Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne jan 28, 2007 12:03 pm

Glede varnosti se ne bom strinjal, ampak pustmo to. Prav je kar si napisal, ampak potem A4 našiša tudi Opel Vectra, s katero sta si z C5 v zlo bolj podobnem rangu. Sedaj pa C5 na višji nivo rine, in tam mu prostornost in udobnost ne bosta pinesla več kupcev
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 28, 2007 12:09 pm

Glede varnosti se ne boš strinjal? Koliko zvezdic ima A4? C5 jih ima *****.

Glede prostornosti vsak avto našiša A4. ta avto ima prostora za potnike toliko kot Polo.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne jan 28, 2007 1:04 pm

A4 ima "Double Best Pick" od IIHS :lol: Prostoren pa ni maš prav
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 28, 2007 1:13 pm

Tile 4 kondomi se kupujejo za sosede drugače si kupiš avto zase za svojo rit si sigurno ne kupil opipanega A4 tdi z 100 konji za 6.5 mio...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne jan 28, 2007 1:58 pm

Če bi samo za svojo rit kupil potem ja, za še tri dodatne pa res ne :P
Slika

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. Ne jan 28, 2007 7:43 pm

JDV: Imam obcutek da ti primerjas a4 letnik 99. Ce govorimo za ta avto potem se jaz popolnoma strinjam. Za potnike za zadnji klopi ni prostora za noge, ne za glavo. Pravo nasprotje je npr novejsi model. In tukaj si ti krepko v zmoti, ce mislis da je c5 bolj udoben, prostoren. Potem se zmogljivosti, kakovost izdelave, performance. O varnosti ne bom zgubljal besed. Jaz iz lastnih izkusenj povem da smo dve leti nazaj sli iz kranja proti munchnu (sejem gradbenistva, BAU MUNCHEN) Nekje 15-18 januarja. Jaz sem na prehitevalnem pasu vozil za enim pasatom in sicer vozili smo tam nekje 180 km/h. Na kar nas je eden tepec izsilil tako da smo moral iz 180 preiti na 90 km/h. Cesta je bil mokra. Priznam da nisem imel zadostne varnostne razdalje tako da je malo manjkalo da se mu nisem prilimal na rit (pasatu). Sreco sem imel da je bil desni pas prost tako da sem se lahko odmaknil. Pa gume absolutno.Ampak to je bilo vse v sekundi. Nobenega premetavanja zadka. Avto je izredno stabilen. In zame je to dovolj glede varnosti. Ne pa to kar gledam npr test alfe 159 potem so pa kazal opla, pa peugeota kako ju na mokri cesti premetava oz. obraca. Kaj pa zanesljivost. Citroen ne predstavlja nobeno konkurenco audiju. Potem bi audi potemtakem zacel izdelovati enoprostorce z sedmimi sedezi + 4x4. In ne vem kaj se vse (mini audi ala c1). Citroen c5 je udoben druzinski avto. To je pa vse. Tomcatter jaz bi rad videl da ti sploh ne bi bil fan audija. Sramoto delas. Pa vsem se opravicujem za tale ot.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 28, 2007 7:54 pm

:roll: :roll: :roll: :roll:
Jao... Svaka ti čast. Da si se rešil ker si mel audija...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne jan 28, 2007 8:11 pm

m.a.t.e.j. verjami da se popolnoma strinjam s tabo (razen prostornosti - več kot 20cm razlike se že pokaže), ampak se nima smisla prepirat ker bodo glede zanesljivosti našli neko anketo kjer je Citroen boljši od Audija, da performance tu niti ni tak važen, ker je bolj važno udobje, za katero poskrbi citroenovo podvozje, da če A4 nebi meu 4 krogcev (za katere večino sosedov boli k....) nebi prodali niti enega...

Poleg tega pa če si fan nekatere znamke ne pomeni da moraš v vsakem primeru rečt da je vsepovsod boljša (čeprav zame tu ni diskusije :P )
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jan 28, 2007 10:15 pm

lejte..... moja ma A4 1.9 TDI s 130 konji, letnik tam nekje 2003 torej predzadnjo, ne faceliftano generacijo. avto je fenomenalen, ma (skorej) vse kar ti pade na pamet! luminij po armaturi, alcantaro na taboljših, športnih zicih, 360 zvočnikov, igračke na volanu, dvozonske klime, naslonjala za roke, frižiderček v predalu, "podesi ovo na 1000 načina, podesi ono na 1003.... izjemno pedantno je narejen in iz zelo kvalitetnih materialov, dobro leži na cesti, oljna furuna vleče kot pr norcih... pa še lep je! za nemca skorej francosko lep! ma pa dve napake....

prva je, da v kabini RES ni nobenga placa! nisem kej posebej velik, mam pišljivih 173cm ampak..... odkar mamo offspringa in posledično otroški zic odzadej se komej skobcam v avto, ker mora bit zic naprej potegnjen! oblečen v jaknico in z ruksakom se jedva nagazim not, ruksak zagazit med kolena ko enkrat sedim je pa itak utopija! pa dete mi še zmerom z nogami brca v naslonjalo! poleg tega je čez zadnja vrata dete dokaj neprijazno tlačit v sedež in niti najmanjše šanse ni, da bi samo prišlo ven. v mojem 19 let starem AXu s tem ni nobenega problema! dvakrat lažje jo dam not, z nogami ne nabija po naslonjalu sprednjega zica in pred njim je še zmerom tolko placa, da se kolega z ene 180 centimetri brez problemov vsede nanj! nog sicer ne more stegnit... tega niti v praznem AXu nebi mogu, sedi pa čist normalno in s koleni ne buta v armaturo! so much o prostornosti audija!

drugi problem pa je, da je avto trd ko najstniški k***c med sentiši na osnovnošolskem plesu! po neravninah na cesti skače ko napaljen kozel in vsaka daljša pot ki ne gre po frišni avtocesti je zelo podobna cipelarenju v vojski! sicer te čudoviti usnjeni športni zici obdržijo na mestu, tepen si pa vseeno!

od moje foter ma C5 2.0 HDI 110 al kolko že konjev, letnik 2004/5 prvo, nefaceliftano generacijo! avto je težek, podhranjen, materiali v notranjosti so očajni (še posebej umetna plastika drvo), šlampasto narejen z obupnim menjalnikom in ne bog ve kak dobrimi (serijskimi) zici, oblečenimi v grozen žamet z enim hororr vzorcem flekov! ampak...... PI*DA, KAK SE TA AVTO PELJE! ko da bi topel nož v puter rinu! in tudi čez ovinke ni tak slab! seveda ni M3 al pa S4, je pa svetlobna leta daleč od zibajočih se hidravličnih predhodnikov! da o prostoru za potnike niti ne govorimo!

zdej pa, preden se moji kolegi po prefernci znamke dvignejo na "zadnje noge", naj povem, da je glede kvalitete materialov in izdelave v notranjosti druga generacija C5, s katero me običajno vozi priljubljena taxi firma, vsej iz sovozniškega zica čisto druga pesem! pa še zgleda 24x boljše kot prva!

upajmo, da bodoči C5 v izgled ne bo en germanizirano dosaden klon pežoja 407 in da mu bo multilink podvozje s popeglanim hydractive 3 vzmetenjem šlo v čast in dinamiko vožnje!
seveda, ne da bi bil kak M3 al pa S4 ampak, da bi bil proti zdejšnjim hidravličarjem tak preskok v road handlingu, kot so bli teli za prejšnje!
živeo drugmirkooooo!!!!

DaciaLogan
Nov uporabnik

Napisal/-a DaciaLogan Po jan 29, 2007 12:26 pm

Jst upov nebi na handling postavu, bolj na udobje in... no tiste druge stvari ki jih ma se citroen.

A pride vn tut ksna VTS serija s 185imi konji? :lol:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 29, 2007 1:02 pm

DaciaLogan je napisal/-a:Jst upov nebi na handling postavu, bolj na udobje in... no tiste druge stvari ki jih ma se citroen.

Marko, lepo pozdravljen nazaj na forum!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 29, 2007 8:08 pm

DaciaLogan je napisal/-a:....
Aja, pa lepe pozdrave, spet. ;)

Lep pozdrav seveda tudi z moje strani.

DaciaLogan je napisal/-a:Jst upov nebi na handling postavu, bolj na udobje in... no tiste druge stvari ki jih ma se citroen.

C 5 ima že sedaj 3.0 V6 z 200+ konji, nov C5 bo verjetno že od začetka imel isti, a posodobljen in močnejši (za cca 30 KM) V6 motor. Potem je tu še dizel 2.2 HDI s 170 KM, morda tudi 2.7 V6 dizel z 200+ konji (ki ga bodo tudi ojačali čez leto ali dve).

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Sr jan 31, 2007 6:13 pm

Uf... Impresive

Slika
LP, Bota
Slika

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Sr jan 31, 2007 6:20 pm

Po moje je to PS! :P
Tamala slikca seveda!

Slika
Zadnjič spremenil cliort, dne Sr jan 31, 2007 6:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Sr jan 31, 2007 6:24 pm

cliort je napisal/-a:Po moje je to PS! :P

Vem, samo vseeno dobo zgleda :-P
LP, Bota
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So feb 03, 2007 3:49 pm

Še en PS...

Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 13, 2007 5:01 am

tak bi bil dober

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če mar 15, 2007 6:42 pm

živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe maj 04, 2007 12:54 pm

Škoda, da ustvarjalci PS nimajo več smisla...

http://img81.imageshack.us/img81/192/cc5iity8.jpg

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne maj 13, 2007 10:48 am

Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0
Vrni se na Vozila prihodnosti