Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Pe jul 11, 2008 8:52 pm

Lep je posebej sprednji del je dobr, zadek je pa lepši kot prejšn a bi lahko bil še lepši ,luči mi niso preveš všeč. Ledice se bodo pa zrem bol pogosto pojavljale v novih avtomobilih , men osebno so ledice zelo lep dodatek k avtomobilu ta BMW bi lahko imel v ogledalih led svetila za smernike :? imajo jih že avtomobili nižjega razreda.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe jul 11, 2008 9:03 pm

Ja ampak je razlika med Audijevimi ledicami in pa ledicami tukaj.
Audijev dizajn temelji na ledicah. Tukaj gre pa zgolj kot nek dodatek (ki meni osebno avto še pogrša). Zelo neopazne so te ledice tukaj. ;)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe jul 11, 2008 9:06 pm

V ledicah je prihodnost, ker imajo daljšo življensko dobo in so majhnih dimenzij, kar da večjo svobodo oblikovalcem. Čež nekaj let bodo povsem samoumevne.

Itak jih ima trojka samo zadaj. Spredaj so ohranili tipične BMW luči. Ali pač?
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 11, 2008 10:46 pm

.....dosadn kot vsak BMW, sploh notranjost (cagrčka za temperaturo se še niso spomnili dat med števce) važno, da je tist brezvezni analogni "pokazatelj" trenutne porabe, 25 let že isti :roll:

P.S pa taka dva "dimnika" zadaj sem imel že na A4 leta 2001......

P.S.1. veliko bodo morali še podelat, da ulovijo audija in Mercedesa (resda je to samo face-liftan model, pa vseeno.....)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So jul 12, 2008 12:24 am

ma k bi dal na navadne modele luči od kupeja bi blo tut bol .. vsaj men .. jest bi kupeja kupu samo zarad zadnih luči .. ;)

led no led. . dont care.. važn je kako se pol vid na cesto ko je to res treba.. upam da "vodilni" prizvajalci avtomobilov še vedno na to misljo ..

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 So jul 12, 2008 12:43 am

sašo5 je napisal/-a:.....dosadn kot vsak BMW, sploh notranjost (cagrčka za temperaturo se še niso spomnili dat med števce) važno, da je tist brezvezni analogni "pokazatelj" trenutne porabe, 25 let že isti :roll:

P.S pa taka dva "dimnika" zadaj sem imel že na A4 leta 2001......

P.S.1. veliko bodo morali še podelat, da ulovijo audija in Mercedesa (resda je to samo face-liftan model, pa vseeno.....)

1.Notranjost je stvar okusa. Meni osebno je všeč nekomu drugemu pač ne. Indikatorja za temperaturo res ni v šibkejših motorjih, vendar pa se pojavi pri močnejših (M3) ;)
Slika
Temperaturo naj bi se drugače dalo pogledati v računalniku

2.Marsikaj je pri BMW-ju že dolgo časa enako. Tudi osvetlitev merilnikov, pa se nihče ne pritožuje.

3.In kakšen izpuh bi si ti želel? Samo 335 ma zadaj tak izpuh. Vsi ostali 6 valjniki imajo na levi strani 2 izpušni cevi skupaj, 4 valjniki pa prav tako na levi 1 ovalno.

4:Npr. kaj bodo moral še podelat? Vozim E91 pa se mi zdi, da je to eden najboljših avtov v razredu glede na vozne lastnosti, motor, porabo goriva ter kvaliteto materialov, tako da mi prosim utemelji.

Svetujem ti, da se vsaj 1x usedeš v kakega BMW-ja , ker bi potem svojo zadnjo izjavo lahko zbrisal.;)

Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So jul 12, 2008 5:20 am

E91 je napisal/-a:Svetujem ti, da se vsaj 1x usedeš v kakega BMW-ja ....

....uf. sedel, sedel: in če niso bili glih športni zici, sem imel občutek, da sedim na vrtni klopci.........vozil in prevozil tudi kar nekaj "trojk" dejansko kaj je je, so motorji: KAPO DOL....ostalo se dejansko zgubi v sivini povprečja, "podelat" bo potrebno na ergonomiji, ter nasploh na sredinski konzoli, ki je dokaj "bedna" če je brez ekrančka za navigacijo zgoraj......

P.S i zzpuhom sem mislil, da je to audi imel že prvič z modelom B6 in turbo motorjem, ni pa tudi z BMW-jevim nič narobe, prav všečno je, lahko bi tudi na šibkejših modelih tako naredil.....

P.S 1. dober prvi post v zgodnjih jutranjih urah. upam, da si se lahko naspal... :lol:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 7:23 am

sašo5: važno da imaš na A4 tisti super MMI z monokromatskim ekranom. :roll: Aja pa važno da se je A4 šele sedaj približala trojkici po voznih lastnostih (torej ene 4o generacijo)... Maš sploh potovalni računalnik na A4? :P
Dej Sašo, dajaš take primitivne debate. Če bi jaz kaj tazga kot ti napisal v A4 temo bi me že banali. :roll:
1. Pač če ti estetsko avto ni všeč potem ne grajaj avta kar povprek. Pa vedno nekaj pizdiš kako pomembni so motorji. No, tukaj poje tvoje VAGe na celi črti (pač tako je ;) ) - in motor je glavni sestavni del avtomobila.
2. Podvozje in občutek na volanu - še vedno najboljši v razredu. Tudi nova A4ka je daleč od 3er. In to bo rekel kar vsak, ki je vozil oboje. Veselje v vožnji.
3. Moraš upoštevat da ima MB dve leti novejši model, A4 pa skoraj 3. Pa kljub temu se je v Auto Bildu (itak gre samo za nemške avte) komot vozil ob bok obema. Zanimivo, da so pa ravno tam hvalili notranjost, ki je lahko s par dodatki zelo dobra. :roll:

Koda: Izberi vse
.....dosadn kot vsak BMW

:roll:

Te lahko vprašam kaj te moti v ergonomiji?

edit:
ostalo se dejansko zgubi v sivini povprečja, "podelat" bo potrebno na ergonomiji, ter nasploh na sredinski konzoli, ki je dokaj "bedna" če je brez ekrančka za navigacijo zgoraj......

Sam kakšne ti klepleš človek. Tebe zadeva vizualno ne privlači in je zate v povprečju razreda ter neergonomična ( :?: ). Dej naštej mi 3 atribute Audija v katerem prednjači pred konkurenco. Evo ti naštejem za BMW: motorji, občutek na volanu, lega na cesti... Če tebi ni všeč sredinska konzola to še ne pomeni da je recimo neergonomična. Sej tudi meni je A4 precej beden, če nimaš navigacije ter gumbov ob šalterju, da skrije tisto cheap plastiko okrog prestavne ročice. No čakam da poveš ... pa ne mi s kvaliteto izdelave in notranjost, ker so tele premium znamke tam tam (to sem napisal zgolj zato ker nekaj trdiš kako sta MB in Audi daleč spredaj (slednji pa se šele leta 2008 približa BMWju po vozniških užitkih)). ;)

Glede števcev; zakaj bi spreminjali nekaj kar deluje in kar je še vedno med najboljšimi...

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE So jul 12, 2008 8:02 am

Ta del pa zmeraj bol liči na audijev mmi sistem, je dobiv par tipk okol gumba.. prej jih ni imel.
Priponke
1017big.jpg

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 8:06 am

Saj ne da Audijev MMI ni čista kopija (pač dodali so par gumov ob strani) BMWjevega sistema, prvič predstavljenega v prejšnji sedmici. ;) Čeprav ima še vedno pol manj gumbov (malce sem štel gumbe na A6). ;) Tako da, BMW lahko dodaja ali odvzema gumbe po mili volji. Še vedno so oni pogruntali sistem.

Teh par dodatnih gumbov je verjetno zaradi kakšnih dedkov, ki jim je prejšnji (intuitiven) sistem bil preveč kompliciran. Ampak nekateri imajo težave tudi s pomikanjem med menuji na recimo iPodu. ;) Sam dodatnih gumbov ne bi potreboval in bi raje videl, da bi bil še vedno na star način.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So jul 12, 2008 10:16 am

Dr.M3 je napisal/-a: Evo ti naštejem za BMW: motorji, občutek na volanu,

samo to :!: In to tudi velikodušno priznam, ter tudi potrdim že v nekaj postih: Ti, če tega nisi zasledil, preberi post(e) večkrat, da boš dojel bistvo napisanega.....

občutek na volanu, kakor tudi lega, je konkurenca (ki je seveda nova) sedaj daleč naprej: z novim modelom trojke(ki bo mimigrede veni hitreje kot si mislimo), se mogoče to spremeni.....(tu sem mislil tisto "delat"....)

P.S in ni treba biti užaljen na vsak post, ko nekdo napiše nekaj proti "tvoji" volji, koliko si ti sral in še serješ proti Vagu, bi te morali ne banat, ampak mogoče še kaj "hujšega" (sodna odločba o prepovedi uporabljat besede VW/Audi.... :P )

P.S 1. če bi mi BMW "ležal" in bi se v njemu dobro počutil, verjemi, da bi jih do sedaj že sigurno tri zamenjal, tako kakor sem audije......(in to ne stare "prekle" ampak nove, ker vedno kupim nov avto........)parkrat sem celo probal, ampak vedno je nekaj, tisti filing, reklo ne in ne))
Dr.M3 je napisal/-a:
Maš sploh potovalni računalnik na A4? :P

Imam...tako lepo v sredini ekrančka kaže digitalne kilometre...(še ena stvar, ki bo Bmw kopiral..... :P :-P )

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 10:36 am

občutek na volanu, kakor tudi lega, je konkurenca (ki je seveda nova) sedaj daleč naprej: z novim modelom trojke, se mogoče to spremeni.....(tu sem mislil tisto "delat"....)

:bow dobro da sem ugotovil da nisi kompetenten. Si ti sploh peljal BMW 3 ko (novo, ne tisto iz leta 92)?
Pa mimogrede, glede tvojega občutka ... veliko opisovalcev šele sedaj prizna, da se je Audi tudi po voznosti približal BMWju. Kje so bili pa sedaj? Pa ti nisi resen.

Kakšen krš v vozni dinamiki je bil šele Audi leta 2005, ko je prišla nova trojka ven. 8) S to zadnjo so se zgolj približali trojki. Občutek na volanu je še vedno pri BMWju 1A -> tudi zaradi zadnjega pogona.

edit: primerjava recimo med E46 iz leta 1998 in pa A4 B5 iz leta 2001 je po vozni dinamiki smešna. Sedaj je razlika manjša. Ampak še vedno je občutek na volanu boljši in tega na prednjem pogonu ni možno doseći. Se lahko približaš (kot recimo nova A4), ampak samo približaš ;)
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne So jul 12, 2008 10:51 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So jul 12, 2008 10:42 am

Dr.M3 je napisal/-a: :bow dobro da sem ugotovil da nisi kompetenten.[/code]

....ha, ha ...pa malo "priglup" sem tudi, zato ne dojem tega tvojega "citata"...

P.S. vidim samo štiri/pet nepovezanih besed, pa dve slovnični napaki: vsaj vejice bi postavljal (sicer ne spremenijo dejstvo, ker še vedno ne razumem)...sem, sem peljal: E46 in E90 tako bencin, kot dizel(sem napisal......zopet ne bereš: si površen? Ti je to "mana"?)...kakor tudi slab vid.. :shock: :?:(ugotovitev, glede na nerazlikovanje modelov pri audiju B6/B7/B8...)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jul 12, 2008 10:51 am

Pejta h enmu bazenu na pivo pa tam nadaljujta :idea: :P

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 11:00 am

Je pa res da imajo BMWjaši druge prioritete kot Audi fanboyi (ker drugače se ne bi prodala niti ena A4 B6 (popravek) a ne Sašo, če bi bila vozna dinamika kakorkoli odločujoča pri nakupu) ).
Dovolj z moje strani. Sašo, ne se razburjat, če bom napisal kakšno pikro v kako A4 temo (čeprav to, da so krš nisem niti enkrat pisal - NA TVOJ NAČIN). ;)

(ugotovitev, glede na nerazlikovanje modelov pri audiju B6/B7/B8...)

Nisem edini, ki ima med B7 in B8 probleme pri razlikovanju (sploh kakšen karavan od zadaj) - če pogledaš tako na hitro. ;) To, da so si pa novi in stari modeli tako podobni pa nisem kriv jaz ampak Audijev design team.

Hvala da si me nasmejal Sašo še enkrat:
Koda: Izberi vse
občutek na volanu, kakor tudi lega, je konkurenca (ki je seveda nova) sedaj daleč naprej

:pivo Saj vem da vsak svojga konja hvali ampak takega fanboyizma ne bereš vsak dan. Vsi pišejo kako so se približali/poravnali z BMWjem (A4) a za tebe je daleč zadaj. Nisi resen.
Sedaj ap konc.
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne So jul 12, 2008 11:16 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So jul 12, 2008 11:13 am

esem je napisal/-a:Pejta h enmu bazenu na pivo pa tam nadaljujta :idea: :P

...saj bi ga povabil v Čatež, ampak naj se mi fant začne utapljat, pokličemo rešilca, pride VW in "predragi" naš Dr. M3 noče not.........jaz pa v Slika

P.S. res dost (za danes :P ) Slika

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 So jul 12, 2008 11:15 am

[quote="sašo5"][quote="E91"]
"podelat" bo potrebno na ergonomiji, ter nasploh na sredinski konzoli, ki je dokaj "bedna" če je brez ekrančka za navigacijo zgoraj......

1.Osebno v avtu nimam navigacije in tud mislm, da v tak avto to nikakor ne sodi. Bmw je športen avto, tako zunaj kot znotraj in to se vidi tudi pri samih linijah katere so bolj ostre kot pa tiste pri audiju (sploh zadnji del, če primerjaš avanta pa touringa). Ergonomija v tem avtu je daleč najboljša v razredu, pol pa če priznaš al pa če ne. Vse je tako kot mora bit! In če lahko citiram izjavo novinarja, kateri je testiral bmw-ja serijo 3: "Za idealno namestitev za volanom nisem porabil več kot 5 sekund, kar je posledica odlične ergonomije." Lahko ti povem, da to 100% drži. ;)

2.Glede kopiranja posameznih stvari: Še vedno je audi več kopiral od bmw-ja pol pa če se ti s tem strinjaš al pa ne. Npr. Idrive, zadnje kar so se spomnili pa je t.i. inteligentni sistem luči oz. po bmw-jevsko naprava za avtomatski vklop in izklop dolgih luči, katera je bila v bmw-ju pred audijam ;) . Tudi na račun panoramske strehe, ki sega čez cel avto so imeli novinarji na testu toliko za povedat, niso pa omenili, da je taka streha na voljo v obeh bmw-jih, tako seriji 5 (e61)) kot tudi 3 (e91) že 4 leta!

Moje osebno mnenje glede teh premium znamk pa je tako, da audija ne štejem več zraven. Zakaj? Enostavno zaradi veliko komponet, ki si jih deli z ostalimi znamkami, npr. obvolanske ročice, ki so identične tistim v škodi, za katero je treba odšteti 4x manj kot za audija. Da o motorjih sploh ne govorim. Audi je premium samo še v ceni.

In nič nimam proti audiju oz. nisem samo za BMW ;)

Lp

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 11:18 am

:pivo
Lepo našteto (razen predzadnji odstavek bo spet problematičen) :P

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN So jul 12, 2008 11:48 am

Jao otroci :) Ali naj jaz v debato še vržem Mercedesa??? :D :D :D Pol imamo pa za par dni spet vojne. hahah
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So jul 12, 2008 1:31 pm

enostavno vsak vozi kaj vozi... vsakemu je svoje všeč, saj so okusi različni in tako je tudi prav! Kako bi blo enolično, če bi vsem bli všeč samo audiji ali pa bmwji?

Strinjam se tudi s tem, da znamke kopirajo dobre stvari od drugih proizvajalcev, saj konec koncev je potem produkt bol kvaliteten.
A se v tem ne strinjate?

pa nazaj na temo

meni je tale facelift prav všeč, še posebaj so mi sedaj lepše ledvičke, ki so bol "čiste"
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov