Mick Jerry je napisal/-a:Vozil sem C3 in Getza, primerjave pač ni. Oprema ni vse fantje, je Joie kar zadel žuljček:)
Sej ne da podpiram kregarijo tu gor ampak vseeno imam protiargumente na prvi stavek. Mat si je umislila C3, 14 16V in seveda je sledila testna vožnja... Moje ugotovitve se nikakor ne skladajo s tem. Vse kar premore C3 bolje od Getza so servoojačevalci (volan, zavore) in tu se tudi konča. V ovinku se C3 nagne kot bojna ladja, ki pri polni hitrosti naredi maximalen zavoj, bočni oprijem sedežev je majhen oz. ga sploh ni (v ovinku sem pričel lezti dol z sedeža), pedala (sklopka, gas) so trda, gas se mi zdi še posebej neodziven. Pohvala gre menjalniku (teče tako dobro in lepo kot pri mojem Getzu). Ambienta ne bom primerjal, ker gre za stvar okusa, imel pa sem občutek, da je pleh na C3 hudo mehak (motorni pokrov, zvok zapiranja vrat (votel zvok)). Obdelava prtljažnega prostora je v Getzu definitivno boljša. Motor: z 90 KM je zadeva kar poskočna, enkrat ko se zavrti nad 3000 obratov, kljub temu ima Getz pri enakem motorju 7 KM več.
Torej to so moje ugotovitve. Če se kdo ne strinja naj napiše tehtne protiargumente.
LP