Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So feb 17, 2007 12:24 am

Sam teli števci "v krogcih" so mi pa tako grdi... pa vidim da ima kar velik proizvajalcev zadnje čase tako. Veliko lepše mi je "dashboard" kjer imaš na "plošči" (seveda poglobljeni) urice, lučke, displaye, IPD (npr. MB-style).
Upam da jih ta modna muha hitro mine :)

Drugače pa zgleda hud avto, ja, samo kaj ko je škoda.

So nove škode drugače kaj bolš narejene kot stare? Iz lastnih izkušenj (imeli) sta bili favoritka in felicia katastrofa od kvalitete, saj sta zelo rjaveli, deli pa so bili "kot iz papirja". Res da sta delali dobesedno kot tank (nikoli pustili na cedilu; tudi brez pol delov), ampak vseeno ni bilo brez okvar in problemov.

Kakšna je kvaliteta notranjosti? Zvočna izolacija? Lega na cesti?

Pa resno sprašujem- ker kot pravim, z zgoraj omenjenima škodama imamo katastrofalne izkušnje in se je ta firma zapisala kot ne-najboljši-nakup :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So feb 17, 2007 7:42 am

phoebus je napisal/-a:Sam teli števci "v krogcih" so mi pa tako grdi... pa vidim da ima kar velik proizvajalcev zadnje čase tako. Veliko lepše mi je "dashboard" kjer imaš na "plošči" (seveda poglobljeni) urice, lučke, displaye, IPD (npr. MB-style).
Upam da jih ta modna muha hitro mine :)

Drugače pa zgleda hud avto, ja, samo kaj ko je škoda.

So nove škode drugače kaj bolš narejene kot stare? Iz lastnih izkušenj (imeli) sta bili favoritka in felicia katastrofa od kvalitete, saj sta zelo rjaveli, deli pa so bili "kot iz papirja". Res da sta delali dobesedno kot tank (nikoli pustili na cedilu; tudi brez pol delov), ampak vseeno ni bilo brez okvar in problemov.

Kakšna je kvaliteta notranjosti? Zvočna izolacija? Lega na cesti?

Pa resno sprašujem- ker kot pravim, z zgoraj omenjenima škodama imamo katastrofalne izkušnje in se je ta firma zapisala kot ne-najboljši-nakup :?

FELICIA, posebno pa FAVORIT so poglavje zase - predvsem na račun slednjih, pa tudi modelov iz preteklosti ima znamka ŠKODA tako slab imidž.

Da so aktualne ŠKODE nekaj povsem drugega ali z drugo besedo odlični avtomobili te bo prepričala zgolj testna vožnja - recimo kakšna OCTAVIA

LP

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown So feb 17, 2007 9:47 am

Felicia pa favorit pa sta zlo nova avta :roll:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So feb 17, 2007 10:17 am

Faforit in felacija sta bila prava avta za reveže, solidna in nenormalno poceni za vzdrževat. Kako je z rezervnimi deli sedaj, so še tako poceni kot so bili nekdaj?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So feb 17, 2007 10:18 am

ShowDown je napisal/-a:Felicia pa favorit pa sta zlo nova avta :roll:

prvi prelom k novejši škodi je sprožila prov octavia. tko da lohka veš da so se pri tem modelu stvari precej izboljšale. če ne bi bilo octavije, bi bila škoda še danes v razsulu.tako da, probaj kakšno octavio. ti garantiram da boš dobu nasmeh na obrazu :) če nisi zahteven uporabnik recimo.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So feb 17, 2007 3:08 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Faforit in felacija sta bila prava avta za reveže, solidna in nenormalno poceni za vzdrževat. Kako je z rezervnimi deli sedaj, so še tako poceni kot so bili nekdaj?

Meni se zdijo kar poceni. :) Če dobiš celo Favoritko za pod 50 jurjev lahko, ni vrag da boš dobil dol tisto kar rabiš...

Favoritka ti lahko rjavi na par mestih: zadnji blatniki, reža med lučmi in kovniskim delom prtljažnih vrat, zgornji del prtljažnika. Problem je ker se na teh mestih nabira precej vode. Ostalo ne bi smelo rjaveti, razen če je kaj poškodovano. Več ali manj isto velja za Felicio, samo da se pri njej nabira voda za in okoli tiste plastične letvice na zadnjih vratih.

Kolikor vem je bila Škoda precej visoko na tisti lestivci, ko so spraševali ljudi kako zadovoljni so s svojim avtom. Mislim, da celo prva, ampak vzemimo z rezervo. :) Jaz niti nimam toliko izkušenj iz prve roke z novejšimi, so pa kolegi iz Škoda-Teama precej zadovoljni kolikor vem. Nasploh se mi zdi, da se je kvaliteta precej izboljšala. Sicer pa sem sam zadovoljen s Favoritko, pa ena ki je velikrat blizu mene parkirana je recimo precej lepo ohranjena, res zgleda kot nova. :) Edino kar me moti je malce visoka poraba, ampak z lahko nogo se nadoknadi...

Kar se mene tiče so Škode dobri volkswageni. :) Ljudska vozila, da ne bo pomote. :P

LP,
Oskar
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So feb 17, 2007 5:57 pm

hja... kaj naj človek reče.... Superba mislim da, tak kot Phaetona, najbolj tepe nevpadljiv, zheraški in dolgočasen dizajn in posledično temu primeren karakter! prestreljena zelena kura na nosu je vsej pri meni bolj sekundarnega pomena! seveda vem da, obstaja tudi veliko takih, ki na Škodo gledajo z dvignjenim nosom zaradi vzhodnega porekla in bližnje preteklosti, ampak taki zvečine itak ne vidijo dlje kot do Golfa dizla al pa kakega Opla....

Škoda je ena najstarejših avtomobilskih tovarn na svetu z bogato zgodovino in luksuzom ob svojem imenu! tega niti desetletja po drugi svetovni vojni ne morejo spremenit! za njih pa je dost reč sam to, da je Škoda lep primer kako velika je škoda, da so Rusi vkorakali na Čehoslovaško! Favorit je zadnji izdelek tega cajta in je primeren takratnim razmeram. sodimo ga lahko preko lad, stoenk in moskvičev! Felicija in prva Oktavija sta tranzicijska avtomobila in jim v bistvu tudi ni kej dost za očitat glede na cajt, razmere in ciljne kupce! s Fabio, tazadnjo Octavio in Roomsterjem pa Škoda počasi leze nazaj na svoje mesto! in nič več nebo cenen češki šklump. volksvagen lastnik gor al pa dol......

vseeno pa jaz nebi šel primerjat Superba z Mercedesom E, Volvom S80 in Citroenom C6! nebi je primerjal predvsem zato, ker to nima pretiranega smisla! Superb bi lahko primerjali z Laguno, Passatom, C5, Mercedesom C, Volvom S60, Audijevo 4ko.....
tisto vse skupaj v bistvu ni namenjeno pohvali za Škodo, temveč degradiranju Volva in Citroena! večina bralcev kupi "kredibilnost" testa treh avtomobilov višjega razreda proti Superbu, ker je zraven Mercedes! in ko je na koncu Škoda druga, si ne misli, da je Škoda kej boljša od tega, kar si o njej že itak misli ampak to, da sta Volvo in Citroen sranje! temu se reče prikriti negativni marketing in spada v prefinjeno vojno proti konkurenci!
mislite, da bi kdorkoli od istih bralcev resno vzel vsporedni test Škode Superb z Mercedesom E, Audijem A6 in BMWjevo serijo 5, tudi če bi bla škoda debelo zadnja?

o tem novem Superbu pa še nevem kaj naj si mislim.... mi je fajn, da so mu namenli več "j**c" v izgledu, sam nisem se še odločil kak mi vseskup zgleda! ker na momente mi je fajn, nato mi je pa malo "kitajsko"! al pa vsej "Kia Magentis".... za končni vtis bom seveda moral počakat da jo vidim na cesti!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So feb 17, 2007 6:05 pm

Eazy-O je napisal/-a: Kar se mene tiče so Škode dobri volkswageni. :) Ljudska vozila, da ne bo pomote. :P

LP,
Oskar

viš.... jaz bi šel dlje! absolutno se strinjam z odgovorom na vprašanje, postavljeno na enem drugem foumu:

"iščem A3 zadnje generacije, pogoji so dizel, klima, štiri vrata.... gledal sem malo po netu, sam cene so :shock: !
veste za kej podobnega, ugodnega?"

"vemo! reče se ji Škoda Octavia!"
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne feb 18, 2007 12:11 am

Tisti test proti E, C6 in S80, niti ni tak brezveze. Ja, so ga opravili nemci, in je zarad tega vrstni red vprašljiv. Sem pa tudi videl (ker ne znam brat) francosko revijo, kjer je zmagal seveda C6, drugi je bil superb, S80 in zadnja Sonata. Ker je podoben Passatu in je Škoda ne pomeni da ne more bit to malo bolj prestižen avto, konc koncev dežnik v vratih si lahko pred kratkim dobil samo še v RR Phantomu :P

Ampak če Superb nebi imel prestreljene zelene kure na nosu to nebi bil Superb, kar pomeni da bi meu višjo ceno, in več foušije pri sosedih.
Kot moj avstrijski kolega, ki ma prejšnjo verzijo E, in se sploh ne zaveda da ma njegov sosed dosti boljši avto od njega, ker zgleda kot passat in ima VW značko gor :lol: (a.k.a. Pheaton "karkoli že to je")
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne feb 18, 2007 12:30 am

Seveda niti felicia niti favorit nista nova avta, ampak bila sta pa vseeno porazno slabo narejena- in vem da smo doma kupili, ker se je tako veliko govorilo da je zdaj "z VW-jem" in da je "poceni VW".
No, če so z octavio to zrihtali, potem fajn. Kako pa je z notranjostjo in udobnostjo?

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Napisal/-a Eazy-O Ne feb 18, 2007 1:28 am

Logo ni prebita kura :P , ampak glava Indijanca (oziroma samo perjanica), zraven pa puščica. Sicer naj bi bilo pa tudi govora o krilati puščici.

Nekaj malega si lahko preberete v pripeti sliki.

drugmirko je napisal/-a:o tem novem Superbu pa še nevem kaj naj si mislim.... mi je fajn, da so mu namenli več "j**c" v izgledu, sam nisem se še odločil kak mi vseskup zgleda! ker na momente mi je fajn, nato mi je pa malo "kitajsko"! al pa vsej "Kia Magentis".... za končni vtis bom seveda moral počakat da jo vidim na cesti!

Saj to... Po eni strani ma tudi kakšen Kitajec pa Korejec j***a, pa jim velikrat ne rata. Kako uradno fotko bi rad videl... Zaenkrat zgleda kar lepo, ni pa toliko oblikovno čist kot je bil prejšnji. Sicer tisto je bil spet drug ekstrem, kar malo dolgočasen.

Pri lučeh so samo odstranili vmesen rdeči del na obliki, znani že od Fabie. Glede podobnosti z Volvom... Samo kar je belega. Ostalo okoli je drugačne oblike kar se tiče obrisa in tudi zaobljenosti.
Priponke
45176skoda_logo-med.JPG
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne feb 18, 2007 7:53 am

drugmirko je napisal/-a:o tem novem Superbu pa še nevem kaj naj si mislim.... mi je fajn, da so mu namenli več "j**c" v izgledu, sam nisem se še odločil kak mi vseskup zgleda! ker na momente mi je fajn, nato mi je pa malo "kitajsko"! al pa vsej "Kia Magentis".

Na žalost se preveč strinjam tistim pridevnikom kitajsko. Ne vem, zgleda kot da so dizajn zadnjih in sprednjih luči ter sprednje maske z odbijačem naredili na hitro in na izgled zelo plastično. Morda se moram samo navaditi na novo obliko, podobno kot na novega Passata, samo zaenkrat mi še ni všeč.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 18, 2007 2:22 pm

phoebus je napisal/-a:Seveda niti felicia niti favorit nista nova avta, ampak bila sta pa vseeno porazno slabo narejena- in vem da smo doma kupili, ker se je tako veliko govorilo da je zdaj "z VW-jem" in da je "poceni VW".
No, če so z octavio to zrihtali, potem fajn. Kako pa je z notranjostjo in udobnostjo?

Ti si očino ostal 10 let za časom. Vsaj kar se Škod tiče.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne feb 18, 2007 10:21 pm

Tomcatter je napisal/-a:Tisti test proti E, C6 in S80, niti ni tak brezveze. Ja, so ga opravili nemci, in je zarad tega vrstni red vprašljiv. Sem pa tudi videl (ker ne znam brat) francosko revijo, kjer je zmagal seveda C6, drugi je bil superb, S80 in zadnja Sonata. Ker je podoben Passatu in je Škoda ne pomeni da ne more bit to malo bolj prestižen avto, konc koncev dežnik v vratih si lahko pred kratkim dobil samo še v RR Phantomu :P

evo vidiš! točno to kar sem reku! tudi v tem francoskem testu je Superb tam iz istega razloga kot pri nemcih! sej nisem mislu, da je ta vrsta "blatenja" lastna sam nemcem! .... je pa nažalost pri njih najbolj očitna! :P
če se malo spomnemo se celo take ugledne ustanove s stoletno tradicijo, kot je ADAC znajo pridružit tovrstnemu "zmanjševanju tržne nevarnosti" nenemških modelov z raznimi "opozorili"! pa naj bi pol pričakovali nepristranskost njihovih medijev! pregovor -vsak svojega konja hvali- pač ni nastal za prazen nič :) .

tisto zarad česar mislim, da Superb ne sodi v tak test je preprosto dejstvo, da JE Passat! Passat v drugačni preoblekici! tako kot je Octavija Golf (al pa če čete A3) z drugim gvantkom! ko pa jim bodo pusili naredit Superba na mehaniki A6ke, bomo pa govorili o tem razredu! nategnit osnovo pač ni zadost! sej smo se že kregali okrog tega če ma Octavijo kak smisel primerjat z A4 al pa z BMWjevo trojko, ker je večja od Golfa&Co..... nima! tudi novi Passat je narejen na starem A6, pa nobenemu ne pade na pamet, da bi ga šel primerjat z zgoraj omenjenimi! vsi pač rečejo ....uuuu mater, je pa zrasu in postavu nove standarde v klasi in nihče ne reče, ej....to je pa zdej Merc E razred!

Superb je čudovit avto, še posebej za svoj denar! in če bi svoj trud namesto v maksimiziranje centimetrov usmerli v diskretno eleganco in karakter izgleda, bi jim veliko bolj koristil za dvigovanje ugleda in prepoznavnosti znamke! recimo Tudor je bil, čeprav zadržan, že bolj korak v pravo smer.....
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po feb 19, 2007 8:54 pm

Testna mula
Slika

Slika

In še en (za moj okus dokaj neposrečen) photoshop:
Slika
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Ne mar 04, 2007 7:52 pm

Res odpiram staro temo, ampak tisto zgorej je Octavia II :roll:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne mar 04, 2007 8:42 pm

GregaST je napisal/-a:Res odpiram staro temo, ampak tisto zgorej je Octavia II :roll:

no... tisto zgorej je v Octavio II skrit Superb. tehnično se mu reče mula in se uporablja v zgodnjem testiranju posameznih sklopov, ki se jih da našraufat al pa nataknit na kak drugi hišni model! da ni Octavia II oziroma, da je mula Superba zapakirana v Octavijo II, ti lahko pove tistih dodatnih 10 cm na stebričku med sprednjimi in zadnjimi vrati in šop avspuhov pod zadnjim odbijačem. če bi šli merit bi opazli še kake druge razlike v dimenzijah, najbolj pa že iz slike bode dolžina. Octavija je pač krajša.....
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Napisal/-a Eazy-O Ne mar 04, 2007 10:40 pm

A Lehmann/WorldCarFans so dejansko odkupil to sranje od Photoshopa? O_o Sej je cela Octavia, sam sprednji del je zamenju pa se mal z žmigavci igral...
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 26, 2007 1:45 am

Slika

bostjan2012
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan2012 Po mar 26, 2007 5:49 am

kao pasat.
Vrni se na Vozila prihodnosti