Dejch je napisal/-a:Spyker je napisal/-a:Dejch je napisal/-a:Maserati QP, 612, Bentley... Toliko bolsih, prefinjenih, soul avtov, ampak ne, bodo ovcke raj padale na eno in isto pakovanje od Nemcev, zdaj se bo pa še Lexus neki štulu.
Če bi "ovčke rajš padale na italijanarje" bi tud pol spisal tak post?
Men se zdi pa uredu da se znamko trudjo pridt v več razredov, in s tem tvojim t.i. "štuljenjem" ni nič narobe, naj probajo pa če uspejo, svaka jim čast. In na ameriškem trgu sem prepričan da jim bo uspelo, v Evropi se bo pa stanje tud dost izboljšalo glede na to da se Lexus znamka zdaj postavlja že na vedno več trgih.
Nekdo nima keša za Bentley, si kupi sebi primernega Lexusa.
Sej folk pada. Sam problem je, ko pridejo v malo nizji razred, kakor npr. visoki srednji razred (5ka, Eklasa...) Potem pa razni C6, Thesis, 166, S-Type kar na1x niso vredni svojega denarja. To se meni zdi smesno. Saj je dobr, da ne vidis QP, 612, Continentale na svakem koraku, kakor 7ice, S, A8... je avto saj poseben se toliko bolj. Problem je pri 166, Thesis... ker se ne prodajajo skoraj nic in potem posebni avti izginejo med vso sivino. Tukaj ni govora o kvalitetah, ker toliko koliko placas za tak razred, nekih velik razlik med kvalitetami ni, pa ce verjames ali ne - govor je bol o oblikah, notranjostih, voznji itd. Ne narobe razumet, ne motijo me nemski avtomobili sploh, samo, ker je trend danes tak, da mors met njih je vse tako ze prekleto dolgocasno in drugi nimajo sans niti obstat na trgu v tem razredu ali ne?
Se strinjam, mislm da gre tukaj za imidž znamke, ki ga recimo (če si že omenil) Citroen v primerji s kakšnim Mercedesom, BMW-jem nima toliko. Pa kljub temu da je kvaliteta primerljiva, danes pri zahtevnih kupcih ne velja SAMO kvaliteta, tko pač je. Še vedno pa predstavlja večji del razloga za nakup avtomobila.