Ničesar še nisem našel o cenah. Je pa tako: na SLO konfiguratorju sem Sandera Stepway opremil do 11200 eur (1.5dCi, vsa možna oprema). Tko da recimo, da bi bil lahko Duster od 12000 dalje ali celo manj (2wd)? Pa do recimo 15,16k s 4airbagi, 105imi konji ipd?
Pa še to: Dusterja naj bi izdelovali tudi v Moskvi v tovarni Avtoframos.
Res zgleda večji od številk, ga bo treba vidt v živo, kak bo to delovalo Drugače pa podobnost z Nissani verjetno sploh ni naključje ... Morda ga pa kmalu ponudijo tudi Azijcem pod Nissanovo značko?
Sploh ni tako grd, kot je sprva kazalo. Štirikolesni pogon, 105 konjski dizel. S pravo ceno se bo dobro prodajal. Vsaj v državah s slabimi cestami (V Evropa, Rusija). Verjetno bo naprodaj tudi na drugih kontinentih pod drugimi značkami.
Men je zunanji izgled fenomenalen. Ce primerjam Dacie, ki so na zacetku prisle na trg-ter poslanstvo, da bojo izdelali nizkocenovne avte, je tole za moje pojme presezek.
Ce ne bi bila znacka v osnovi "low budget" , bi tole marsikaterega kupca tudi pri nekoliko viski ceni pritegnilo bolj...
Verjetno bo notranjost nekoliko slabsa od meni res lepe zunanjosti...
Zanimiv avtič. Me zanima tudi, kako se bo odrezal na NCAP. Če se bo dobilo 4x4 verzijo s vsaj 4xAB, klimo itd za nekih 13k€, se bom fajn začel zanimat zanj...
Romunska znamka Dacia , ki je v lasti Renaulta , je predstavila kompaktnega športnega terenca duster, ki bo junija prihodnje leto na voljo tudi slovenskim kupcem za 15 tisoč evrov. Za ta znesek bodo kupci dobili najcenejšega športnega terenca na trgu, ki bo dolg 4,31 metra, visok prek 20 centimetrov in opremljen s pogonom na štiri ali le na prednja kolesa. Dusterja bodo poganjali trije motorji, bencinski 1,6-litrski z 81 in dizelski 1,5-litrski z 62 ali 77 kilovati
Sm mislu, da bo vsaj mal drugačna armatura, kot v ostalih Daciah in starih Renaultih. No ja, bo pa toliko cenejše vse skupaj Samo lej lej, ESP, HDC, usnje ... Not bad, not bad