Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 10, 2008 4:04 pm

Žumi je napisal/-a:
ENEM vidi se da ti pojma nimaš. Vpad prodaje je pri vsaki znami!! glej svetovno finančno krizo

Verjetno pod ENEM misliš mene

esem je napisal/-a:....

Toyoti prodaja po svetu pada, morda tudi zaradi nekaterih preveč konfekcijskih oblik, morda povrh celo zaradi nekaterih preveč radikalnih sprememb (Yaris, Auris) - vsaj za potencialno klientelo. Če pa bo poskušala s takimi spremembami, kot je novi Avensis in ko je hkrati vsak dan vse več lepih in skladnih avtov, bo spet zašla v vode obdobja tiste Corolle - zmazka - z okroglimi lučmi iz devetdesetih let. V tem primeru se ji dejansko slabo piše...

Tu imaš link o načrtih Toyote in kako jih uresničuje
http://biz.yahoo.com/rb/080828/toyota.html?.v=3

Toyota cuts sales forecast almost 7%

Posted Aug 28th 2008
Last September we told you of Volkswagen's plan to overtake Toyota in global sales by 2015. Some Autoblog staffers giggled at the prospect. That was before Toyota reported a 39% drop in profit and began writing down leases, and long before today's news of the Japanese automaker reducing its sales goal for 2009 by almost 7%. Instead of the 10.4 million vehicle sales it predicted for 2009, Toyota says it now may only sell 9.7 million.

While 7% may not sound like a big reduction, consider that Toyota has seen steady growth since its founding in 1934, and any drop is a big deal. Last month, Toyota reported an 18% drop in sales from last July, while VW posted a 4% drop. If those sales rates continue, VW's goal of total domination should be much easier to attain.

http://www.autoblog.com/2008/08/07/toyo ... -drops-39/

prodaja v ZDA - od večjih ima Toyota, če seveda izvzamemo Američane, največji padec prodaje. Prodaja po mesecih v ZDA tu http://www.autoblog.com/tag/by+the+numbers/

http://www.autoblog.com/2008/03/05/nine ... -are-they/

Mislim, da tudi v Evropi Toyota bolj izgublja pri prodaji kot primerljive znamke.

Kdo torej nima pojma? (To, da si Toyotin fan, še ne pomeni, da ne smeš uporabljati resnice ali glave, kot tudi ne pomeni, da naj bo jezik hitrejši od možganov in vsaj tako pokvarjen)

PS - čestitam za uspešen začetek sodelovanja na forumu :P :roll:

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr sep 10, 2008 4:07 pm

Od uzadi je še kar, ostalo je pa katastrofa. Sploh notranjost zgleda kot da bi bla iz prejšnjega tisočletja... :roll:

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Sr sep 10, 2008 4:25 pm

enem esem musliman
you are the one!!!!

kaj sem ti napisal.!!! da velja za vse!!! kriza ni na enmu ampak je na vseh. TOYOTA je v ameriki med najmočnejšimi (švaba nema) ----> ameriška kriza še tok bolj upliva na njih!!
tko da ne pametuj preveč. dokler bo dolar šibak bo to evropo to tudi veliko koštalo

pa nism noben fan toyote, sam jih pa spoštujem bolj kot vse ostale. ZAKAJ????
zato ker so zrasl v najbogatejšo avtomobilsko znamko na svetu. ni delnice ki se bolje kotira kot njihova---> ZAKAJ ?? zato ker so sposobni iz vseh vidikov, ljudje zaupajo vanjo. sicer pa se itak vsak v evropi boji drugačnosti. tko da neprijatelj nikoli ne počiva in japonc je znan za zahrbtni napad!!!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr sep 10, 2008 5:30 pm

Jaz bi rekel, da so Toyotini oblikovalci fasali Mercedesov sindrom. Očitno nas čaka poplava avtov, oblikovanih po vzoru na 80. in 90. leta.
Saj iz zunaj je še solidna, sam notranjost je pa polom. In to ne mislim zaradi lesa (zagotovo bo na voljo tudi imitacija aluminija), ampak zaradi dizajna sredinske konzole, ki je taka, kot so jo imeli Japonci pred 10 in več leti.

Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr sep 10, 2008 7:08 pm

Martin: :roll: tule si ga pa pihnil mimo kot si dol in širok. Mercedes že res, da ponuja čedalje bolj oglate armaturke ( :yum ). Ampak ne vem, kje si ti pri tej Toyoti našel "back to the past" korenine te notranjosti. Meni se zdi dovolj moderna in nimam pojma kje je vizualna povezava s to, zgoraj.
Sredinska koznola je malo podobna tisti iz Golfa6. :P Ko še tiste imitacije lesa ne bo in bo nekaj lepšega (neka druga plastika ali alu) bo pa itak čist lepa tale zadeva.

Sam sem pričakoval več, tako znotraj kot zunaj. Ta razred se je res okrepil z zelo lepimi vozili (zunaj in znotraj). Premalo izrazito to od Toyote. ;)
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Sr sep 10, 2008 7:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

himi

Napisal/-a himi Sr sep 10, 2008 7:19 pm

Notranjost je tudi po mojem mnenju šokantno grda. To gre sigurno za kakšno pomoto in so kako staro sliko lansirali. :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr sep 10, 2008 10:51 pm

Žumi je napisal/-a:enem esem musliman
you are the one!!!!

kaj sem ti napisal.!!! da velja za vse!!! kriza ni na enmu ampak je na vseh. TOYOTA je v ameriki med najmočnejšimi (švaba nema) ----> ameriška kriza še tok bolj upliva na njih!!
tko da ne pametuj preveč. dokler bo dolar šibak bo to evropo to tudi veliko koštalo
....

Si en tistih, ki jim je treba vse trikrat povedat in še vedno gonijo svojo (in to povdarjajo z žaljivkami in nešteto nepotrebnimi/neumestnimi klicaji)?

Evo ti še uradne podatke za prodajo v Evropi julija 08 in od januarja do vključno julija 08:

JATO (pdf) je napisal/-a:Top Ten Brands

(Znamka...prodaja jul 08..jul 07..%..jan-jul 08..jan-jul 07..%)

VOLKSWAGEN 136,638 142,337 -4.0% 973,174 981,148 -0.8%
FORD 102,923 107,652 -4.4% 794,618 807,043 -1.5%
OPEL/VAUXHALL 93,406 111,523 -16.2% 763,463 831,365 -8.2%
RENAULT 89,333 97,566 -8.4% 727,054 740,372 -1.8%
PEUGEOT 87,036 93,160 -6.6% 670,153 697,183 -3.9%
FIAT 81,035 80,701 +0.4% 630,603 614,388 +2.6%
CITROEN 78,428 84,068 -6.7% 564,263 595,613 -5.3%
TOYOTA 69,004 75,972 -9.2% 495,657 564,636 -12.2%
BMW 60,820 58,574 +3.8% 435,675 411,410 +5.9%
MERCEDES 59,409 61,567 -3.5% 436,066 438,088 -0.5%

Kot boš morda le opazil, je Toyoti prodaja upadla mnogo bolj kot ostalim znamkam - v Evropi je upad 2,5 %, Toyota je imela 12,2 % upad. Podobno velja za ZDA, če seveda izvzamemo ameriške znamke, na katere bolj vpliva kriza in cene goriva zaradi značilnosti trga - pickupi in ostali požrešneži.
Če ne znaš ločit med "da velja za vse!!!" in tem, da je imela Toyota v Evropi 4X večji upad prodaje od povprečnega upada prodaje avtomobilov v Evropi, se o tej off (pod)temi (upad Toyotine prodaje) raje ne oglašaj več, posebno ne z žaljivkami. Opravičila itak ne pričakujem...

..................................................................

Sicer pa - tema je o novem Avensisu, ki bo, kot kaže, v vsem veren naslednik prejšnjega. Kar ni preveč spodbudno....

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če sep 11, 2008 12:16 am

lep izdelek, samo maske z lučmi mi nekot ne pogtegne, nekam prevelike luči se mi zdijo, drugače pa zelo lep, tudi notranjost...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če sep 11, 2008 8:54 am

dejte no.... avto je ultimativna kutija! s tem absolutno ne mislim, da bi zaradi tega moral bit kej posebej zanič ali nekvaliteten, kot tudi ne mislim, da zaradi tega ne more bit komu lep! niti najmanj.... ampak vse to še zmeraj ne spremeni dejstva, da je avto konzervativno oblikovan. tako rekoč ziheraško!

enako velja za armaturo! v obče ne impliciram, da bi bla slabo narejena, nepregledna ali iz slabih materialov.... pravim (oziroma pravimo), da je osnovna oblika armature dosadna in kar je še slabše, že videna pred 10 in več leti! evo... poleg tistega Martinovega Nissana zgorej še armatura Volva V40! ...bo glih ene 10 let kar so ga začeli delat, če ne že več... ta je sicer iz restajlane totisočletne verzije, pa vseeno!

Slika Slika

Slika

ps. govorimo o že videni osnovi obliki armature in centralne konzole in ne o tem kam so dali kter knof!
torej, še enkrat in za avto kot celoto... če rečemo, da je "konzervativna", "dolgočasna", "grda", "ziheraška" govorimo o izgledu!! in ne o zanesljivosti, kvaliteti izdelave ali čem drugem!
.... zame zanesljiv in kvalitetno narejen avto ne pomeni avtomatsko tudi "lep" avto! če mi je dosadna škatla, mi je dosadna škatla, neglede na to, da se ne kvari! popolnoma pa dopuščam, tudi to "skrajno" možnost kriterija lepote. kaj si o takem kriteriju mislim bom raje zadržal zase!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če sep 11, 2008 9:01 am

no, napram sedanji, oz. se vedno aktualni (ki mi, odkrito povedano, deluje kot buhtelj, na katerega se je nekdo vsedel), mi je ta sigurno precej bolj vsec

mirko, kera aktualna toyota pa ni konzervativno oblikovana?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če sep 11, 2008 9:18 am

dobek je napisal/-a:no, napram sedanji, oz. se vedno aktualni (ki mi, odkrito povedano, deluje kot buhtelj, na katerega se je nekdo vsedel), mi je ta sigurno precej bolj vsec

mirko, kera aktualna toyota pa ni konzervativno oblikovana?

Yaris!:P
..... pa sej ne gre za to, da ktera ni... človek pač z vsakim novim avtom upa in pričakuje, da naslednji ne bo tak davež! so največji, spadajo med najzaneslivejše, šli so v F1... lahko bi že enkrat vsaj malo sprostili ventile! al pa vsej odpeli tazgornji knof na šterbersko poštirkani srajčici, če jim je že snet kravato "preveč revolucionarno" :P :mrgreen:

ps. za buhtljavost pa raje počakaj da jo vidiš na cesti! tole mi že na sliki deluje ogromno in niti strogo potegnjene in zategnjene ravne linije najbrž ne bodo mogle skrit občutka napihnjenosti....
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Če sep 11, 2008 9:28 am

z obliko buhtlja sem mislil aktualen model, ta, ki se se zdaj prodaja ;)
look closely :P

z malo revolucijo se je pa toyota ze opekla, sepomni se will-a :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če sep 11, 2008 9:59 am

drugmirko je napisal/-a:..... pa sej ne gre za to, da ktera ni... človek pač z vsakim novim avtom upa in pričakuje, da naslednji ne bo tak davež! so največji, spadajo med najzaneslivejše, šli so v F1... lahko bi že enkrat vsaj malo sprostili ventile! al pa vsej odpeli tazgornji knof na šterbersko poštirkani srajčici, če jim je že snet kravato "preveč revolucionarno" :P :mrgreen:

Ravno v tem grmu tiči zajec...večji kot je konceren, manj revolucionarne oblike bo produciral. To pa iz čisto preprostega in logičnega razloga...če želiš biti velik (največji), moraš pač producirati konzervativne oblike, ki so všečne širokemu spektru okusov in ne razdvajajo (potencialnih) kupcev! ;)

Honda Civic ima lahko še tako revolucionarno obliko, pa se vseeno ne bo prodajala v takih količinah, kot "konzervativni" Auris...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Če sep 11, 2008 10:08 am

Enem Esem

ne govor bedarij :P

TRG EVROPE?? hmmm mamo pol afriko ane??? mamo pol ameriko ane?? kaj pa russijo???
pa azijo??? pa kakšno avstralijo ane??
v indiji je čez miljardo ljudi
na kitajskem enako!!

evropa je za toyoto 15 procentni trg

pred 15 leti sploh toyote vidu nis v evropi!!!

se pa tko pogovarjejmo

dokler boš ti preveč EU revije bral boš takle govoru ;)

tko da ne govort. sem že kar nekej sveta vidu in vem kje vse so japsi glavni!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Če sep 11, 2008 10:35 am

Žumi je napisal/-a:pred 15 leti sploh toyote vidu nis v evropi!!!

zanimivo...s kje sem pa jaz potem, da sem se nad tole jajcko v tistem casu slinil? :shock: ta in njeni karoserijski derivati so namrec prakticno na vsakem vogalu stali..
SlikaSlika

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Če sep 11, 2008 10:39 am

Ja možn da je bla kakšna ja. Sam prov velik toyot včasih v evropi ni blo. :)

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če sep 11, 2008 10:51 am

Žumi je napisal/-a:pred 15 leti sploh toyote vidu nis v evropi!!!

866 Toyot iz Nemčije starejših od 15 let se ne bi strinjalo s teboj. Klik tukaj.

Tudi pri nas jih je samo na avto.net 14 celo naprodaj.

Prodajne številke ti je pa že esem serviral z autobloga.
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če sep 11, 2008 10:59 am

dobek je napisal/-a:z obliko buhtlja sem mislil aktualen model, ta, ki se se zdaj prodaja ;)

vem, da si mislil starega. zato sem pa tudi rekel, da počakej... ker tale mi zgleda še večji, višji in težji. zgleda... na slikah... kak bo vživo bomo vidli. me pa definitivno bolj asocira na hišo, kot pa na kej športno elegantnega...

Tattoo- je napisal/-a:Ravno v tem grmu tiči zajec...večji kot je konceren, manj revolucionarne oblike bo produciral. To pa iz čisto preprostega in logičnega razloga...če želiš biti velik (največji), moraš pač producirati konzervativne oblike, ki so všečne širokemu spektru okusov in ne razdvajajo (potencialnih) kupcev! ;)

Honda Civic ima lahko še tako revolucionarno obliko, pa se vseeno ne bo prodajala v takih količinah, kot "konzervativni" Auris...

hja... jaz nebi reku, da je večini tak avto res lepši od, kaj pa vem... Insignije al pa C5... prej bi reku, da se večina s tako, manj vpadljivo izbiro pač počuti varneje in manj izstopajoče. ali... težje fališ, če nabaviš nekej kar "sploh nikamor ne cilja" :P

Žumi je napisal/-a:Enem Esem
ne govor bedarij :P
evropa je za toyoto 15 procentni trg
pred 15 leti sploh toyote vidu nis v evropi!!!

se pa tko pogovarjejmo
tko da ne govort. sem že kar nekej sveta vidu in vem kje vse so japsi glavni!!

in? kaj si htel povedat? da je zarad tega kej bolj lepa? al da občuten padec prodaje na avtomobilsko praktično najzahtevnejšemu trgu na svetu pač ni pomemben?! sej "itak lahko prodajajo pick-upe amerikancem in arabcem"....

sicer me veseli, da si vidu kje vse so japsi glavni ampak razen tega, da si v prvem postu "prova čestital Toyoti", povedal, da je avto "zatebe lep" in da si "s tastaro super zadovoln" ostalo ni melo kej dost veze z novim Avensisom!

ps.: upam, da ti bo tudi Face lifta nova služila enako dobro! vpadu svetovne prodaje navkljub!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če sep 11, 2008 3:31 pm

Žumi, kaj ko bi se nehal oglašat. Drugega kot žaljivk in nakladanja še nisi napisal. S takim načinom komuniciranja ne boš dolgo na forumu, predvsem pa je čisto nepotreben in neproduktiven.

Pišeš, da si bil že marsikje, a ne veš, da je bila Toyota močno prisotna v Eu že zdavnaj (Sam sem vozil Hiluxa in mislim da Crowna (?) že nekje leta 1985 v Grčiji in je bilo vseh vrst Toyot res dosti! V Nemčiji sem jih videl sredi 70-ih, bile so celo pri nas.). Praviš, da bereš (tudi?) neEu revije, a nisi napisal niti enega argumenta, niti enega linka, jaz sem to storil in vseeno ti mene žališ. Ali je morda to argument za neupadanje Toyotine prodaje: "v indiji je čez miljardo ljudi
na kitajskem enako!!" Smešno! (Če bi imel prav, bi morala Toyota delat v štirih izmenah, da zadovolji čakajoče kupce iz Indije.) Prej sem ti povedal o prodaji v ZDA, pa vseeno kasneje izpostavljaš ta trg (verjetno nisi misli Južne Amerike?). Ne znaš brat ali si samo spregledal, vseeno. Tako se ne komunicira!

Poleg tega me nisi sposoben niti pravilno naslavljat (esem), kar spada med najbolj osnovna načela bontona. Poglejmo, kaj si mi uspel napisat do sedaj - ponavljam - (tudi vse ostalo je) podkrepljeno brez vsakega relevantnega argumenta.

Žumi je napisal/-a:...
ENEM vidi se da ti pojma nimaš. ...

...........................................

enem esem musliman
you are the one!!!!

.....
tko da ne pametuj preveč.

...........................................

Enem Esem

ne govor bedarij Razz
....
dokler boš ti preveč EU revije bral boš takle govoru

To pove dovolj o tebi, argumentov ne znaš poiskat (morda jih ni?), a žalit vseeno znaš. To povsem spodkoplje tudi nakladanje o tem, kje vse si že bil (je to res tako pomembno, ali bi samo ti rad izpadel pomemben?) in kaj vse bojda bereš. Morda je pa vse samo zapoznel odmev (šolskih?) počitnic?

Vreden si samo ignorance. Tako tudi bo, razen če se pri tebi čudežno ne pojavi kakšen argument.

Seveda pa precej o tebi pove tudi to
Žumi je napisal/-a:...celo servis sem pozabu naredi 45 000km. in to med ravno ko bi se moral menjati jermen...

Žumer

:?: :?:
:lol:

..................................................

Še o Toyoti
O proizvodnji, izvozu in prodaji Toyot in ostalih večjih znamk na Japonskem - uradni japonski podatki:

JAMA - Japan Automobile Manufacturers Association, Inc je napisal/-a:
Production (Motor Vehicle) Year & Month / Manufacturer Jul 2007-Jul 2008

...........................TOYOTA NISSAN MAZDA MISTUBISHI HONDA SUBARU TOTAL
Jul 2007-Dec 2007 1,926,438 531,993 504,628 394,526 635,100 207,997 5,029,101
Jan 2008-Jun 2008 1,961,892 609,642 544,415 405,557 584,373 228,847 5,206,260

..................................

Exports (Motor Vehicle) Year & Month / Manufacturer Jul 2007-Jul 2008

.............................TOYOTA NISSAN MAZDA MISTUBISHI HONDA SUBARU SUZUKI TOTAL
Jul 2007-Dec 2007 1,242,795 307,092 426,483 288,774 367,671 136,186 201,849 3,038,724
Jan 2008-Jun 2008 1,236,526 332,633 457,842 327,807 321,050 154,357 208,178 3,102,609

.................................

New Registrations-Sales (Motor Vehicle) Year & Month / Manufacturer Jul 2007-Jul 2008

1. As of January 2003, vehicle categories for New Registrations-Sales are number plate-based rather than chassis-based.

2. As of January 2004, Japanese-make motor vehicles produced overseas and imported into the domestic market are included in manufacturers' data, where applicable. "Other" refers to all non-Japanese-make motor vehicles (excluding motorcycles) sold in Japan.

...........................TOYOTA NISSAN MAZDA MISTUBISHI HONDA SUBARU SUZUKI LEXUS TOTAL
Jul 2007-Dec 2007 664,323 280,170 99,160 76,923 279,923 71,768 235,450 15,812 2,057,286
Jan 2008-Jun 2008 712,141 334,901 114,309 81,333 311,775 78,910 294,746 14,883 2,328,629

Iz številk je jasno, da tudi na Japonskem, kot tudi v izvozu Toyota ni več ekspanzivna, da torej dejansko začenja izgubljati tržni delež. S takimi novimi modeli, kot je ta Avensis, ne bo bolje. Drug Mirko ima kot ponavadi povsem prav.

Seveda - po tvojih dosedanjih odgovorih - ne pričakujem, da boš priznal, da se je prejšnji zagon Toyote umiril in da dejansko izgublja tržni delež - trend , ki se je obrnil le nekaj mesecev nazaj (2007/2008). Prej je Toyota skozi vso svojo zgodovino tržni delež pridobivala!

Če se bodo žaljivke nadaljevale, pa prosim moderatorje, da ukrepajo. Takih na forumu res ne rabimo....

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če sep 11, 2008 3:43 pm

Hm, HajdukS is back, again? :lol: :roll:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 32 gostov