Napisal/-a drugmirko Ne jan 28, 2007 10:15 pm
lejte..... moja ma A4 1.9 TDI s 130 konji, letnik tam nekje 2003 torej predzadnjo, ne faceliftano generacijo. avto je fenomenalen, ma (skorej) vse kar ti pade na pamet! luminij po armaturi, alcantaro na taboljših, športnih zicih, 360 zvočnikov, igračke na volanu, dvozonske klime, naslonjala za roke, frižiderček v predalu, "podesi ovo na 1000 načina, podesi ono na 1003.... izjemno pedantno je narejen in iz zelo kvalitetnih materialov, dobro leži na cesti, oljna furuna vleče kot pr norcih... pa še lep je! za nemca skorej francosko lep! ma pa dve napake....
prva je, da v kabini RES ni nobenga placa! nisem kej posebej velik, mam pišljivih 173cm ampak..... odkar mamo offspringa in posledično otroški zic odzadej se komej skobcam v avto, ker mora bit zic naprej potegnjen! oblečen v jaknico in z ruksakom se jedva nagazim not, ruksak zagazit med kolena ko enkrat sedim je pa itak utopija! pa dete mi še zmerom z nogami brca v naslonjalo! poleg tega je čez zadnja vrata dete dokaj neprijazno tlačit v sedež in niti najmanjše šanse ni, da bi samo prišlo ven. v mojem 19 let starem AXu s tem ni nobenega problema! dvakrat lažje jo dam not, z nogami ne nabija po naslonjalu sprednjega zica in pred njim je še zmerom tolko placa, da se kolega z ene 180 centimetri brez problemov vsede nanj! nog sicer ne more stegnit... tega niti v praznem AXu nebi mogu, sedi pa čist normalno in s koleni ne buta v armaturo! so much o prostornosti audija!
drugi problem pa je, da je avto trd ko najstniški k***c med sentiši na osnovnošolskem plesu! po neravninah na cesti skače ko napaljen kozel in vsaka daljša pot ki ne gre po frišni avtocesti je zelo podobna cipelarenju v vojski! sicer te čudoviti usnjeni športni zici obdržijo na mestu, tepen si pa vseeno!
od moje foter ma C5 2.0 HDI 110 al kolko že konjev, letnik 2004/5 prvo, nefaceliftano generacijo! avto je težek, podhranjen, materiali v notranjosti so očajni (še posebej umetna plastika drvo), šlampasto narejen z obupnim menjalnikom in ne bog ve kak dobrimi (serijskimi) zici, oblečenimi v grozen žamet z enim hororr vzorcem flekov! ampak...... PI*DA, KAK SE TA AVTO PELJE! ko da bi topel nož v puter rinu! in tudi čez ovinke ni tak slab! seveda ni M3 al pa S4, je pa svetlobna leta daleč od zibajočih se hidravličnih predhodnikov! da o prostoru za potnike niti ne govorimo!
zdej pa, preden se moji kolegi po prefernci znamke dvignejo na "zadnje noge", naj povem, da je glede kvalitete materialov in izdelave v notranjosti druga generacija C5, s katero me običajno vozi priljubljena taxi firma, vsej iz sovozniškega zica čisto druga pesem! pa še zgleda 24x boljše kot prva!
upajmo, da bodoči C5 v izgled ne bo en germanizirano dosaden klon pežoja 407 in da mu bo multilink podvozje s popeglanim hydractive 3 vzmetenjem šlo v čast in dinamiko vožnje!
seveda, ne da bi bil kak M3 al pa S4 ampak, da bi bil proti zdejšnjim hidravličarjem tak preskok v road handlingu, kot so bli teli za prejšnje!
živeo drugmirkooooo!!!!