Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če feb 18, 2010 5:35 pm

peroRS je napisal/-a:Avto sploh ni poceni, pa zgublja vrednost tolk, da glava peče :jao:

Znanec ga je kupil pred 3 leti in ga plačal 24.000€, dizla 120KM. Ker hoče kupit drug 4x4 avto, sem šel včeraj v eno avtohišo, da bi se pozanimal, kolk bi dobil za svojega, pa je prodajalec rekel, v najboljšem primeru 11.000€ :shock:
Pa avto ima zelo malo kilometrov in je odlično ohranjen in servisiran.
Na netu se jih par prodaja za 12.000€, vendar so oglasi gor že več mesecev, se pravi, da jih za to ceno noben noče.
j***a :!:

Kaj pa lahko pričakuje od slovenčkov, ki so zaverovani tako ali tako v ... Avto je odličen, na eni strani preizkušena suzukijeva mehanika, na drugi pa preizkušeni in še vedno v vrhu fiatovi agregati.

Pa še nekaj, primerljiv nissan qashqai je skoraj 5000 ojrov dražji. Toliko o ceni. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Če feb 18, 2010 5:51 pm

@peroRS a mi lahk pokažeš ker avto po tvoje drži ceno :lol:
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 18, 2010 6:34 pm

carloabarth je napisal/-a:Pa še nekaj, primerljiv nissan qashqai je skoraj 5000 ojrov dražji. Toliko o ceni. 8)

Qashqai je vseeno večji avto, težko bi rekli, da sta primerljiva...?

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če feb 18, 2010 7:05 pm

Lignage je napisal/-a:
carloabarth je napisal/-a:Pa še nekaj, primerljiv nissan qashqai je skoraj 5000 ojrov dražji. Toliko o ceni. 8)

Oba sta predstavnika crossoverjev, kar se tiče pa dimenzijske primerljivosti pa to - citroen c3 in pa grande punto se po dolžini razlikujeta tudi za skoraj 20 cm pa sta v istem avtomobilskem razredu. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 18, 2010 7:47 pm

carloabarth je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:

Oba sta predstavnika crossoverjev, kar se tiče pa dimenzijske primerljivosti pa to - citroen c3 in pa grande punto se po dolžini razlikujeta tudi za skoraj 20 cm pa sta v istem avtomobilskem razredu. 8)

:)

Punto je nova generacija, C3 je še iz prejšnje. Smiselno je primerjati Grande Punta in novega, bodočega C3!

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 18, 2010 8:17 pm

carloabarth - nočem biti nesramen, ampak nekateri imajo pač prav glede sedicija. Avto že v štartu ni zanimiv za kupce. Zakaj? Vsak bo raje vzel SX4, že zaradi renomeja suzukija v svetu 4x4 pogona. Mislim, da obstaja kaka statistika prodaje sedici : sx4.

Avto je daleč od slabega, ampak tako pač je. Pa če ga še tako zagovarjaš. Še ena brca v temo s strani fiata (naj spomin samo novo cromo!) - dober avto, ampak skrajno nezanimiv za kupce v teh "delikatnih" razredih. Fiat je že od nekdaj mojster malih avtov (od pande, 600 do brava) in to se bo prodajalo, ostalo pa ne.

In da tlačiš qashqai-ja v ta razred je tudi nevmesna, ker je avto za razred večji (kljub isto imenskemu razredu).

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če feb 18, 2010 8:21 pm

Whatever.
Fiat klub Slovenija

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 18, 2010 8:22 pm

carloabarth je napisal/-a:Whatever.

Tako pač je.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Pe feb 19, 2010 11:11 am

peroRS sori stari ampak moral bi se prej pozanimat,da italjan zgubi na ceni sploh kakšne avtohiše"daš ga not za 11k proda ga za 15k"govorim na pamet.Sedici je zaminiv in dober avto ampak ma določen krog kupcev,ki je v tem primeru malo ožji pač niso vsi ZA ITALIJANA.Tu nekateri gledajo samo znamko ah fiat je ne bom ga mel al pa SUZUKI je to bi pa mel čeprav gre za badge inngeniring.Po domače isto sranje samo mal drugače zavito v celufan.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 19, 2010 5:44 pm

lexer je napisal/-a:peroRS sori stari ampak moral bi se prej pozanimat,da italjan zgubi na ceni sploh kakšne avtohiše"daš ga not za 11k proda ga za 15k"govorim na pamet.Sedici je zaminiv in dober avto ampak ma določen krog kupcev,ki je v tem primeru malo ožji pač niso vsi ZA ITALIJANA.Tu nekateri gledajo samo znamko ah fiat je ne bom ga mel al pa SUZUKI je to bi pa mel čeprav gre za badge inngeniring.Po domače isto sranje samo mal drugače zavito v celufan.

Jaz nikjer nisem omenil znamke! Omenil sem konkreten model, se pravi Sedici. In naj mi nekdo razloži, v čem je toliko boljši od Pande 4x4, da ima 2x višjo ceno :!:
Močnejši motor ne odtehta te razlike. ;)

DeNalDo:
@peroRS a mi lahk pokažeš ker avto po tvoje drži ceno

No pa mi ti povej kateri konkurenčni avto zgubi v treh letih 60% nabavne cene :roll:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Pe feb 19, 2010 5:50 pm

peroRS je napisal/-a:

No pa mi ti povej kateri konkurenčni avto zgubi v treh letih 60% nabavne cene :roll:

Pri prodaji posredniku, skoraj vsak 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 19, 2010 7:14 pm

Vseved je napisal/-a:carloabarth - nočem biti nesramen, ampak nekateri imajo pač prav glede sedicija. Avto že v štartu ni zanimiv za kupce. Zakaj? Vsak bo raje vzel SX4, že zaradi renomeja suzukija v svetu 4x4 pogona. Mislim, da obstaja kaka statistika prodaje sedici : sx4.
...

Avto je bil v štartu zelo zanimiv za kupce. Že marca (? - začetek prodaje?) so prodali skoraj celoletno proizvodnjo, zato so se dogovarjali s Suzukijem za povečano proizvodnjo in za drugačno razmerje 16/SX4 ( po prejšnjem dogovoru naj bi naredili cca 33 % Fiatov). Celo to - kupci večinoma niso bili Fiatove provenijence. Ta dilema Fiat/Suzuki je bila očitno malo drugačna. Ne vem pa, kako je s trenutno prodajo...

http://www.autoblog.it/post/3212/volano ... iat-sedici

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Sr feb 24, 2010 3:38 pm

peroRS je napisal/-a:
lexer je napisal/-a:peroRS sori stari ampak moral bi se prej pozanimat,da italjan zgubi na ceni sploh kakšne avtohiše"daš ga not za 11k proda ga za 15k"govorim na pamet.Sedici je zaminiv in dober avto ampak ma določen krog kupcev,ki je v tem primeru malo ožji pač niso vsi ZA ITALIJANA.Tu nekateri gledajo samo znamko ah fiat je ne bom ga mel al pa SUZUKI je to bi pa mel čeprav gre za badge inngeniring.Po domače isto sranje samo mal drugače zavito v celufan.

Jaz nikjer nisem omenil znamke! Omenil sem konkreten model, se pravi Sedici. In naj mi nekdo razloži, v čem je toliko boljši od Pande 4x4, da ima 2x višjo ceno :!:
Močnejši motor ne odtehta te razlike. ;)

DeNalDo:

Motor dost pomen in to nima skoraj nič skupnega s pando ampak gre za sodelovanje z SUZUKI-jem zato takšna cena.Zgubi zato ker avto ni tako prodajan in pri teh prodajalcih kakor sem rekel malo da veliko uzame!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če feb 25, 2010 6:15 am

No vzrok za nekaj višjo ceno glede na Pando 4x4 v samem rangu Sedicija, ki je pač višji od Pande, to mislim, da se vsi strinjamo in ne bi rekel, da je samo sodelovanje pri razvoju s Suzukijem rezultiralo v višji ceni, še več, to je kontradiktorno, cilj takih skupnih razvojev je nižanje stroškov povsod kjer je mogoče tako da je cena zato nižja kot bi bila, če bi Fiat sam razvil Sedicija. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Če feb 25, 2010 1:36 pm

Maš prav ja.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če feb 25, 2010 1:41 pm

v sloveniji je lahko več suzukijev predvsem zaradi ugodnejše cene- komet serija je solidno opremljena, in kar nekaj cenejša od primerljive fiatove ponudbe
kar se tiče pa vrednosti rabljenega- če je suzuki cenejši od fiata, slednji avtomatično izgubi na vrednosti, saj se more spustiti pod ceno suzukija
lp

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Če feb 25, 2010 1:48 pm

kljukec je napisal/-a:v sloveniji je lahko več suzukijev predvsem zaradi ugodnejše cene- komet serija je solidno opremljena, in kar nekaj cenejša od primerljive fiatove ponudbe
kar se tiče pa vrednosti rabljenega- če je suzuki cenejši od fiata, slednji avtomatično izgubi na vrednosti, saj se more spustiti pod ceno suzukija
lp

Ok sam zakaj pa to dobro?kruta...Samo to mi ni jasno...Če te razumem nov suzuki je skoraj primeljiv z rabljenim fiatom če sem prav razumel... :ue

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če feb 25, 2010 1:50 pm

lexer je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:v sloveniji je lahko več suzukijev predvsem zaradi ugodnejše cene- komet serija je solidno opremljena, in kar nekaj cenejša od primerljive fiatove ponudbe
lp

Ok sam zakaj pa to dobro?kruta...Samo to mi ni jasno...Če te razumem nov suzuki je skoraj primeljiv z rabljenim fiatom če sem prav razumel... :ue

cenovno ja- vsaj pred dobre pol leta je bilo tako

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Če feb 25, 2010 3:22 pm

kljukec je napisal/-a:
lexer je napisal/-a:
lp

cenovno ja- vsaj pred dobre pol leta je bilo tako

Aha...hvala za razlago nisem vedel tega.

dedamraz
Nov uporabnik

Kraj: okolica Domžal

Napisal/-a dedamraz Če feb 25, 2010 3:38 pm

Sej ne rečm da je slab avto vendar je isti kot suzuki SX 4 edino sprednja maska pa volan je drug. Armatura je enaka pa tudi 1.6 120KM bencinski motor je iz suzukija. Moje mnenje je da bi raje vzel suzukija ker je cenejši.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov