Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko So apr 25, 2009 1:22 pm

spredaj je čist hud.. Zadnji del pa bolj šepa ja..

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So sep 05, 2009 8:54 am

Evo ga že pri nas

http://www.kia.si/sorento/

cene od 25k so 34k

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So sep 05, 2009 9:05 am

Sem mislil, da je KMAGa za razliko od Tradea srečala pamet, ampak se motim.

Za PDC je treba naročit TOP model, sploh pa se jih pri ostalih varjantah ne da doplačati. Navigacija sploh ni dobavljiva. Ravno tako xenon, LED in ambijentna osvetlitev je del samo TOP opremljenega brez možnosti doplačila.
Upam, da je to sam za zdaj, dokler se prodaja mal ne zalaufa.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So sep 05, 2009 9:24 am

Sej ma top model tako ceno, da je kia spet zagrenila življenje ostalim znamkam. Ne dobiš takole motoriziranega in opremljenega avta za ta denar.

Dobro, bluetooth manjka. To jih je lahko malo sram.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento So sep 05, 2009 11:06 am

Ok pa smo ga dočakali! :) Cena je pričakovano poskočila, ampak je res da je avto precej velik napredek v tehničnem smislu, glede na predhodnika. Pa tudi opreme je ponujene več. Ampak KMAG ga zopet serje. Kako si sploh dovolijo dat ven cenik z tolko napakami :? !!! V tehničnih podatkih sem po samo hitrem pogledu našel vsaj 2 veliki napaki. Prva je kubatura dizla, druga pa podatki o podvozju. Novi Sorento nima toge preme! Pa tudi garancijski pogoji so copy/paste od starega modela. Ne vem no če bodo ponudili samo take so me razočarali, predvsem glede garancije na prerjavenje, ki je kao samo 6 let. :?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So sep 05, 2009 4:54 pm

Kaj boš drugače manjal? :P

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So sep 05, 2009 5:09 pm

@Gosic: Zaenkrat se še nič ne planira v tej smeri, stari predobro služi svojemu namenu :P. Ga mam pa namen sprobat, da vidim razlike. :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So sep 05, 2009 5:26 pm

To imam tudi jaz v planu :D

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To dec 22, 2009 6:33 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe apr 02, 2010 4:30 pm

Sorento SX (športni paket)

Slika
Slika
Slika
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe apr 02, 2010 5:53 pm

Samo vizualno sport ali tudi motor? To pride tudi k nam?

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 So apr 03, 2010 7:21 am

"The SX will come standard with the Sorento's 276-horsepower, 3.5-liter V6, mated to a six-speed automatic transmission – optional on LX and EX models. The only other major mechanical change is the addition of DFD (Dual Flow Damper) shock absorbers, which should provide better handling characteristics."

Najbrž US only :?:
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So apr 03, 2010 7:35 am

Ni nikjer omenjeno, ampak je verjetno samo za US, ja.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To avg 24, 2010 11:07 am

V ponudbi se je pojavil tudi 2.0CRDi (150KM), seveda KMAG ne razočara, saj je v povezan izključno z osnovnim paketom opreme. Torej od treh paketov opreme sta zadnja dva samo v povezavi s 4x4 2.2CRDi.

Cenik

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM To avg 24, 2010 4:50 pm

Ravnokar sem se vrnil s testne vožnje. Prodajalca ne morem prehvalit - zame si je vzel uro in pol, šla sva na testno vožnjo, peljal me je v skladišče pokazat še en drugače opremljen avto in na računalniku sva pregledala vso zalogo po Sloveniji.

Kar se samega avta tiče, pa mislim da 2.0 CRDI ne bo dobra izbira, razen za kakšno mamico ki bi rada v velikem in varnem avtu vozila otroke v vrtec. Vozil sem 2.2 CRDI (4x4, 194 KM) in se sicer spodobno pelje, ne nudi pa kakšnih športnih občutkov. Ko sem na avtocesti pri 120 km/h pohodil gas je začel lepo pospeševat, vendar sem imel občutek, da je hitrost naraščala malce počasneje kot pri mojem starem A4 1.9 TDI s 130 KM. Večja teža in upor pač naredita svoje.

Možno je naročiti tudi avto izven serijskega peketa opreme, vendar moraš računat na vsaj 6 mesečni rok dobave z možnostjo dodatnih zakasnitev, zato to neradi počnejo. Zgleda, da je Kio presenetila dobra prodaja modela in ne uspejo dobavit zadostnih količin.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To avg 24, 2010 6:54 pm

Ni ravno tako. Avtomobili zakega razreda so cenejši ravno zaradi cenejše proizvodnje (tudi materialov in dodelave). Avtomobili se delajo v parih verzijah, kar pomeni da imajo zelo nizke stroške logistike. Kar nekaj dodatne opreme, ki je na voljo kot doplačilo (park senzorji,...) vgradijo na pooblaščenih servisih

Zelo malo podjetij (Mercedes, BMW, VW) je sposobno imeti proizvodnjo da lahko dejansko vsaki avto sestavijo popolnoma drugače. To zahteva neverjetne količine Lay Out-ov in to tudi stane.

P.S. 6 mesečna dobava KIE zaradi zasedenosti tovarne se ne bo zgodila še nekaj desetletij

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če avg 26, 2010 7:29 am

Že pri prvi generaciji Sorenta (2002 - 2009) je bil ob posebnem naročilu v Nemčiji rok dobave v 14 mesecih! Bil je prvi korejski model s čakalno dobo! ( http://www.autobild.de/artikel/test-kia ... 56411.html ). Čakalna doba je bila posledica dobave avtomobila iz Južne Koreje (takisto pri zadnji generaciji). Potuje ladja iz Koreje 14 mesecev ali je bila posledica prevelikega naročila?
S selitvijo proizvodnje japonskih / korejskih proizvajalcev v Evropo je moč doseči, posledično poleg nižjih stroškov, ipd, tudi večjo idividualizacijo naročil.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 26, 2010 9:05 am

Zelo všečen izdelek, sicer bi z malo truda par stvari lahko izgledalo še bolje, ampak se je ne bi branil. Dizajnersko je po mojem okusu Kia poteptala svojega večjega brata Hyundaia.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne sep 26, 2010 11:46 pm

GregorM je napisal/-a:Ravnokar sem se vrnil s testne vožnje. Prodajalca ne morem prehvalit - zame si je vzel uro in pol, šla sva na testno vožnjo, peljal me je v skladišče pokazat še en drugače opremljen avto in na računalniku sva pregledala vso zalogo po Sloveniji.

Kar se samega avta tiče, pa mislim da 2.0 CRDI ne bo dobra izbira, razen za kakšno mamico ki bi rada v velikem in varnem avtu vozila otroke v vrtec. Vozil sem 2.2 CRDI (4x4, 194 KM) in se sicer spodobno pelje, ne nudi pa kakšnih športnih občutkov. Ko sem na avtocesti pri 120 km/h pohodil gas je začel lepo pospeševat, vendar sem imel občutek, da je hitrost naraščala malce počasneje kot pri mojem starem A4 1.9 TDI s 130 KM. Večja teža in upor pač naredita svoje.

Možno je naročiti tudi avto izven serijskega peketa opreme, vendar moraš računat na vsaj 6 mesečni rok dobave z možnostjo dodatnih zakasnitev, zato to neradi počnejo. Zgleda, da je Kio presenetila dobra prodaja modela in ne uspejo dobavit zadostnih količin.

Kateri prodajalec to? Dober glas seže v deveto vas. ;)
Slika
Zanimiva vinskočokoladna barva. 8)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Re: 2008/2009 KIA Sorento

Napisal/-a Gosic Ne maj 15, 2011 3:22 pm

Včeraj mi ga je končno useplo stestirati.
2.2 Crdi, navigacija, panoramska streha, avtomatik, skratka vsa oprema, ki je možna. Zadeva mi je tako ušeč, da je prvi kandidat, ko bom bil zmožen menjat avtomobil. Vozi se veliko bolje kot manjši brat sportage, kateri me ni tako navdušil. Potegne pa tudi zelo spodobno. Skratka, mene je navdušil. Mogoče kak plastičen del v notranjosti bi bil lahko lepši, ampak to me ni motilo.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov