Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To avg 31, 2010 3:28 pm

Posebna serija za Japonsko, IQ → (kot ''pojdi'')

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.carview.co.jp/magazine/photo ... _iq/678/9/
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Toyota iq

Napisal/-a chan Sr dec 15, 2010 4:35 pm

IQ ALI KAKO SEM SPOZNAL, DA DOLŽINA NI POMEMBNA

Ko že človek, poln velikostnih dvomov ugotovi, da se lahko z vozilcem, velikosti gajbice za krompir, v obliki daljnevzhodnega Ayga, prav spodobno premika po širnem svetu, ga takisti proizvajalec udari s proizvodom, velikosti škatle za Bata čevlje. Človek bi ga kar gledal ter posadil v teglc ter ga zalival, misleč: "Sej bo zrasel, revček,…". Najbrž bi na kakšnem čudaškem tekmovanju celo zmagal, ko bi vanj "zložili" cel razred japonskih šolarjev, pa še bi ostal kakšen predalček za I-Pad.
Kakšen Dolenjček bi se nad IQ zagotovo začudil: "Aj kju, kuga pa je tu?", saj se je že ob pogledu na filozofskega predhodnika Smarta čudil, rekoč: "Sej ku se zaletiš, te u takem avtu čaka samu še smart…".

Inteligentnosti koncepta pa se ob nekajdnevnem druženju s plebejskim Cygnetom razkrije, kot Monet-ov Sončni vzhod. Ko se nejeverni Tomaž sprehodi okrog vozilca ter preveri, da ima res zmontirana štiri kolesa ter da brisalci ne štrlijo čez vetrobransko steklo, ga pozitivno preseneti brezstičnost ključa, komoditete vajen od avtomobilov, kateri bi lahko ajkjujčka posadili v prtljažnik. V podzavest se prikrade nežen otroški spomin, kako je štiričlanska družinica švercala pomaranče prek Pliberka ter v ročicah stiskala čokoladni opoj, Mokka Kaffee pa se je v enostopenjsko nastavljivem ogrevalnem fičotovem sistemu do doma že itak skuhala. Spomin na fičkarije se razblini, ko nejevernež zasede zelo spodobno odmerjen sedalni prostor ter oprime zelo spodoben volanski obroč.

Preseneti ga obarvanost plastičnih oplat, ki prikradejo spomin na Mokka Kaffee, sama kombinacija pa pušča pridih prestižnosti, ekskluzivnosti ter rahle erotičnosti. Slednja se kar razblini ob pesmi "Na zadnjem sjedištu moga auta", ko vzburjena mladičad ugotovi, da "zadnje sjedište" sicer obstaja, vendar prvenstveno namenjena posteljnim avanturam kakšnega Frodota, s potencialom Nadie Comaneci. Sopotna duša tudi kaj kmalu ugotovi, da bo za poslušanje Bjelog Dugma, upravljal samo voznik s svojim "bjelim dugmom" na volanskem obroču…če je sploh v njegovem glasbenem repertoarju…

"We are ready to launch…". Dežna ploha IQ-čka ne spere s cestišča, dežne kapljice pa se presenečeno umikajo z vetrobranskega stekla ob pametnem posredovanju senzorskega otepača. Smerna stabilnost preseneča do trimestne številke na števcu hitrosti, kasneje postane nemiren, kot slepi pes, ki ga tišči na stran. Motorčkovo trivaljno brnenje z vibrirajočim ugodjem prija nežnejšemu spolu. Trenutna odzivnost je hipna, kot kozja driska, menjalna natančnost pa prijetna, kot mazanje Rame na kruh. "…we are ready for lunch".

Vprašanje se porodi samo od sebe, kaj bi se zgodilo ob potencialnem crash testu s 100 kilskim merjascem na notranjskih serpentinah. Turistična agencija se hvali s svojo garsonjero, da ima pet zvezdic, poleg vseh elektronskih komponent (razen mikrovalovke ter LCD-ja), pa menda vsebuje toliko zračnih blazin, da so forenziki menda že po večih težjih prometnih nesrečah z IQ-jem ugotovili, da so potniki umrli od zadušitve z airbagi in NE zaradi trka…

IQ je idealna igrača za stave – ob pogledu na cenik, se marsikateri nadebudni kupec nove, menda brez zatikajoče stopalkaste Toyote, lahko stavi z vsakim mladim ljubljanskim lastnikom BMW-jeve limuzinske petice, da je plačal definitivno VEČ za avto. Ter se lahko istočasno pohvali, da ga lahko vtakne prav povsod…

Max Modic pravi, da je dolžina pomembna, IQ-jeva poskakujoča igračka demantira njegovo izjavo, saj je moč z IQ-jevo dolžino doživeti totalno orgazmična doživetja. Trdim, da bi lahko postal IQ v avtomobilizmu nova črna…
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Re: 2008 Toyota iq

Napisal/-a martin_krpan Po apr 11, 2011 5:43 pm

Kobilica:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To apr 12, 2011 11:38 am

@CHAN; magdalenice praviš... simpatičen j**c, ampak za izbrano ciljno pobliko. Vsekakor pa preseneča širina avtomobila :)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 13, 2011 5:56 pm

odprti clio je napisal/-a:@CHAN; magdalenice praviš... simpatičen j**c...

Samo ne Proustove... =P

slika1.jpg
slika1.jpg (14.67 KiB) Videno 1241 krat

=

slika2.jpg
slika2.jpg (20.72 KiB) Videno 1241 krat

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr apr 13, 2011 5:58 pm

:lol:

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 13, 2011 6:33 pm

CHAN je napisal/-a:

Samo ne Proustove... =P

Ne smeš zamerit; sem ti rekel, da me tvoje pisanje asociira na določene zadeve :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 13, 2011 7:14 pm

odprti clio je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:

Samo ne Proustove... =P

Ne smeš zamerit; sem ti rekel, da me tvoje pisanje asociira na določene zadeve :D

Hahaha...potem sem se šele spomnil na Proustove magdalence, pa iskreno priznam, da ga sploh nisem niti bral (niti v drugih delih) :? Kljub poklicni "deformaciji", ko bi moral biti zakopan v knjigah, pa predvsem z leposlovjem v zadnjem času nisem preveč na ti.
p.s.: še za Pimlico sem šel pogledat na wiki, da sem videl zakaj se gre... =P

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Če dec 15, 2011 6:48 pm

Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So mar 24, 2012 8:01 am

GRMN iQ Supercharger, ki ga je pripravilo podjetje Gazoo Racing. Avto je bil premierno predstavljen na tokijskem salonu. 1,3 litrskem motorju so dodali kompresor, tako da razvija 130 konjev. MN je poleg tega dobil agresiven videz, prirejeno podvozje in zavore ter 6-stopenjski ročni menjalnik. Izdeali bodo 100 primerkov, samo za japonske kupce.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.carview.co.jp/road_impressio ... 7/photo/2/
Kobilica:

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 So mar 24, 2012 7:04 pm

Jaz mislim da za ceno 14.000e al kolko že stane osnovni model bi pa lahko bli malo boljši materiali v notranjosti so pa podn od podna ..... drugač pa bi me zanimal takoj samo me ne ,ker za nas slovence spet ni dizla :huh:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov