Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr okt 26, 2005 5:47 pm

Dejch je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:Maserati QP, 612, Bentley... Toliko bolsih, prefinjenih, soul avtov, ampak ne, bodo ovcke raj padale na eno in isto pakovanje od Nemcev, zdaj se bo pa še Lexus neki štulu.

Če bi "ovčke rajš padale na italijanarje" bi tud pol spisal tak post?

Men se zdi pa uredu da se znamko trudjo pridt v več razredov, in s tem tvojim t.i. "štuljenjem" ni nič narobe, naj probajo pa če uspejo, svaka jim čast. In na ameriškem trgu sem prepričan da jim bo uspelo, v Evropi se bo pa stanje tud dost izboljšalo glede na to da se Lexus znamka zdaj postavlja že na vedno več trgih.

Nekdo nima keša za Bentley, si kupi sebi primernega Lexusa.

Sej folk pada. Sam problem je, ko pridejo v malo nizji razred, kakor npr. visoki srednji razred (5ka, Eklasa...) Potem pa razni C6, Thesis, 166, S-Type kar na1x niso vredni svojega denarja. To se meni zdi smesno. Saj je dobr, da ne vidis QP, 612, Continentale na svakem koraku, kakor 7ice, S, A8... je avto saj poseben se toliko bolj. Problem je pri 166, Thesis... ker se ne prodajajo skoraj nic in potem posebni avti izginejo med vso sivino. Tukaj ni govora o kvalitetah, ker toliko koliko placas za tak razred, nekih velik razlik med kvalitetami ni, pa ce verjames ali ne - govor je bol o oblikah, notranjostih, voznji itd. Ne narobe razumet, ne motijo me nemski avtomobili sploh, samo, ker je trend danes tak, da mors met njih je vse tako ze prekleto dolgocasno in drugi nimajo sans niti obstat na trgu v tem razredu ali ne?

Se strinjam, mislm da gre tukaj za imidž znamke, ki ga recimo (če si že omenil) Citroen v primerji s kakšnim Mercedesom, BMW-jem nima toliko. Pa kljub temu da je kvaliteta primerljiva, danes pri zahtevnih kupcih ne velja SAMO kvaliteta, tko pač je. Še vedno pa predstavlja večji del razloga za nakup avtomobila.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr okt 26, 2005 7:07 pm

Sej tuki nekje je problem. Npr: Citroen dela zlo dobre majne avtomobile, zdej se je pa spravil nekam kjer bo tezko obstal. Zato pa ga nardijo manjsega tko da zgleda tekmec A6, 5 in E, in vse to je kul, kr bi se zlo dobro oprijel ce bi naredil tut ceno nizjo. Francozi bodo pa verjetn rajs C6 kupl, kot S al A8, kr majo tok do sebe. Isto je verjetn z Japonci. Tale Lexus se lahko kosa z A8, S in 7, ampak verjetn ne bo dosegel take prodaje.

P.S.. Pheaton se mi ni dal pisat--->da ne bo kdo reku da sm ga pozabu

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr okt 26, 2005 7:19 pm

Ej samo ce malo primerjas vidis da je Mercedes S se vedno glavni, kr mislim da tale Lexus ali bilokeri drugi nebodo imel tole novo tehnologijo ki jo ima zdaj novi S, tole varnostno pa tole (ne poznam vseh imen), se kr neki casa.
Tole dokaze da je Mercedes se vedno mal naprej.......Pa aja glihkar sm meu sans enga mal pogledat------>HUDO DOBR AVTO!!! :!: :twisted: Jst tut hocm enga 8) :P

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Sr okt 26, 2005 9:54 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Vsekakor, tudi hyundai ima lahko dušo, čeprav REEEES subjektivno, drugače si tega ne bi znal razlagati.

MB ima dušo, ker je to najstarejša avtomobilska znamka na svetu, Lexus je star klinčevih 15 let, svojo slavo pa so izborili s kopiranjem. In to zelo dobrim. Sem za Francoze, a še vedno imam raje Nemce kot pa Azijate. Ker so židje.

LP,
Joie

Azijati so židje :rofl :rofl svojo slavo pa so izborili s kopiranjem :rofl :rofl zdaj si pa me malo razočaral ;)
lexus je pojem kvalitete in zanesljivosti generalno v ameriki, pa tudi v evropi to priznavajo tudi nemci, čeprav sklonjene glave :oops:
danes je bolj pomembno gledat bolj na ekonomiko kot na dušo, svet je postal preveč surov tako da za nostalgijo ni več prostora. : :(

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 27, 2005 8:19 am

Seveda so židje. V J. Koreji je delež tujih avtov 1%, na Japonskem okoli 10%. Imam občutek, da bi ti p***uni samo izvažali, kupili pa...

Lexus LS je bil vedno povsem primerljiv z S-klaso, v nemških revijah je sicer popušil, v ameriških, kjer imajo povsem drugačne kriterije, po mojem mnenju veliko bolj pošteni, pa je večkrat zmagal napram evropski konkurenci, tako da...

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 27, 2005 8:24 am

Tomcatter je napisal/-a:Sej tuki nekje je problem. Npr: Citroen dela zlo dobre majne avtomobile, zdej se je pa spravil nekam kjer bo tezko obstal. Zato pa ga nardijo manjsega tko da zgleda tekmec A6, 5 in E, in vse to je kul, kr bi se zlo dobro oprijel ce bi naredil tut ceno nizjo. Francozi bodo pa verjetn rajs C6 kupl, kot S al A8, kr majo tok do sebe. Isto je verjetn z Japonci. Tale Lexus se lahko kosa z A8, S in 7, ampak verjetn ne bo dosegel take prodaje.

P.S.. Pheaton se mi ni dal pisat--->da ne bo kdo reku da sm ga pozabu

Citroën dela dobre majhne avtomobile, a tudi z velikimi ima dolgoletno tradicijo, ne pozabi. Še nisem bral revije, kjer C6 ne bi pohvalili, vključno z Auto Bildom.

Prodajne številke C6 bodo vseeno majhne napram Nemcem, tudi zato, ker Francozi kupujejo malo tako velikih avtomobilov, tam vsekakor ne investirajo toliko v osebno transportacijo kot je to navada pri sosedih Nemcih. Za C6 bo največji trg seveda Francija, takoj za njo pa Nemčija. Namreč tudi Xm-ov in CX-ov je bilo v Nemčiji prodanih ogromno, skoraj tretjina vseh.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 27, 2005 8:55 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Seveda so židje. V J. Koreji je delež tujih avtov 1%, na Japonskem okoli 10%. Imam občutek, da bi ti p***uni samo izvažali, kupili pa...

je ze Ford rekel, da majo japonci originalen nacin svercanja plocevine v ameriko. postavijo jo na 4 kolesa, prebarvajo in poimenujejo avto :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če okt 27, 2005 9:56 am

Meni je tale Lexus zelooo všeč. Oblika mi je fantastična (elegantna, klasična). Pušim jst tradicijo. Za mojo izbiro je odločilno ugodno razmerjo med kvaliteto in ceno, na prvem mestu pa je oblika. Pa saj pri večjih limuzinah so oblike bolj al manj "klasične" karkoli že to pomeni. Noben od ta velikih, pa po obliki ni grd (mogoče še najmanj lep BMW, kkljub manjši podobnosti!). Od vseh mi trenutno Lexus pade najbolj v oči. Biti edinstven v poplavi poslovnih limuzin velike nemške trojice, pomeni nabaviti tega lexusa, seveda ob konkurenčni (beri nižji ceni) od omenjenih.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če okt 27, 2005 10:48 am

Mick Jerry je napisal/-a:
sanny je napisal/-a:raje tega lexusa kot pa katerega koli nemca...nasploh mam raje japonca kot nemca...pa ne zdaj pluvat po tem komentarju...moje mnenje bazirano na izkušnje...

malo oftopic:ampak še raje kot tega lexusa bi pa mel novega legenda.

O "novi" Hondi Legend si preberi moj post pod temo "tokyo motor show".Ja? Boš?

Okej lahko da imaš raje japanarje kot švabske voze, ampak hm zakaj hudimana imaš v avatarju nemški avto?Če prov vidm je to Ford Fiesta? :jao:

Hyundai?Duša? :nae

fiesto xr2i mam v avtarju ker jo pač vozim in to za to kr sm jo dobil za dobro ceno in kupoval sm jo s študentsko dnarnico tko da lih med hondami nisem mogel zbirat. ko bo pa dnar bo pa ena honda kot se spodobi imela v prometni moje podatke. majo pa moji roverja 620 (honda accord) in je avto...ne bi o tem ki ni ta tema...

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Če okt 27, 2005 8:05 pm

dobek je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Seveda so židje. V J. Koreji je delež tujih avtov 1%, na Japonskem okoli 10%. Imam občutek, da bi ti p***uni samo izvažali, kupili pa...

je ze Ford rekel, da majo japonci originalen nacin svercanja plocevine v ameriko. postavijo jo na 4 kolesa, prebarvajo in poimenujejo avto :P

ti se ne bi tega nikdar domislu :!: :bonk

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr feb 04, 2009 11:58 am

Tema je sicer stara, a se za majhen facelift ne splača odpirat nove. Lexusova križarka bo za ML 2010 dobila drobne kozmetične popravke. Nič neobičajnega - sprememba odbijačev in luči.

http://1.bp.blogspot.com/_XEEIzU0UA1M/S ... 00/001.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_XEEIzU0UA1M/S ... 00/002.jpg

Bodo pa vanj po novem vgrajevali tudi V6 motor, ekološko osveščenim kupcem na ljubo.

http://www.burlappcars.com/2009/02/2010-lexus-ls.html
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe okt 16, 2009 5:48 pm

Kobilica:

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 18, 2009 8:42 am

a to majo katapultne sedeže? :)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Če dec 24, 2009 9:44 am

Kobilica:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 24, 2009 10:52 am

martin_krpan je napisal/-a:2010 Lexus LS (JDM)
Slika
Slika

Če nebi videl značke na volanu, bi ga z lahkoto zamenjal za kakšnega od Kitajcev...

- sedeži iz velurja :bonk
- digitalna ura na sredini armaturne plošče kot v 20 let stari Toyoti :bonk
- plastična emitacija lesa :bonk
- ročaj na zadku sprednjih sedežev kot v mestnem avtobusu :bonk

Zunanjost mi je pa še sedaj ena najlepših...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če dec 24, 2009 11:18 am

Ta je delan za druge trge evropski ima drugačno notranjost.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 24, 2009 11:20 am

@Tattoo
X2 :bonk
Zadaj zgleda, kot, da bi gledal starega zjahanega XMa.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če dec 24, 2009 11:54 am

Daj no kaj klamfaš? To je avto ne pa nekatere opevane škatle...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Če dec 24, 2009 12:43 pm

Strinjam se z večino pripomb, a vseeno upoštevajte:

- da je avto na trgu od 2006 in glede modernosti zaostaja za nemško konkurenco, ki je prišla na trg kasneje
- v resnici izgleda bolje (vsaj meni)
- in da tudi konkurenca še pred kratkim niti v tem razredu ni ponujala usnja na sedežih kot serijsko opremo

Glede dizajna notranjosti: za evropski trg ima po enako:
Slika

Primerjava LS (pred faceliftom) z novo serijo 7:
http://magazin.auto.cz/testy/bmw-750li- ... izaci.html
Kobilica:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 24, 2009 12:58 pm

Ne, kar se izgleda tiče je lep, sam tale zgužvano oblazinjenje mi ne gre dol. Tudi, če bi to obupno(zbledelo) barvo spregledal je oblazinjenje(zadaj) tako sešiti, da zgleda kot tiste unisize prevleke, ki jih prodajajo na Petrolu, sploh okoli sredinskega naslona. Če pa bi še to spregledal, ne morš mimo tistih plastih na hrbtni strani sprednjih sedežov, ki zgledajo pobrane iz kakega M-B Citarota.

Kot ljubitelj Lexusov me je ta izredno razočaral.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov