Lignage je napisal/-a:SamoK je napisal/-a:Odkar Jaguar ni vec v lasti Forda ima lepso prihodnost!
Od kdaj ni več?
martin_krpan je napisal/-a:Na vseh evropskih trgih se nemški prestižni avtomobili najbolje prodajajo, samo na nekaterih (Italija, Švedska, Francija) jim parirajo domače znamke. In v čim višji razred se premaknemo, tem večji primat Nemci držijo.
Razlogov za to je verjetno več, jaz bi omenil še dizajn. MBA limuzine so vse bolj dinamično in športno oblikovane, postajajo v bistvu kupeji s štirimi vrati (kar CLS že je). Temu prištejte še športno naravnano podvozje, velika platišča, močne motorje ter črno notranjost (vključno s stropom) z aluminijem in karbonom. In takšen karakter evropski kupci tovrstnih limuzin očino želijo. Za evropske voznike se piše, da so nagnjeni k hitrejši vožnji in nespoštovanju omejitev hitrosti in sta jim pomebnejši lega na cesti in komunikativnost od udobja. Zanje je limuzina idealna, saj potem, ko se razdivljajo, lahko odpeljejo družino v šolo in na šoping.
Avti ostalih znamk so pa še vedno elegantni in avandgardni, na pogled neaerodinamični, z veliko kroma. Notranjosti so svetle in polne lesa ter dodatkov za udobje, ki jih potencialni kupci ne zahtevajo. Jaz mislim, da bi se Thesis in C6 odlično prodajala v ZDA in Vzhodni Aziji (samo oglejte si M3 cabrio z bež armaturko), kjer ljudje kupujejo limuzine za dolge udobne vožnje po avtocestah in ne za simuliranje Shumacherja.
OK, tudi Jaguar in Saab igrata na karto športnosti. A Jaga je pokopala slaba kvaliteta in uporaba Fordovih komponent, Saab pa ima že preveč zastarel program.
phoebus je napisal/-a:Za 607 in velsatisa je pa tako- 607 je sicer (sploh ko je prišel ven) zelo lep avto, a je nižji, bolj consumer kot ostali (C6, avantime, thesis, MB E,...), vel satis pa..avantime je kul avto za "posebne ljudi", ampak ne vem kje je imel quement glavo da je šel narisat tak premium avto.
Patrik_A3 je napisal/-a:adis je napisal/-a:sam uspeh ABM je v materialihuporaba kvalitetnega materiala in kvalitetnih motorjev...od aluminija do ekostičnega lesa
prosim? ne govori tukaj o kvaliteti,da bi naj bili v nemcih boljši materiali.... sem vido ja v audiju.... huda kvaliteta materialov,sploh pa v notranjosti.... kvalitetnih motorjev? malo morgen,če bi bli tak kvalitetni nebi bil audi servis tudi enako poln kakor renault, Citroen itd... jaz mislim da nemci nimajo nič boljših materialov in niti motorjev od francozov. AMpak tam pač plačaš znamko....pa opreme maš tudi bolj bogo...ampak vglauenm da lahko potem hrabro pa z ponosom rečeš jaz pa imam Vw-ja ki ima navadno klmo bogo opremo ... pa dal sem 3000€ AMPAK IMAM PA VW ali pa AUDI in zarad tega mam večjega sedaj kurca in bolj trdni ego kot pa ti ki imaš posranega francoza,ki pač ima avtomatsko klimo vse električno,morda boljšo varnost..
Joie de vivre! je napisal/-a:ABM so vsekakor tehnološko in vozno-dinamično dovršeni avtomobili in jim drugi le težko sledijo, zato je njihov primat po eni strani logičen in upravičen. Vendar razlog očitno še zdaleč ni samo to. Tudi lexus ponuja vse to, kar ponujajo AMB, pa ga v Evropi nihče ne pošnufa.
Razlogi so potemtakem čisto iracionalni.
Citroën ima fantastično potovalno limuzino, pa je nihče ne pošnufa. Če bi Renault naredil športno limuzino, ki bi na vseh testih prešišala BMW 5, je še vedno ne bi nihče kupil, se strinjate?
Lexus se sicer prebuja, vendar bodo njegove številke še dolgo marginalne, kar je sicer edino prav, ko ga j**e.
Dr.M3 je napisal/-a:Lexus se sicer prebuja, vendar bodo njegove številke še dolgo marginalne, kar je sicer edino prav, ko ga j**e.
Zakaj že? Koliko je Lexus dober avto pokažejo ameriški kupci malce bolj luksuznih vozil (če ni evropejc še ne pomeni, da močna konkurenca v obliki Lexa ne bi bila zaželjena), ki se vedejo precej bolj racionalno (kar za evropejce ne moremo trditi). Tudi po zanesljivosti (in meni to bolj šteje kot pa notranjost v lesu ekskluzivnega oreha iz Mongolije) in zadovoljstvu kupcev. Problem Lexa je v tem, da do sedaj Evropa ni bila njegova ciljna regija. Kar se lahko v recimo 20 letih krepko obrne.
Joie de vivre! je napisal/-a:ABM so vsekakor tehnološko in vozno-dinamično dovršeni avtomobili in jim drugi le težko sledijo, zato je njihov primat po eni strani logičen in upravičen. Vendar razlog očitno še zdaleč ni samo to. Tudi lexus ponuja vse to, kar ponujajo AMB, pa ga v Evropi nihče ne pošnufa.
Razlogi so potemtakem čisto iracionalni.
Citroën ima fantastično potovalno limuzino, pa je nihče ne pošnufa. Če bi Renault naredil športno limuzino, ki bi na vseh testih prešišala BMW 5, je še vedno ne bi nihče kupil, se strinjate?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov