Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To avg 02, 2005 11:56 am

@Slide: probaj enkrat za hec primerjat avte po ceni in ne po prostornini motorja.... :idea:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 02, 2005 12:01 pm

HajdukS je napisal/-a:@Slide: probaj enkrat za hec primerjat avte po ceni in ne po prostornini motorja.... :idea:

Kaj pa sem zdej narobe reku :?:
Ti trije so bili vsi tu-tu, tako po ceni kot po prostornini, kot po nominalnih zmogljivostih :? Saj nisem praktično nikjer primerjal po prostornini...
Sicer pa če bi pa samo ceno gledu, bi pa potem lahko primerjal Mazdo B2500 in Mazdo MX-5...ti bi moral za hec enkrat primerjat namen avtomobilov...če pes tja taco moli kamor jaz mislim :idea:
Zadnjič spremenil Slide, dne To avg 02, 2005 1:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To avg 02, 2005 12:16 pm

prostornina v novejših časih niti ni več tako pomembna :roll:

če japončki spravijo iz 2.0 ven 400 konjev, potem prostornina ne igra več tako zelo glavne vloge...ali pač? res da če bi bil 3.0 bi lahko blo 500 ali več, ampak vseeno
prostornina ni več vse

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To avg 02, 2005 6:54 pm

jah...konje se že da dobit če se mašina zvrti do mljavžnt obratov...sam avto ni sam za tišat in je tut za po mestu vozt, na relacije, itd...in če maš avto k do 5k obratov nč ne da od sebe pol se pa obnaša k 2taktnik...je to včas full moteče....zato prostornina dela svoje-navor...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To avg 02, 2005 7:09 pm

FireSTORM je napisal/-a:prostornina v novejših časih niti ni več tako pomembna :roll:

če japončki spravijo iz 2.0 ven 400 konjev, potem prostornina ne igra več tako zelo glavne vloge...ali pač? res da če bi bil 3.0 bi lahko blo 500 ali več, ampak vseeno
prostornina ni več vse

al pa renault iz 1.5 1kkm... :roll: peace of cake. Za tistih par krogov... :roll:
Kaj pa za 100kkm? pa za po mestu&co?

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To avg 02, 2005 7:14 pm

Miholl je napisal/-a:@don: od kje pa teb info da Gtjka stane več kot Bmw??

Gt mJet dizlca stane 6.4 miljona, Bemwa pa 8.79 miljona.....

Jap.

Se oproščam. Res BMW ne stane manj kot ALFA. Zgrešil sem zato, ker sem ob prihodu GTja na trg vidu test, kjer je bila predstavljena različica Luxury (usnje vsepovsod). Ta je stala kar 36.000 €. BMW stane še danes 33.500 €, primerljiva Alfa pa stane 30.900 € - V Italiji (obe vozili).

Sem pa dejansko videl, da je pri nas razlika v ceni precej večja, kot je to v Italiji. Pa vseeno. Razlika je tudi v zmogljivostih velika, ampak bomo tako tudi končali z off-topicom. Poleg tega pa sem zgrešil tudi osnovo za GT, ta je res od 156 - od 147ke ima samo armaturno in precej karoserijskih delov.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To avg 02, 2005 9:18 pm

Tale tanova GTA bo hudaaaaa, bumper zgleda nor, kakšna slikca mašince?

VaLe je napisal/-a:Kaj res še nobeden ni pomislil da je to photoshop al kaj? :har

Tudi če je PS važn da bo takšna ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To avg 02, 2005 11:15 pm

Tomo je napisal/-a:
VaLe je napisal/-a:Kaj res še nobeden ni pomislil da je to photoshop al kaj? :har

Tudi če je PS važn da bo takšna ;)

Ni nujno da bo ravno taka, dosti verjetno res niso zgrešili, pa vendar bo dokončna 100% oblika znana šele ob prihodu prvih URADNIH slik ;)
Če je ravno, ni zabavno.

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren To avg 02, 2005 11:17 pm

100% bolj kompaktna kot m3 in bolj sportna kot s4. thats it. besede povedo vse

Uporabniški avatar
puntopower
Nov uporabnik

Kraj: Nekje v deželi

Napisal/-a puntopower Sr avg 03, 2005 2:35 pm

Kaj niso rekel da bo v GTA 3.2 biturbo V6 405konjev? Don Consiglio kuk je stara ta info da bojo dal not 4.2 440km? :?:
No, bilo kaj dal not, strupeno bo!! :twisted: :-P :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr avg 03, 2005 3:04 pm

pehtren je napisal/-a:100% bolj kompaktna kot m3 in bolj sportna kot s4. thats it. besede povedo vse

Dejanja povedo vse, ne besede ;) Si že vozil tako M3 kot S4 kot to Alfo (ki je sploh še ni zunaj)? Dvomim :D :P

Počakajmo da pride ven ta GTA pa bodo potem rezultati (beri = testi) pokazal več kot tole sklepanje. Do takrat jo lahko pa samo hvalimo, tok je lepa ;) :bow
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 04, 2005 3:59 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Kva v teli temi en poste briše?

no če si jih že zbriši še tega!

Ja, zbrisal sem vse poste vključno s tvojim, ker ni mel nobene veze s temo...ja?
Drugače pa maš tukajle PRAVILNIK
Predvsem si preberi peto točko :!:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če avg 04, 2005 4:12 pm

Zelo dvomim, da bo GTA-jka imela V8 motor. Za osnovo naj bi bil 3.2 V6, ki je od GM. Ki pa je že za "navadno" 159 3.2 je predelan, izboljšan.

Toda, pustimo se presenetiti.

LP

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So avg 06, 2005 8:41 pm

OoOOoo lepotica in zver obenem. Nikoli se je ne bi mogu brant.

P.S: S4 je krepko prešvohen da bi se primerju s tole Alfo. Potrebno jo bo primerjat z RS4.
Slika

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 So avg 06, 2005 8:47 pm

Jst že šparam.....ko bo oldtimer si jo bom lahko prvošču....to bo nora alfica :)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po avg 08, 2005 2:15 pm

Slide je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:še vedno bo ceneje kot M3 ali kak S4 recimo...

No ja, sedaj je koštala okrog 10m mar ne? Če bojo res vgradili maseratijev motor bistveno nižje cene od konkurence ni za pričakovati. Tudi 159 3.2q stane čisto tu-tu z Audijem A4 ali BMW serije 3 s primerljivim motorjem...
Tako pač je, alfa ne bo več poceni in tako je prav, saj ji je fiat požru ves ugled...samo še zadnji pogon naj uštimajo(nikoliveč.press) pa malo šepanja pri končni izdelavi, pa bo resnično super avto in povsem enakovredna izbira raznim premium znamkam...
Do takrat ko se pa stvari urejajo...moj "cuore sportivo" bije za BMW... ;)

hmmmm sedaj vidim zakaj ljudje vozijo bmwje... zato ker ugled doloca cena in zato ker je "premium znamka"... premium.... kir bullshit...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po avg 08, 2005 2:18 pm

metallic je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:prostornina v novejših časih niti ni več tako pomembna :roll:

prostornina ni več vse

al pa renault iz 1.5 1kkm... :roll: peace of cake. Za tistih par krogov... :roll:
Kaj pa za 100kkm? pa za po mestu&co?

Kaj pa lancia ki je nardila avto ki bi zdrzal cel rally kar je primerljivo z vsaj 100kkm po mestu in je mal od 500 do 1000 konjev(odvisno od menjalnika)? A pol je lancia boljsa od renaulta??? A,a,a? (jao metallic kdaj se bos spametoval)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 08, 2005 2:53 pm

HajdukS je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:še vedno bo ceneje kot M3 ali kak S4 recimo...

No ja, sedaj je koštala okrog 10m mar ne? Če bojo res vgradili maseratijev motor bistveno nižje cene od konkurence ni za pričakovati. Tudi 159 3.2q stane čisto tu-tu z Audijem A4 ali BMW serije 3 s primerljivim motorjem...
Tako pač je, alfa ne bo več poceni in tako je prav, saj ji je fiat požru ves ugled...samo še zadnji pogon naj uštimajo(nikoliveč.press) pa malo šepanja pri končni izdelavi, pa bo resnično super avto in povsem enakovredna izbira raznim premium znamkam...
Do takrat ko se pa stvari urejajo...moj "cuore sportivo" bije za BMW... ;)

hmmmm sedaj vidim zakaj ljudje vozijo bmwje... zato ker ugled doloca cena in zato ker je "premium znamka"... premium.... kir bullshit...

Ti boš moral plašnice dol dat, ker tako ozkogledno dojemaš stvari, zraven pa obračaš izjave sebi v prid, da že mene glava peče. Če se ti zdi da vozim jaz BMW zato ker je premium zaradi cene...halo, po eurotaxu ma ceno ravno nekje 250jurjev, se ti zdi to premium.
A4, serija 3, C-klasa, IS(lexus) in podobni, imajo v avtomobilskem svetu pač oznako premium srednjega razreda, kar se odraža ne le v ceni ampak v imidžu ki ga prinese takšen avto. Če misliš, da meni ta imidž kaj pomeni si ali tako zaplankan da se ven ne vidiš, ali pa enostavno pretrmast da bi to hotel dojeti. Naštej mi 3 avtomobile srednjega razreda ki imajo zadnji pogon in v izklopljivo elektroniko za stabilnost vozila...zdaj veš zakaj mi srce bije za BMW? Al ti narišem...aja...še bolje, poglej podpis :roll:
Obstaja pa določen odstotek(precejšen) ljudi, ki bi kupilo BMW pa tudi če bi značka bila prilimana na Dajvu Matic, zato ker je BMW in ima "imidž" ampak če misliš da smo vsi "bemvejaši" taki se hudo motiš, tako kot se motiš v prepičanju da je višja cena posledica SAMO in izključno imena, ne pa tudi kakšne druge stvari(ala kvaliteta izbranih materialov, tehnologije ipd.), ravno tako kot se motijo tisti ki vztrajno nabijajo da Alfa pije olje in se redno kvari na 1000km...
Verjemi da z nakupom kateregakoli od naštetih resnično dobiš nekaj več od raznih povprečnežev, ki jim avtomobilski trg, NE JAZ, pač pa avtomobilski trg NE nadene oznake premium, je pa tudi res da NE dobiš toliko več kolikor več plačaš...tukaj pa na žalost nastopi imidž in ime...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po avg 08, 2005 5:59 pm

ammm... Res je izpadl da izpostavljam tvoj avto ampak to ni bil moj namen, po pravici povedano sploh nism opazu da si presaltal z 5ke na drifterja (btw cestitam, in se nekaj, ce bi jst kupaval avto za driftat v SLO, bi si kupil vsaj 10 let starega bmw-ja tko kot si ti to nardil)

Pri ceni se imidž neprimerno bolj izraza pri AUDIju BMWju in MBju kot npr. pri lexusu (alfa kljub tezavam z kakovostjo pri meni velja za premium... navsezadnje sem imel priloznost videt kok se dejansko avti kvarijo in lahko recem da bi po tem kriteriju nemski trije precej padl po premiumstvu :lol: ) To mene sploh ne moti (kdor hoce, naj...) ampak kritiko pa lahko podam.

Tistemu procentu, ki kupite BMW (govorim o novem tko da ti iz te kategorije izpades :) ) zaradi uzitkov v driftanju in hitri voznji pa prijateljski nasvet: obstajajo hitrejsi avti ki se jih da bolj spektakularno vozit z vecjim uzitkom kot BMW, za manjso ceno.. (res je da sicer nimajo zadnjega pogona in tipke za izklop elektronike majo pa pogon na vsa 4 kolesa, elektronske zapore difernialov z moznostjo kakrsnekoli razporeditve moci ne samo naprej nazaj ampak tudi desno levo, nastavitve podvozja za blato/sneg/asfalt na tipki v kokpitu, brembo bremze ki ti iztrgajo hrbtenico, skoljkaste recaro sedeze, locene komore v tanku da med nagibanjem motor nikoli ne ostane brez goriva .. . Slide probaj nastet 1 serijski avto ki ima to :D in to ni misljeno kot reklama samo hocem povedat da bmw ne definira uzitkov v hitri voznji)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 08, 2005 7:03 pm

Vsekakor sta takšna Evo in Sti, ampak še vedno pa zadnji pogon, hočeš ali nočeš, pričara nekaj kar tudi 4kolesni pogon ne more, razen če bi imel diff, ki bi omogočal zaklenitev razmerja v razmerju 100:0 v korist zadnje osi. Tega pa žal tudi omenjena dva nimata, pa verjemi, da bi jih kljub temu ravno tok rad imel, kot recimo 330i, ali pa M3, če ne gledamo cene...če ne še celo raje, ampak zaenkrat bo pri meni pel še zadnji pogon...želel sem si probat RWD(probal sem tud AWD, nisem pa si ga lastil, tako da je bilo vseeno manj drzno "testiranje"), sedaj imam kar sem hotel, sem navdušen in mi to pomeni sanjske užitke(tudi bmw to zmore...pa tudi kakšna Ford Sierra, verjemi), pa niti slučajno zaradi značke in ledvičk na nosu...ko se bom tega naveličal...potem pa verjemi da je predvsem Impreza no.1 na seznamu sanjskih 4kolesnikov ;) Ampak do tja bo treba pa še krepko delat, ker tovrstni užitek pa ne stane 350k SIT :D

Če ti žila ne da miru, lahko kakšno rečeva na račun AWD in RWD na pm, ker sedaj že hudo spet smetiva temo...alfisti bodo znorel :oops: :g:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov