Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Če feb 10, 2005 10:20 pm

Dejstvo pa je, da se o njem veliko govori in piše, kar pomeni, da ni razburil samo ljudi, ampak tudi ostale proizvajalce avtomobilov. Tale avto bo dal misliti marsikateremu proizvajalcu.
Stvar je taka. Znamke v zadnjih letih samo tekmujejo kdo bo več elektronike strpal v avto, pa če jo folk rabi al pa ne. Sploh nas evropejce in amere so avtomobilske znamke čisto znorele s to elektronsko tekmo. Zdaj mislim, da je čas za streznitev in bodo začeli razmišljat, kaj se dejansko uporablja.
Novi avti so kot mobiteli. Danes majo že vsi GSMji kamero, GPRS, WAP, pa taka j***a, ampak večina folka se še vedno z njimi samo pogovarja in pošilja sporočila.
No in Renault (Dacia) je naredil avto v stilu osnovne funkcije avtomobila. In to je PREVOZ

To je moje mišljenje.
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če feb 10, 2005 10:25 pm

Ja sej rečte kar hočte ampak jest mislm da je za avtomobilsko industrijo zelo zdravo da pride na trg tud tak avto kot je Logan in da deluje tudi znamka kot je Dacia, navsezadnje se ostali proizvajalci ozirajo tudi na to kakšne so cene avtomobilov drugih proizvajalcev in s tem se toliko bolj tudi trudijo znižati cene svojim vozilom.

Tako nekako jaz dojemam tole Dacio... :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 10, 2005 10:58 pm

Neelix, primerjava z mobitelom je briljantna. Želim si osnovnega Logana, s črnimi mat odbijači in šipami na kurbl za €5000l. Spominjalo bi me na zlata osemdeseta, ko smo morali avtomobile krasiti sami, jim montirati prevleke, vstavljati radio, šraufati zavesite, obleči volan, prilimati tretjo zavorno luč, dodati Saturnusove meglenke...

LP
J. de Vivre

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če feb 10, 2005 11:29 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Če kaj berete tuje avto časopise, predvsem tu mislim na nam bolj dostopne nemške, lahko veste, da je Logan letošnja avto tema leta. Vsi govorijo o njem, vsi preveč pričakujejo od njega. Večina od udeležencev tega foruma je tako ali tako popolnih imbecilov, polnih predsokov in posploševanj. Avto je narejen na sila sodobnem podvozju, sestavljenem iz elementov trenutnega Clia, Micre in celo Modusa, tako da o Cliotu I tu ni govora. Večina testov je potrdila, da je avto več kot vreden svojega denarja, pač ne bo zadovoljeval potreb prepotentnih mladcev, ampak treznih ljudi, ki gledajo predvsem na uporabnost in ceno. Za ta denar (v Nemčiji naj bi stal od 7,500 evrov napre, vključno s s popolno varnostno opremo, kar pomeni, da bi pri nas moral stati še manj) se dobi relativno oblikovno zanimiv, sodoben, varen in predvsem prostoren avto (prtljažnik nudi 500 litrov, kar je na ravni S-klase!).

Avto se bo prodajal, o tem ne dvomim.

Joie de vivre, pozdravljen na forumu.

Hmm, veš, ko si pogledam tvoj naziv bi si mislil, da imaš bolj miroljubne namene kot žaliti ostale uporabnike na forumu.

S tem ti nočem nič morit, ampak moraš pa razumeti, da imamo ljudje različne poglede. To velja še ogromno bolj pri avtomobilih. Zaradi zgodovine. Zatorej nismo vsi pristaši AVTO-PREVOZNOSREDSTVOINNIČVEČ. Prosim, da to v prihodnje upoštevaš. ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 Če feb 10, 2005 11:40 pm

darwin je napisal/-a:Pa naujo tega dreka res pr nm prodajal!

Pa sej to je RENAULT!! Pa tud tolk grd ni, sploh pa ne za to ceno! Premisli kaj maš raj rabljenega Cliota al pa novo Dacio z isto opremo za isto ceno? Pa ta najdražja verzija z fuul opreme stane manj kt 2 miljona!
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe feb 11, 2005 12:01 am

Eh, kakšno žaljenje neki, ni bilo tako mišljeno! Če se kdorkoli počuti užaljenega, se mu iskreno opravičujem, pač nikoli nisem maral drekačev, polnih predsodkov in posploševanj.

In zagotavljam ti, ko sem za volanom, sem srečen. Tudi če konjiček samo stoji v garaži in samo voham njegovo notranjost.

LP
J. de Vivre

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe feb 11, 2005 9:33 pm

Dons sm jo že vidu u ljubljani :cry:
K Alpetourju u Kranj greste loh na testno vožnjo.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

luka20
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a luka20 Pe feb 11, 2005 9:46 pm

Jest sm jo tut vidu včeri u Lj-črnučah parkirano, modre barve.
In mi ni bla vizualno kej preveč všeč, ampak vsak ma svoj okus ane ;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 12, 2005 3:03 pm

sector je napisal/-a:tukaj vas je ali veliko razvajencev ali maminih sinckov, ki jim placuje bencin, zavarovanje, servise itd...ce odstejem tisti majhen odstotek prisotnih, ki so si zasluzili dober avto sami in ga zmorejo vzdrzevati, sami.

ko boste imeli enkrat druzino, zeno na porodniski, adaptirali bajto ali placevali kredit za stanovanje (svoje!) sami pa s 7. st izobrazbe cakali na zavodu me zanima kaksno mnenje boste imeli o tej dacii, ki zna s hudo ugodno ceno marsikomu polepsati zivljenje.

zapomnite si, da bogatasev ne bo vsak dan vec, srednji razred bo pa pocasi izginil.. :?

Točno tako je moje mnenje. Sm jst sm rajš do zdej bil tiho :? . Me je minil ves tuning in styling in sam mislm kako bi se najcenejš vozu, ne pa metal čimvrč $$$ na avto. Treba bo tut počas na familijo mislt.... pa bo pol avto ratal čist postranska zadeva. :roll:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 So feb 12, 2005 5:46 pm

pugi405 je napisal/-a:
sector je napisal/-a:tukaj vas je ali veliko razvajencev ali maminih sinckov, ki jim placuje bencin, zavarovanje, servise itd...ce odstejem tisti majhen odstotek prisotnih, ki so si zasluzili dober avto sami in ga zmorejo vzdrzevati, sami.

ko boste imeli enkrat druzino, zeno na porodniski, adaptirali bajto ali placevali kredit za stanovanje (svoje!) sami pa s 7. st izobrazbe cakali na zavodu me zanima kaksno mnenje boste imeli o tej dacii, ki zna s hudo ugodno ceno marsikomu polepsati zivljenje.

zapomnite si, da bogatasev ne bo vsak dan vec, srednji razred bo pa pocasi izginil.. :?

Točno tako je moje mnenje. Sm jst sm rajš do zdej bil tiho :? . Me je minil ves tuning in styling in sam mislm kako bi se najcenejš vozu, ne pa metal čimvrč $$$ na avto. Treba bo tut počas na familijo mislt.... pa bo pol avto ratal čist postranska zadeva. :roll:

ja, tole sm tut jst opazu pr sebi....
pa saj avto ni vse na svetu... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner So feb 12, 2005 6:55 pm

Zgoraj je pisalo o časih ko so bili odbijači še črni, pa ni bilo motorčkov za spuščanje šip... spomnem se puntota 55S - bil je točno takšen, brez opreme ampak kulski avto ko je prišel ven. Za obliko dacije morm rečt da se renojevi oblikvalci niso ravno pretegnil.Ampak svoj krog kupcev bo avto zagoto imel.Trg za ta avto itak ni zahodna evropa. Pač sedaj bodo poskusili prodret na cenejše trge... čez nekaj časa pa gotovo tud v zahodno evropo (recimo z loganom 2). Počas bodo vse množične znamke spoznale, da rabjo v svojem prodajnem programu pocen avto... in reno jih bo spet šišal za par korakov (espace, tvingo, kagoo, scenic...).
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 12, 2005 7:04 pm

skyliner je napisal/-a:Zgoraj je pisalo o časih ko so bili odbijači še črni, pa ni bilo motorčkov za spuščanje šip... spomnem se puntota 55S - bil je točno takšen, brez opreme ampak kulski avto ko je prišel ven. Za obliko dacije morm rečt da se renojevi oblikvalci niso ravno pretegnil.Ampak svoj krog kupcev bo avto zagoto imel.Trg za ta avto itak ni zahodna evropa. Pač sedaj bodo poskusili prodret na cenejše trge... čez nekaj časa pa gotovo tud v zahodno evropo (recimo z loganom 2). Počas bodo vse množične znamke spoznale, da rabjo v svojem prodajnem programu pocen avto... in reno jih bo spet šišal za par korakov (espace, tvingo, kagoo, scenic...).

pa zakaj logan ni oblikovni biser
ker je tak kot je najcenejši za izdelat
ravne linije je kot kaže lažje narediti kot neke zaoktožene linije in to je to
vse je podrejno ceni
lp

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Napisal/-a skyliner So feb 12, 2005 7:09 pm

kljukec je napisal/-a:
skyliner je napisal/-a:Zgoraj je pisalo o časih ko so bili odbijači še črni, pa ni bilo motorčkov za spuščanje šip... spomnem se puntota 55S - bil je točno takšen, brez opreme ampak kulski avto ko je prišel ven. Za obliko dacije morm rečt da se renojevi oblikvalci niso ravno pretegnil.Ampak svoj krog kupcev bo avto zagoto imel.Trg za ta avto itak ni zahodna evropa. Pač sedaj bodo poskusili prodret na cenejše trge... čez nekaj časa pa gotovo tud v zahodno evropo (recimo z loganom 2). Počas bodo vse množične znamke spoznale, da rabjo v svojem prodajnem programu pocen avto... in reno jih bo spet šišal za par korakov (espace, tvingo, kagoo, scenic...).

pa zakaj logan ni oblikovni biser
ker je tak kot je najcenejši za izdelat
ravne linije je kot kaže lažje narediti kot neke zaoktožene linije in to je to
vse je podrejno ceni
lp

ja... nisem vsega napisal kar sem imel v mislih... logan lahko ravno zaradi tega izpade kul (črni odbijači pa to). Pa tud z svojo obliko bo odstopal od ostalih, pač bo imel več ravnih površin... mogoče smo pa zaoblenih avtov že naveličani?? Kaj če bo to pokazal ravno logan... Na cesti ga še nisem videl... lahko da zgleda zelo vreden za svojo ceno!!
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So feb 12, 2005 7:39 pm

Moj pogled na logana je takšen:

Jaz se ne vidim kot potencialni kupec, ker bi verjetno raje izbral kaj drugega rabljenega za enak denar, čeprav se zavedam da ga čez nov avto ni!!!

Dejstvo je, da pod 2 mio praktično ni novega avta, zato bo verjetno našel kakega kupca tudi pri nas.

Sicer je pa podobno bilo z DAEWOO-jem, racer (pa tudi nexia) je bil kopija kadetta, zdaj pa delajo čisto OK avte.

In tako bo verjetno z DACIO, zdaj je pač prišeč logan, ki niti ni tako slab in se bo na trgih, kjer je nižja kupna moč, zagotovo prodajal.

Pač dejstvo je da smo ljudje različni in imamo različne interese. Eni pač imajo avto zato da se pripeljejo iz točke A v točko B (kar je v bistvu osnovni namen avta), drugi pa iščejo(mo) v vožnji in avtu nasploh užitek. In prvim je logan namenjen.

Če bi ponudili 4×4 različico (malo dvignjeno od tal) se grem stavit, da bi bil precej iskan kot službeno vozilo pri poštarjih, elektro in PTT vzdrževalcih..., pač povsod tam kjer je bila (in je še) priljubljena (stara) panda 4×4 in niva.

PS.: Jaz nestrpno pričakujem chrash test od logana!!!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So feb 12, 2005 8:04 pm

Rečeno je bil da bo dobil 3 zvezdice na EURO NCAP( na ameriškem bi jih 5/5 :lol: :lol: )

Ravne površine ima zarad cenejše izdelave.Oble oblike je težje narest oz. vkalupit in je lažje štancat oglatost.

Za Logana so že obcestne reklame.Pravjo da ga dajo za 1.550.000. Upam da sm prou vidu.
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 12, 2005 8:08 pm

Kolkr sm jaz malo prebral, sem zvedu, da je Logan narjen robustno in ni zahteven za vzdrževanje. Mel bo samo 8V motorje vgrajene. Če bi pri nas Logana ponudil za tako nizko ceno kot na zunanjih trgih ne dvomim, da se nebi prijel. Sej Thalia se je, pa čeprav je "grda". :P

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 12, 2005 10:16 pm

cena je 1.910.000 če sm prov razumu za vso opremo in 1.6 motorjem
kasneje bodo baje dajal tud 16v motorje

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To feb 15, 2005 3:34 pm

Avtoček žal ni moja znamka, a mi je vseeno všeč. Dobro opremljen avto za slaba 2 miljončka, tega ne dobiš nikjer drugje. Renaultu bi se morali pridružiti še drugi proizvajalci.

Ko govorite o njegovi primernosti samo za vzhodni trg: ta avto je največ vetra dvignil prav v Nemčiji, kjer ga začnejo prodajati še to pomlad. Tovarna v Pitestiju zaenkrat nima kake bogvekaj visoke kapacitete, zato bo brez truda prodala prav vse avtomobile.

LP
Joie

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To feb 15, 2005 4:29 pm

...no a ga je že kdo z a*.com kupil ;)

Uporabniški avatar
Alfa-boxer
Novinec

Kraj: Ljubljana-Vič

Napisal/-a Alfa-boxer To feb 15, 2005 4:39 pm