev. Bencinski motor je skupni projekt DC-ja, Mitsubishija in Hyundaija. Kje jih izdelujejo ne vem, najbrž v Koreji, lahko pa tudi na večih krajih.

Caliber je posrečen avto. Oblika armature in izbira materialov res razočara, vendar je to za ta denar velik kos pleha. Tudi vozi se baje povsem spodobno.

Jerry, ti poznaš samo najbolj zveneča imena, a Dodge je bila vedno ljudska znamka in je vedno imela v ponudbi poceni avtomobile (Omni, Neon...)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Po okt 02, 2006 7:46 am

Men je hudoben, sem ga v Avstriji posnel zadnjič:
Priponke
dodge_caliber3.jpg
dodge_caliber2.jpg
dodge_caliber1.jpg
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po okt 02, 2006 9:07 am

Za ta denar je to velik kos pleha, ki povsem skompenzira ceneno notranjost.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Po okt 02, 2006 10:24 am

IceBreakr

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 19, 2006 7:01 am

raztegnjeni charger - prvi res lep limo (razen pustega srednjega dela - pač davek metrom)

Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To dec 19, 2006 9:29 am

No ja, da se prodaja nad vsemi pričakovanji ne vem... Ene dva sem videl do sedaj na naših cestah... Je pa res da pri nas avtomobili nekam počas štartajo.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To dec 19, 2006 12:15 pm

Dvakrat sem se vzporedno peljal s tem avtom. Oblika je nikakva, sorry. Je pa res da zgleda k kakšen SUV.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To dec 19, 2006 12:18 pm

Vsekakor je svetlobna leta naprej od predhodnika Neona...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To dec 19, 2006 11:23 pm

Meni je pa tale Caliber kar precej všeč. Sem jih nekaj videl na cesti pa me ne pusti hladnega. U glavnem prvi američan na evropskih tleh, ki mi je zanimiv. Če pomislim za nazaj, ko so v Evropo privlekli pt cruiserja iz iste hiše... :nae ...zastonj ga ne bi hotel.

Pa spet se moram na žalost vtaknit v varnost, ki je seveda vprašljiva...

Me prav zanima če bo tale Caliber doživel EuroNCAP, glede na to da sta pt cruiser in voyager dosegla odlične rezultate na trku :?

lp, mm ;)
Zadnjič spremenil Lignage, dne Sr dec 20, 2006 2:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Sr dec 20, 2006 8:28 am

Vem da so slo. lastniki imeli problem z dobavo zimskih pnevmatik zanj ;) pač cena "eksotike" - hec ;)
IceBreakr

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr dec 20, 2006 9:07 am

Caliber men ni prav nic vsec...vizuelno zame sploh ni taprav Dodge ampak "krneki", ko se pa not vsedes te pa sploh vse mine. Kr neki skripa tm pr armaturi, pa pod sedezi, pa se kje. V enem zvocniku se slisjo kr eni cudni glasovi, problemi pr prestavljanju mu tud niso tuji... Saj ne recem da se niso potrudli glede notranjega dizajna, sam kvaliteta materialov v tem modelu je pa en velik vprašaj. Tud poraba se zdalec ni taka kot jo opisujejo.Realno je za 1.8 motor cca.10-11l.Za tak denar bi si kupu skor karkol drugega. Drugace sem pa pristas Dodgev, samo tut moj Stealth je bolj Dodge k pa ta j**c.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 25, 2007 1:53 pm

Prvi Calibri so že na naših cestah in treba je priznati, da ne izgledajo švoh. Prihajajo še novi Dodgei, najprej terenec Nitro in pa limuzina srednjega razreda Avenger. Cene dizelskega Nitrota se v Nemčiji začnejo pri €27.000, Avenger 2.0 CRD (=TDi) pa stane €24.000.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov